toukokuu 23, 2024, 20:17:22 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Bluesmanin kausi 2013

Aloittaja bluesman, marraskuu 14, 2012, 12:55:49 ip

« edellinen - seuraava »

bluesman



C.chinense Fidalga. Kotimaa Brasilia. Maku hieman Cumari de Paratyyppinen, hienostunut polte joka ei ole kovin raju. Vähemmän hedelmäinen kuin Cumari tai vaikkapa Orange haba. Runsastuottoinen ja hyvinkin oiva valinta kasvateltavaksi.



C.chinense Lucy. Hybridi jossa about 1,3 miljoonaa SHU. Tuima Nagan ja skorpparin väliltä oleva polte. Hyvänmakuinen, vain sen aikaa kunnes hurja polte iskee.



C.chinense Katie. Edellisen resiprokaalihybridi. Hieman vähemmän tulinen mutta aivan riittävästi silti. Oikein maukas vaan ei ihan aamuleivän päälle raakana syötävä, kastikkeisiin passeli. Yksi riittää 4 hengen tuliseen pastasoosiin.

bluesman



Sadonkorjuuta se on tämäkin. CAP1491 imuroi kaikki punkit ja kolmesta kasvista tuli vain muutama marja.
Flexujen podit ovat vielä keräämättä muttei niitäkään montaa ole.

x46900

Laitetaan nyt vielä julkinenkin kiitos viikolla saapuneesta paketista, Kiitos!
Maistelua ja sen pohjalta kasvatuspäätöksiäkin on tullut jo tehtyä...
...Uusi reseptikin piti Bonda:n kunniaksi luoda:http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=13759.msg265702#msg265702

bluesman



Ainoa frutescens kaudella 2013 oli kotona ulkona kesänsä viettänyt CAP502. Podit alkoivat kypsyä vasta kun kiikutin kasvin sisätiloihin. Useampi kymmenen kypsää podia on jo tullut ja lisää tulee.

Jani M

Lainaus käyttäjältä: bluesman - lokakuu 06, 2013, 20:28:47 ip
CAP502. Podit alkoivat kypsyä vasta kun kiikutin kasvin sisätiloihin. Useampi kymmenen kypsää podia on jo tullut ja lisää tulee.


Tuntuu olevan todella hidasta tuo kypsyminen tuolla lajikkeella. Mutta eihän tässä kiire ole onneksi, en pitänyt minään erityisen maukkaana, mutta tämän lajikkeen viehätys lie vähän muissa asioissa.

JaloPena

Oma Cap502 teki aivan saman, oli vajaat pari viikkoa sitten täysin vihreä sisälle otettaessa. Nyt on suuri osa podeista punaisia. Onko sinulla kokemusta, ovatko näin myöhään kypsyvät siemenet itämiskykyisiä? Ajattelin ottaa jokusen jemmaan vastaisen varalle, jos edes kohtuullisesta itävyydestä olisi toiveita.
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Toni.A

Mulla tuli kypsää kyllä pitkin kesää viime vuonna, nyt on hieman hitaampaa ollut täälläkin. Siemenet talteen vaan, ei ole mulla ainakaan vaikuttanut itämiseen. ;) Ja mitä makuun tulee, niin itse jopa tykkäsin tämän mausta. Makuasioita siis! ;)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

bluesman

Lainaus käyttäjältä: JaloPena - lokakuu 06, 2013, 23:41:32 ip
Onko sinulla kokemusta, ovatko näin myöhään kypsyvät siemenet itämiskykyisiä? Ajattelin ottaa jokusen jemmaan vastaisen varalle, jos edes kohtuullisesta itävyydestä olisi toiveita.


Ekalla kaudella Starfishin vihreistä sisätiloissa kypsytetyistä podeista otin siemeniä koeidätykseen ja kyllähän varsin suuri osa itikin. Saattaa olla laji/lajikekohtaista mutta kannattaa kokeilla jos on joku tärkeä lajike kyseessä.
Chilacan podeja putsatessani oli lähes joka toisessa siemenistä sirkkajuuri jo ulkona. Siis itivät podin sisällä. Esimerkki ehkä vähän liiankin hätäisestä itämishalukkuudesta.
Enpä usko että kypsymisen myöhäisyydellä on minkäänlaista merkitystä itämiskykyyn vaan sillä kypsyvätkö punaisiksi vai jäävätkö vihreiksi. Tietenkin jos ovat pakkasessa ulkona niin voi käydä huonosti.

Lainaus käyttäjältä: Toni.A - lokakuu 07, 2013, 00:11:29 ap
Mulla tuli kypsää kyllä pitkin kesää viime vuonna, nyt on hieman hitaampaa ollut täälläkin. Siemenet talteen vaan, ei ole mulla ainakaan vaikuttanut itämiseen. ;) Ja mitä makuun tulee, niin itse jopa tykkäsin tämän mausta. Makuasioita siis! ;)


En ole vielä maistanut, annan kypsyä lisää. Yleensä maku paranee kun podit ovat olleet kasvissa ainakin pari viikkoa värinvaihdon jälkeen.

Lainaus käyttäjältä: Jani M - lokakuu 06, 2013, 23:07:55 ip

Tuntuu olevan todella hidasta tuo kypsyminen tuolla lajikkeella. Mutta eihän tässä kiire ole onneksi, en pitänyt minään erityisen maukkaana, mutta tämän lajikkeen viehätys lie vähän muissa asioissa.


