toukokuu 13, 2024, 05:10:13 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Tuliliemet

Aloittaja Tekla, heinäkuu 11, 2002, 17:45:33 ip

« edellinen - seuraava »

Tekla

Täällä on usein mainittu hurjia tuliliemiä: habanerovodkaa ja -rommia, chilirommiboolia jne. Chilitapaamiseenkin on lupailtu kauheita keitoksia... Luettuani riittävän monta hurjaa tuliliemijuttuanne oli pakko päästä itsekin kokeilemaan, vähän lempeämpää tulilientä.

Koe-erää varten ei kaapista liiennyt kuin hiukan Kossua. Jalompia juomia ei saanut (vielä) terästää chileillä.

Liemen resepti oli:
-noin 2dl Kossua
-pari Apachea
-raakaruokosokeria (sen verran, että on hiukan makeaa, ei äitelää)

Liemi on nyt maustunut vasta pari viikkoa, mutta maistui aika mukavalta. Kohtuullinen polte ja ok maku. Sopinee maustamaan kesädrinkkiä, jota kehitellään tänään. :)

Seuraavaksi on hankkeissa habanerorommi, jotta rommitoti lämmittäisi oikein kunnolla. Sitä ennen olisi kiva kuulla keitoksistanne lisää ja saada uusia reseptejä.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "Tekla"Täällä on usein mainittu hurjia tuliliemiä: habanerovodkaa ja -rommia, chilirommiboolia jne. Chilitapaamiseenkin on lupailtu kauheita keitoksia... Luettuani riittävän monta hurjaa tuliliemijuttuanne oli pakko päästä itsekin kokeilemaan, vähän lempeämpää tulilientä.

Koe-erää varten ei kaapista liiennyt kuin hiukan Kossua. Jalompia juomia ei saanut (vielä) terästää chileillä.

Liemen resepti oli:
-noin 2dl Kossua
-pari Apachea
-raakaruokosokeria (sen verran, että on hiukan makeaa, ei äitelää)

Liemi on nyt maustunut vasta pari viikkoa, mutta maistui aika mukavalta. Kohtuullinen polte ja ok maku. Sopinee maustamaan kesädrinkkiä, jota kehitellään tänään. :)

Seuraavaksi on hankkeissa habanerorommi, jotta rommitoti lämmittäisi oikein kunnolla. Sitä ennen olisi kiva kuulla keitoksistanne lisää ja saada uusia reseptejä.

Chilitapaamiseenko lupailtu kauheita keitoksia? Ei toki, vaan hiuksianostattavan hirveitä! Sitä kamaa mistä puhutaan vain kuiskien, naama valkoisena, hiukset vieläkin pystyssä..... vai liioittelenkohan?  ;)  Ehken.

Ei hassumman kuuloinen tuo ruokosokerikokeilu, täytynee tsekata itsekin... Taidan tänään hakea myös muutaman pikkupullollisen jotain tanakkaa ainetta Alkosta, mutten omaan käyttöön vaan chilimeetinkiä varten. Kypsymisaikaa täytyy olla! ;) Koska monilla chileillä on niinkin voimakas ominaismakunsa, ajattelin tehdä muutamaa erilaista "raaka-ainejuomaa": yhteen vaikka habaa, toiseen lemon dropia, kolmanteen jotain aivan jumalattoman pahaa (vaikka Tepiniä), jne. Niin saamme maisteltaviksi pienissä erissä useampaa sorttia jaloa juomaa.  :devil:

Jotain kokemuksia aiheesta: viski ja chili eivät oikein tunnu toimivan. ;) Rommit jo paremmin; äänestäisin vahvan tumman puolesta. Vodkasta tulee aivan jumalattoman pahaa, kuten moni tietää, mutta toimii kyllä snapsina! Habaneron tuhti oma maku (poltteesta puhumattakaan) tulee helposti liiankin dominoivaksi näissä sopissa, eli en laittaisi kesäcocktailiin. Se kun ei maistu sen jälkeen kuin habalta...

