toukokuu 13, 2024, 19:13:16 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Marketin tulisimmat eväät

Aloittaja omarosa, huhtikuu 29, 2011, 23:16:24 ip

« edellinen - seuraava »

Jahvetti

Kuten jo jossakin topicissa arvoisalle Räyhikselle kiukuttelinkin, niin oikeassa metukassa mielestäni pitää olla heppaa mukana.

Ei löydy suurien "lihatalojen" makkaroista, mutta monien pienempien kylläkin. Meidän taloudessa ei tunnusteta metwurstia, jossa ei ole hevosta.
Nykyään tosin vaaditaan jo porokin mukaan useimmiten.

Mainittakoon valmistajista mm. Kylmänen, Lapin Liha ja Veljekset Rönkä.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Ryhis

Jos totta puhutaan, en huomannut tuota "kevyt"-kohtaa kaupassa. Mieleeni ei myöskään tullut, että joku hullu tekisi metukkaa sikavainaasta!

Sielua vääntää tieto, että on syönyt paketillisen tuota. Taakka on suurinpiirtein samaa tasoa, että olisi joskus salaa fanittanut Mambaa...
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

TunturiTiger

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - syyskuu 20, 2011, 09:30:18 ap
Jos totta puhutaan, en huomannut tuota "kevyt"-kohtaa kaupassa. Mieleeni ei myöskään tullut, että joku hullu tekisi metukkaa sikavainaasta!

Sielua vääntää tieto, että on syönyt paketillisen tuota. Taakka on suurinpiirtein samaa tasoa, että olisi joskus salaa fanittanut Mambaa...


Tuota.... Alunperin meetwursatiin on laitettukin potsia. Siitähän se rasva tulee. Muina lihoina on nauta ja heppa. Onneks hepanlihaa saa nykyään helpommin kuin esimerkiks 10 vuotta sitten (imo). Vaikuttaako tuohon sitten Suomen hippoksen kampanjointi pollevainaan syömisestä.

Ryhis

^ No joo, mutta tässä tapauksessa liha oli silkkaa sikavainaata. Oksettavaa.

Mitä helvettiä edes tarkoittaa rypsiporsas? Leipäteollisuuden ylijäämällä elävää?
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Nosiseptori

Eikös se ole enemmän poikkeus kuin sääntö, että nykymetukassa olisi mukana hevosta. Varsinkin noissa isojen lihatalojen tuotteissa.

..TOMPPA..

jokaisessa metukassa ei valitettavasti ole hevosta.  Lapin lihan metukassa on, en muista tekivätkö he tuon venäläisen meetvurstin vai ei mutta siinä on heppaa mukana

ja teuraaksi ei kukaan kasvata hevoista kun siitä maksetaan 30 centtiä kilo teuraana ja jostain vanhasta suvituulen nussimasta kaakista ei lihaa saada kuin muutama kymmenen kiloa mikä teuraaksi kelpaa.

mutta kyllä siinä kuuluu heppaa olla mukana!  ...eikä mitään rypsipossua...   perkele  8)

Jahvetti

syyskuu 22, 2011, 22:36:12 ip #26 Viimeisin muokkaus: syyskuu 22, 2011, 22:38:57 ip käyttäjältä Jahvetti
Lainaus käyttäjältä: Nosiseptori - syyskuu 22, 2011, 17:38:55 ip
Eikös se ole enemmän poikkeus kuin sääntö, että nykymetukassa olisi mukana hevosta. Varsinkin noissa isojen lihatalojen tuotteissa.


Valitettavasti ei ole. Eikä varsinkaan isojen lihatalojen tuotteissa.

edit. Sorry, luin huolimattomasti viestisi. Korjataan muotoon:

Valitettavasti on. Ja varsinkin isojen lihatalojen tuotteissa. ;)

Lainaus käyttäjältä: ..TOMPPA.. - syyskuu 22, 2011, 18:18:29 ip
jokaisessa metukassa ei valitettavasti ole hevosta.  Lapin lihan metukassa on, en muista tekivätkö he tuon venäläisen meetvurstin vai ei mutta siinä on heppaa mukana

ja teuraaksi ei kukaan kasvata hevoista kun siitä maksetaan 30 centtiä kilo teuraana ja jostain vanhasta suvituulen nussimasta kaakista ei lihaa saada kuin muutama kymmenen kiloa mikä teuraaksi kelpaa.

