kesäkuu 19, 2021, 00:50:45 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Nörttipään muistiinpanot 2020-21

Aloittaja nörttipää, joulukuu 04, 2020, 23:52:14 ip

« edellinen - seuraava »

nörttipää

Suurinpiirtein sama tilanne kuin yllä. Pientä luonnollista karsimaa = kupsahtaneita.
Isot siirretty 5 litran sankoihin ja kanteen värkätty verkkoruukkureikä.
Pienet Ikean boksissa kaikki.

Tilajärjestelyt menee taas kerran uusiksi. Ei tää pääsiäisenä tehty toimi.

Lannoitepuoli pohdinnassa ja  hakusessa. Tässä kohtaa täytyy pitää pää kylmänä ja miettiä kustannuksia / tarkoitusperiä / päämääriä. Rahaa sais uppoamaan vaikka mihkä kivaan jos sitä olisi :D

Tähän asti kipukynnys on pitänyt. Kaikki hankinnat kestää pitkään ja ovat monella tavalla hyödynnettävissä.
Ehkä tää on enempi muuhun elämän (jota ei ole...) liittyvää nuupotusta. Aina ei voi kukkia ja olla lehdet terhakasti pystyssä.

Jos olisin chili, olisin yksi noista Aji Mangoista. Ei se draamayksilö vaan se toinen, melko rauhallinen planttu. Se sanoisi nyt että kyllä tää tästä vielä iloksi muuttuu kun saadaan vähän ruokaa ja aurinkoa.
Jos ihmiseen ei ole manuaalia eikä sitä saa kytkettyä vikasietotilaan, en ymmärrä sitä.

R^2

Muutama kuva vois kummasti piristää muistiinpanojasi. Saataisiin kontekstia kirjoituksille.

nörttipää

:D Patalaiska lataamaan kuvia tänne kun ne pitää ensin fiksata jonnekin muualle ja sieltä sit linkittää.
Näistä nyt ole vielä paljoa näytettävää muille. Enempi tää on päiväkirja chilinkasvatuksen aiheuttamista päänsisäisistä pohdinnoista.

Vaihdoin pyttyihin pelkät puhtaat vedet ja katon viikon verran mitä meinaavat. Olin käyttänyt väärää mittakauhaa niin saivat aikamoiset överit ja siltä ne nyt näyttääkin. Mitäpä sitä huonovointisia raaskuja valokuvaamaan :)
Jos ihmiseen ei ole manuaalia eikä sitä saa kytkettyä vikasietotilaan, en ymmärrä sitä.

nörttipää

Tää siirtovaihe pienistä isompiin verkkoruukkuihin meni aavistuksen paremmin kuin eka yritys. Toiset kasvattaa vesijuuria rivakammin kuin toiset. Osasta leikkelin käpristyneitä lehtiä aika reilustikin pois. Incaberryt ja Indian bulletit ovat vähän murheenkryynejä. Kun hiukka googlasin niin toisaalta noi ovat myös aika huteroita puskia ja lehtensä suht pieniä, joten ei huolta.

02598 senior tekee nuppuja vaikka näyttää raaskulta. Isompi Caixo nuputtaa vaatimattomasti samaten.

Kiina-vitosissa isommassa kolme violettia podia ja pienempi kukkii.

Accuweatherin ennusteessa polaaripyörre tekee seuraavasta neljästä viikosta viileän ja pilvisen, mikä sinänsä ei haittaa. Ehtivät saada juuria ja vahvistua kaikki. Parempi että lämpöä riittää loppukesästä ja alkusyksystä pidempään, kun valo ei ole niin kovaa kuin nyt.

Toinen kiinantilaus onnistui; 60 kolmen tuuman verkkoruukkua tuli ja hyviä ovat. Tukevia ja sattumalta oikeamman kokoisia kuin nelituumaiset, joita luulin tilanneeni.

Torifiistä löytyi myös toinen Ikean Krydda / Växer. Nyt alkaa olla kaikkea enemmän kuin tarpeeksi.
Jos ihmiseen ei ole manuaalia eikä sitä saa kytkettyä vikasietotilaan, en ymmärrä sitä.

nörttipää

Ei stn, tein pitkän postauksen joka lensi bittiavaruuteen koska olin vaihtanut salasanan ja tää heitti mut ulos :D
Iha sama, tuolla noi rehut hengailee mukana, toiset paremmin ja toiset pahoinvoivina. Ollaan vähän kyllästytty toisiimme joten tauko täällä jatkuu ja varmaan hoitamisessa meen minimillä.
Noin 30 chiliä mukana, 10 lajia.
Kirjotan seuraavan kerran kun joku kukkii ja pitää kukkansa ja rupeaa podittamaan.
Jos ihmiseen ei ole manuaalia eikä sitä saa kytkettyä vikasietotilaan, en ymmärrä sitä.

nörttipää

Jestas, melkein kuukausi kulunut.

