lokakuu 13, 2024, 13:08:21 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - makedolisten

1
Oisko tuo Chenzo? Itselläni oli juuri ongelmia tunnistaa kasvi ja päädyin Chenzoon. Lilaa kukissa, mustan kautta muuttuu chili punaiseksi. Kukkii aika varhain ja tuottaa hyvin satoa. Chilit ovat aika pieniä (tai no 2-4cm). Lisää:
http://chiliwiki.fi/index.php?title=Chenzo
http://chilivaari.blogspot.com/2010/04/chenzo-kukkii_03.html
2
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Kasvatatko gojia?
heinäkuu 25, 2011, 18:11:00 ip
Lainaus käyttäjältä: ladoga - heinäkuu 25, 2011, 18:05:40 ip
Itsellä selvisi talven yli jopa jäätyneessä parvekelaatikossa.


Tämä kiinostaa, onko sulla lasitettu parveke? Entä oliko sulla kasvi peitettynä, esim. harsolla tai peittyikö se lumella? Lukemani mukaan kasvi kestää -15 astetta, mutta viime talvena oli reippaasti kuylmempää, paitsi tietenkin esim. lumen alla.
3
Muut kuin paprikakasvit / Vs: lihansyöjäkasvit
heinäkuu 14, 2011, 13:49:25 ip
Tuota, eikö nimenomaan lihansyöjäkasvit houkuttele ötököitä luokseen? Joten saa toivoa että ne tehokkaita tappajia eivätkä vain houkuttele lisää ötököitä.
4
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Helsingin raflat
heinäkuu 06, 2011, 08:17:43 ap
Tämä on nyt hieman tylsä ruokapaikka, muta Stockmannin ruokamaailma kahdeksannessa kerroksessa. Siellä on piste jossa saa wokkeja, ja ainakin eilen kokki lisäsi pyynnöstä reilusti tuoretta chiliä wokkiin ja ripotteli lopuksi vielä tuoreita viipaleita päälle. Kyse ei nyt ole mistään supertulisesta lajikkeesta, mutta harvinaisen hyvä wokki silti, tulisuutta enemmän kuin useimissa paikoissa ja kyllä tuollaisella todella tuoreella chilillä vaan on mahtava maku. Lisäksi siellä on myös heidän omaa erinomaista chilitahnaansa jota saa itse lisätä vapaasti wokin päälle. Hieman kallis paikka (pieni wokki 8-9€ iso 11-12€), mutta aivan mahtavan makuista ja taitavasti chiliä hyödyntävää wokkia! Plussaa myös että sitä saa liha, kala tai kasvisversiona.
5
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Kasvatatko gojia?
heinäkuu 06, 2011, 08:08:28 ap
Huomasitteko fataliin Goji kuvan:
http://fataliiphoto.net/updates?g2_albumId=7&g2_itemId=41732

Huh-huh, aikamoinen kasvi, kateeksi käy!  :)
6
Lite sen svar och jag har faktiskt inte själv ännu lyckats få rötter på sticklingarna, men jag har läst upp mig på saken och frågat runt av bekanta. Tydligen kan du sätta dem i mylla genast när dom första rötterna vuxit, men du kan lika väl vänta tills det vuxit fler rötter. Det viktiga är att inte vika eller bryta rötterna, utan försöka få dem att landa "raka" i myllan. Ifall sticklingen har många rötter, så gör det inte fast en del av dem bryts eller t.ex. rivs bort. Så länge som det lämnar några hela bra fungerande rötter. Ifall sticklingen bara har några få rötter måste man vara försiktigare med dem. Växten hålls också sämre uppe med färre rötter, men annars är det nog inte någon problem. Jag har aldrig stött på att smutsa ner vattnet och tror inte det är en bra ide, sätt i stället rötterna direkt i mylla och håll myllan lita våtare första 4-7 dagarna.

