joulukuu 06, 2024, 10:02:56 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Hubert

1
Tori / Myydään chilin siemeniä
tammikuu 26, 2017, 01:32:01 ap
Myydään Chilin Siemeniä

2€ per pussi.

10 pussia 15€

Kasvatusohjeet kaupanpäälle

Postikulut 2€, 20€ ja yli tilauksiin postikulut kaupan päälle

Yhteydenotot mailitse osoitteeseen h_hietanen@hotmail.com.






Capsicum chinense:

Antillais Caribbean: Suuripodinen perus-chinense. Hyvin voimakas perinteinen chinense-aromi.

Braisileira Marimbondo: Herkullisia punaisia keskikokoisia podeja tekevä satoisa lajike. Hyvin miellyttävä aromi, sopii erinomaisesti tuorekäyttöön. Chinense-mittapuulla keskitulinen.

Cheiro Roxa: Kaunis kasvi. Lehdet tummuvat auringossa ja podit muuttuvat liloiksi.  Podi ei vaihda väriä kypsyessään, eli on koko ajan vaaleanvihreä/lila riippuen valo-oloista.

Coyote Zan White: Erittäin satoisa 5 cm teräväkärkisiä podeja ryppäinä tekevä lajike. Kaunis kompakti kasvi. Hyvin tulinen ja chinenseksi nopea.

Hainan Yellow Lantern: Keltaoranssi uurteinen Kiinasta peräisin oleva erittäin maukas lajike. Tulisuus Habaneron luokkaa tai vähän yli. Hyvässä valossa erittäin satoisa.

Harold St. Bart´s: Keltainen todella herkullinen lajike. Sopii mahtavasti hilloihin ja salsoihin.

Naga Morich: Ensimmäinen kuuluisa supertulinen, eli yli miljoonan scovillen, lajike. Tekee ryppyisiä heikkopoimuisia teräväkärkisiä podeja. Äärimmäisestä tulisuudesta riippumatta erittäin maukas ja monikäyttöinen lajike.

Naga Viper: Aikanaan maailman tulisin lajike. Teräväkärkinen podi.

NagaBon: Maukas naga-variaatio. Ei ihan niin tulinen, kuin valtaosa nagoista ja scorppareista.

Red Savina: Aikoinaan maailman tulisampana chilinä pidetty lajike. Tekee pieniä, pyöreitä ja sielitä podeja. Ei ole ns. supertulinen, vaan poltteensa on normaalintyyppistä.

ScorNaga: Vakiintunut kahden kuuluisimman supertulisen risteytys. Muoto lähellä Naga Morichia mutta maussa ja poltteessa on mukana scorpparia. Hyvin satoisa.

Scotch Bonnet Moa: Jamaikan maatalousministeriön hyväksymä (MoA) Scocth Bonnet. Tekee hyvin tulisia ja maukkaita poimukkaita keltaisia podeja.

Surinam Red: Hyvin satoisa chinense. Jonkin verran Orange Habaneroa miedompi poimupintainen chili. Loistava lajike säilykesalsoihin varsinkin kylmäsavustettuna.

Tasmanian Habanero: Erittäin satoisa, hyvin tulinen ja erittäin maukas lajike. Tekee pienehköjä kolmionmallisia punaisia podeja. Chinenseksi hyvin aikainen.

Tobago Seasoning: Voimakkaan arominen mutta lähes tuleton chinense.

Trinidad Douglah: Ehkä järkyttävimmän tulinen chili maailmassa. Scovilleja mitattu 1,9 miljoonaa. Tulisuus todella väkivaltaista, Naga Morich on karkkia tämän rinnalla...

West Indian Habanero: Keltainen suurehko maukas chinense. Hyvässä valossa satoisa.

White Bullet Habanero: Vitivalkoisia pieniä nappuloita tekevä tulinen pikku chinense. Erittäin maukas.

Yellow Wizard: Hassunmallinen vaaleankeltainen chinense. Satoisa ja chinenseksi aikainen.


Capsicum baccatum:

Aji Amarillo: Suuri oranssi mieto-keskitulinen lajike. Etelä-Amerikan käytetyin chili ja varsinkin perulaisen keittiön kulmakivi. Suuren kokonsa vuoksi hidas satoamaan, eli kannattaa idättää hieman muita baccatumeja aiemmin.

