huhtikuu 16, 2024, 21:03:35 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - R^2

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Rocotot 2021
huhtikuu 11, 2021, 11:00:05 ap
Vedät vatsaa sisäänpäin heleeposti mennee  :o. Ja kaljan voi tietysti vaihtaa vaikka karpalomehuun, tai johonkin muuhun pikanttiin makuun.
2
Muutama kuva vois kummasti piristää muistiinpanojasi. Saataisiin kontekstia kirjoituksille.
3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Rocotot 2021
huhtikuu 11, 2021, 10:51:24 ap
Menitkö kasvien sekaan mukaan pötköttämään? Viereen spesiaalihydro josta voit lipitellä olutta ilmaputken avulla. Pysyy sekä kasvit että mies nesteytettynä.
4
Senkun pistät kasvamaan. Turha jossittelu ei johda mihinkään, käyt hakemassa kurkun siemeniä ja laitat itämää. Jos kurkkuja ei tule niin niitä ei tule. Niinkuin edellä sanoin niin aina kannattaa syyttää jotain muuta kuin itseä. Mene vaikka kuristamaan siementen myyjä, minä voin lahjoittaa narunpätkän. Mielellään se kärkkäisen sulanut kassaneiti joka oli täysin syytön siementen laatuun.
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Rocotot 2021
huhtikuu 10, 2021, 20:56:44 ip
Melkosen lempinimen mulle keksit. Helpommalla pääset jos laitat koko litanian ensimmäiset kirjaimet yhteen LEUS, se sointuu korvaan melkeen samalla tavalla kuin preussi vaikka meidän kämpässä vähän vähemmän laajentumishaluinen meno onkin. Ja jos vitsi meni ohi niinkuin se itseltäkin meni, niin sovitaan että laajentusmishalut liittyivät lapsiluvun kasvattamiseen. Varmasti ketutti kasvien kuoleminen, hyvä että löysit heinältä uusia.

Uskon että osasyy foorumin kuolemiseen on persoonien katoaminen. Jengi kirjoittelee täälä tylsää luettavaa kuin robotit vailla minkäänlaista personaallisuutta. Ei frendien kanssakaan puhuta kuin leegopalikat vaan niin kuin ihmiset puhuvat. Ihmisillä on mielipiteitä, ja mielipiteet koostuu tissien koosta ja perseen pyöreydestä. Rehellisyyden nimissä itse puhun mielummin golfista ja elektroniikasta, mutta kukin tavallaan.
6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Pientä
huhtikuu 10, 2021, 20:09:00 ip
Laita vähän kuvia. Vaikka kirjotusta on kiva lukea niin kuvakirja on vielä parempi. Aku ankan taskukirja hakkaa raamatun mennen tullen.
7
Kyseinen kaverihan yrittää vaan myydä omia kalliita mittareitaan joilla kyseistä spectrumia voidaan mittailla.  UV:ta voit lisäillä omiin valoihisi mikäli haluat watteja tuhlaa. Mitään merkittävää eroa kasvissa et tule huomaamaan.
8
Tein accountin joku pari kuukautta sitten. Ajatus oli, että koitetaan puhaltaa tähän kuolleeseen paskaan vähän lisää henkeä. Motivaatio kesti sen päivän verran. Totuus on, että täälä on valitettavasti niin paljon tietoa ja suomalainen on mitä on. Suomalaiset on insinööri kansaa. Jos me löydetään etsimällä tietoa, niin eime siitä kyllä aleta mitään uutta keskustelua käymään. Itsellekin kaikki järkevä informaatio on tullut foorumin kautta ja mitään uusia kysymyksiä kasvattamisesta ei ole syntynyt. Ja jos nousee niin täältä varmasti löytyy jo tietoa siitä. Eli mitä järkeä on edes keskustella enään chilin kasvatuksesta kun kaikki vähänkään järkevä tai hyödyllinen informaatio on jo olemassa.

Kirjottelin tonne tee se itse osuuteen jotain oman LED kasvilampun tekemisestä. Ei senkään loppuun kirjottaminen juuri kiinnostanu, koska ei ketään muutakaan näyttäny kiinnostavan. Apinoiden räpeltämisestä on ilmeisesti jo luettu tarpeeksi. Lamppu on jokatapauksessa valmiina ja tässä se on täydessä tuhinassa maaliskuun alussa. Siinä kehtais jopa meikäläinen ottaa vähä arskaa.Arskaa ei ole otettu, koska UV:ta ei tule. Jos tulis, niin oisin nyt jo aivan kesä bronssissa ja käyttäjät huutas modeja paikalle kuvien epäsopivuudesta (voi sielä olla joku herrasmies joka arvostas mun epätäydellistä kreikkalaista olemusta). Tuskin täälä enään tosin modejakaan on joten pitäskö kuitenki repästä yks lumikki kylkiasennossa, namnam. Ja takas kasveihin. UV:han on chileille täysin turhaa, mutta senhän sä jo tiesit. Ne sitä sille antakoot ketkä haluaa, itse en.

