joulukuu 02, 2023, 16:33:37 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Lumisade riittäis jo!

Aloittaja Quini, helmikuu 09, 2010, 00:42:18 ap

« edellinen - seuraava »

Vuorikaskas

Lainaus käyttäjältä: PP - huhtikuu 17, 2018, 17:25:18 ip
Minä laitoin vajaa viikko sitten koko kasvariin kuplamuovit, kun olen hukannut pikkukasvarin kulmapalat. ;D

Saa nähdä, kuinka huono toukokuusta tulee. 5-10 asetta huhtikuun lopussa ei ole pahakaan, mutta sitten olisi syytä lämmetä.


Uusi pitkä ennuste ei olekaan niin paha!   Tavanomaista viileämpää ehkäpä vain viikoksi.   ^-^

http://ilmatieteenlaitos.fi/pitkan-ennusteen-seuranta

Vuorikaskas

No niin, kyllä se jo riitti.  Eilen oli normaali keväinen raekuuro, mutta oi toukukuu miltä näytätkään.  ^-^


Euroopan keskipitkien ennusteiden keskuksen (ECMWF) 26. huhtikuuta 2018 julkaisemassa kuukausiennusteessa arvioidaan säästä seuraavan neljän kalenteriviikon ajalle eli 30.4. -- 27.5.2018 seuraavaa: Jakson kahdella ensimmäisellä viikolla on ennusteen mukaan maan eteläosassa tavanomaista lämpimämpää. Muille viikoille ei ennusteessa ole selviä merkkejä poikkeamasta suuntaan tai toiseen. 

http://ilmatieteenlaitos.fi/pitkan-ennusteen-seuranta

PP

Eipä tuo ensi viikko järin lämpimältä näytä, mutta ehkä se vielä muuttuu. Toukokuun puolivälissä riittää onneksi jo keskimääräiset lämpötilat ainakin siihen, että saa rocotot ulos täällä etelässä.

Siika

Jep,tällä pohjoisempana yöpakkaset jatkuu ainakin vielä ensviikon kaiketi kauemminkin,lunta vielä kasvarin ympärillä n 40cm joten ei chilit pysyy kyllä sisätiloissa,alkaa vaan tila loppuun ;D ;D ;D
Tärkeintä ei ole voitto, vaan paras palkinto.

Vuorikaskas

huhtikuu 27, 2018, 15:41:50 ip #664 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 27, 2018, 18:31:15 ip käyttäjältä Vuorikaskas
Lainaus käyttäjältä: PP - huhtikuu 27, 2018, 13:16:43 ip
Eipä tuo ensi viikko järin lämpimältä näytä, mutta ehkä se vielä muuttuu. Toukokuun puolivälissä riittää onneksi jo keskimääräiset lämpötilat ainakin siihen, että saa rocotot ulos täällä etelässä.


Kyllä yöt lämpenee ensi viikoksi. Veikkailisin että pääsen kasvarin lämmityksestä eroon viikon kuluessa.  Mutta onhan näissä etelässäkin itä-länsi akselilla erilaisuutta ja vielä paikalliset olosuhteet että miten sattuu päiviä viilentävät sateet.


Whili

Lunta ei ole pirkammaalle tulossa, mutta tuo aurinko ja varsinkin nuo UVjutut häiritsevät orastavaa kellarirocotojen ulosmarssia.
Ei haittaisi muutama pilvinen ja lämmin päivä ensiviikolla, jos saan toivoa  8)

Huru-ukko

Lainaus käyttäjältä: Whili - huhtikuu 27, 2018, 19:46:43 ip
Lunta ei ole pirkammaalle tulossa, mutta tuo aurinko ja varsinkin nuo UVjutut häiritsevät orastavaa kellarirocotojen ulosmarssia.
Ei haittaisi muutama pilvinen ja lämmin päivä ensiviikolla, jos saan toivoa  8)


Kevennyksesksi UV kammoon  ::).

Muutama päivä sitten hain kellarista itse tehtyä hapankaalia. Päässä raksutti pari sekunttia kun purkin kannessa oli jeesusteipin pätkä jossa luki UV.
Muistia tonkiessa tuli mieleen selityskin, olin joulukuun alussa pistänyt kaalit yms. 10 litran hapatusruukkun, ja siirsin sen lasipurkkeihin UuutenaVuonna.

Muutama kuukausi parantaa makua. Mutta ei muistia.