Aji Cristal: Kypsyy komeasti oranssin ja vaaleanpunaisten sävyjen kautta tumman punaiseksi. Makeahko ja herkullinen lajike, monien mielestä se paras chili maailmassa.

Aji Imbabura: Tekee suippoja ohutmaltoisia punaisia podeja, puskamainen kasvutapa.

Aji Norteno: Suuri ja todella satoisa lajike. Punaiset ja muhkeat täytettäväksi hyvin soveltuvat podit. Hyvä salsojen raaka-aine.

Aji Rojo: Punainen keskitulinen perus-baccatum.

Aji Verde: Mieto, makea ja rapsakka hauskanmallinen baccatum. Sopii hyvin salaattiin ja leivän päälle.

CAP 832: Suippo rapsakka podi. Maku erinomainen mutta erilainen kuin muissa baccatumeissa.

Lemon Drop: Kypsyy hieman kuprupintaisiksi keltaisiksi kohtuullisen tulisiksi herkkupötköiksi. Puskamainen kasvutapa eli sopii hyvin amppeliin.

Starfish: Meritähden mallisia punaisia podeja tekevä lajike. Podin reunat ovat lähes tulettomat, mutta keskustasta löytyy potkua todenteolla. Kasvattaa hyvin paljon vihermassaa.

Stripe: Punaisia pyöreähköjä noin 3 cm podeja tekevä suureksi ja vankkaoksaiseksi kasvava lajike. Keskitulinen, maku hyvä.



Capsicum annuum:

Alma Paprika: Litistyneen pallon muotoinen ja paksulihainen podi. Kypsyy komeasti oranssin kautta punaiseksi.

Bolivian Rainbow: Hyvin kaunis koristekasvi. Podit kypsyvät lilasta kaikkien sateenkaaren värien kautta punaisiksi. Loistava bonchi-lajike.

Poblano: Suuri paprikamainen mieto chili, meksikolaisen keittiön kulmakivi. Raakana tumman vihreä ja kypsyy ruskeaksi.



Capsicum pubescens:

Arequipa Orange: Hyvin satoisa, oranssi keskikokoinen pubescens eli rocoto. Kauniista liiloista kukista kehittyy reilu 50g painoisia erittäin herkullisia pötkylöitä.
 
Caiden Rocoto Rojo: Perusta turkulaisen harrastajan, Caiden, kautta levinnyt lajike. Tekee suuria yli 100 g punaisia podeja. Täydellinen rocoto rellenoihin. Erittäin satoisa ja kestää lämpöä rocotoksi hyvin.

Canario: Keltaoransseja isohkoja ja kohtuullisen tulisia palleroita tekevä lajike.

Costa Rica Red: Costa Ricasta, eli kaukaa rocotojen kanta-alueilta peräisin oleva lajike. Keskikokoiset punaiset, hieman pitkulaiset podit.

Giant Rocoto: Pyöreät valtavat jopa yli 100g podit

Locato: Pienehköt soikeat keltaoranssit podit.

Manzano Amarillo: Kirkkaankeltaisia ja suuria jopa 100g podeja tekevä lajike. Hidas kypsymään.

Manzano Orange: Oranssi herkullinen pyöreäkö suuri rocoto, hyvissä oloissa podien paino yli 50g. Sopii hyvin täytettäväksi.

Manzano Rojo: Kuin yllä, mutta punainen ja vielä suurempi.

Rocoto Montufar: Mehukas, herkullinen ja rocotoksi nopea lajike. Tekee pitkulaisia punaisia podeja.

Peru Cusco: Keltainen, suuri, rocotoksi hyvin tulinen.

PI 393618: Herkullinen keskikokoinen rocotolajike. Litteät 30-60 g podit kypsyvät kirkkaan punaisiksi.

Picante San Camilo: Hauskanmallisia kaulallisia oransseja suuria 50-90g podeja tekevä lajike.

Pisac Orange: Erittäin satoisa, pyöreitä vaaleanoransseja 40-80g podeja tekevä rocoto.

Puno Blanco: Soikeita, kirkkaan keltaisia ja auringossa päältä tummuvia podeja tekevä lajike.

Rocoto Riesen: Suuria punaisia keskitulisia podeja tekevä lajike.