Miten kausi on muuten mennyt? Lähetään siitä liikkeelle, että miten meidän kämpässä edes kasvatellaan. Täälä on tilaa hyvinkin rajoitetusti, koska parveketta ei ole, ja jos parveketta ei ole niin neropatit varmaan arvas, että myöskään pihaa ei ole. Asutaan kerrostalossa kuten otsikossa luki, neropatit. Mutta sitä mitä meillä ei ole, on korvattu aivan uskomattoman hyvillä eteläpäädyn ikkunoilla. Näihin paistaa arska eli arbersson 10 tuntia päivässä. Ihan turha tulla länkyttää, että ikkunoihin ei voi paistaa 10h per päivä. Näihin paistaa. Jos et usko tule paikan päälle. Otetaan arskaa yhdessä ja juodaan kaljat, minä tarjoan. Ja jos seura on hyvää voin tarjota toisenkin. Koska kukaan ei jaksa pelkästään lukea oululaisen kerrostaloasukkaan avautumista niin, laitetaan väliin pari kuvaa kauden alusta. Itseasiassa ei ketään kiinnosta helmikuun kuvat huhtikuun alussa niin laitetaan pari maaliskuulta.


Habanero Orange n. 50 päivää vanhana setämiehenä... tais lorahtaa vähän liika typpeä. Tämä taidettiin kylveä Tammikuun 21. eli oisko tämä sitten siellä noin maaliskuun puolivälin tienoilla. Eiköhän sielä joku newtonin sukulainen pysty laskemaan ryppyjen määrästä kasvin iän, ja sitte vittuilla että ei varmasti ole tai pitäs olla suurempi, niinpä niin. Se on mitä on, elä sen kanssa, niin minäkin teen. Näköjään parin kaljan jälkeen kirjottaminen kiinnostaa enemmän kun kuvien laittaminen. Ja koska kirja on parempi kun elokuva, niin kirjotus on parempi ku kuva. No ei kyllä ole chilifoorumilla. Täälä jengi kattoo vaan kuvia ja skrollaa kirjotukset nopeammin ku meikäläisen pönttö täyttyy turkkilaisen kebabin jälkeen. Sitte pari kuvaa tän hetken meiningistä.


No ei ole chilejä, mutta runkotomaatteja ja kurkkuja pystyy myös kasvattamaan kerrostalon sisällä jos on päässä vikaa. Uskokaa tai älkää, mutta molemmat on jo alkanut kukkimaan ja kurkkua päästään kohta herkuttelemaan. Ollaan kyllä tomaatin kanssa aikasemmassa kun aikanen lintu madon kanssa, mutta kädet alkoivat pahasti syyhyämään kun chilejä laitettiin itämään, niin pari tomaatin siementä lipsahti samalla, hups.


Todistusaineisto, ei pääse huutelijat huutelemaan. Ranta-Aho telkien taakse, mutta selliin ette minua saa. PS. kohtaa pitää leikkaa kurkku pois, muuten tulee alemmuuskompleksi. Tänään olin jo mittailemassa, mutta laitoin mitan nopeasti takaisin työkalupakkiin, alkoi hävettämään.


Chilit orrella, vasemmalta oikealle. Jalopeno Brown, NuMex Twilight, Habanero Orange, Trepadeira Werner. Tulee olemaan variksilla melkosen ahdasta ja lisää on tulossa. Homma ei ole hanskassa, mutta jotenkin tästä selvitään, kuten aina.


Ja sitten vielä loppuun suomalaisten suosikki, tänään räpsästy kuva Aji Cristallista joka on valmiina ruukunvaihtoon. Laitettiin kymppilitraseen vaikka tilaa ei ole missään. Jossain tuolilla se nyt seisoskelee, toivottavasti se saa edes vähän aurinkoakin. Mitään lisävaloa ei huhtikuussa enään anneta. Niillä mennään mitä luonto antaa. Eli Jesseä voi sitten syyttää kun sato on paska. Vika ei varmasti ole peilissä.

