elokuu 03, 2021, 13:02:42 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kermin - 2014 loppukausi

Aloittaja Kermin, heinäkuu 02, 2014, 15:49:52 ip

« edellinen - seuraava »

Kermin

heinäkuu 02, 2014, 15:49:52 ip Viimeisin muokkaus: heinäkuu 03, 2014, 12:14:02 ip käyttäjältä Kermin
Tervehdys kaikille.

Seuraavassa tositarinassa kerromme, miten Seppo (nimi muutettu) 30v, ajautui kierteeseen, mihin hän, tai kukaan hänen ystävistään, ei uskonut miehen ajautuvan. Näin tämä synkkä tarina Sepon itsensä kertomana:


Outo tapahtumasarja sai alkunsa kesäkuun 13. päivä kuluvaa vuotta, mikä johti myöhemmin tilanteeseen, missä en koskaan kuvitellut olevani. Kesäkuun 13. päivä, perjantai, valkeni Oulussa kirkkaana. Heärsin jo aamukuuden aikaan niskat kolottaen, sillä sohvalta mukaan tarttunut koristetyyny oli tehnyt tepposet väsyneen miehen fysiikalle. ”Siinä se nuoruus meni”, totesin ääneen, vaikka paikalla ei lisäkseni muita ollutkaan. Aamurutiinini sujuivat samalla tavalla, miten olen ne jo vuosia tehnyt: laitoin kahivnkeittimen päälle, radion hiljaiselle ja kävin suihkussa, minkä jälkeen väänsin komean ”Timosoinin” saniteettitilojen puolella, kuten isälläni on tapana sanoa.

Yht äkkiä oveeni koputettiin. Vanhat tapani sammuttaa valot ja pysähtyä tulivat jostain syvältä geeniperimästä esiin, mutta sitten muistin, että YLEhän osaa ottaa omansa nykyään suoraan olemattomasta palkastani. Sälekaihtimien korottaminen kertoi, että hyvä ystäväni Ilmari oli tullut käymään.

”Terve”, Ilmari tokaisi ärsyttävän iloisesti, mikä muistutti orastavasta pääkivustani, minkä niskajumi minulle yleensä aiheuttaa.

”Mitäs helvettiä sinä täällä teet ja vielä tähän aikaan”, totesin ystävällisesti pulskanpuoleiselle kaverilleni.

”No ajattelin, että kun sinäkin olet nyt siirtynyt tähän ikäloppujen kerhoon ja tuolla naamalla mahdollisuutesi minkäännäköiseen seksielämään on mennyttä, toin sinulle vähän tekemistä”. Samalla Ilmari nosti pihalta muutaman mielestäni hampun näköisen taimen, joista yhdessä oli nuutuneen näköisiä valkeita kukkia.

”Näitä kun vedät, niin johan alkaa vanhallakin veri kiertämään” hän jatkoi virnuillen.

”Mitä helvetin viagrahamppua olet oikein ostanut ja mistä tiesit että...” Yskäisin, ja jatkoin ”ja mistä olet oikein hommannut nämä”?.
Ilmari kertoi kuitenkin, että kyseessä ei suinkaan ole mikään ihmeellinen huume, tai niin ainakin silloin luulin, vaan taimet ovat chilejä. Olin ymmälläni. Olen toki aina pitänyt tulisesta ruoasta, mutta sitä on niin hankalasti saatavilla ja tobascopullo on yleensä poppamieskastikkeen kanssa täyttänyt haluni, siis mitä tuliseen ruokaan tulee.

”Nämä ovat siis syntymäpäivälahjasi. Pistät ne tuohon ikkunalaudalle ja juttelet niille mukavia, niin ja muistat kastella välillä.”

Siinä hetken juteltuamme Ilmari lähti ja minä jäin tapittamaan kodin uusia tulokkaita ihmeissäni. ”No, eihän sitä auta kun kokeilla. Netistähän tuota inffoa näistä luulis löytyvän” muistan ajtelleeni ja käynnistin tietokoneen, mistä sen pimeän polun kulkeminen alkoi, mitä vielä tänäkin päivänä tallaan. Tämä chilikasvatuksen helvetti vei sinne, minne koskaan en tiennyt edes haluavani, mutta tiedän, että sieltä ei ole paluuta. Informaatio on siitä jännä asia, että mitä enemmän sitä hankkii, niin sitä tyhmemmäksi itsensä tuntee, koska tulet tietoiseksi siitä, mitä kaikkea et vielä tiedä. Siksi pidänkin kaikkia itseään viisaana pitäviä tyhminä, itseni mukaan lukien (no, wait...).


