helmikuu 25, 2024, 21:37:16 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - akselsson1

1
Samoilla linjoilla. Maistamallahan voi kans tietty kokeilla, jos on aivan älyttömän tulinen niin siihen on voinu sekoittua tuottajalla ajan myötä vähän jotain muutakin :D
2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Akselsson 2024
helmikuu 22, 2024, 09:38:55 ap
Päivitetään idätystilanne 22.2.2024
C. Baccatum Aji Cristal 5/X
C. Baccatum Aji Mango x Lemon Drop F1 sukupolvi 7/X
C. Baccatum Aji Fantasy Stripey 9/X
C. Chinense King Naga 0/pussi
C. Chinense Pimenta da neyde x Red Fatalii F2 sukupolvi 0/6
C. Baccatum Yellow Bouquet 0/16
C. Baccatum Starfish 0/1
C. Baccatum Trepadeira Werner 2/10
(Suvusta ei varmuutta) Ulupica 0/14
C. chinense Sunrise scorpion (2013) 0/9
C. Chinense Black Panther 2/3
C. Chinense Bhut Jolokia Chocolate 1/2 +1
C. Chinense Black Panther Orange F4 2/2 +2
C. Chinense Pimenta Da Dog F6 2/2
C. Baccatum Sugar Rush Stripey 2/2 +1
C. Chinense Bhut jolokia white 1/2
C. Chinense Chocolate Bhut jolokia -/4
C. Chinense Jigsaw Chocolate -/4
C. Chinense Moruga Vanilla -/3
C. Chinense Nagabrain chocolate -/3
C. Chinense Mystic Nebula -/3

Noi alleviivatut on olleet kaikki kohta kuukauden ilman mitään elonmerkkejä. kyllä ne varmaan menee kohta delete-osastolle. Viikko sitten kylvetyissä ei vielä elämää mutta ensiviikoksi odotan kyllä niistä. Black Panther orange F4 iti pari päivää sitten vihdoin, iloinen yllätys :) Taimiosastolle tarttis virittää lisää valoja kunhan sais aikaseksi rakennella.
(edit: tänään oli itäny myös bhut jolokia chocolate)
3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Akselsson 2024
helmikuu 15, 2024, 13:04:55 ip
Valoja säädetty, tästä eteenpäin mennään 11h sijaan 15h valaistuksella. Fassen pakettikin kotiutui eilen. Sieltä lähtenee 5 sorttia chinensejä itämään. Vaikka Baccatumit on mukavan helppoja kasveja ja tuoreeltaan ihan kivoja ruuassa, niin suuren osan joutuu kuitenkin kuivaamaan ja mausteena Nagat sun muut vaan ovat niin paljon enemmän oman suun mukaisia, että kyllä se väkisinkin taitaa niin olla että ne saa enempi huomiota. Mainostetaan tähän vielä omaa majoneesireseptiä: https://chilifoorumi.fi/index.php?topic=13489.54
Listataan tähän jo lähtevät, muokkailen jos muutan mieltäni.

15.2 itämään
C. Chinense Chocolate Bhut jolokia -/4
C. Chinense Jigsaw Chocolate -/4
C. Chinense Moruga Vanilla -/3
C. Chinense Nagabrain chocolate -/3
C. Chinense Mystic Nebula -/3