mutta kyllä siinä kuuluu heppaa olla mukana!  ...eikä mitään rypsipossua...   perkele  8)


Juurikin näin!
Toki possuakin tulee olla mukana rasvaa antamassa, mutta ei pääraaka-aineena.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

omarosa

Chili on löytännyt tiensä meetwurtiin:
"Uusi Chilivenäläinen on chilillä maustettu aito Venäläinen meetvursti. Uutuutta valmistettaessa on kuunneltu chilin ystäviä - voimakas chilin maku tuntuu tuotteessa kunnolla. Chilivenäläinen kypsytetään muiden Venäläisten meetvurstien tavoin hailuotolaisen leppäpuun pehmeässä aromissa hitaasti ja huolella - kypsytys kestää jopa yli viisi viikkoa."

Aineksissa mm."Sian- ja hevosenliha, silava, suola (4,5 %), mausteet ja luontaiset aromiaineet (korianteri, mustapippuri, sinapinsiemen, valkopippuri, chili, paprika)"

Ei oo vielä tullut maistettua

chilinkasvatuksen A:spna B:hydrosora C:provado

InkRose

Muistaakseni meillä on joskus kesällä jopa tuota chiliryssää ollut. Tai jotain sen tapaista kuitenkin. Siinä ainakin oli annuumin poltetta ihan havaittavaksi asti.

Kaisuli-Haisuli

Lainaus käyttäjältä: omarosa - syyskuu 23, 2011, 20:55:46 ip
Chili on löytännyt tiensä meetwurtiin:
"Uusi Chilivenäläinen on chilillä maustettu aito Venäläinen meetvursti. Uutuutta valmistettaessa on kuunneltu chilin ystäviä - voimakas chilin maku tuntuu tuotteessa kunnolla. Chilivenäläinen kypsytetään muiden Venäläisten meetvurstien tavoin hailuotolaisen leppäpuun pehmeässä aromissa hitaasti ja huolella - kypsytys kestää jopa yli viisi viikkoa."

Aineksissa mm."Sian- ja hevosenliha, silava, suola (4,5 %), mausteet ja luontaiset aromiaineet (korianteri, mustapippuri, sinapinsiemen, valkopippuri, chili, paprika)"

Ei oo vielä tullut maistettua


Kotivaran? Ihan kelpoisaa kamaa, kantapaloina maksaa aina toisinaan 2,99-4,99e/kg ja sitä chiliseoshässäkkää noissa kantapaloissa tuntuu olevan aivan riittävästi!

mohla

Tuon hevosen lihan käytön vähyys taitaa juontaa juurensa jostain säädöksistä, ettei samoissa tiloissa saa teurastaa hevosta ja jotain muuta elikkoa. Hevosta teuraaksi on vähän eirinäisistä syistä, on erikoisempi liha jne. meriselitykset johtaneet siihen, ettei juuri missään ole hevosteurastamoa. Näin tuota mulle on joskus selitetty.

Jahvetti

Hevosteurastamoita on maassamme toiminnassa tällä hetkellä 14.

Se, että suurimmat lihanjalostajat eivät käytä heppaa metukoissaan johtuu mielestäni siitä, että
possu ja ammu on helpommin/halvemmin saatavilla. Kuten jo aiemmassa postauksessa mainitsinkin, niin
tokihan possua pitää olla mukana, jotta saadaan se oikea rasvakoostumus, muuten rakenne on Leca-harkkomainen.

Omalta kohdaltani tosin ihan sama, vain pienten pajojen metwurstia syödään tässä talossa.