Surquillo Rojo: Erittäin satoisa, valtavia, jopa yli 150g painoisia
pyöreähköjä jättirocotoja tekevä lajike. Rocotoksi miedohko ja hedelmät sopivatkin täydellisesti täytettäviksi. Mahtava lajike perulaiseen kansallisruokaan Rocoto Rellenoon, eli täytetyksi rocotoksi.

Turbo Pube Red: Pienehköjä Turbe Puben -mallisia podeja tekevä satoisa lajike.

Ylläri Rocoto: Syystä tai toisesta tuntemattomaksi jääneiden siementen kokoelma. Todennäköisesti ainakin yli kymmenen lajiketta mukana, eli periaatteessa jokainen pussin siemenistä voi olla eri lajiketta.


Villichilit (4€ per pussi)

Capsicum chacoense var. Puta Pario: Lukumäärissä äärimmäisen satoisa villichili. Tekee sadoittain, tai tuhansittain kasvin koosta riippuen, pitkulaisia 2 cm pitkiä punaisia ylöspäin törröttäviä varsin tulisia podeja. Kasvi on muodoltaan kuin puu ja ensin on pelkkää nopeasti puutuvaa runkoa ja ylhäällä lehvästö. Villichiliksi erittäin helppo kasvatettava. Hinta 4€ (10 pussin paketista vie 3 paikkaa)

Capsicum rhomboideum: Hyvin erikoinen chili. Keltaiset kellomaiset kukat ja karvaiset lehdet. Kasvutavaltaan erikoinen, koska ei haaraudu normaalisti, vaan pelkästään varkaiden avulla. Hinta 4€ (10 pussin paketista vie 3 paikkaa)

Capsicum preatermissium var. Cumari Pollux: Satoisa ja villichiliksi hyvin ruokakäyttöön sopiva laji. Kauniit valkolilat kukat. Hinta 4€ (10 pussin paketista vie 3 paikkaa)

Ulupica XL Yellow: Harvinaisempi keltainen F3-polven lajike Herpiilin Ulupica Large  x Orange Rocoto -risteytyksestä. Erittäin herkullinen ja ehkä miellyttäväpolttoisin lajike Ulupica Largen jälkeen. Hinta 4€ (10 pussin paketista vie 3 paikkaa)
2
Varsinais-Suomen aluejaoston, eli Varsinaisten Chilipäiden pikkujouluja vietetään keskiviikkona 16.11.2016 klo 18.00 alkaen viikinkiravintola Haraldissa osoitteessa Aurakatu 3.
Tapahtuma on kaikille avoin.
Yhdistys tukee totutusti 10 eurolla jokaista osallistuvaa jäsentään.
Ilmoittautumiset tähän alle, yksityisviestinä tai Facebookissa sunnuntai-iltaan mennessä.
3
Tori / Myydään ruukkuja, Turku
lokakuu 13, 2016, 13:12:54 ip
Idätyskausi alkaa kohta olla taas ovella, joten nyt saisi ison kasan käytettyjä ruukkuja ja aluskippoja hyvin edullisesti.

Muoviruukut ja aluset:

Noin 150 muoviruukkua ja 70 aluskippoa.
Hinta 2€

Saviruukut ja aluset:

39 saviruukkua ja 9 aluslautasta sekä pari olki- ja peltiruukkua. Osa ruukuista on maalattuja tai muuten koristeltuja.
Hinta 10€

Altakastelu- ja säiliöruukut:

10 altakastelu-/säiliöruukkua. Tilavuudet suunnilleen 1-3 litraa.
Hinta 5€

Yhteydenotot alle tai yksityisviestinä.
4
Tori / M: 600W SPNA/MH, Cooltube, Puhallin ja vermeet
helmikuu 26, 2016, 13:56:27 ip
Myydään:

Parlux 600W suurpainenatrium/monimetalli -virtalähde
600W suurpainenatrium polttimo, hyväkuntoinen, käytetty n. 3kk
Cooltube 125mm heijastinsiivillä
Kanavapuhallin 100mm ~100 m3/h
Sähköjohdot: kaikki johdot valmiiksi asennettu, eli riittää, kun tökkää töpselit seinään
100mm/100mm ja 100mm/125mm liitinkappaleet

Nouto Turusta tai ostajan kustantama postitus, veikkaan, että mahtuu pakettiautomaattiin.
Turun alueella voin mahdollisesti tuoda ovelle.