Chiliolut sitävastoin on taivaallisen hyvää!!! Ostin aikanaan Teksasista: jalapeño kaljapullon sisällä! Kotipanimomiehet ja -naiset tätä lukemassa: vinkki, vinkki, vinkki! Ei vain kuulemma saa laittaa pippuria suoraan sammioon, sillä käyminen loppuu kuin seinään!  :p

Jotenkin arvaisin että parhaan makuiset sotkut syntyisivät Tabascosta, Purirasta, Lemon Dropista, Aji Amarillo/Rojosta, fiksusti käytetyistä chinenseistä, Pimenta Cumarista ja jollain sadomasokistisella tavalla varmaan myös Tepinistä... Salmiakkikossu plus Tepin voisi olla radikaalia ainetta!

Onnea kesäjuomakokeiluihin!  ;)

Janne

Lainaus käyttäjältä: "thietavu"Chiliolut sitävastoin on taivaallisen hyvää!!! Ostin aikanaan Teksasista: jalapeño kaljapullon sisällä! Kotipanimomiehet ja -naiset tätä lukemassa: vinkki, vinkki, vinkki!

Tuollaista chilin (jalapeno?) sisältävää olutta on muuten sekin josta mainitsin taannoin. Eli löytyy Pancho Villa -ravintolasta kivenheiton päässä Tammelantorista.

Täytyykin joskus kokeilla itse tehdä, kun on tullut oluen panoakin harrastettua ihan maltaista asti mäskäämällä...
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Aji Inferno

No niin!

Nyt on chilitapaamisen tuliliemet purkitettu kypsymään... Luvassa seuraavaa:
1. Lemon Drop -vodkaa (mauste: tumma ruokosokeri)
2. Fatalii -tummaa rommia (mausteet: sitruuna, vaalea ruokosokeri)
3. Cumari -vodkaa (mauste: lime)
4. Ulupica -vodka/rommia (mauste: tumma ruokosokeri)

Miltäs kuulostaa, chilimielet? :)

Tekla

Lainausthietavu Posted on July 11 2002,22:26
1. Lemon Drop -vodkaa (mauste: tumma ruokosokeri)
2. Fatalii -tummaa rommia (mausteet: sitruuna, vaalea ruokosokeri)
3. Cumari -vodkaa (mauste: lime)
4. Ulupica -vodka/rommia (mauste: tumma ruokosokeri)


Erinomaisen kiinnostavia (pelottavia?) liemiä olet keitellyt. Kaikki uusia tuttavuuksia.

Tuo oma kesädrinkkikokeilu hujahti ystäviemme kurkkuun viime viikolla. Ei aiheuttanut tuskaa, hiukan kummastusta ja hymyjä kylläkin.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "Tekla"
Lainausthietavu Posted on July 11 2002,22:26
1. Lemon Drop -vodkaa (mauste: tumma ruokosokeri)
2. Fatalii -tummaa rommia (mausteet: sitruuna, vaalea ruokosokeri)
3. Cumari -vodkaa (mauste: lime)
4. Ulupica -vodka/rommia (mauste: tumma ruokosokeri)


Erinomaisen kiinnostavia (pelottavia?) liemiä olet keitellyt. Kaikki uusia tuttavuuksia.

Tuo oma kesädrinkkikokeilu hujahti ystäviemme kurkkuun viime viikolla. Ei aiheuttanut tuskaa, hiukan kummastusta ja hymyjä kylläkin.

Tehtiin kaverin kanssa eilen pikakokeet noiden juomien kanssa, jotta selvisi ovatko kypsymässä ollenkaan oikeaan suuntaan. Todellakin, kiintoisa ja pelottava kokemus... ;)

Fatalii-rommin tuoksu on jo lähinnä tyrmäävä. On jo nyt äärettömän vahvaa, mutta jotenkin lempeällä tavalla - niin hassulta kuin ilmaisu kuulostaakin... Siinä Fatalii eroaa Habanerosta että tämä polte ei häviä nopeasti. Todella raju chili, lasken aivan ykköskastiin tulisuudessa!

Lemon-Drop vodka on AIVAN erilaista maultaan ja luonteeltaan! Hirmuinen alkupotku, joka tunki luihin ja ytimiin. Mutta mikä omituisinta, meni myös todella nopeasti ohitse - nopeammin kuin Habanerolla. Tämä on aivan uutta... :)

Ulupica-rommi on näistä liemistä (vielä) miedointa, mutta miedoksi sitä ei voi haukkua. Kiintoisa maku ja samoin yllättävän nopeasti häviävä polte.

