Luin lankaa ja totean vain, pirun tulista ja herkullista. Ikävä on, pitääpi tilata jostain tuoreita tai vastaavaa että pääsee taas olemaan tyhmä.
Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - elokuu 24, 2013, 19:16:39 ip
Kiintoisa tuo chilin ja meditoinnin tms yhteys... Liekö myös lajikohtaista, sillä eri chilithän vaikuttavat kehoon hyvin eri tavoin.
Lainaus käyttäjältä: Wahi - elokuu 23, 2013, 18:27:34 ipLainaus käyttäjältä: Naga - elokuu 22, 2013, 19:17:12 ip
Usein Intia mielletään aina tuliseen ruokaan, mikä usein on kyllä harhaa koska monesti siellä ei juuri ole kuin hyvin vähän chiliä ruuassa. Johtuen uskonnollisten tapojen/joogan harjoittamisesta. Toki "uskonnottomat" ja asiasta piittaamattomat käyttävät paljonkin. Vihreät annuum chilit ovat yleensä paras valinta Intialaiseen, niitä saa ainakin etnisistä kaupoista.
Maanosalla taitaa myös olla väliä, käsittääkseni etelä-Intiassa ja siellä Bangladeshin kulmilla käytetään enemmän chiliä kuin pohjoisempana. Tuo joga/uskonnolliset tavat juttu liittynee ayurvediseen ruokavalioon, jossa on erikseen ns. kylmät ja lämpimät ruoka-aineet..?
Lainaus käyttäjältä: ChiliChillailija - elokuu 16, 2012, 20:50:56 ip
Tietääkö kukaan saako Jyväskylästä mistään "oikeaa chiliä", siis ei kiitos kaupan "punainen chili" tai "Pirkka Habanero Mix"!!!