Hinta: 140€

Yhteydenotot alle tai YV:llä

5
Chilitapahtumat / -tapaamiset / Turku miitti
helmikuu 10, 2016, 16:30:42 ip
Varsinaisten Chilipäiden talvimiitti järjestetään huomenna 11.2.2016 klo 18.00 alkaen Royal Curry Housessa osoitteessa Hämeenkatu 9, Turku. Tapahtuma on kaikille avoin. Ilmoittautua ei tällä kertaa tarvitse, riittää että saavut paikalle.
6
Varsinaisten chilipäiden pikkujoulut pidetään tänä vuonna  tiistaina 10.11. klo 18:00-20:00 Pancho Villassa, osoitteessa Kauppiaskatu 12, Turku.
Tapahtuma on avoin kaikille. Muista ilmoittautua, jotta osaamme varata riittävästi pöytätilaa.
Chiliyhdistys sponssaa jokaista osallistuvaa jäsentä 10 eurolla.
Ruokailun jälkeen janoisemmat voivat siirtyä jatkamaan seurustelua toiseen ravintolaan.
Ilmoittautua voi yhdistyksen tai jaoston facebook-sivuilla, tai tähän ketjuun.
7
Muut kuin paprikakasvit / Kasvihuoneeseen vihermassaa
toukokuu 07, 2015, 09:30:45 ap
Tämä kausi meni idätyksien suhteen ohi ja nyt kasvarissa on vain 4 Penan chiliä ja 2 jewen tomaattia. Markettitaimia en ötökkäpelossa osta ja nyt pitäisi keksiä nopeasti kasvavia kasveja täyttämään kasvaria ja pitämään kesähelteillä lämpötiloja aisoissa.
Mieleen tulee vain kurkku, mutta vaikka niitä laittaisi 10, niin edelleen on valtaosa kasvarin tilavuudesta tyhjillään...

Vinkatkaahan siis nopeasti kasvavia hyötykasveja, joita voisin kasvariin tunkea!
8
Kodin mausteinen kokkaus / Siika Cheviche
maaliskuu 03, 2015, 21:46:35 ip
Tarveaineet:
siikaa
sitruunaa
chiliä
sokeria
suolaa

Valmistusohjeet:

Hanki siika.



Fileoi ja kuutioi siika. Pilko chili, mitä tulisempi lajike, sitä pienempää silppua. Chevicheehen sopii melkein mikä vain chili. Chinenset ja baccat ovat eniten oman suun mukaisia. Tässä omaa suosikkiani eli Nagaa. Miedompia lajikkeita käytettäessä chilin määrä on luonnollisesti moninkertainen.



Sekoita chilisilppu kalanpalojen joukkoon. Lisää sitruunamehu, 2 tl sokeria ja 0,25 tl suolaa. Sekoita. Anna tekeytyä, kunnes kalanpalojen pinta on vaaleennut, mutta sisältä näkyy vielä punakkuutta. Tähän menee sitruunan hapokkuudesta ja kalanpalojen koosta rippuen 2-10 min.



Kaada sitruunamehu pois ja nauti sellaisenaan, ruis- tai saaristolaisleivältä tai salaatin seassa.
9
Seuraava miitti pidetään keskiviikkona 11.3. alkaen klo 18:00.

Edellinen miitti oli À la carte-paikassa, niin päätimme seuraavaksi mennä taas chilipaikkaan ja ravintolaksi valittiin Siipiravintola

Ilmoittautuneet:
Hubert
Akselsson
Caide+1
jewe+1
hessi
Chileno+1
make
Azukki
Siku
Dam ?
Sihteeri+fisu?
10
Turun alueen chilipäiden pikkujouluja vietetään 24.01.2015 ravintolamiitin merkeissä.
Tapahtuma on kaikille avoin, mutta emoyhdistys tukee jokaista yhdistysläistä 10 €:lla.

Paikka: Ravintola Sointu, Linnankatu 27, Turku
Aika: 24.01.2015 Klo 17->

Ilmoittautumisia joko tähän ketjuun tai yksityisviestillä minulle, niin saadaan varattua riittävästi pöytätilaa.