Pimenta Cumari -vodkasta kaverini totesi: "tää on ainoa näistä joka on pahan makuista!"  Syynä lienee melkoinen määrä sitruunatiivistettä; tätä kun en ajatellutkaan juottaa porukalle sellaisenaan, vaan plantrinkiksi. ;)  Mutta kyllä c.praetermissumin maku on aivan omanlaisensa.

Todella mielenkiintoista puuhaa... :)  Ehkäpä keksimme Tampereella sellaisia kesädrinkkejäkin joita ei yksikään vieras enää hymyile olemattomiin. Jotenkin veikkaan että ainakin tämä tuloillaan oleva Fatalii-rommi hiljentäisi isommankin porukan loppuillaksi, ja siinä vaiheessa kun jengin henki kulkisi ja perkeleitä alkaisi lennellä, voisikin antaa "pelastajaksi" tuota Lemon-Drop lientä. Eivätpähän enää kiusaisi vieraat viattomia chilinkasvattajia! ;)

Taidan vielä tehdä pikkuannoksen, spesiaalin Kaikkien Liemien Äitiä. Jotain minkä rinnalla edelliset olivat cokista....... (hänen silmiinsä syttyi sadistinen hehku.....)

Tyräkki

Tässä eräs uusi innovaatio chilijuomien saralla. Kas kun vaimo ei voi parkumatta niellä habarommia, vaikka miedommasta poltteesta  pitääkin. (niin alkoholin kuin chilinkin suhteen)Niinpä tuossa juhliessamme hääpäiväämme valmistinkin hänelle koe-erän hiukan hillitympää chilidrinkkiä. Eli loraus jo aiemmin tehtyä vaaleaa habarommia (6habaa/litra) annokseen baileys kermalikööriä ja kunnon ravistus sekä jäähdytys. On muuten ällistyttävän hyvänmakuista lientä, vaikka en yleensä noin makeista perustakaan :p Toisaalta yletön makeus mukavasti taittuikin habarommin vaikutuksesta, ja lopputulos oli pelkästään miellyttävä. Vaimo varsinkin tykkäsi kovasti, joskin rommin ansiosta sekoitus tekikin kepposet pelkkään kermalikööriin tottuneelle :p Kun pöydällä oli molemmat pullot, niin oli helppo fiksata erilaisiin makuihin sopivia tulisuusasteita. Voin suositella :;):

acethaman

Jokunen vuosi takaperin maistoin sellaista "aamiassnapsia". Salmariin sotkettu jotain pippuria ja vähän yrttejä. Oli aivan mainion makuista ja lähti aamukin käyntiin aivan toisella tavalla kuin pelkällä puurolla ja tuoremehulla.

Tätähän on tietysti aivan pako kokeilla kunhan saa tuosta korjattua vähän Lemon Droppia.

Jassu

Tein tuossa HabaneroVodkaa reseptillä 2 habaa puolta litraa kirkasta kohden. Halkaisin hapsut neljään osaan ja lykkäsin pulloon.

Mitenkäs porukka suosittelee tekemään noiden chilien kanssa, eli pitääkö ne poistaa X viikon jälkeen vai jätänkö ne sinne pulloon?
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

Aji Inferno

Kyllähän ne sinne jättää sopii, antavat väriä ja makuakin vielä pitkään... :)

Jassu

Lainaus käyttäjältä: "thietavu"Kyllähän ne sinne jättää sopii, antavat väriä ja makuakin vielä pitkään... :)

Tästä tuntuu todella olevan kahta koulukuntaa, toinen sanoo että parista päivästä viikkoon kannattaa pitää pullossa ja sitten poistaa - toinen sitten sanoo että jättää sinne vaan.

Ensimmäisellä koulukunnalla perusteena on se että kuulemma parinkin viikon jälkeen tuliliemi on niin tyykiä ettei sitä vedä kuulemma kukaan. Tiedä sitten.
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

Omskakas

Lainaus käyttäjältä: "Jassu"
Lainaus käyttäjältä: "thietavu"Kyllähän ne sinne jättää sopii, antavat väriä ja makuakin vielä pitkään... :)

Tästä tuntuu todella olevan kahta koulukuntaa, toinen sanoo että parista päivästä viikkoon kannattaa pitää pullossa ja sitten poistaa - toinen sitten sanoo että jättää sinne vaan.

