marraskuu 29, 2023, 09:53:59 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Doremonen

1
Moi!

Oon kasvatellu chilejä viimeisen vuoden aikana innokkaasti, ja yhtä habaneroa pari pidempään. Tavoitteena saada bonchi-tyyppisiä asetelmia näteillä ja käyttökelpoisilla.Yleisesti lähtenyt hyvin käyntiin, idätys toiminut, ja kasvit olleet terveitä:


Habanero on viimeiset pari vuotta ollut kuitenkin todella sairaalloinen. Vuosi sitten näytti tältä. Lehdet siis epämuodostuneita, kippuralla ja sykeröllä.:


Ja tilanne nyt:


Aikanaan annoin tälle plantageinsta ostettua yleisravinnetta. Myöhemmin tajusin että se oli jotain 4-0-2 NPK lannotetta, ja ajattelin sen selittäneen vääntyneitä lehtiä. Muutin lannoitusta biobizz growiin ja leväuutteeseen, ja annoin calmagia ja tilanne on vähän kehittynyt, muttei vieläkään kunnolla parantunut - kasvu ollut hidasta ja lehdet vielä kippuralla

---

Nyt samanlaista ongelmaa on ilmeentynyt uusissa chilitaimissa, joita idättelin talvella:
Lehdet - erityisesti uusimmat lehdet - ovat vääntyneitä. Jostain aikanaan luin, että viittaisi puutostilaan (kastelu / valo / kirvat haittaisi myös vanhoja lehtiä)

Olen näitten kanssa ollut lannoituksessa varovainen, antanut biobizz growia, algaea, sekä calmagia, en ihan jokaisella kastelulla kun töiden takia harvoin ehtii paneutua kasveihin. Onko mahdollista että olen lannoittanut liikaa?

Bonsai-ohjeista seurasin, että epäorgaanista materiaalia kannattaa olla paljon, joten isolla osalla chileistä olen käyttänyt miksiä, jossa perliittiä, pumicea ja leca-soraa vähän yli 50%, luonnonturvetta n. 33% ja vermikuliittia n. 10%.
Ravinteita siis maassa vähän, Pelkäsin liian alhaista PH:ta, mutta jostain luin että turve olisi chilille ok. Happamana ilmeisesti turve imee kalssiumia ja voisi aiheuttaa kalsiumin puutostilaa. Tätä varten olen antanut tuota calmagia säännöllisesti puutoksen ehkäisyyn.


Olisiko täällä jollain vastaavia kokemuksia samanlaisista vääntyneistä lehdistä, missä saattaisi olla vika?
Kiitos jo etukäteen!  :)
2
Uusien jäsenten esittelyt / Jäsen Doremonen
heinäkuu 13, 2022, 21:55:43 ip
Terve vaan kaikille!

Itsellä rakkaus chileihin on peräisin lapsuudesta, kun mentiin aina intialaisiin rafloihin perheen kanssa, ja oli kovin juttu syödä tulisinta mitä löytyy.

Tyttöystävä myös chilinystävä ja tulinen ruoka säilynyt siten näihin päiviin saakka

Kasveista olen ollut innostunut pitkään, isoveli kasvatteli bonsaita ja niin itsekin aloittelin fiikuksien kanssa. Sain bolivian rainbow siemeniä kaupanpäällisiksi bonchia varten, ja chilikasvatus lähti käyntiin


Nyt idätyksessä / ruukussa noin kymmentä eri lajiketta, tavoitteena kerrostalokasvattaminen sekä visuaalisesti miellyttäviksi että satoisiksi kasveiksi / pikku puiksi :)

Jo parin vuoden aikana täältä hakenut neuvoa ja katsonut pääkallobonsaista kuvia, niin ajattelin lähteä mukaan keskusteluun!