huhtikuu 16, 2024, 21:00:42 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - exa

1
Neljäs viikko sadan punnerruksen proggiksesta takana. Tämä viikko onkin ollut vähän nihkeämpi, maksimisarja on aina jäänyt noin kymmenellä vähimmäisvaatimuksesta. Feidasin vikana päivänä punnerruskahvat, sillä punnertaminen on huomattavasti kevyempää ilman niitä. Taukoja on tullut pidennettyä myös kahteen minsaan.

Ehkä neljännen viikon kertaus tuo paremmat tulokset  :)
3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Akun villi plantaasi
lokakuu 19, 2012, 00:14:18 ap
Lainaus käyttäjältä: ABK - lokakuu 18, 2012, 15:44:45 ip
Ei ole muistissa sen lajiketta, koska nimilappu hävisi jossakin ruukunvaihdossa. Saattaisi olla CAP 272, Aji Norteno tai Blondie. Keväällä tuli kieputeltua chilien runkoja yhteen, kun taimiruukut olivat loppumassa. Onhan tuolla melko muhkea runko. Ulos siirtämisen yhteydessä rungon paksuus oli vain lyijykynän luokkaa.


Muhkea ja älyttömän upea. Baccatumin soveltuvuus bonchiksi voi olla aika haastavaa, tai tulee varmaan aika erilainen mutta hieno jokatapauksessa. Lehtien koko ei toivottavasti paisu liian suureksi  :)

Itse kaavailin Omnicolorista cascade-tyyppistä bonchia. Katsotaan nyt noita jaksaisi leikellä.
4
Niin se oli taas kaksi viikkoa vierähtänyt edellisestä salikäynnistä työkiireiden takia. No, eilen tosiaan kävin reilun tunnin verran hikoilemassa ja huomenna samantyyppinen setti.

Punnerruksetkin tässä etenee, kolmannen viikon toka päivä ois huomenna (tänään nus nus). Vedin pari ylimääräistä päivää lonkkaa puolivahingossa. Viikonloppuna aikataulu kiinni! En taaskaan tehnyt välitestiä, mutta kolmatta saraketta seuraillaan ja ihan inhimilliseltä tuntuu.

Rannekipuihin yleisesti voisin ottaa kantaa. Itse punnerran nykyään punnerruskahvoilla, pääsee mukavasti vähän pidempää liikerataa suorittamaan eikä tosiaan rasita ranteita ylenpalttisesti. Kahvat pidän auramaisessa asennossa reilulla hartianleveydellä. Myös ranteiden ja kyynärvarsien lihaksien harjoittaminen sekä venyttely ennalta ehkäisee suurempia kipuja ja jumiutumisia.
5
Loistohomma, että saatiin uutta, päivitetymmän oloista logoa kehiin chiliwikiin!

Jälkihuomautuksena, että vaikka olisi ollut vain yksi ehdotus/tekijä, niin lopputulos ei olisi muuttunut  :) Kiitos Jarokille!
6
Muut harrastukset ja elämä / Vs: SM-Liiga 2012-2013
lokakuu 11, 2012, 11:15:33 ap
Lainaus käyttäjältä: Ingeniero - lokakuu 11, 2012, 10:55:26 ap
Entäpä tuo tapaus eilen? Oma mielipide videota selaamalla ja pysäyttelemällä, että täysin tietoinen valinta ja teko. Ei varmasti ollut tarkoitus lyödä pään seudulle, vaan vain riuhtaista päin kehoa kolautus. Hetki aiemmin tultiin melko lujaa Riksmanin päälle ja mailalla niskaan, josta selvästi otti itseensä ja halusi kostaa tilanteen. Riksman on ennenkin tehnyt näitä kostoja jos hänelle on tehty väärin....*


Ihan nopeasti vilastuna näyttäis melkeen siltä, että Riksmanin maila jäi vastustajan pelaajan luistimiin pyörimään ja kun Riksman rykäisee mailan pois niin se lähteekin vähän turhan lennokkaasti ja päätyy ihan muualle kuin oli alun perin tarkoitus. Toki tuossakin olisi Riksman voinut käyttää vähän järkeä, eikä vaan kaikin voimin nykäistä sitä mailaa, varmaan turhautuminen tms. vaikutti.