PS. Klaus: Har du fått en bra skörd ännu? Det är roligt att följa med mina egna chilin hur dom börjar så småningom producera allt fler chilin :)
7
Äänestykset / Vs: Oletko maistanut Nagaa?
heinäkuu 06, 2011, 07:36:14 ap
Ei tulisi mieleen syödä kokonaista podia kerrallaan. Usein on sen sijaan tullut leikeltyä ohuita suikaleita Nagasta ja sitten laitettua esille suuremmalle porukalle. Näin on kiva illaan mittaan käydä napsimassa suikale tai pari. Yleensä saa myös hauskat naurut kun joku ei usko varottelua ja yllättyy aika lailla poltteesta, ilmeet ja päivittely pelastaa yleensä illan kuin illan. Ekan kerran kun söin Nagaa kyseessä oli täytetyt naga-sienet uunissa, ja oli kyllä päräyttävä kokemus... Välillä on vaan pakko taas saada hieman Nagaa jotta pysyy elämässä hereillä.
8
ja heiveröisempien kasvien kuljettamiseen tukikepin & sidonnan lisäksi kääri ne sanomalehteen. Paperia ympäri ja hieman teippiä varmistamaan että pysyy. Tämä on suojannut mulla tosi hyvin.
9
Oman niukan kokemukseni mukaan tummat lehdet ovat hyvinvoinnin merkki, jos se saa niukasti ravintoa lehdet tummuvat vähemmän. Tosin kuvassa väriero on yllättävänkin suuri, mutta en kuitenkaan usko että on syytä huoleen. Kunhan lehdessä ei ole kuivuneita kohtia, niin kaikki lienee hyvin.
10
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Kasvatatko gojia?
kesäkuu 28, 2011, 08:12:59 ap
Lainaus käyttäjältä: ingeniero - kesäkuu 27, 2011, 19:13:59 ip
Toi tuskin on Gojia nähnytkään tai sitten on eri lajeja olemassa. Vertaa yllä oleviin pariin edelliseen kuvaan.


No, olen itsekin huomannut että lehdet ovat eri muotoiset kuin siinä jonka istutin siemenistä, mutta kyllä tämäkin on Goji. Helpoiten sen ehkä todistaa sen kukista, jos vertaat tätä kuvaa vaikkapa internetin "goji flower" -kuvahakuun, niin ihan selvästi on Gojia.



Ja joo, kyllä Gojeja on olemassa eri lajikkeita, sitä en vain ymmärrä miten Lycium barbarumin sisällä tuntuisi olevan aika suurta vaihtelua. Tämä on siis puutarha.com :sta ja ihan Lycium barbarumina myytiin.
11
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Kasvatatko gojia?
kesäkuu 26, 2011, 21:13:24 ip
Onko ideoita miten mä saan tän Gojin pysymään järkevissä mitoissa tai mitenkään pystyssä ulkoilmassa? Kuvassa Huhtikuussa puutarha.comista saamani taimi, joka tällä hetkellä on n. 140cm pitkä hoikka hujoppi. Aika hintelä jossa on kaksi pitkää haaraa ja tämä muuten kukkiikin aina välillä.

Ongelma on että ikkunalaudan katto tulee vastaan!


[Edit: isompi kuva, Picasa pienensi sitä aluksi.]

Onko muuten kukaan syönyt Gojin lehtiä, kun amerikkalaisen sivun mukaan ovat kelpoa salaattiainesta? En ole viitsinyt nyppiä lehtiä pois kun mulla on nämä toistaiseksi sisätiloissa joten haluan että ne näyttävät vihreiltä ja kauniilta. Mulla on kaikkiaan kolme Gojia, joista yksi on siemenistä istuttamani pieni surkimus, ja kaksi ovat ostamistani taimista jotka puolestaan voivat hyvin.
12
Hej, mycket fina växter du har!! En nybörjarfråga, när och varför klippa växterna? Du har på några bilder klippt av toppen? Hur stora är förresten svarta ämbarna du använder? Dom ser stora och behändiga ut ;D