toukokuu 18, 2024, 13:04:18 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Bluesmanin kausi 2013

Aloittaja bluesman, marraskuu 14, 2012, 12:55:49 ip

« edellinen - seuraava »

bluesman

 Tänään pitäis levittää reilu kuutio sepeliä saunamökin perustuksille mutta tuo vanhan ihmisen selkä ei kestä näköjään kuin 5 kuutiota.
Senvuoksi tarjoan tänään työkeikan halukkaalle lapiointiin tottuneelle henkilölle. Palkaksi saa ämpärillisen chilejä ja muutakin tuotetta.
Vastaukset yv:llä klo 12 mennessä. Silloin alan itse lapioimaan.

bluesman

 Hommaan ilmoitautui halukas lapiomies. Tarjous ei ole enää siis voimassa.
Jatkan ämpärien täyttelyä.

MrFrost

Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 02, 2013, 22:39:54 ip
Tuu taas koukkaamaan makuja puskista. Kohta on jo toinen kottikärryllinen perattavaa. Mutta onhan mulla onneksi tuo vanha peräkärry. Kiva että lapsikin nauttii chilinkatkuisesta ympäristöstä. Vaikka koiraakaan ei enää ole.


Tulisin, mut kasipätkä seisoo Salossa, menee huoltoon 28. päivä, siihen asti oon autoton.

Pitää kattoo jos Mallen kans päästäs tulemaan...

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

bluesman

 Ansiokas lapiomies Sir Badger jelppasi hyvin sepelihommassa. Runsaat kiitokset!



Liki kymmenen kiloa valinnanvaraa.

Noli Me Tangere

Juu, kiitosta vaan itsellesi, oli mukava käydä piipahtamassa ja auttaa. Kyllähän reilulla chilipalkalla jo vähän soraa lapioi.

Lassi-s

elokuu 04, 2013, 12:02:12 ip #625 Viimeisin muokkaus: elokuu 07, 2013, 07:33:32 ap käyttäjältä Janne
Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 03, 2013, 15:42:24 ip
Ansiokas lapiomies Sir Badger jelppasi hyvin sepelihommassa. Runsaat kiitokset!

Liki kymmenen kiloa valinnanvaraa.


kateuden myyrä kiipeää reittäni pitkin ylös supattaan korvaan kaikkee ilkeyksiä että olet syöttänyt kasveillesi steroideja ja kissanpentuja  ;D komia on sato. aika jyräkän näköstä settiä mikäli lajiketuntemukseni ny riitti tunnistaan mitä kaikkee tuossa on. ite oon panostanu noihin keskitulisiin ja jättäny 7podit, nagat yms vähemmälle. tietty muutama puska noita supertulisiakin on. mihis kaikkeen "käyttöön" oot suunnitellu pistäväs noita, tai tarkemmin: miten aiot säilöä vai ootko jo niin kouliintunu että syöt tuoreena niin paljon päivittäin chilejä ettei tuo 10 kiloa kerkeä meneen pilalle.
S.Y.L.B

MrFrost

Bluesmeisterin henkilökohtaisesti hyvin tuntevana, joka lisäksi kuuluu parhaisiin ystäviini, vaikka
ikäeroa hieman onkin, niin voin todeta, että ei siellä mitään steroidikissanpoikasia jauheta
vesiviljelmien lannoiksi.

ÄIÄ on vaan omistautunut harrastukselleen, kokeilee rohkeasti uusia tapoja, jakaa asiantuntemustaan
muille ja lahjoo kylään kutsumiaan mitä ihmeellisimmillä makuelämyksillä :)

Pari kesää sitten herpiilin kanssa oltiin samaan aikaan käymässä, maisteltiin mitä erinäisimpiä chinensejä,
syötiin loistavaa savuchililohta ja turistiin ummet ja lammet.

Mun keskimmäinen muksu ei sentään mennyt Bluesman -sedän jekkuun, että hänellä "On makaronipensaskin tuolla
nurkan takana, haluatko nähdä?"

Aikuisten oikeasti, yksi hienoimmista miehistä, joka minulla on kunnia tuntea.

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

Raaka-Arska

Arvaan varmuuteen perustuvalla olettamuksella 12345g satoa. On muuten hienon näköistä meinikiä!!
Missä menee tulisuuden ja myrkyllisyyden raja?

lumppujussi

Heitetään nyt veikkaus täältäkin. 10101g.

bluesman





Tällainen oli melkein unohtunut kasvarin takaosaan kasvaen turpeessa. C.chinense Pimenta moranga. Kannoin kasvin ulos kuvattavaksi ja näillä keleillä saa koristaa parkkipaikkaa. Punkit jonkinverran häirinneet kasvua mutta nättejä podeja muuttuen violetista punaiseksi.

bluesman

elokuu 10, 2013, 10:43:37 ap #630 Viimeisin muokkaus: elokuu 10, 2013, 10:45:32 ap käyttäjältä bluesman


Patenttikorkkiset putelit ovat muutoin hyviä mutta salsan väriä ei näe ruskean lasin läpi.



10kg tuli taas kerättyä. Keskellä oleva keltainen on eräs hyvänmakuinen chinense. Guajilloa oli 2,3kg yhdessä puskassa. Luulin määrää suuremmaksikin.

Feint

Upeat etiketit ;) Onko reseptikin patentoitu ja salainen?