Nuo aiemmat tapaukset huomioon ottaen tulkinta voikin sitten olla toisenlainen. Mutta jos täysin tapauskohtaisesti ajatellaan, niin melkeenpä katsoisin tuon olleen vahinko.
7
Oon sorriin kanssa ihan samalla linjalla. On pöhköä laittaa ensimmäiseen äänestykseen monta saman logon snadisti muokattua versiota. Logoksi itsekin diggailin sitä ensimmäistä ehdotustani (löytynee jostain sen logokilpailulangan alusta).

Se siitä. Äänestys jatkukoon.  :)
8
Lainaus käyttäjältä: Miquel - lokakuu 01, 2012, 22:25:37 ip
Legasoraa on purkkien pohjalla n. 4cm ja mullan seassa reipas kourallinen, arvelisin että 2-3dl. Pinnalla sitten tuo ohut silmänlume, n.0.5cm?  :)


Tuolla määrällä lecasoraa ei pitäisi olla kuin hiuksenhieno merkitys kasvualustan pH:lle. Jatkat vaan kuule samaan malliin niin hyvä tulee.
9
Lainaus käyttäjältä: Miquel - lokakuu 01, 2012, 21:50:57 ip
Mullan ph on myös varmuudella persiillään kun en tienny huuhtoa tota legasoraa !  :-\ Liekö siitä johtuis tuo toisen Jamaican bellin lehtien käpertyminen?


Kuinka paljon noin palttiarallaa lecasoraa laitoit? Kasvavathan nuo siis mullassa/turpeessa? Sekoitin tällä kaudella vajaan kolmanneksen lecamursketta omaan kasvualustaani (Plantagenin puutarhamulta), eikä kasvit ollut Cajamarcaa lukuunottamatta moksiskaan (jolla ilmeni mm. lehtien käpristelemistä, Jamaican Bellin oireet voivat viitata samaan probleemaan). Cajamarca ainakin on muutenkin helvetin nirso kasvualustastaan taimivaiheessa.

Ilmeisesti pH ei kohoa mullassa samalla tavalla kuin vesiviljelyssä lecasoran vaikutuksesta? Minuakin varoiteltiin hirmuisesti mutta mitään ongelmia huuhtomatta jättäminen ei tuonut.

Lainaus käyttäjältä: Miquel - lokakuu 01, 2012, 21:50:57 ip
Ph:n (sekä kosteuden) mittaukseen oli jossakin nettisivulla ihan näppärän olonen mittari joka on kans hankittava. Rahaa alkaa palaan mukavasti. Tästä se lähtee  8)

Tähän en itse lähtenyt em. syistä.

Hyvältä näyttää alku ja siitä se todellakin lähtee.  :)
10
Lainaus käyttäjältä: aLeppis - lokakuu 01, 2012, 21:33:09 ip
Tänään lähti eka päivä ja samalla eka viikko tästä ohjelmasta käyntii :)
Saa nähä miten käy!
http://hundredpushups.com/


Ainiin tuo ohjelmakin on vielä olemassa! Joskus viitisen vuotta sitten piti tuo yrittää vetää loppuun mutta ikä ei silloin antanut oikeen periksi. Pitäisiköhän perkele yrittää uudestaan? Punnerruskuntokin on nykyään olematon, maksimi jossain kolmenkymmenen nurkilla...

Muoks: Ensimmäisen viikon ensimmäisen päivän setit takana. Lähtötasotestiä en tehnyt mutta arvion mukaan koitan nyt seurata tuota kolmatta, "vaikeinta" saraketta.
11
Jesh sain piiskattua itseni salille. Tuntuu kyllä hyvältä vaikka tulokset ovatkin päässeet notkahtamaan. Aikataulukiireistä johtuen suoritin harjoittelun kuntopiirin muodossa - ehdin luennolle mutta oli ihan tajuttoman raskasta.
12
Pitäähän sitä tänne "kirjautua", jos saisi vähän puhtia tuohon liikkumiseen!