Ensimmäisellä koulukunnalla perusteena on se että kuulemma parinkin viikon jälkeen tuliliemi on niin tyykiä ettei sitä vedä kuulemma kukaan. Tiedä sitten.


Olen tehnyt habaviinaa reseptillä 1 marja / puoli litraa + vähintään kuukausi. Tällä tavalla juomasta tulee vielä 'ihmisten juotavaa'. Eli lämmittää voimakkaasti, muttei herätä väkivaltaisia tuntemuksia juoman maistattajaa kohtaan.  8)  Ihan siis riippuu siitä, millaista väkevyyttä haluat. Jos haluat 'suht' mietoa', viskaa habat pois jo viikon jälkeen.

REMo

Lainaus käyttäjältä: "Omskakas"Olen tehnyt habaviinaa reseptillä 1 marja / puoli litraa + vähintään kuukausi. Tällä tavalla juomasta tulee vielä 'ihmisten juotavaa'. Eli lämmittää voimakkaasti, muttei herätä väkivaltaisia tuntemuksia juoman maistattajaa kohtaan.  8)  Ihan siis riippuu siitä, millaista väkevyyttä haluat. Jos haluat 'suht' mietoa', viskaa habat pois jo viikon jälkeen.


Marinoituneet hapsusiivut ovat erinomaisen makuisia,  ei niitä kannata heittää pois. Kapsaisiini on siivuista uuttunut tuliliemeen, joten ne eivät potki enää tuoreen hedelmän tapaan.  

Itse olen antanut tuliliemen maustua parisen viikkoa ja jättänyt siivut juomaan. Keltaisessa hapsussa väri säilyy, mutta punainen haalistuu nopeasti. Punainen myös maistui paremmalta, mutta se johtunee kasvatusalustan erosta, punainen bubblerissa ja keltainen mullassa.

mau

Piipahdinpa pitkästä aikaa Isossa itänaapuriissa. Ensimmäisessä paikallisessa matkaeväsmyymälässä sattui silmiin suoraan tulisieluun iskevä, kultakirjaiminen, kauniinpunaisen chilipalon koristama etiketti: Nemiroff  gorilka - ukrainalainen "tulisella pippurilla" & hunajalla & "sipuliheinällä" (tod.näk. karhunlaukalla) maustettu, pontikkapohjainen 40%:nen juoma. PAKKO oli se pullo ostaa ja tulihan se tietenkin juotua, vaikka viinapohja oli  :shock:.

Tein reissusta palattuani koe-erän (kunnon kotimaiseen) sormituntumalla: wiinaa + omia kuivattuja Rawit-palkoja + hunajaa + liiskattuja  talvivalkosipulin itusilmuja. Oli HYVÄÄ - koko annos meni maistellessa! Toinen satsi on tekeillä  pikkujoulukauden varalle - jos joku ei poltteesta  tykkää, niin jääpähän itselle enemmän! :D

Poppamies Tuliliemi

Itse sain viime jouluna lahjaksi virossa vierailleelta tädiltäni 3,5cl korvalliseen pulloon pakattua Viin Liiwi Pepper Vodkaa, 37.5 % vol.

Silmät kiiluen kävin maistelemaan, mutta pettymys olikin suuri kun sisällöksi paljastui lähinnä paloviinan ja -öljyn makuista lientä, jonka chilinen jälkipolte vain pahensi raakaa makua. Kyllä chiliviinakin voi hyvälle maistua, mutta tämä ei kuulunut siihen kategoriaan, valitettavasti.

Komean snapsilasin "pullosta" kuitenkin sai 8)
"In sudore vultus tui vesceris pane"

Poppamies Tuliliemi

Nostelenpa vanhaa aihetta...

Laitoin taas Tuliliemen muhimaan Wappua varten, neljä habaneroa omasta puskasta sellaseen kolmen desin kokoiseen Magic Ice -votkapulloon.

Kylläpä tuosta kelvannee kavereille(kin) tarjota, tosin omaan Tuliliemietiikkaan kuuluu ottaa itsekin naukku aina kun tarjoaa toisille.

Loppuun vielä drinkkivinkki: chiliviinaa ei kannatta lantrata limpparilla, sillä kuplien noustessa nenään polte-elämys saa aivan uusia ulottuvuuksia  :D
"In sudore vultus tui vesceris pane"

Aji Inferno

Mulla on vähän sellainen veikkaus että jokaisen wapun ja muunkin juhlan lyömättömin drinkki voisi olla pontikka maustettuna esim. Blair's 2 tai 3 A.M ilotipoilla..............................