Tuo perjantai 13. päivä oli alkusysäys sille, että tällä hetkellä takapihallani on kasvihuoneen runko valmiina lasitusta varten ja taimien määrä on noussut kolmesta viiteen. Chilikaupasta olen myös tilannut siemeniä sekä lannoitetta ja folioon kääriytynyt kuntopyöräni toimii nykyään energiansäästölamppuni jalkana.

Itse chileistä sen verran, että Lemon Droppini pudotti jonkinlaisen ötökkäinvaasion / omistajan kasteluhaluttomuuden / auringonsäteiden vuoksi melkein kaikki lehtensäkin pois, mutta nyt se puskee uutta lehteä ja podia minkä ehtii. Nämä kaksi uutta tulokasta, ruukuissa olevalta nimeltään ”Vampire” ja ”Early Jalopeno”, ovat ulkoisesti ne komeimmat chilini, ovathan ne olleet tappavassa hoivassani vasta viikonpäivät. Kuitenkaan en koe, että kuvien räpsiminen tuossa kunnossa olisi asia, minkä kehtaisin tehdä. Saako noin nuorten chilien edessä edes käyttää salamavaloa, kärvähtävät pian?

Tämän tekstin innoittaja on Ilmarin vaimo, kenelle lupasin kertoa näin internetin välityksellä, miksi kirosin Ilmarin aina sinne "Danten kasikerrokseen" tuossa nähtyämme, enkä ehtinyt asiaa kiireiltäni silloin sen kummemmin selittelemään.

Ilmari on yksi parhaista ystävistäni ja tietää varsin hyvin, että innostun yleensä aivan liikaa oikeastaan ihan kaikesta ja nämä pienet taimet osoittautuivat erinomaiseksi tavaksi v*ttuilla minulle, ollen kuitenkin se täydellinen lahja.

Siksi, Ilmari, täältä harsosääskien keskeltä kirjoittaen, haista *****.

ja Kiitos! En malta odottaa ensimmäisten podien kypsymistä!

Enzeit

Luultavasti paras foorumilla lukemani tarina!  ;D ;D ;D onnea kasvatukseen ja peukut Ilmarille
Voin olla väärässäkin.

Jani M

No nyt oli ainakin aloitus kohdallaan! :D

Kermin

Ensialkuun, kiitos tsempeistä!

Täälläpä ei ole mitään sen ihmeellisempää ehtinyt tapahtua. No, tämä "Early Jalopeno" on pukannut ensimmäiset podit esiin, mitkä näyttävät olevan oikeinkin muhkeita, varsinkin tähän "melko_varmasti_lemon_drop":iin verrattuna.

Ai niin, ensimmäinen harsosääski-invaasio on estetty. Aloitin altakastelun ja löin chilien viereen vesi-sokeri-hunaja-ansan ja jonkin halvan energiajuoman, hunajan ja fairyn sekoituksen, tai "simo häyhän" kuten sitä nyttemmin kutsun, mikä ilokseni näytti jo muutaman päivän jälkeen tappaneen jo kolmisenkymmentä sääskeä. Muutamia vielä pörrää kasvien ympärillä, mutta pahimman ohi on toivottavasti jo päästy.

Sain tuossa greenexplosionissa vierraillessani pienen pussillisen Bolivian Rainbowin kuivattuja marjoja, mistä sain siemenet talteen. Oli kyllä hieno homma, sillä nimenomaan tätä oli tarkoitus ensi kaudeksi kokeilla. Muutenkin nuo siement polttelevat kyllä tuossa hyllyn päällä, mutta jospa sitä nyt malttaisi tämän kauden puksutella.

Kiirettä on valitettavan paljon pitänyt, eikä tuon kasvihuoneen kimpussa ole oikein ehtinyt värkkäämään, mutta tänään nousin sen verran aikasin aamulla, että ehdin ennen duunia nakata muutaman ikkunan paikoilleen. Huomenna olisi sitten koko ilta aikaa viimeistellä tuo hökötys. Puutavarat sain tosiaan ilmaiseksi ja ikkunat maksoivat 1€/kpl, eli hintaa ei tuhottomasti lopen tullut. Ensimmäiset kuvat chileistä tulevat jahka saan ne sullottua tuonne kasvariin.