Eilen tuli salilla heiluteltua rautaa reilun tunnin verran. Saman pituinen setti oli torstaina. Lenkkeilyintoa yritin joku aika takaperin sytytellä kun olisi asepalveluskin tammikuussa edessä mutta ei oikeen ottanut tulta alleen.

Kiipeilykin on perkele jäänyt, kertaakaan en kesän aikana käynyt enkä ole syksyllä saanut mentyä. Onneksi on salilla tullut nyt syksyllä käytyä, jos sitä taas saisi liikuntaharrastuksen kunnolla pyörimään.
13
Lainaus käyttäjältä: jaolsten - syyskuu 28, 2012, 00:14:30 ap
Tarkemmin vilkaistuna näyttäis koko Eurooppa olevan tuolla värillä. Hieman se suttaa tuota karttaa noin. Toisaalta, aika pientä viilaamista enää.


Nyt ei kyllä ymmärtänyt exa. Tarkoititko noita irtopalasia vai mitä?  :o
14
Lainaus käyttäjältä: jaolsten - syyskuu 28, 2012, 00:03:18 ap
Noh, oonko jäävi vai en, mutta kyllä tuo kolmas vaan on kaikessa yksinkertaisuudessaan näistä omaan makuun paras. Vieraspelipaita kun olis vielä. Eli jotkut vastavärit tjsp.

Miks muuten tuossa venäjällä on erivärisiä palapelinpalasia?


Tykkään ite kanssa tuosta viimosesta, juurikin sen pelkistetyn ilmeen takia. Se on kuitenkin pieni logo eikä 3k x 3k pikselin taideteos.

Mitä Venäjään tulee, niin täytyneepi korjata asia...
15
Lainaus käyttäjältä: Larski - syyskuu 25, 2012, 22:04:52 ip
Komialta näyttää. Voisko joku kuitenkin selventää tylsämieliselle, että mikä funktio logon palapelillä on..?

Referenssi Wikipediaan. Poistettavissa mikäli tuo liikaa elementtejä kuvaan.

Lainaus käyttäjältä: jaolsten - syyskuu 25, 2012, 21:21:34 ip
Toi! Mut sit tosta tekstistä toi liukuväri pois?

Selvä homma. Valkoista ja mustaa en suostu puhtaana käyttämään. Ei soinnu omaan silmään.  ;)

Lainaus käyttäjältä: Minbaari - syyskuu 26, 2012, 00:15:30 ap
Mun silmään ei toi Exan ehdotuksen pehmeä fontti oikein uppoa. Jokin terävä reunaisempi olisi mielestäni selkeämpi jos ymmärrätte mitä tarkoitan..

Oon ihan samaa mieltä  :D Kuten aluksi totesinkin "fontti tarvitsee muutosta", heitin vaan jonkun nopeasti, että saadaan työstövalmista tuotetta.

Lainaus käyttäjältä: unenkuva - syyskuu 26, 2012, 09:17:22 ap
Uutena ideana. Voisiko tekstin saada tehty chileistä? Oli jokainen kirjain olisi kyseisen kirjaimen muotoinen chili.

Todella vaikea toteuttaa järkevän näköisesti näillä taidoilla  :( Pitää kuitenkin ottaa huomioon, että logo tulee olemaan melko pieni kun ihmiset sitä sivulla katselevat.

Jotkut pyysivät myös tekstin siirtämistä pohj. pallonpuoliskolle. Samalla voisin hoitaa uutta fonttia. En ole kerennyt tässä niin suuria loihtimaan mutta alla kuitenkin jotain päivityksiä.