(edit, kahta ekaa lorahti 4 vaikka kaikkia meinasin 3 laittaa)
4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Whil...... 202...
helmikuu 15, 2024, 12:31:51 ip
Pärjää. Sain ihan mukavasti terassilta Aji Fantasyä ja Lemon Droppia viime kesänä. Eikä ole laseja eikä mitään ja suuntauskin taitaa olla enempi nousevan auringon suuntaan kuin etelään.
5
Hyvä se on keskittyä vaan chileihin ja etenkin chinenseihin :D mulla tulossa chinejen lisäksi baccoja, mutta kaikki annuumit jätin pois kun ne kuitenki vaa maistuu pahalta jos jotain tekevät :D
6
Ahaa tämä oli hämäävää, sillä profiilissani "paikallinen aika" näytti oikein joten luulin että se oli hoidossa. Ei kuitenkaan ollut vaan nyt kun tein kuten ohjeistit niin homma korjaantui :)
Onko aika jokaisella oletuksena UTC 0 vyöhyke jollei sitä muuta?
7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Akselsson 2024
helmikuu 14, 2024, 15:19:06 ip
Black Naga on näköjään pyöräyttänyt pari kukkaa auki :)
8
Lainaus käyttäjältä: Whili - lokakuu 04, 2019, 22:16:02 ip
Lainaus käyttäjältä: narttu - lokakuu 02, 2019, 14:13:59 ipSaisko foorumin kellon oikeeseen aikaan? ;)
Pitänee varmaan siirtää kelloa kolme aikavyöhykettä taaksepäin...   ;D  ;D
Kyllä nuo viisaammat hoitelee tuon jossain vaiheessa.
Muuta kehitettävää en oo keksinyt mutta huomasin kanssa hetki sitten että kello on edelleen väärässä ajassa :D
9
On hieno vimpain :D mä ihan perus tokmanni vehkeillä mittailen lämmöt :D eli toi matto lämmittää sulla sitä kuvun ilmaa,  mietin että minkähän verran ympäristön lämpötilan yläpuolelle lämpeis pelkällä suht tehokkaalla valolla :) Kokeilemallahan se varmaan selviäis :)
10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Akselsson 2024
helmikuu 14, 2024, 08:10:07 ap
Päivitetään idätystilanne 14.2.2024
C. Baccatum Aji Cristal 5/X
C. Baccatum Aji Mango x Lemon Drop F1 sukupolvi 7/X
C. Baccatum Aji Fantasy Stripey 9/X
C. Chinense King Naga 0/pussi
C. Chinense Pimenta da neyde x Red Fatalii F2 sukupolvi 0/6
C. Baccatum Yellow Bouquet 0/16
C. Baccatum Starfish 0/1
C. Baccatum Trepadeira Werner 2/10 +2
(Suvusta ei varmuutta) Ulupica 0/14
C. chinense Sunrise scorpion (2013) 0/9
C. Chinense Black Panther 2/3 +2
C. Chinense Bhut Jolokia Chocolate 0/2
C. Chinense Black Panther Orange F4 0/2
C. Chinense Pimenta Da Dog F6 2/2 +2
C. Baccatum Sugar Rush Stripey 1/2 +1
C. Chinense Bhut jolokia white 1/2 +1

Muutamia uusia on siis saanut istutella. Nuo ikivanhat omat Baccat olleet jo niin kauan että mahtavatkohan lähteäkään, mutta olkoot vielä kun eivät ole homehtunut tai muuta. Samaten ItalianChillistä ostettu KingNaga ei osoita elon merkkejä, mikä on harmi sitä odotan kovin. Sen siemeniä olisi vielä jäljellä, pitäiskö laittaa uusi satsi... Saatoin myös tilata fasselta vielä vähän lisää lajikkeita kun ei oo lähteny vielä riittävän lapasesta :D
"mainos": https://italianchilli.com/en/12-chilli-seeds tämä aukesi vuosi sitten ja olin haukkana tilaamassa. TOistaiseksi suosittelen varauksella kun itävyys ei ole ollut mikään paras... Toimituksessa ei ollut mitään ongelmia :)
11
Priiman näköstä tainta! Lämpeneekö noissa kupujen alla hieman ihan valojen vaikutuksesta? Ootko mitannut? Kiinnostaa että pitäiskö iteki ku ei sisällä näil pakkasil ole välttämättä itellä kun 16-18 astetta :)
12
Samaa lajiketta on aika turha ainakaan kasvattaa kymmenittäin vain valitakseen parhaan, ennemminkin sanoisin että viidestä yksi saattaa olla heikompi, mutta ihan yhtä normaalia että 5/5 on ihan terhakoita ja "viattomia". Kyllähän noihin toki saa menemään jos shoppailee 20 lajiketta vaikka vähän arvokkaampia, joista jokainen maksaa yli 5€.
13
Kyllä tämä tosiaan on verrattain edullinen harrastus :D Moottorivehkeet tai vaikka eläimet maksaa paljon enemmän :D Sadolle ei kuitenkaan kannata kilohintaa lähteä laskemaan, tai ajatella että säästää kasvattamalla ite :D Sitte kannattaa tosiaan ostaa Heinältä :D
Hauskuuden ja mielenkiinnon takia tätä ainaki ite teen. Ja onhan noi vaan parhaita mausteita sitten jos satoa saa.
14
Eihän sulla oo hädän päivää, tanakoita valossa kasvaneita taimia.  Siitä ne kohta kiihtyy kasvamaan. Uusi alustasekoitus kuulostaa hyvälle. Bonzi oli ehkä vähän märässä kasvaneen olonen kun kipristää.
15
Kyllähän nää miljoonaluokan podit aina vähän hirvittää :D
16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Akselsson 2024
helmikuu 06, 2024, 15:15:04 ip
Trepadeira werner itänyt kahden vahvuudella. Aiemmat taimet alkaa kasvatella ekoja varsinaisia lehtiä.
17
Saatko kuvan ladattua että mitä tapahtunu tässä kahessa viikossa? Onha se saattanu tuo valomäärä vähä olla yläkanttiin, mutta saattavat myös vaan kasvatella juuriaan :)
18
Kuluerinä on tietysti myöskin
1. Multa/turve tai muu vastaava.
2. Kipposet/ruukut/ämpärit/tynnyrit missä chilejä kasvattaa.
3. Lannoitteet
4. Mahdollinen kasvihuoneen hankinta/huolto.

