kesäkuu 19, 2021, 00:24:24 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tuoreimmat viestit

Sivuja1 2 3 ... 10
1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Sisä chilit 2021
Viimeisin viesti käyttäjältä miiksuli - kesäkuu 18, 2021, 17:40:37 ip
Vieläkin kärsin jollain asteella idätysongelmista kun ei nuo risteytykset tuppaa oikein itämään. Odotellaan kiltisti. Tein yllättävän löydön ja löysin petopunkin vilistävän yhdessä idätysrasiassa. Aivan loisto juttu kun ne syö kaikki pienet öttimönkiäiset >:D Istutinkohan viime vuonna muutamaan ruukkuun noita tappokoneita. Vielä siis populaatio hengissä.
2
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Vesiviljely verkkoruukun v...
Viimeisin viesti käyttäjältä Huru-ukko - kesäkuu 18, 2021, 17:39:40 ip
Katko saksilla tai yms. pohja pois kokonaan. Jos pystyt niin tietysti sinne voi jättää yksi puolelleen sellaisen korvakkeen johon jää juuret jäljelle, ja se pitää kasvin tarpeeksi ettei se solahda verkkoruukusta läpi, jos koko pohjan poistaa.
Tai koko pohjan poisto ja 2 hammastikkua ristiin ruukun läpi.
3
Edistyneempi chilinkasvatus / Vesiviljely verkkoruukun vaiht...
Viimeisin viesti käyttäjältä Wesku74 - kesäkuu 18, 2021, 13:59:11 ip
Tuli tälläinen aisia mieleen kun ensimmäistä kertaa bublerilla kasvattelen chilejä. Kasvatin 5cm verkkoruukussa chilin taimet sisällä. Koska chilien juuret olivat kasvaneet kunnon tupsuiksi ämpäreihinhin siirtäessä tein ämpäreihin noihin 5cm verkkoruukuihin sopivat reiät ja laitoin niihin taimet. tässä kun katsoin juuria ajattelin että saattaa olla pullonkaula tuo pieni verkkoruukku. Miten onnistuisi isompiin verkkoruukkuihin siirto vaikka juuret ovat kasvaneet pieniin verkkoruukuihin aivan täyteen juuria? linkki kuvaan https://www.flickr.com/photos/193024814@N06/51255878235/in/dateposted-public/
4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Nörttipään muistiinpanot 2...
Viimeisin viesti käyttäjältä nörttipää - kesäkuu 18, 2021, 08:51:14 ap
Caixot tekee nuppuja, avaa kukat ja tiputtaa ne. Just. Noi ei mee jatkoon vastaisuudessa.

Numerohässäkkäbacca näyttää kuivan kesän oravalta mutta on täynnä nuppuja, jotkut jopa auki. Saas nähdä pitääkö kukkansa, hedelmöittyykö yms.
Kolmessa sisä-Aji Manhossa nuppuja ja muutama avautunut kukka.
Sisä-Scotch Bonnet (alkuperäinen testichili) kärvistelee yhä. Sen juurissa on the vika, mutten nyt sählää sen kanssa kuitenkaan enempiä.

Ulkona Chinese 5 colors on ainoa joka kukkii ja podittaa minimaalisia hedelmiä. Se ainokainen mitenkuten hengissä oleva Indian Bullet näyttää yhä keskisormeaan sillä yhdellä podilla :D

Loput ulkona lähinnä ihmettelee, että mitähän v**ua. Ei ne sen kurjemmilta näytä kuin sisälläkään, joten leikin ja kuvittelen että toi on kahden viikon ulosmenoshokkia ja kookosihmettelyä. Jos chilijumalat suo niin pyrähtävät jussina kasvuun, sitten kukkaan ja hedelmöittymään.