Päivittelin pari pointtia:
  • Liekki kirjainten kohdalta pois

  • Liekkien sijoittelulla leikkimistä

  • Tekstin väriä ja varjostusta sekä ääriviivoja korjailtu

  • Mantereiden ääriviivat korostettu

  • Sisänäkymää hienosäädettyTarkemmin ajateltuna tuo vaalea teksti toimii loistavasti. Mielipiteitä?
Rakkaudesta lajiin <3 Toinen päivitys, pieni säätö liekkeihin  ;)
Light it on fire! Vielä kolmas yritys! Liekkejä hillitymmin, jaolstenin (?) idea kynttilän liekistä inspiksenä. Liekit vaativat vielä hiontaa. Jos saa t(u)ulta alleen niin viimeistelen.
16
Muut harrastukset ja elämä / Vs: SM-Liiga 2012-2013
syyskuu 27, 2012, 18:18:46 ip
Ja tänään lähtee taas vartin päästä! Piti sitä taukoa pitää vedonlyönnistä mutta oli niin helvetin houkutteleva kierros  :D

Laitoin Bluessille, HIFK:lle, HPK:lle, Ilvekselle, Ässille, Tapparalle ja SaiPalle. Peukut pystyyn!

Edit: So far so good, yli puolet peleistä reilun 10min jälkeen hyvällä suunnalla. *koputtaa puuta*
Edit2: Kolme peliä päättyi suunnitelman mukaan. Yhdistelmien ansiosta voitolle kuitenkin jäätiin ja sehän on pääasia!  ;)

Nojoo vedonlyönti sikseen. HIFK aloitti kyllä (taas) todella tahmeasti ja oli jo häviöllä - liigajumboa vastaan! Kotonaan! Uniklubi soimaan ja juustohöylä esiin... Noustiinhan sieltä sitten jumalauta mutta ei tolla pelillä mitään pystiä tulla saamaan.

Ässät pelasivat yllättävän hyvin, vaikkei voittoa varsinaisella peliajalla herunutkaan. Jokereiden taso laskee taas kuin lehmän häntä. JYPin 3-1 voitto (pari minsaa ois vielä pelaamatta...) SaiPasta kyllä yllätti.

Kaiken kaikkiaan todella mukava kierros  :)
17
Jäi tuo tulirengas kuumottelemaan sen verran, etten saanut rauhaa ennen kuin olin sitäkin kokeillut kunnolla. Tämän parempaa en saanut aikaseksi:Pitää vielä varmaan yrittää uusiksi, ja voisin samalla vahvistaa maanosien rajoja. Tänään ei jaksa enää  :D
18
Päivitystä toiseen ehdotukseen:


Värejä ja yksityiskohtia tuunattu. Liekkiä lisätty, tosin ei kehään (ainakaan vielä) kun sitä en saanut hienosti onnistumaan ):
19
Lähin tuota Jarokin ideasta inspiroituneena seuraavaa ehdotusta kehittelemään. Ymppäsin kokeiluna samaan logoon referenssin Wikipediaan.Fontissa on parantamisen varaa ainakin. Ehkä tuo väriteemakin on liian punainen.

Logoista yleisesti: paras lopputulos saataisiin varmasti sillä, että ehdotettuja kuvia kommentoitaisiin ja ehdotettaisiin parannuksia!

Edittiä kehiin heti! Eli detaileja lisää ja tulta varovaisesti kanssa. Pitäisi keksiä joku tapa saada kunnolla lieskoja tuohon. Muokkailin värejä vähän sarjakuvamaisempaan suuntaan. Kohta tossa alkaa olemaan niin monta elementtiä, että menee sotkuseks :D
20
Pelaan lähinnä Unibetissa, mutta kaipa sekin hyväksytään  :)

Tuli pistettyä taas varovaista betslippiä SM-liigaan sekä trollilipuketta chämppäriin. Alla muutama hauska kokeilu euron paukulla.

Panos
   Kerroin
1,00 €    21,78
1,00 €    12,31
1,00 €    12,10
1,00 €    4,14
1,00 €    6,63
1,00 €    9,84

Viime aikoina tullut SM-liigasta takkiin vähän joka vedossa, Mestarien Liigassa taas tienannut. Plus miinus nolla siis.

Tänä vuonna ollut todella nihkeät tienestit, 30€ voiton puolella tällä hetkellä... Veetuttaa kun tulee välillä sahattua ees taas. Jos ens vuonna raapasis jonkun hyvän potin.