lokakuu 15, 2021, 23:55:16 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Kilp

1
1.1.2010
Vuosi vaihtui ja aamupäivä 1.1.2010 vaikutti symboliikaltaan erinomaiselta ajankohdalta aloittaa kausi laittamalla C. chinenset ja C. pubescenset taloispaperilautalle itämään. Baccat ja Annuumit saavat odottaa idätystä vielä tovin, jottei tila keinovalon alla lopu auttamatta ennen kevään tuloa. Tällähetkellä valoista löytyy 2x18w loistaria ja 3x pöytälamppua 30w ESLillä, mutta katsotaan kuinka nälkä kasvaa syödessä ja miten idätykset/taimien ensimmäiset kuukaudet sujuvat.

Lajilista pääsi turpoamaan alkuperäisestä suunnitelmasta kaksinkertaiseksi, mutta mopo on vielä toistaiseksi pysynyt jotenkuten käsissä vaikka eturengas haukkaakin välillä ilmaa. Mitään yllätyksiä tai erikoisuuksia tuo lista ei sisällään pidä, sillä tarkoitus näin ensimmäisellä kaudella on päästä koemaistamaan ainakin parin podin verran omia chilejä laidasta laitaan. Jätetään erikoistumiset ensikauteen, jos vaikka silloin omat mieltymykset olisivat kehittyneet hieman paremmin. Lajilista kokonaisuudessaan näyttää seuraavalta:

Capsicum pubescens:
Turbo Pube

Capsicum chinense:
Habanero, Orange
Naga Morich
Pink Habanero
PI 281429
   
Capsicum baccatum:
Aji Cristal
Champion
Inca Red Drop
Lemon Drop

Capsicum annuum:
Bolivian Rainbow
CAP 1042
Golden Nugget
Jalapeno, Early
Peperonchino, Red
Short Yellow Tabasco

Capsicum ?:
Musta yllärisiemen (muistuttaa ulkoisesti C. pubescenseä)


Kuvia laitan jahka saan kaupasta tuohon digikameraan sormiparistot ja taloispaperilautalla tapahtuu jotain mitä kuvata...


Tämän päiväkirjan lisäksi aikomus on ylläpitää myös blogia, johon kerään chilijorinoita näkökulmasta, josta kautta voi seurata ilman kummempia pohjatietoja chilien kasvattamisesta. Jääkön tämä aihe kuville, tilanneraporteille, ongelmien ratkomiselle sekä muulle aiheeseen liittyvälle keskustelulle, kun tuossa blogissa meinasin kirjoitella seikkaperäisemmin mitä ensimmäinen kausi sisällään pitää.
2
Toivottavasti menee oikeaan paikkaan...

Tänään pitkin päivää kiusannut seuraava virheilmoitus chilifoorumia ladatessa:
LainausConnection Problems
Sorry, SMF was unable to connect to the database. This may be caused by the server being busy. Please try again later.

Tämän lisäksi foorumit ovat tahmanneet vaihtelevasti toimiessaan ja välillä antaneet 500 Internal Server Erroria. Testattu kahdella eri Soneran liittymällä eripuolilta Suomea.

Muillakin vastaavia ongelmia?


PS: Väkisinkin tuo viesti sai "valittavan" sävyn "tiedustelevan" sijaan, ei ollut tarkoitus.