Niin on samanlaista kuin pitkässä avioliitossa semmosina hetkinä, jolloin pohtii että mitäköhän mä tuossa aikoinani näin ja entäs jos vaan lähtis omille teilleen, jättäis kaikki...
5
Lannoitteet chilinkasvatukseen / Vs: Millä ja miten lannoitat?
Viimeisin viesti käyttäjältä nörttipää - kesäkuu 17, 2021, 22:57:44 ip
Hurahti taas reilut pari viikkoa ennenku muistin että täällä jotain kävin kirjottelemassa.

Tiedä sitten auttoiko RAW vai reipas Puutarhan Kesä-huitaisu vesipyttyihin, mutta Aji Mangot ja numeroyhdistelmä-bacca tekivät nuppuja ihan hulluna. . Ei harmainta aavistustakaan pysyykö nuput kiinni, avautuvatko, onko siitepölyä tai tuleeko hedelmää, että jännän äärellä ollaan.

Jotenkin en tässä vaiheessa uskalla kauheasti enää muutella  ravinteita. Menkööt loppusesonki PK- RAW-kali / pikkusella Cannan CalMag-tirauksella.

Lehdet on kaikissa sisäkasveissa aivan kauheat, pienet ja kipristyneet, mut iha sama :D Juurissa se vika on  muutamilla, mutta niille ei enää  voi mitään tehdä.

Kauheesti Yaran puutereita yks jos toinenkin mainostaa ja myy, mutta oon huomannu olevani patalaiska ja huonomuistinen mitä sekotuksiin ja komponentteihin tulee (vaikka kirjottaisin ylös niitä pulloon ja ties mihin lappuihin) niin siinä mielessä noi sun Sorrii vanhat kilon kannut Nutrifortea kiinnostaa. Aattelin että jos kerran lasken NPK:t omiin tarpeisiin ja vesipyttyihin mallilleen, ni sen jälkeen tartte muutamaan vuoteen päätäään taas vaivata :D

Ulosheitetyille lapsipuskille kookoksessa ruokin sekä kastelulantaa että Kekkilän kanankakkaa vaihtelevasti. Jakkas vähän siitä rehevöityvät ni paan kaliumit peliin. Jos saan yhden podin per planttu ni sekin on ihme.

Ai pessimisti, minäkö? Onhan tässä hyvät 8-10 viikkoa aikaa ulkona rehottaa, mutta noi on niin rääpäleenoloisia että eppäilen tokkopa niistä mitään tulee.
6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: BRR kausi 2021
Viimeisin viesti käyttäjältä nörttipää - kesäkuu 17, 2021, 22:02:42 ip
Kävin pitkästä aikaa katsomassa miten sulla sujuu. Hienolta näyttää !!
Mun passiivipytyt / kratkyt sisällä sai kanssa Puutarhan Kesän lisäksi Cannan Calmagia sen 1ml per litra ja lisäksi kaliumia Fataliin buusterista ja yhdestä toisesta tuotteesta.

Sisällä kolme Aji Mangoa tekee nuppuja, mutta saa nähsä pysyykö ne ja aukeavatko & tuleeko hedelmää. Pimenta Caixo on sellanen etten toista kertaa laita: voimakasvartinen raparperi ja vaikka kukkii niin tiputtaa kukkansa varmaan jo kolmatta kertaa. Numeroyhdistelmä-bacca näyttää aivan kauhealta puskalta, mutta nuppuja sekin tekee.

Ulkona kookokseen siirretyt lähinnä ihmettelevät. Ne on myöhäisen sarjan taimia kaikki, maaliskuussa vasta idätetty. On seassa muutama joulukuistakin sarjaa, mutta ne on enempi kituvia kaikki.

Ei ihan mee kuten satukirjoissa, mutta mulle tää eka vuosi on pelkkää opettelua, joten otan tän "esikouluna" toivottavasti pitkäaikaiseen juttuun.

Sun taimet ja kukinnat ja hedelmät näyttää tosi hyvinvoivilta ja onnistuneilta, joten mukavaa seurata näitä :)
7
Tori / Flo-Gro 510 vesiviljelyjärjest...
Viimeisin viesti käyttäjältä Lanibox - kesäkuu 17, 2021, 14:31:16 ip
Myydään Nutriculture Flo-Gro 510 vesiviljelyjärjestelmä kaikkine osineen täysin toimivana. Lisäksi mukana n. 50 litraa hydrosoraa. Vain nouto. Kerrostalossa hissi, joten helppo kuljettaa alas.

