Ruoanlaitto ja ravintolat => Sadon säilöntä ja käsittely => Aiheen aloitti: dl125 - elokuu 27, 2011, 19:21:00 ip

Otsikko: Chilikaffe
Kirjoitti: dl125 - elokuu 27, 2011, 19:21:00 ip
Eli mitenkäs onnistuisi ChiliKahvi:n teko?

Minkä chilin jauhe sopisi parhaiten?

Nimittäin isäni pitää kahvista niin ajattelin yllättää hänet hiukkaa tulisemmalla yllätyksellä  ;D
Otsikko: Vs: Chilikaffe
Kirjoitti: wille - elokuu 28, 2011, 01:01:44 ap
Mitä jauheita sulla on käytettävissä?

Jos joku nauttii kahvista, en suosittelisi tekemään ylläreitä. Voi tulla vyön solkipäätä. ;)
Otsikko: Vs: Chilikaffe
Kirjoitti: coco - elokuu 28, 2011, 14:47:16 ip
Lainaus käyttäjältä: cezve - elokuu 27, 2011, 20:13:17 ip
Nagan

Hyväksi todettua on myös Aji Cristal!
Otsikko: Vs: Chilikaffe
Kirjoitti: ..TOMPPA.. - elokuu 28, 2011, 22:03:44 ip
jos tahdot "yllättää" niin kahvin kanssa sopii mielestäni hyvin habanero jauhettuna  :P  mutta todelliseen yllätykseen tuo nagajauhe on ylivoimainen!  kannattaa laittaa vähän liikaa kuin liian vähän että tietää mitä kupissa on  ;D ainakin sitten kun maistaa 

esim litra kahvia niin 3 ruokalusikallista nagajauhetta on kohtuu määrä pieneen yllätykseen!

varmuuden vuoksi ripoittele jauhetta myös vaatekaapin alusvaate osastolle  ja älä unohda suolasiroittimeen/hänen lempimausteeseen piilotettua ylläriä  ;D
Otsikko: Vs: Chilikaffe
Kirjoitti: pgrt - elokuu 30, 2011, 14:38:45 ip
Mielummin överit kuin vajarit vai mites se menikään?


Tuli tässä pienissä kofeiinitärinöissä vilkaistua foorumia selatessa työpaikan autobaaria.
Jos oikesti iloa haluaa jakaa niin kansi auki ja nagajauheet kahvin, kaakaon yms sekaan vaan rohkeasti  ::)
Otsikko: Vs: Chilikaffe
Kirjoitti: Chilivaari - elokuu 30, 2011, 16:26:02 ip
Joo, äärimmäisen pieniä määriä sitä chiliä tarvitsee, jotta juoma olisi nautittavaa, mutta se voi olla, sen olen todennut, kun sattui vahinko, eli mylly ei ollut aivan puhdas chilistä kahviin vaihdettaessa.
Otsikko: Vs: Chilikaffe
Kirjoitti: TunturiTiger - elokuu 30, 2011, 16:54:24 ip
Itse olisin aloittanut 0,05g:sta enkä suinkaan 0,5g:sta. Tais olla tymäkkä shotti! ;D
Otsikko: Vs: Chilikaffe
Kirjoitti: Herra 47 - elokuu 30, 2011, 17:05:45 ip
tuo .5 g vastaa noin yhtä tuoretta nagaa :D
Otsikko: Vs: Chilikaffe
Kirjoitti: TunturiTiger - elokuu 30, 2011, 17:35:49 ip
Lainaus käyttäjältä: Herra 47 - elokuu 30, 2011, 17:05:45 ip
tuo .5 g vastaa noin yhtä tuoretta nagaa :D

niinpä... :-X
Otsikko: Vs: Chilikaffe
Kirjoitti: tso - elokuu 30, 2011, 18:00:53 ip

Hatunnosto kokeilulle!

Aikas hurjalta määrältä tuo nagamäärä tuntuu :)

Ilmakos oli melko tujua!
Otsikko: Vs: Chilikaffe
Kirjoitti: Herra 47 - elokuu 30, 2011, 20:26:02 ip
Lainaus käyttäjältä: cezve - elokuu 30, 2011, 17:43:37 ip
Eli minulla on 120 gramman jauhepurkissani 240 nagaa.... 



jauheen/kuivan chilin paino on noin 1/10 osa tuoreen painosta
Otsikko: Vs: Chilikaffe
Kirjoitti: Hegu - elokuu 30, 2011, 20:39:27 ip
tuota pitää kokeilla :) tai sitten kuppiin suoraan poppamieheltä tilattua noutajaa
Otsikko: Vs: Chilikaffe
Kirjoitti: PP - elokuu 30, 2011, 21:08:12 ip
Lainaus käyttäjältä: cezve - elokuu 30, 2011, 20:43:48 ip
Tulipa mieleen, jos kokeilisi tampata tuohon vipu-espressokeittimen kahvaan
kahvijauheen sijasta pelkkää nagajauhetta sen 12 grammaa, ja uuttaisi sen hyvin hitaasti kahvin tapaan.
Saisi mojovan soosinpohjan!
la Pavoni saattaa osoittautua  monipuoliseksi ja -käyttöiseksi kamppeeksi  ;D


Vielä parempi, kun tuon tekee 60% viinalla. ;D Ei taida onnistua kuumentavalla systeemillä, mutta muuten paineuutto nagasta etanoliin tuottaisi litkua, jota voi ehkä käyttää mausteena pisaroittain.
Otsikko: Vs: Chilikaffe
Kirjoitti: Asaxi - marraskuu 07, 2011, 12:13:32 ip
Oisko kellään iha toimivaa reseptiä? nautinto käyttöön eikä keljuiluun :D Käytettävissä olisi: Aji Cristal, Bolivian Rainbow (ei varmaa paras), Naga Morich, Cayenne, Habanero Sebaco, Jalapeno Hercules, Rocoto Red Peruvian ja Malawi birds eye näin alkuunsa :D vai pitääkö itte testailla ku saa satoa ja jakaa tämä kokemus?
Otsikko: Vs: Chilikaffe
Kirjoitti: Mundu - lokakuu 10, 2015, 14:26:33 ip
Vinkki vinkki: tuoretta habista kahviin keitto vaiheessa. Tuli niin uskomattoman hyvää että riemulla kirmasin tänne jakamaan iloa. Näin kun ilmat kylmenee jo niin mitä mahtavin nautinto. Suosittelen lämpimästi.