huhtikuu 02, 2023, 06:22:46 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - DiscoKai

1


Lajipuhtausasia minullakin kieltämättä pompsahti päällimmäisenä mieleen. Kuinkahan etäällä kasviyksilöiden tulisi olla toisistaan, jotta rungon napautus ei lennätä siitepölyä naapurikasviin?

Voisin hyvin kuvitella ottavani aina jonkin lajikkeen tuoreempien siementen tuottamista varten. Tilan ahtaus vain mietityttää, koska mitään vahinkoristeymiä en haluaisi muille tuottaa.
[/quote]

Periaatteessa mulla on kaikkia kasveja 2-3. Samat lajikkeet tiiviisti ja siemenet otetaan ryhmän sisältä. Eri lajikkeitten välillä 10-20 cm. Missään nimessä eri lajikkeet eivat saa olla päällekkäin. Napautuksen runkoon ei tartte olla voimakas.
2
SKK2 pitää sisällään muutamia hyvinkin kiinnostavia lajikkeita.
Yhdistyksen kaupan ylläpitäjänä toivonkin, että ottaisitte kirjeestä vanhempia lajikkeita ja kasvattaisitte niistä tuoreita versioita. Saataisiin SKK2:n tuoreempia siemeniä. Samalla voisitte lahjoittaa yhdistyksen kauppaan siemeniä myytäväksi. Myytäviä siemeniä tulisi olla vähintään 15 ml (teelusikka).

Nyt tietysti mietitte, että kuinka saa lajipuhtaita siemeniä. Se on helppoa. Kasvatettu on 13v ja vain yhden kerran keltaisesta Rocotosta tuli punainen. Salaisuus on aamutoimet. Chili on hedelmöitymisherkin aamuisin (lähde: Fatalii) ja napsauttamalla runkoa/ruukkua joka aamu, saa lähes varmasti puhtaita siemeniä kasvarista. Itse toki käyn kasvarissa potkimassa ruukkuja 2-3 kertaa päivässä.
3
SKK II on Iittalassa ja lähtee eteenpäin maanantaina. Seuraava osoite on tiedossa.

Lähes tyhjiin Trinidad Perfume ja Chocolate Fatalii pusseihin laitettu pikkuisen lisää siemeniä.

Täysin uutena lajikkeena lisätty C. praetermissum Kumari Alongado.
4
Lainaus käyttäjältä: miiksuli - helmikuu 05, 2023, 13:20:23 ipTietty jos Chiliyhdistyksen kauppa ei haluu ottaa noita valikoimiin niin myyn ihan täällä sitten myyntiosastolla.Yhdistyksen kauppa ottaa mielellään myyntiin erikoiseriä. Osoitteen jo tiedätkin.
5
Voisin tulla mukaan katsomaan mitä lajikkeita tyrkyllä
6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: rpa:n viljelyt
kesäkuu 23, 2022, 17:55:37 ip
Hienoja tuloksia ja kuvia.

Mielenkiintoa herättää oravan kiinnostus chileihin. Hämeessa oravat ovat "sivistyneitä" ja jättävät muiden chilit rauhaan. Sen sijaan metsämyyrät aiheuttavat harmia.
Kaksi vuotta sitten tuhosivat satoa reilut 1½ ämpärillistä. Viime vuonna vähemmän.

Kuluvan vuoden vitsaus on ollut tuhoutuvat taimet. Kuten aikaisemmin omassa päiväkirjassani kerroin, minulla oli kasvarikauden alussa 48 taimea. Tätä kirjoitettaessa jäljellä on vain 29 tainta. Varret poikki sentin verran juuresta eli epäilen jyrsijää.

Kasvarien perustus nyt verkotettu.
7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: DiscoKain kausi 2022
kesäkuu 23, 2022, 17:18:35 ip
Uutta kuvaa saatte odottaa. Kylmyys on lopettanut kasvun ja kasvua on tapahtunut vasta viimeisen reilun viikon aikana. Kesäkuussa kun ei lämmitetä kasvaria.

Yksi Aji Cristal ja kaksi Aji Benitoa idätettiin helmikuussa Juhannuschilien toivossa. Molemmista saattaa hyvällä tuurilla tulla yksi kypsä Juhannusviikonlopun aikana.

Nyt taitaa onneksi tulla muutama päivä lämpimämpää eli jos vaikka kasvu alkaisi vauhdittua. Uudessa isossa kasvarissa muuten lämmön hallitseminen on paljon helpompaa.

Positiivinen asia kuuluu Rocotoista. Ei koskaan ole ollut näin paljon raakileita kesäkuun loppupuolella ja kukkia vallan kauheasti.
8
Lainaus käyttäjältä: marek - toukokuu 28, 2022, 12:28:13 ipTaitaa pian toteutua se toive  :D

Tänään piskuinen puutarhani sai loput kastelujärjestelmät. Asentelin jo vuosia palvelleen Blumatin taas kohdilleen.