:twisted:

Amd

Lainaus käyttäjältä: "thietavu"Mulla on vähän sellainen veikkaus että jokaisen wapun ja muunkin juhlan lyömättömin drinkki voisi olla pontikka maustettuna esim. Blair's 2 tai 3 A.M ilotipoilla..............................

:twisted:


ei ole kyllä tuollaisiin tarvetta, itsellä on yksi kokonainen kuivattu red uganda lojunut pari kk:tta pikkupullossa, ja ei sitä juomaan pysty... kaveritkin passailee jo :x

Te_Kiila

Eli vähän paraneltu salmariresepti, joka tuli kehitettyä aikoinaan baarimikon hommissa olessa. Melkoista herrrrkkua.

Ainekset:

1l    "tiukkaa" (Kossu, saunis, jne...)
0,7l  Anisviinaa, esim. Dry Anis, Tsantali Ouzo, Pernod
6pss (á 175g) "Turkinpippuri"-makeisia (Fazer, pirkka, ihan sama)
1pss Fisherman's Friends
muutama haba, maun mukaan
vettä

 Silppua habat mahd. pieneksi ja laita sopivaan kannelliseen astiaan (1,5l lasipurkki jne.), lisää astiaan myös Fisherman's Friendsit ja kaada viina päälle. Anna muhia silloin tällöin ravistellen vähintään 48h; mieluummin enemmän. Kun tämä törky on valmista suodata se kahvinsuodatinpussin läpi.
 Kuumenna suurehkossa (>3l) kattilassa 1,3l vettä kiehuvaksi. Lisää kiehuvaan veteen turkinpippurit muutama nyrkillinen kerrallaan välillä sekoitellen. Kun turkinpippurit ovat liuenneet (abt. 10min), ota pata tulelta ja anna jäähtyä hetken aikaa. Lisää kattilaan anisviina ja suodatettu haba-fishemansfriend-viuna, sekoita. Pullota ja jäähdytä (ei kestä "pakastamista",  jässähtää jäähän).

 Lopputulos sisältää tehoainetta abt. 21til%, käytettyjen ainesten pitoisuudesta riippuen. Ravista pulloa ennen nauttimista.  Jepaa!
sanoi suuri ajattelija Nietschxmphe

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "Te_Kiila"Eli vähän paraneltu salmariresepti, joka tuli kehitettyä aikoinaan baarimikon hommissa olessa. Melkoista herrrrkkua.

Ainekset:

1l    "tiukkaa" (Kossu, saunis, jne...)
0,7l  Anisviinaa, esim. Dry Anis, Tsantali Ouzo, Pernod
6pss (á 175g) "Turkinpippuri"-makeisia (Fazer, pirkka, ihan sama)
1pss Fisherman's Friends
muutama haba, maun mukaan
vettä

 Silppua habat mahd. pieneksi ja laita sopivaan kannelliseen astiaan (1,5l lasipurkki jne.), lisää astiaan myös Fisherman's Friendsit ja kaada viina päälle. Anna muhia silloin tällöin ravistellen vähintään 48h; mieluummin enemmän. Kun tämä törky on valmista suodata se kahvinsuodatinpussin läpi.
 Kuumenna suurehkossa (>3l) kattilassa 1,3l vettä kiehuvaksi. Lisää kiehuvaan veteen turkinpippurit muutama nyrkillinen kerrallaan välillä sekoitellen. Kun turkinpippurit ovat liuenneet (abt. 10min), ota pata tulelta ja anna jäähtyä hetken aikaa. Lisää kattilaan anisviina ja suodatettu haba-fishemansfriend-viuna, sekoita. Pullota ja jäähdytä (ei kestä "pakastamista",  jässähtää jäähän).

 Lopputulos sisältää tehoainetta abt. 21til%, käytettyjen ainesten pitoisuudesta riippuen. Ravista pulloa ennen nauttimista.  Jepaa!


...Ja jos tuon maanmainion reseptin Habanerot korvaa tilkalla vaikka .457, Blair's 2..5 AM kastiketta, tai jotain vastaavaa atomidynamiittia, meillä on Vaasan chilitapaamista varten sen sortin liemi kasassa ettei paremmasta väliä..! :-)