näihin neljään vaikuttaa paljon tuo kasvien määrä ja koko. Sisäkasvatuksissa pärjännee yhdellä-kahdella alle kympin turvesäkillä tosi pitkälle. Mutta jos käyttää isoja astioita ulkona, niin sitä kyllä menee runsaasti. Astiat ei enimmäkseen ole onneksi jatkuva kuluerä, mutta usein alussa joutuu jotain hankkimaan. Itse leikkaan taimille maitopurkeista ekat astiat jolloin ovat "ilmaisia". Isoiksi käytän mustia laastiämpäreitä tai vastaavia, ovat kestäviä ja vaikka 20litrainen astia maksaa muutamia euroja. Lannoitteisiinkin saa tuhlattua halutessaan, vaikka kertalannoituspapanoihin saa menemään monta kymppiä kesässä :) toisaalta alle kympin puutarhankesä purnukka kestää vuoden-pari jollei kasveja ole ihan kuutiokaupalla :D Kasvihuoneeseen varmaan voi sijoittaa muutamasta kympistä ihan poskettoman hintaisiin asti :D pitäisi luoda joku skenaario "esimerkkikasvattaja" jos näille haluaisi laskea jonkun tarkemman loppusumman :)
19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: UG Chilit '24
helmikuu 05, 2024, 11:01:30 ap
Aina kannattaa tilata lisää siemeniä :D Omalla kokemuksella chinenset joiden hedelmät eivät ole ihan suurimmasta päästä, saattavat kypsyä hieman nopeammin. Takavuosien huippulajikkeet kuten mainitsemasi Dorset Naga olisi mielenkiintoista kokeilla.
20
Podien kypsyttelyn lämpötiloista tulikin jo asiantuntevaa tietoa. Kysyit kuitenkin myös tuota idätystä, niin kyllä sekin on yleisesti hyväksytty tieto, että Chinenset (kuten habanero) itävät parhaiten kun lämpötila on likemmäs 30 astetta. 20-25 asteessakin osa saattaa itää jollain aikavälillä, mutta itävyys-% on melko heikko. Omasta mielestä tämä vielä korostuu jos siemenet on vanhoja, 5vuotta tai yli.
Melko kätevä tapa jos podit ei ehdi kypsyä ennen syksyä, niin kasvit voi raijata sisälle lämpimään, tai jopa saksia podeja notkuva oksa irti, ja laittaa se sisällä vesiämpäriin. Yleensä kypsyvät parissa viikossa. Maku hieman kärsii toki, mutta jos kasvihuonetta tms ei voi/halua lämmittää, on se jonkinlainen hätäratkaisu. Kypsyttelin 2013 kaudella tälleen chilejä, osa kuvistakin toimii edelleen: https://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12881.200