#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Ryhis

Kotivaran chilimetukka on koeponnistettu muistaakseni alkutalvesta. Hyvää metwurstia, mutta chilikokemus jäi uupumaan. Tiedä sitten onko tässä enempi potkua..
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

exa

Kirjoitan tähän pari varoittavaa sanaa Fazerin uudesta megahittituotteesta, kyseessä "TEX-MEX lihatasku-kötpirog: rukiinen välipala UUTUUS! E621" siisooämgee!111!!1!!!11

Amica noita jakoi näytteinä eilen ruokalassa. Jotain tuossa pakkauksessa mainitaan tyyliin "kansaivälisesti mausteista"  ja chilin kuvat koristaa pakkausta. Älköön kukaan erehtykö kyseistä tuotetta chilin takia ostamaan.

Paistetun munan kaverina hotasin pari tommosta vartti sitten. Ihan syötäviä ovat, kun ilmaseksi sai. Hinnasta en tiedä tuon taivaallista.

Klikkaa kuvaa ja lue kasvatuksistani!

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: exa - lokakuu 18, 2011, 10:32:09 ap
Kirjoitan tähän pari varoittavaa sanaa Fazerin uudesta megahittituotteesta, kyseessä "TEX-MEX lihatasku-kötpirog: rukiinen välipala UUTUUS!


Jotain eksoottista, mutta kotimaista. Jotain mausteista, mutta niin että vastasyntyneetkin voivat syödä. Jotain uutta, mutta tuttua ja turvallista. Jotain rehellisesti ulkomaista, mutta suomalaisista aineksista. Jotain todella laadukasta, mutta erittäin halvalla tuotettua.

Täytyy tyypata "tekumekulihis" jahka myyntiin tulee, voipi tovi vierähtää jos nyt on vasta koemaisteluissa.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Masa.T

Minulle nuo marketin tuoreet punaiset annuumit on ihan riiittäviä eväsleivän väliin. Tuoreita baccatumeja on hieman vaikea toivoa ja aika harva pistää esim. habaneroa leivän päälle. - En usko, että kovin moni harrastajista syö edes tuota annuumia tuoreeltaan leivän päällä. ;)

exa

Lainaus käyttäjältä: Masa.T - lokakuu 18, 2011, 10:43:31 ap
Minulle nuo marketin tuoreet punaiset annuumit on ihan riiittäviä eväsleivän väliin. Tuoreita baccatumeja on hieman vaikea toivoa ja aika harva pistää esim. habaneroa leivän päälle. - En usko, että kovin moni harrastajista syö edes tuota annuumia tuoreeltaan leivän päällä. ;)


On se niin pistävän makuista, että ei mielellään tosiaan vetele tuoreeltaan. Eipä tosin liity tulisuuteen...

Niistä fasun lihiksistä sen verran vielä, että en usko kovinkaan kauaa vierähtävän ennen kuin kaupan hyllyiltä löytyy. Viimeksi kun meille tarjottiin äskettäin lanseerattua tuotetta (rasistin reissumies oli silloin vuorossa) niin samalla viikolla spottasin sen läheisestä ässästä. Tarkkaillaan tilannetta.

Klikkaa kuvaa ja lue kasvatuksistani!

Masa.T

Lainaus käyttäjältä: InkRose - syyskuu 23, 2011, 21:20:20 ip
Muistaakseni meillä on joskus kesällä jopa tuota chiliryssää ollut. Tai jotain sen tapaista kuitenkin. Siinä ainakin oli annuumin poltetta ihan havaittavaksi asti.


Mahdannetko tarkoittaa tuota samaa mainiota chilitahnaa valkosipulilla "Gruzija", mitä taas ostin varmaan neljännen purkillisen Rauman pick`n paysta.
Aivan mahtavaa chilisosetta.!

Kadotus

Ostin noita Fazerin tex-mex lihataskuja joskus elo-syyskuun vaihteessa Tiiriön ABC:lta Hämeenlinnasta. Muualla en ole kyllä niitä huomannut, mutta en kyllä ole etsinytkään. Ihan syötäviä olivat, kun leivänpaahtimessa käytti. Pienintäkään tulisuutta en kuitenkaan havainnut, mutta enpä sellaista odottanutkaan löytäväni.
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

ana198

Paikallisesta natsisiwasta tarttui matkaan Infernosipsejä. Joku vähän reilun 1€ kustansi pussi ja tulisuutta oli normitulisiin sipseihin verrattuna ihan ok määrä, ei toki voi verrata Blair'sin tuotteisiin.