Kermin

Kasvari on osoittautunut oikeinkin toimivaksi, eikä ötököitäkään ole näkynyt, joten chilit kasvavat kyllä kiitettävällä vauhdilla. Toki nämä jatkuvat hellesäät aiheuttavat sen, että kastelemassa saa olla kokoajan ja kasveja tulee pidettyä tarkemmin silmällä, mutta hyvin nen äyttävät kyllä tuota kuumuutta kestävän. Kaksi kasvia, joista toinen näkyy tuossa ensimmäisessä kuvassa taustalla, eivät ole tehneet kuin muutaman marjan, mutta lehtiä ja oksia kasvaa ihan järkyttävällä tahdilla.

"Vampire", joka on tehnyt epäilyttävän näköisen marjan, mikä näkyy tuossa vasemmassa alakulmassa ;)
Lemon Drop (todennäköisesti), joka lehtien pudottamisen jälkeen on tehnyt niitä kuitenkin runsaasti lisää ja marjojakin on alkanut ilmestymään.


"Early Jalopeno" on satoisan oloinen ja äkkiä laskettuna tällä hetkellä siinä on 24 marjaa. Runko on paksu ja lehdet ovat suuret ja niitä on harvassa. Tykkään.
Tästä on hyvä jatkaa :)

PP

Lainaus käyttäjältä: Kermin - heinäkuu 25, 2014, 10:18:38 ap
Lemon Drop (todennäköisesti), joka lehtien pudottamisen jälkeen on tehnyt niitä kuitenkin runsaasti lisää ja marjojakin on alkanut ilmestymään.


Tuo ei näytä Lemon Dropilta. Kukat, podit ja kasvutyyli viittaa annuumiin, mutta lajiketta en ala arvailemaan.

Kermin

Ensimmäiset podit alkavat vaihtaa väriään ja mietiskelinkin, että vieläköhän nuo jatkavat kasvuaan? Kasvi on tuottanut kyllä suuriakin podeja, mutta nämä keltaiseksi muuttuneet ovat pieniä yksilöitä, alle 5cm.

Muiden yksilöiden marjat kasvavat hyvää vauhtia ja ensimmäiset maistiaiset voisi kyllä jo ottaa, mutta eipä tässä ole mihinkään kiirus. Säilytystä varten löysin Tokmannilta 200ml:n pieniä lasipurkkeja 1€/kpl, mihin tuli ajatus laittaa perinteisen etikkalitkun lisäksi valkosipulin kynsiä, ainakin osaan niistä. Kaveritkin ovat jo innostuneet harrastuksestani ja haluavat maistiaisia, tosin hävityn vedon jälkeen joudun tekemään purkkeihin etiketit omalla naamalla ja nimeämään ne "Spice Boy Chiliksi"...

Kermin

Muuten chilien kasvaminen näyttää sujuvan mainiosti, mutta uusia kukkia näyttää tulevan kaikkiin muihin lisää, paitsi early jalopenoon, mikä kyllä näyttää tuottavan varsin kookkaita marjoja. Ensimmäiset maistiaisetkin sain, kun tämä keltainen mysteerituotokseni värjäsi muutaman pienoisen marjan ja malttamattomana menin ne keräämään. Toinen marjoista oli melkein täysin tuleton, mutta toisessa oli erittäin miellyttävä polte.

Vampire tuottaa myös hyvin satoa ja ensimmäinen marja on alkanut jo vaihtaa väriään. Vaikka kasvi kukkiikin vielä, tuntuu marjojen kasvuvauhti olevan sen verran hyvää, että tästäkään en sen kummemmin ole huolissani. Useampi marja tosin näyttää tuottavan tuollaisia pieniä "epämuodostumia", aivan kuin yhdestä kukasta yrittäisi lähteä useampi chili kehittymään. Mitä näitä olen muilla palstalaisilla nähnyt, tämä lienee malko tavallista. Liekö tässä vaiheessa kesää olisi parempi napsia noita kukkia pois, vai alkaako kasvi vain tuottamaan niitä sen jälkeen lisää?

Pitää huomenna ottaa noista kahdesta "mysteerichilistä" kuva, mitkä ovat myös tuottaneet marjoja ihan mukavasti, vaikka nekin ovat vielä melko vaiheessa ja kukkivat kovaa vauhtia. Ne voisivat olla Lombardoja, mutta ilman parempaa tietoja en lähde arvailemaan.
Huru-ukko

Sisällä en ole itse kasvattanut, mutta jos kukkii, niin mielestäni anna kukkia. Kun syksy tulee, niin kukintakin loppuu. Podit kehittyy kyllä sitten pienemmälläkin valolla hyvin. Minun mielestä   :-\.....

Kermin

Kiitos vinkistä. Kasvit olivat tosiaan sisällä vain päivän sattuneesta syystä ja kasvavat normaalisti siis kasvarissa.