Jonkunlainen kyrsiintyminen ja mitääsanomattomuus vaivaa. Hoidan chilejä velvollisuudentunteesta. Intohimo on kadonnut. Kuherruskuukausi ja alkuaikojen huuma on siis poissa. Tää on nyt tätä :D

Sisälle jäi Aji Mangot (5 kpl) , pari Caixoa ja numerohässäkkäbacca.
Chilifoorumilla Facessa kuva:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=10223453364216754&set=g.217179722625


Ulos kookokseen meni kaikki loput, kahdessa erässä. Tänään jopa kaikista rupusimmat pikkuset.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=10223453363576738&set=g.217179722625

Lähes kaikissa on kuivahkot ja käpristyneet, kupruilevat uudet lehdenalut. Mikään syy ja sen korjaus ei meinaa tehota.Jännä nähdä miten ulkona elävät pärjäävät.

Lisään kaliumia joko puhtaana tai Fataliin Boosterina hiukka reippaammin seuraaviin sisärehuvesiin. Cannan CalMagia pruiskaus mukaan kanssa. Perusravinne on ollut vaihtelevasti alussa PK, sit Fatalii, sit PK ja sitten taas Fataliin loput 1+2 systeemin kemikaalit. Luultavasti överit kaikista pitkin matkaa, koska EC ja ph-mittarit tulivat vasta pari viikkoa sitten.

Täytyy taas miettiä ja lantrailla ja sotkea litkuja vähän mutu-menetelmällä ja sitten mittaroida.

Heti kun kaikki sai kaliumtujauksen niin nuppuja tuli melkeen yhdessä yössä. Ainoastaan Chinese 5 colors on avannut pari kukkaa, samoin kai Caixo. Indian bulletit on kärsineet kohtuuttomasti mun kidutuksesta, joten kun kolmesta yhdessä on podi niin se on vähän kuin keskisormennäyttöä urpolle wannabe-kasvattajalle että siinä sulle :D

Kesäkuun eka viikko ja hellepäiviä takana, muutama vielä edessä. Annan ulkorehujen olla vielä loppuviikon yhden harson ja yhden vihreän verkon alla. On niin kuuma ja aurinko paahtaa että pitää sen kovimman paiston vähän loitolla.

Tykkään jostain syystä tosta Tarha tuhohyönteisverkosta. Se hiukka estää myös kaatosateiden tuhot, samaten kuin mahdollisten rakeiden iskut. Ja tietty suojaa isommilta elukkainvaasioilta ainakin näin aluksi. Vihreä suojaverkko on pikemminkin kissojen ja harakoiden vuoksi.

Jos tuonne vanhan metallisen narikan ja LIDlin vaaterekin väliseen "kasvihuoneesen" tulee inhoöttiäisiä, niin tuholaismyrkytän hyvällä omallatunnolla sen hemmetin valkoisen verkon ainakin :D

En parhaalla mielikuvituksella tajua kuinka noista mistään vois ikinä koskaan tulla oikeita chilipodeja, kyllä sitä ittensä sensortin tumpeloks tuntee kun näiden kanssa tusaa. Mutta eihän sitä voi tietää mitä osaa ennenkuin kokeilee. Kansantanhut jätän kyllä silti... ;) 

Vuodatuksen teema: pessimisti ei pety (mutta yllättyy positiivisesti jos joku asia kaikesta huolimatta onnistuu :D )


Jos ihmiseen ei ole manuaalia eikä sitä saa kytkettyä vikasietotilaan, en ymmärrä sitä.

nörttipää

Caixot tekee nuppuja, avaa kukat ja tiputtaa ne. Just. Noi ei mee jatkoon vastaisuudessa.

Numerohässäkkäbacca näyttää kuivan kesän oravalta mutta on täynnä nuppuja, jotkut jopa auki. Saas nähdä pitääkö kukkansa, hedelmöittyykö yms.
Kolmessa sisä-Aji Manhossa nuppuja ja muutama avautunut kukka.
Sisä-Scotch Bonnet (alkuperäinen testichili) kärvistelee yhä. Sen juurissa on the vika, mutten nyt sählää sen kanssa kuitenkaan enempiä.

Ulkona Chinese 5 colors on ainoa joka kukkii ja podittaa minimaalisia hedelmiä. Se ainokainen mitenkuten hengissä oleva Indian Bullet näyttää yhä keskisormeaan sillä yhdellä podilla :D

Loput ulkona lähinnä ihmettelee, että mitähän v**ua. Ei ne sen kurjemmilta näytä kuin sisälläkään, joten leikin ja kuvittelen että toi on kahden viikon ulosmenoshokkia ja kookosihmettelyä. Jos chilijumalat suo niin pyrähtävät jussina kasvuun, sitten kukkaan ja hedelmöittymään.

Niin on samanlaista kuin pitkässä avioliitossa semmosina hetkinä, jolloin pohtii että mitäköhän mä tuossa aikoinani näin ja entäs jos vaan lähtis omille teilleen, jättäis kaikki...
Jos ihmiseen ei ole manuaalia eikä sitä saa kytkettyä vikasietotilaan, en ymmärrä sitä.