Myynti torin kautta, linkki ilmoitukseen: https://www.tori.fi/uusimaa/Vesiviljelyjarjestelma___Hydrosoraa_85466611.htm
8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: BRR kausi 2021
Viimeisin viesti käyttäjältä ChiligoesBRR - kesäkuu 15, 2021, 16:29:08 ip
Taas on hetki kulunut viime päivityksestä. Chilit ovat näkyy kasvaneet viime päivityksestä kivasti. Muutamia yksilöitä joutu nakkaamaan roskiin (hätäännyksissäni) havaitessani näissä ilmeisesti vihannespunkin majailevan. Tällä kaudella jää maiskuttelematta mm. Aji Cristallin makoisat tuotokset.Parvekkeella on liiankin ahdasta, mutta suuren lukumäärän takia joutuvat hiukan tinkimään henkilökohtaisesta tilasta.7 Pod whitet ovat hiukan kankeita olleet kukkimaan, mutta nyt nekin ovat päässeet vauhtiin. Turpeessa sekä vesiviljelyssä ovat kasvaneet kyllä kiitettävän kokoisiksi jo tässä vaiheessa kesää.Hainan Yellow on kyllä yllättänyt koollaan. Alkanut leviämään pitkin ikkunaa kyllä huimaa vauhtia. Kukkiakin on hedelmöittyneenä jo jonkin verran, nii josko tätäkin päästäs maistelemaan.

Hedelmiä on alkanut tulla jo jonkin verran ja ensimmäisiä Moruga Chocolateja on päästy maistelemaan.


Jalapeno White:

Bhut Jolokia Mustards:

Lemon Drop:

Chiluagle Negro:

Tämän pitäisi olla istutettujen siemenien perusteella Carolina Reaper, mutta joudun hiukan epäilemään Pepperseedsin tuotteita tämän osalta. Mielestäni näyttää kaikelta muulta. Kenties ehkä Naga Blackiltä. Ainakin kukat ovat hyvin samankaltaisia muiden Naga Blackien kanssa. Muissakin "Carolina reappereissä" on sama vika ainakin kukkien osalta. Jännityksellä odottelen, että saako ostettua lajiketta tänä vuonna laisinkaan:Kiehtova harrastus, kun kasvien tuijottamiseen ja hoivaamiseen ei ainakaan omalta osaltani kyllästy laisinkaan. Vaikka kastelu aiheuttaakin työtä (mennyt parhaimpina päivinä melkein 30 litraa nestettä kasveille), niin siltikin se aiheuttaa hymyn naamalle, kun saa parvekkeelle siirtyä kasvien keskelle.

Osassa kasveista alkoi olemaan tiettyjä oireita, jotka osittain sattuivat ainakin magnesiumin puutokseen. Olenkin lisännyt nyt puutarhan kesän sekaan CalMagia 1ml/litra, ja ei ainakaan ole kasvua hidastanut. Jotenkin tuntuu, että kasvu sekä kukinta on räjähtänyt käyntiin tämän jälkeen.
9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Marekin Chilivuosi 2021
Viimeisin viesti käyttäjältä marek - kesäkuu 14, 2021, 22:43:06 ip
Raportoidaanpa tämäkin tänne.
Ötökkäjahti on jatkunut. Nyt löytyi ihan hyviksiä. Toivottavasti on iso suku.
https://www.instagram.com/p/CQHKEAgiBTY/
Harsokorennon toukka jollakin asteella.
10
Tori / Riot (C. annuum) siemeniä?
Viimeisin viesti käyttäjältä Timppa- - kesäkuu 12, 2021, 16:01:06 ip
Olisin kiinnostunut ostamaan Riot chilin siemeniä.  :)
Sivuja1 2 3 ... 10