Sillä on noin 40 litran vesisaavi lähteenään ja antaa sen avulla vähän liikkumavaraa kesäreissuille.
Kylmää on mutta, toistaiseksi kaikki kasvit voivat hyvin. Pieniä podien alkuja on myös jo olemassa. Muutto ulos toki järkyttää alkuun, mutta nyt näyttää jo kaikki innokkailta ja elinvoimaisilta.

Mulla oli muutama vuosi sitten Blumat käytössä. Jostain kumman syystä niinä kolmena vuotena kun käytin oli melkoiset ongelmat tuholaisten kanssa. Nyt kun käsin altakastelulla, niin tuholaisongelmat hyvin pienet.
9
Lainaus käyttäjältä: miiksuli - toukokuu 25, 2022, 08:12:41 apJotkut lajikkeet tykkää ainakin kukitus/sadotusvaiheessa lämpötiljen muutoksista. Oisko pubescensit ainakin ja jotkut chinenset myös kun liian hyvissä olosuhteissa tekee vaan kukkia mutta ei chilei.
 

Juurikin näin. Varsinkin pubescensit vaativat jo keväällä kylmäkäsittelyn. Chinenseille riittää kylmäkäsittely yhtenä alkukesän päivänä.
Näin oman kokemuksen mukaan.
10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: DiscoKain kausi 2022
toukokuu 31, 2022, 19:41:02 ip
Nyt ovat kaikki taimet kasvareissa. Kuvaa tulee kunhan pikkuisen kasvavat. kahteen kasvariin jaetut taimet vievät yllättävän vähän tilaa tässä vaiheessa. Pari viikkoa lämpöä, niin jos se siitä...
11
Lainaus käyttäjältä: Whili - tammikuu 28, 2022, 16:38:30 ipHaluakko sorrii plärätä kirjeen läpi ?? 
Sullon varmaan jo omat siemenet päässy kuivaan ja olis pussitettavassa kunnossa.. ?
Whili, jos sulla on se siemenkokoelma, niin onkos ne pakattuna sellaseen kankaiseen kansioon missä lukee päällä msdn? Jos on, ja siellä on tyhjiä cd pussukoita, niin voisin tarvita niitä yhdistyksen kauppaan.
13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: DiscoKain kausi 2022
toukokuu 15, 2022, 12:32:07 ip
Ei saada syötyä. On paljon tuttuja, jotka pitävät chilistä muttei ole mahdollista kasvattaa itse.
Kylmäsavustettu Rocoto oli haluttua tavaraa. Nyt koko varasto (5 dl jauhetta) on käytetty.
14
Kyllä noi ihan samoilta näyttää, kuin ne bollet mistä yhdistyksen kaupan siemenet otettiin.
15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: DiscoKain kausi 2022
toukokuu 08, 2022, 15:39:36 ip
Kaikki chilit laitettu lopullisiin astioihinn ja sijoitettu kasvariin. Tässä vaiheessa vanhaan, mutta kunhan uuden kasvarin lattia on valmis, niin sitten sinne. Vanhassa kasvarissa on melkoisen ahdasta. 48 chiliä ja toistakymmentä vaimon tomaattia.

Millään tavalla yöpakkaset eivät vaikuttaneet sijoituspaikkaan. Vanhaan riittää 2kw lämmitin, mutta uuteen ei teho riitä sulakkeen rajoittaessa saatavaa tehoa.
16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: DiscoKain kausi 2022
huhtikuu 17, 2022, 14:01:24 ip
Puhuin aktiivisuudesta, mutta huonolta näyttää...

Kasvit pääsivät kuitenkin tänään ensimmäistä kertaa ulos totuttautumaan arskaan.

Kuvaa en tähän hätään osannut liittää eli teidän on vain uskottava. Reititin vaihtui ja NAS jako lopetti toimimisen
17
Muistattehan, että kohtuullinen valikoima siemeniä löytyy myös yhdistyksen kaupasta
18
Ei sellaista, joka toimisi varmasti vuodesta toiseen.

Mulla kuvat on NAS purkissa ja se toimii niin kauan kun mulla riittää ymmärrys ylläpitoon eli siis loppuu huomenna  :-)
19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: DiscoKain kausi 2022
maaliskuu 19, 2022, 15:50:49 ip
Foorumin kello taitaa olla parisen tuntia pielessä.
20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / DiscoKain kausi 2022
maaliskuu 19, 2022, 15:49:51 ip
Onhan mukavaa, että Foorumi on vilkastunut.

Taidan minäkin aloittaa oman päiväkirjan pidon. Menee kyllä huomiseen, kun jostain syystä kännykällä ei pääse pilveen saati NAS purkille.
Pitää odottaa, että pääsen huomenna kotiin läppärille/kiinteille yhteyksille.