Vuorikaskas

toukokuu 04, 2018, 20:30:16 ip #667 Viimeisin muokkaus: toukokuu 04, 2018, 21:03:11 ip käyttäjältä Vuorikaskas
Otin patterin pois kasvihuoneen taimihuoneesta.  Saavat luvan tottua ilmankin.  >:D    20 eurolla tuota tuli jo lämmitettyä.  Alkoi 15.4.  Yön alimmat pyödällä on olleet viimeisen viikon kymmenisen astetta, mutta niin vaan patteri äskenkin jo oli mennyt päälle ja vedin töpselin irti.  Ettei se turhaan ole ollut.  Muuten ois yöksi laskenut lähelle nollaa.

Laitoin sen sijaan 100l vesisaaviin 150w akvaariolämmittimen. Jos siitä saisi osviittaa milloin voisi siirtää vesiviljelyitäkin kasvihuoneeseen.  Veden lämpö oli siinä aamulla 10 ja äsken 14 kun lämmittimen lisäsin.   Saavissa on styroxkansi väljästi päällä mutta muuten se on eristämätön. 

--------------------------------------------------------

Euroopan keskipitkien ennusteiden keskuksen (ECMWF) 3. toukokuuta 2018 julkaisemassa kuukausiennusteessa arvioidaan säästä seuraavan neljän kalenteriviikon ajalle eli 7.5. -- 3.6.2018 seuraavaa:

Jakson ensimmäisellä viikolla Lappia lukuun ottamatta on tavanomaista lämpimämpää, Lapissa lämpötilaennuste on lähellä keskiarvoa tai hieman keskiarvo kylmempää. Kahdella seuraavalla viikolla (14-27.5) on koko maassa ennusteen mukaan tavanomaista lämpimämpää. Viimeisellä viikolla ole lämpötiloissa ei ole poikkeamaa suuntaan tai toiseen.


http://ilmatieteenlaitos.fi/pitkan-ennusteen-seuranta

Siika

Lunta lykkää niin perkeleesti,ennestäänkin jo joka paikka täynnä,jos keväällä ei tule tulvia Lappiin niin kumma on..
Itse kyllä vetäisin venhot,laiturit ym ym ounas-kemi-torniojoilta lähimpien vaarojen nokhaan,luonto panee kyllä ny parastaan ja näyttää kukaties suuren spektaakkelin jokivarsilla jokusen viikon päästä.....
Tärkeintä ei ole voitto, vaan paras palkinto.

Huru-ukko

Täälläkin sato aamulla lunta; oli sulanut puoleenpäivään mennessä. Outoja nämä talvet nykyään, maa oli mustana koko talven.

Harmittaa; tein toissatalvena ruohonleikkuriin kiinteät piikkiketjut ja ison lumikolan eteen, en päässyt sitä kokeilemaan koko talvena. KYLLÄ harmittaa XD.

Chilivaari

huhtikuu 16, 2020, 11:18:47 ap #670 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 16, 2020, 11:21:13 ap käyttäjältä Chilivaari

Näinhän meille aina käy....
Kun kellot käännettiin kesäaikaan, oli maassa lunta.
Eilen aloitin parvekekauden kauniissa auringonpaisteessa, aamulla oli lunta maassa ja ilmassakin aivan sakeana.

Lumisateella on hyvä jättitomaattien kukkia. Aivan liian aikaisin nuo idätin ja nyt melkein kaikissa on kukkia. Russkaya Dushassa se on komean kokoinen. Hyvää talvipäivää vain kaikille.


On siellä parvekkeella jo chilejäkin. Kaikki näyttäisi selvineen kylmästä yöstä. Lämpöpuhaltimen avulla parvekkeella lasien sisällä lämpö laski vain kahdeksaan asteeseen, vaikka ulkona kävi nollassa.

Whili

Kevät on peruttu !!!!

Terminen kevät ei voi tulla, jos välissä ei ole termistä talvea
http://www.totalvene.fi/lue/uutinen/kevaet-on-peruttu

TULKOON SIIS KESÄ !!!!!!!!!!!!

Siika

Perutaan kesäki,mitäs tuolla tekis...siirrytään suoraan syksyyn,paree niin 8)  8)
Tärkeintä ei ole voitto, vaan paras palkinto.

Whili

Kohta taas kiroillaan  >:D  >:D  >:D  >:D

Toisilla on liikaa ja toisilla liian vähän..  ei oo helppoo  8)

Whili

Ei se kesä sitte tullukkaan  >:(

varis

Ei uskalla aamusta kattoa ulos että millasessa lumierämaassa eletään ja kesästä haaveillaan.

akselsson1

Lunta varmaan puoli metriä vaikka ihan etelässä asutaan. Nyt kuitenkin jo alkanut tulla aurinkoisia päiviä, joten jos kohta alkais vähetä 😁
I have no idea what I'm doing, but I am!

Whili