SK

Hurja meininki siellä, niin heitän oman veikkaukseni bondan määrästä: tasan 14kg. :D

jewe

Hienot etiketit ole nyt tehnyt. Oletko sinäkin nyt ruvennut corelilla noita väsäämään ?
Aika helposti saa noita tehtyä kun oma kuva vaan etiketin taustalle.

Huru-ukko

Hyvää meinikiä. Omat mössöt sai jeesusteipin tussattuna kylkeensä. Resepti olisi kyllä kiva nähdä  :).

bluesman

Lainaus käyttäjältä: jewe - elokuu 10, 2013, 12:43:18 ip
Hienot etiketit ole nyt tehnyt. Oletko sinäkin nyt ruvennut corelilla noita väsäämään ?
Aika helposti saa noita tehtyä kun oma kuva vaan etiketin taustalle.


Oon tehnyt Corelilla alusta asti nimilaput ja etiketit. Kun vie maakellariin niin täytyy laput lakata moneen kertaan ja vielä kontaktimuovi päälle.

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - elokuu 10, 2013, 12:50:16 ip
Hyvää meinikiä. Omat mössöt sai jeesusteipin tussattuna kylkeensä. Resepti olisi kyllä kiva nähdä  :).


Esim tällainen resepti; 3kg perattuja chilejä maun mukaan. 1/2 litraa appelsiinimehua jossa keitetään pehmeiksi. Kuulotetaan öljyssä sipuli ja valkosipuli. Sekaan keitokseen. 1-1,5dl lime- tai sitruunamehua. Pari isoa tölkkiä ananasmurskaa, persikka ja mangokin käyvät hyvin. 2dl omenaviinietikkaa tai senverran että pH on 4,1 tai alempi niin säilyy avattuna paremmin. Atamonia alle teelusikallinen
Kaikki sauvasekoittimella mössöksi ja kuumana kuumiin puteleihin jotta umpioituvat. Suolaa en ole laittanut mutta hunajaa tuli näihin versioihin koska salsan piti olla makeahkoa.
Omista tomaateista tulee myös mainiota salsaa mutta chilit on valittava oman maun ja kestokyvyn mukaan. Mulla on yleensä yli 80% chinensejä ns. hotsalsassa. Baccoista saa tomaattipohjaisen miedomman vaihtoehdon.

Huru-ukko

Kiitos  :).
  Pistin ohjeen keittokirjaan. Minun rocoto mössö on tehty pelkästään Costa Rica redeistä, ja chilin osuus on noin puolet. Silti se on minulle aika rajatapaus, tietysti muun ruuan kanssa menee hyvin. Mutta en usko että sitä kovin paljoa lusikalla söisin  :o.
Toleranssit vaihtelee....
Nyt on työn alla pari kiloa kylmäsavustettuja Red Peruvianioita, jonka runko on chilien lisäksi mangoa kilo ja pari kiloa tuoretta ananasta. Nuo kaikki pistin ihan ekaksi tehosekoittimella muusiksi, ja nyt kattilaan porisemaan. Sen takia etteivät palaisi herkästi pohjaan.... Eiliseen tahnaan tuli pieniä mustia pilkkuja sekaan antamaan väriä, mutta onneksi ei makua  ::).

MrFrost

Kiitos taas kerran kotiinviemisistä.

Se kauden eka kypsä (mikäsenyolikaan) joka syötiin fifti-sixti oli aika hapokasta.

Tuo salsa niin *aatanan hyvää, että oksat pois.
Ei raaski vielä paljoa syödä, tuo kun ei ole sitä riittoisimmasta päästä olevaa, suosittelisin oikeasti laittaan pullollisen festejen kastikekisaan, jos se tänä vuonna on ohjelmassa.

Unohtuikin kysyä, että miten se C. lanceolatum jaksaa?

Toivottavasti nähdään ensiviikolla.

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

bluesman

 Tänään oli vuorossa Chipotle. Useimmiten tökötti tehdään Jalapeñoista mutta kokeilin Guajilloa samaan tyyliin käsiteltynä.
Ensin poimitaan reilu pari kiloa Guajilloja, mielellään täysin kypsinä ja perataan siemenettömiksi. Savustetaan maun mukaan, oma savuvtusaika oli 8h. Eli melko kevyt savuaika.



Sen jälkeen savustetut Guajillot 10 litran kattilaan, lisätään pari desiä limemehua ja tilkka vettä jottei keitettäessä kattila pala pohjaan.
Guajillo on hiukan kovapintainen ja aidossa ohjeessahan chili neuvotaan kalttaamaan kuumassa vedessä ja kuorimaan kova osa pois kuten tehdään tomaateillekin. En viitsinyt laiskuuttani ryhtyä moiseen vaan keitin tunnin verran ja sen jälkeen soseutin sauvasekoittimella pehmeäksi soseeksi.



Ennen soseutusta on chilen joukkoon lisätty runsaasti valkosipulia ja kolme punasipulia, suolaa ja desi hunajaa sekä tomaattimurskaa.

Kunhan on kunnolla soseutunut eivät kuorenkappaleetkaan tunnu ja Chipotle voidaan purkittaa.



Tämä Chipotle on luumunmakuista eikä mitenkään erityisen polttavaa. Luokkaa 1/10 joten sopii tarjottavaksi lähes kenelle hyvänsä.

Feint




Tota on pakko tehdä itekkin ensi vuonna! On sulla vaan aikamoiset lisukkeet safkoihin siellä, alkaa pikkuhiljaa valjeta mihin ne chilit käytetään :)