Muutakin meillä tossa ikkunalaudalla kasvaa, mutta ei nyt tähän hätään heti löytynt julkaisukelpoista materiaalia. Mansikkaa on laitettu itämään tammikussa ja on ollu melkonen työvoitto saada siitä edes 5cm korkuinen petoeläin. Sitte löytyy basilikaa, ruohosipiulia, timjamia, persiljaa, basilikaa kratkyssa, salaattia, salattia kratkyssa, kevätsipulia, yks Habanero Orange viiden litran ruukussa, ja Aji Cristalli myös viiden litran ruukussa. Niinkuin ylempänä jo huokaistiin niin jotenkin tästä selvitään. Nyt haen ittelle yhen hyvin ansaitun oluen lisää meinaan tää kirjottaminen alkaa käymään jo työn teosta. Adios.
9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: BRR kausi 2021
helmikuu 17, 2021, 22:05:25 ip
Aivan, näyttäs bubleri olevan hyödyllinen kasvien esikasvatuksen kiihdyttämiseen. Pitääpä harkita jos tuommoisen laittas itsekin vetämään niin sais vähän kiristettyä kasvuvauhtia :). Kyllähän nuo turvemullassakin ovat edenneet (perliittiä ja vermikuliittia seassa suhteella mult:perl:verm 10:2:1), mutta nälkä kasvaa syödessä ja chili kasvaa bublerissa (selkeästi).
10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: BRR kausi 2021
helmikuu 17, 2021, 18:55:15 ip
Aikamoisia puskia jo tuloillaan! Sulla on ilmeisesti sekä mullassa että bublerissa menossa. Kummalla olet mielestäsi onnistunut saamaan parempaa kasvua tähän mennessä? Oliko toisen vuoden kasvattajalle haastavaa tehdä bubbleria?
11
Itsellä lähti Habaneron Orangen siemenet puskemaan ylös kun lisäsin kosteuden ja lattialämmityksen määrää kasvarissa. Ajin  Cristalin kanssa oli myös onglemia muutama viikko... Ajille taas toimi vähäisempi kosteus ja vähäisempi lämpö. Mystisiä tapauksia ja isot olivat erot. Oletko kokeillut lämmön/kosteuden vaihtelua? Hienot siivet Dalle Khursanilla :).
12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Miami 2020/2021
helmikuu 17, 2021, 18:46:11 ip
Melkoinen lähikuvaspektaakkeli meneillään! Tääläkin odotellaan sormet syyhyten, että mitä sieltä putkahtaa ulos. Pidä meidät ajantasalla :). Ps. Kaunis kukka.
13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: MorugaReaper 2021
helmikuu 17, 2021, 18:43:24 ip
Onkyllä komeita taimia/kasvinalkuja läjäpäin. Käy vaikka yllättämässä naapuri jos et saa kaikkia itselle mahtumaan. Kiva nähdä tekemistä, jossa usean kasvukauden kokemus välittyy lukijalle. Onko tullut jotain ongelmia/yllätyksiä vastaan tänä vuonna?
14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Rec rookie kausi 2021
helmikuu 17, 2021, 18:37:47 ip
Hyvännäköinen meininki. Kotikasvatuksessa onkin parasta se omituinen kyhääminen niinkuin sinun foliovirityksesi joka varmasti toimii riittävän hyvin. Millainen lamppu sinulla on käytössä?
15
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Tervehdys Tampereelta
helmikuu 17, 2021, 16:17:11 ip
Tervetuloa!
Puhalletaan uutta ilmaa tähän hienoon foorumiin!
16
Terve!
Itsekin olen uusi jäsen täälä. Reilu vuoden verran on tullut selailtua. Ollaan aktiivisa ja puhalletaan uutta ilmaa tähän tietopankkiin niinkuin itse hienosti totesit :).
17
Terve chilifoorumilaiset!
Oulun kerrostalossa aloitettiin emännän kanssa viimevuonna chilien kasvattelu. Täysin sattumalta ja yllättäen. Kärkkäisellä kyläostoksilla olleet pahaa avistamattomat matkaajat kuulivat chilin kuiskauksen. Paluuta ei ole ollut eikä ole. Viime vuonna marketin chilisiemenistä tulikin kasapäin chilejä, kaikenmoisia varotuksia kuultiin, että kuinka vaikeeta chilien kasvattaminen on. Ei muuten ole. Aivan tunareina tumpattiin siemeniä multaan ja laitettiin itämään. Sen verran lurkittiin täälä foorumilla, että saatiin tietoa idätyksen ensivaiheista. Aika vastaavanlaisella systeemillä mennään tänä vuonna, mutta vuoden kokemusta rikkaampana ja pieni puuhastelun into päällä. Lisävaloa oli saatava (vaikka hyvä sato saatiin ilmankin), ja se onkin toiminut mukavana lisänä. Pienten taimenten varsi on huomattavasti jämäkämpi kuin viimevuonna.

Viime vuoden chilit olivat barak ja serrano. Barakkeja päätyi lopulta ikkunalaudan eteläpäädylle 3 ja serranoja 2. Kokonaiset viisi komeaa "puuta" saatiin viimekesänä aikaseksi, ja kuivattua chiliä on vieläkin yltäkyllin. Jotain kukkapenkkiä rakennettiin viimevuonna koska chilit eivät enään mahtuneet ikkunalaudalle. Barakeilla oli kokoa hämmästyttävät 1.5metriä.

Tänä vuonna homma on tietysti lähtenyt enemmän tai vähemmän käsistä. Puiden määrä pyrittiin pitämään samana, mutta siemenet ollaan tilattu valikoidusti, lisävaloa hankittu, ja kasvualustaan panostettu enemmän. Lisäksi allekirjoittaneella on tiedossa DIY-projekti jossa pyrin tekemään oman kasvilampun strip ledeistä. Tarkoituksena on tehdä Quantum Board henkinen kasvilamppu jossa valonlähteenä siis nämä strip ledit. Ajattelin siitä tehdä tuonne rakentelupuolelle topicin jota voi mennä seurailemaan. Käydään sielä sitten läpi sitä tapahtumaa tarkemmin.

Lopuksi vielä haluan kiittää chilifoorumilaisia kaikesta hyvästä tiedosta mitä tänne on vuoden varrella kertynyt, gracias!. Voi olla että ledikasvatus tuo chilibuumin uuden nousun. Toivotaan!