joulukuu 02, 2021, 09:36:20 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - koshui

1
Toista kauttaan elävä tepin on päässyt nyt siihen vaiheeseen, että kukkia on useita kymmeniä ja nuppuja toista sataa.
Siitepölyä kukissa on, joita olen koittanut sormella käydä läpi, mutta podin alkuja ei ole kuin kaksi ja aiemmat alut ovat pudonneet.
Lannoituksessa olen ollut erittäin säästeliäs, koska olen ymmärtänyt lajikkeen pysyvän hengissä lähes pelkällä vedellä.
Kasvualustana toimii 10l purkki jossa hiekkaperäistä kaktusmultaa sekoitettuna puutarhamultaan.

Tarvitsenko Tepinille kumppanin vai missä mennään metsään?
2
Jos unohdetaan ne muoviämpärit ja saavit niin millaisia kiinnostavia ruukkuja on tullut vastaan?

Kiinnostaisi ostaa Tarha-Tuotteen polypropeeni Termoruukkuja jotka on tarkoitettu perennoille.
Luonnossa ihan hyvän näköisiä ja kestävän oloisiakin. Tuohon kun laittaa altakastelutuubin jostain tarhaletkusta niin avot.

Lechuzan isot ulkoruukut kelvannee naisväellekin. Näiden saatavuus on vaan kovin huonoa.
Suomesta saanee ainoastaan jos tilaa yritykselle julkikuvaa somistamaan ja tällöin tulee se jukkapalmu siihen ruukkuun seisomaan.

Miinuksena on molemmissa vaihtoehdoissa suht. korkea hinta, mutta hifiähän tässä haetaankin  :-\
3
Oulussa itäparvekkeella kasvatellaan chilejä.

Kasvatuslistaa vuodelle 2011

Idätyksessä

C. Annuum

Black Scorpion Tongue
Goats Weed (pkdi)
Short Yellow Tabasco

C. Baccatum

CAP 220 (Calm)
CGN 22871
Starfish

C. Cardenasii var. Pendulum

Ulupica Large

C. Chinense

7 Pot
Habanero, Large Brown
Habanero, Sudden Death

Talvehtineet

Tepin, Guatemala [C. Annuum var. Glabriusculum]
Turbo Pube [C. Pubescens]

Mopo karkaa listalla

Canario
Rocoto Red Peruvian
Trinidad Scorpion





2010 introt ja wanhat löpinät.


Tehdäämpä tällainen päivyri kun tuli hetken epähuomiossa hankittua kamera niin on johonkin mihin laittaa harjoituskuvia. Jos vaikka rahaa riittäis macro-objektiivinkin...

Fataliille suuri kiitos yhtä vajaa 100% itämisestä, onneksi laitoin kohtuudella :)

Oulussa eteläparvekkeella ikkunalaudalla kasvaa:

Tepin (Guatemala)
Turbo Pube

7Pot/Pod (2 laitettu, toinen ei itänyt)
2xAji Cristal
2xHabanero Orange
2xLemon Drop
Ulupica Large
ja Tiny Tim kirsikkatomaatti jolle kavereita on tulossa.


Kevään ensimerkit on nähty, oliskohan hipin hiuksista karannut vai mistä näitä sikiää?


Todellinen linssilude :)
4
Mausteet / Sumakki (Rhus coriaria)
huhtikuu 29, 2010, 22:13:24 ip
Norjassa sumakkia sai joka kebabpaikassa reilun kourallisen siihen kebabin päälle ja kebun syöminen aloitettiin raapimalla tämä psykedeelinen puna pois.
Kokemukset mausteesta ovat siis huonoja ja pitäisi antaa toinen mahdollisuus eli voiko tällä maustamalla saada aikaan jotain maukastakin purtavaa?
5
Tuosta kasvualustasta aiheesta tuli mieleen, että onko joku koittanut näitä valmiiksi kestolannoitettuja pusseja chilin kasvatukseen?

Biolan Kasvusäkki väitettiin kelpaavan myös paprikalle.
Tälle kaveriksi Biolan Kasteluallas niin ei tarvitse tehdä enään mitään ;)
Kilpailevana tuotteena on ainakin Kekkilän parvekepuutarha.
6
Kodin mausteinen kokkaus / Kahden Chilin Salsa.
maaliskuu 28, 2010, 13:17:38 ip
Alkuperäinen resepti on muistaakseni Whats Cooking - sarjan  Mexican kirjasta. Sarjaa tuli ostettua useampia vajaa 10 vuotta sitten hyvän hintalaatusuhteen takia ja ovat toimineet hyvänä noobi kokkaajan apuna. Valitettavasti kirjaa ei ole tällä hetkellä käsissä joten en voi tarkistaa oliko resepti juurikin tästä opuksesta. Tekijänoikeudellisista ja muistin heikkenemisestä johtuen ei resepti nyt kuitenkaan ole sama :)

Korjaus: The Red Hot Cookbook on se opus jos resepti löytyy alkuperäisessä muodossaan.

---
Sekoitussuhde kahdelle chilille on 1/3 eli jokaista yhtä habaneroa kohti lisää kolme vihreää jalapenoa pieniksi paloiksi silputtuna. Tehosekoitin on sallittua tehden vetisemmän salsan.
Silputtua sipulia n. 1/4 annos sipulin koosta riippuen.
Tuoretta korianteria kourallinen, en suosittele siemeniä mutta jos ei tuoretta ole saatavilla murskaa 1-2tl. Itse pidän korianterin siemenien makua todella voimakkaana.
Joku saattasi lisättä tähän kuminaa, toisten mielestä se pilaa ruuan kuin ruuan.

Hyppysellinen suolaa hikoilun aloittajaksi ja 1/4-1/2 lime happokkuuden lisääjäksi.
Mustaa pippuria jos siltä tuntuu.

Annetaan maustua jääkaapissa tovin ennen tarjoilua.
---

Aimo annos reipasta mieltä maissiraksujen kanssa dippailuun :D
Salsaa voi myös käyttää ruuan laittoon eikä suoriltaan syömiseen.