Kyseessähän on melko harvinainen C.frutescens. Toni.A ystävällisesti toimitti siemenet. Kiitos siitä.

bluesman



Jostain kumman syystä C.tovarii on välttynyt punkeilta ja kukkii iloisesti. Podeja tuskin näillä valaistuksilla enää muodostuu mutta katsotaan josko ihme tapahtuisi. Yksilö on viettänyt CAP502:n lailla kesänsä ulkona, lähinnä rappusilla ja melko täysin heitteillä.
Saattaa olla yksi niitä harvoja chilejä jotka talvetan.

bluesman



Hapanchilisatsi No3 menossa pakkaseen. Kuvan pakastemuoviputelit ovat hyviä, puolenlitran purkki riittää sopivasti pariksi viikoksi. Kun hapatustuotteen pakastaa niin prosessi loppuu mutta jatkuu massan sul.ettua. Kyseessä on tuote joka on kuin englantilainen pintahiivaolut joka käy nautittaessa ja aiheuttaa ainaskin meikäläiselle melkoisia kaasupurkauksia.



Ihan oma Tabascokasike. Vaikkei litku Tabascoa ole nähnytkään niin valmistusmenetelmä on silti samatapainen. Tabascoa fermentoidaan tammtynnyreissä kolmisen vuotta mutta minulle riittää kolmisen viikkoa. Kuukauden parin kylmäsäilytys parantaa tuotteen laatua kummasti.


Jani M

Lainaus käyttäjältä: bluesman - lokakuu 10, 2013, 00:26:05 ap

Räyhiksen värkkäämä instrumentti käytössä.

http://youtu.be/f4Jtb-3yd2U


Lainaus
Tämä on yksityinen video.
Pahoittelumme.


bluesman

 Ihme ettei kukaan ole hoksannut aiempaa postaustani chinenseistä Fidalga, Lucy ja Katie. Eivät olekaan omia kasvattelujani vaan sain näytteet Englantilaiselta chiliharrastajalta. Tai siis Katie oli omaa kasvattelua. Siemenet Englannista.
Viimeisiä podeja tässä soosataan, hapanchiliä on yli 20 litraa joten säilön loput kuivaamalla ja sosesoppana.
Hapansatsi jossa Tomppa/Bruce Willis/John McClane oli rouvineen mukana valmisteluissa onnistui kaikkein parhaiten. Vaikka oli skorppareitakin livahtanut melkomonta joukkoon. Kiitos vielä näin jälkikäteen.

bluesman



Muutama purnukka sekä kuivatuotteita että salsoja. Bluesfarmin osasto. Kotona Keravalla toinen mokoma. Hapanchilit melkein kaikki pakkasessa ja vakuumiin laitettuna tuoreina pakkaseen useampi kilo. Vieläkin on melkolailla paljon podeja odottamassa käsittelyä tai viimeistä voitelua.

Cheini

paljon mahtuu pieneen tilaan :P
hienot etiketit!
Joko tehdään kunnolla tai ei tehdä mitään

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Cheini - lokakuu 15, 2013, 21:44:44 ip
paljon mahtuu pieneen tilaan :P
hienot etiketit!


Etiketit on oltava. Mieluiten esteettiset. Jos ei laita mitään lappua pussin/putelin sisällöstä niin voipi olla varma ettei parin viikon päästä enää pysty tunnistamaan tuotetta. Kokemusta on sössimisestä.

bluesman

 Aji Inferno kehotti jättämään potentiaaleja kylmänkestäviä villejä talveksi ulos. Yksi flexu on melko virheettömännäköinen muutaman pakkasyönkin jälkeen. Olisko -4C tai jopa -5C ollut kylmin yö. Ei ole edes lehtiään tiputellut ja kukkiakin on kiinni.
Täytynee istuttaa ruukusta kukkapenkkiin ja keväällä katsoa kun maasta versoo Aji Perkele!

wille

Lainaus käyttäjältä: bluesman - lokakuu 17, 2013, 20:19:31 ip
Yksi flexu on melko virheettömännäköinen muutaman pakkasyönkin jälkeen. Olisko -4C tai jopa -5C ollut kylmin yö. Ei ole edes lehtiään tiputellut ja kukkiakin on kiinni.


Sama. Mun flexu on kitukasvuinen, ruma raasku, joka roskaa helvetisti. Pieniä marjoja olen saanut siitä 3. Ei itämiskelpoisia siemeniä, koska laiskuus.

Silläpä "unohdinkin" sen pikkukasvihuoneen edustalle. Siellähän tuo kehittelee uusia lehtiä ja kukkiikin mokoma. Toinen flexu, joka on jopa äskeistäkin kitukasvuisempi ja rumempi, on viettänyt kesänsä kukkapenkisssä kasvamatta milliäkään. Se on jo nyt huonommassa hapessa, mutta yhtäkaikki, elossa.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

JaloPena

Myös täällä vielä sushrajaakin pohjoisemmassa, missä pakkanen on käynyt muutamana yönä kolmen asteen alapuolella, flexu kukkii täyttä päätä parvekkeella.
Yllättäen myös rhomboideum on ihmeellisen hyvinvoiva ja jopa kokeeksi amppeleihin jätetut kaksi omnicoloriakin ovat vielä hengissä ja podit ovat ihan kelvollisen kiinteän oloisia raakileita.
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581