huhtikuu 28, 2024, 17:40:16 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Paholaisen hillo

Aloittaja Jarkko, marraskuu 17, 2005, 12:17:45 ip

« edellinen - seuraava »

Skuikki

Tulipahan itsekkin tehtyä tämmöstä oheisilla aineksilla:

1kg tomaattia purkista
~200gr suippopaprikaa
~100gr Cittarin Uruguyan habaneroja
iso sipuli
kaks isoa valkosipulia
1 dl etikkaa
~1 dl tummaa rommia
~350gr hillosokeria
ripaus suolaa ja mustapippuria
kymmenisen tippaa savuaromia

Täytin kolme 2.5dl purkkia näillä aineksilla. Jos maistelis yhtä purkkia ennen joulua niin tietää kehtaako muut kaksi antaa joululahjana eteenpäin :)

Jahvetti

Miksi ihmeessä tomaattia purkista?
Tuorettakin tomskua on saatavilla, ja maku aivan varmasti parempi kuin purkista purkkiin menetelmällä.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

tonttu

Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - joulukuu 09, 2012, 21:02:55 ip
Miksi ihmeessä tomaattia purkista?
Tuorettakin tomskua on saatavilla, ja maku aivan varmasti parempi kuin purkista purkkiin menetelmällä.


Itseasiassa tähän aikaan vuodesta voi olla toinen tilanne. Esimerkiksi yksi viikonloppuherkuistani, eli perinteinen Italian meatballs. Siinähän lihapullat hautuu maukkaassa tomaattikastikkeessa. Kertakokeilun jälkeen eli ostin 10€ kotimaista tomaattia kastikkeeseen off-seasonina totesin, että ens kerralla varmasti tehdään tölkkitavarasta. Lopputulos oli meinaan yllättäen vetinen ja vaalea. Tölkeistä löytyy meinaan parhaimman satokauden ylituotanto kamaa ja maku soossissa on kohdallaan. Sekaan tietysti muutama tuore sattumiksi. Itsekkin yllätyin lopputuloksesta.

Paholaisen hillon teen kauden loppupuolella tuoreista, mut jos nyt tarttis niin tölkkitavaraa menis.

Toni.A

Heitänpä tuohon omani reseptin sekaan myös! Erittäin hyvää on tullut ja maistajat ovat tykänneet! :P Tulisuutta pystyy helposti säätämään mieleisekseen, kun laittaa chiliä tottumuksen mukaan.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Skuikki

Niinkuin tonttu:kin tuossa mainitsi, minäkin olen hauduttanut lihapullia niissä ja hyvää tuli.



sorrii

Onko pakko laittaa tomaattia ..  ::)

Maistoin kerran jotain kaupan P-hilloa jossa oli vain paprikaa ja mausteita: oli hyvääää! [en muista valmistajaa, mutta joku kotimainen se oli]

Kokeilin sitten aikasemman kokeiluni pohjalta helpomman version: Purkki LiDL'n grillattuja paprikoita liemessä -valutetaan; pari Nagaa; mustapippuria karkeana rouheena; blenderiin, ja wot!
Jos sen haluaa säilöä, niin kuumennetaan nopeesti, mahdollisesti Atamonia sekaan ja purkkiin ...

Aikasemmin tein tuoreista suippopaprikoista grillaamalla ja kalttaamalla itse ja sotkin mukaan purkin Muttia ja toisen pikkupurkin LaCostena Chipotleja; hillosokeri, suola, etikka, valkosipuli ... ja tietysti pari Nagaa. Chipotle meni vähän harkitsematta ilman perkaamista: Niissä LaCostenan chipotleissa on tosi rankka savu ja törkeesti siemeniä sisällä - tuli kitkerä sivumaku ja liikaa savua ...

Noissa LiDL'n paprikoissa on hillitysti etikkaa ja vähän sokeria ja arvatenkin suolaa. Musta tämä "hillo" ei kaivannut lisää. Paprikan oma makeus ja Nagan hedelmäinen polte toimii ..
Itse tuoreista paprikoista grillaamalla tuli tiet hyvää, mutta ei siinä kypsennettynä juuri eroa ole, niinkuin ei tomaatissakaan jos on laadukas säilyke. Mä "löysin" Mutti'n Prismasta jo 3v sitten ..
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Jame

Taas tuli yksi tomaattipohjainen hilloresepti vastaan. Kohtuullisen yksinkertainen mutta sitä voi tuunata mielensä mukaan.

Tomaatti-chilihillo


kaksi pientä purkkia

0,5 kg täysin kypsiä tomaatteja

3 punaista chiliä, siemenet pois

pieni pala tuoretta inkivääriä raastettuna

0,75 dl valkoviinietikkaa tai omenaviinietikkaa

1,5 dl sokeria

1 rkl hyvää oliiviöljyä



1. Leikkaa tomaatit neljään osaan ja poista kova kantaosa.

2. Lisää tomaatit ja leikatut chilipalat tehosekoittimeen ja pyöräytä hienoksi.

3. Kaada sose kattilaan ja lisää sokeri, viinietikka ja inkivääriraaste.

4. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä miedolla lämmöllä puolisen tuntia.

5. Lisää oliiviöljy ja keitä vielä noin 15 minuuttia. Hillon pitäisi tässä vaiheessa olla kauniin punaista, läpikuultavaa ja jo hieman hillomaista.

6. Purkita hillo puhtaisiin, kuumiin pikkupurkkeihin. Hillo jähmettyy vielä jäähtyessään.

7. Chilihillo on ihanaa liharuokien ja makkaran kanssa. Sitä voi sipaista ketsupin sijaan hampurilaisen väliin, sitä voi pirskotella kypsän pitsan päälle tai sillä voi maustaa keittoja ja kastikkeita. Kokeile myös leikkeleiden kanssa tai juustotarjottimella.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.