Ilmoittautuneet:
Hubert
Siku
Azukki
Chileno
Jenni
Caide+1
Akselsson ?
11
Kimppakyytiä halajavat ja tarjoavat henkilöt ilmoittautumisia alle.

IMO optimaalisin tilanne olisi, jos kyydit kulkisivat:

Turku -> Pimeä-Sisämaa: lauantaina puolen päivän aikaan
Pimeä-Sisämaa -> Turku: sunnuntaina aamuyöstä

Jos yökuskia ei löydy, niin yöpymispaketti ja paluu sunnuntaina iltapäivällä.

Voin tarjota käyttöön auton, mutta en kuskia. :)

12
Linkki kurssisivulle

Chili -Vuoden vihannes 2013- on paljon muutakin kuin markettien kitkerät punaiset ja vihreät chilit. Tule oppimaan chilien ihmeellisestä maailmasta. Kurssilla on kasvatusvinkkejä multakasvatuksesta vesiviljelyyn, idätyksestä sadonkorjuuseen ja ikkunalaudalta kasvihuoneeseen. Lisäksi käydään läpi, miten chilejä kannattaa säilöä ja miten niistä voi jalostaa esim. kylmäsavustamalla uskomattomia herkkuja. Chilien ruokakäyttöä opastetaan laajasti tuttujen kotimaisten ruokien virittämisestä aina Etelä-Amerikan vuosituhansia vanhoihin chiliruokiin. Lisäksi kokeillaan erilaisten, pienten chiliruokien ja -säilykkeiden valmistamista. Materiaalimaksu noin 20 € (käteismaksu).

Ma 23.9. ja 30.9. oppitunnit klo 18.00 - 19.30, jatko klo 18.00 - 20.15.

Ilmoittautuminen alkaa: 7.8.2013 7:30:00

Alustava tuntirakenne:

1. Kerta (2h) Tietoa chilistä: Historiaa, biologiaa, chilin polte. Kasvatus:  Lajien ja lajikkeiden ominaisuudet ja erot, lajikkeiden valinta, kasvualustat, lamput, lannoitus

2. Kerta (2h) Idätys, esikasvatus, ulkokasvatus, kasvihuone,  ikkunalauta, vesiviljely, sadonkorjuu, talvetus, bonchit

3. Kerta (3h) Sadon jalostus ja säilöntä: käsittely, pakastus, kuivatus, kylmäsavustus, etikka- ja maitohapposäilykkeet, hillot, soseet. Harjoitellaan erimallisten chilien käsittelyä, valmistetaan savu-rocoto-salsaa ja paholaishilloja.

4. Kerta (3h) Chilin käyttö aasialaisessa ja etelä-amerikkalaisessa keittiössä, oikean chililajikkeen valinta erilaisiin ruokiin. Valmistetaan aasialainen pääruoka ja e-amerikkalainen jälkiruoka.

5. Kerta (3h) Jälkiruuat, supertulisten lajikkeiden käyttö. Valmistetaan siika-Naga-chevicheetä,  e-amerikkalainen pääruoka ja chilisuklaata.
13
Piha & Puutarha -messuilla Turun Messukeskuksessa on Chiliyhdistyksellä piste yhdessä kaupallisten toimijoiden kanssa.

Messut ovat auki:
pe 10-18
la 10-18
su 10-17.

Yhdistyksen ständille tarvitaan vapaaehtoisia innokkaita chiliharrastajia jakamaan yhdistyksen flyereita ja puhumaan ihmisille chileistä ja varsinkin niiden kasvatuksesta. Mikään guru ei tarvitse olla, riittää että perustiedot ovat hallussa.

Jos tämmöinen homma kiinnostaa niin yksityisviestiä minulle. Viisi konkaria on hommaan jo ilmoittautunut, mutta myös uusia naamoja mahtuu mukaan.
14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Hubertin päiväkirja
marraskuu 30, 2012, 21:55:24 ip
Nyt toisella kaudella ovat puitteet siinä kunnossa, että satoakin pitäisi pystyä tuottamaan. Viime kesänä rakennettu kasvari on valmiina odottamassa uusia asukkaita alkukeväästä. Esikasvatusvaloja löytyy parin kilowatin verran. Lannoitteitakin on kaapissa toistakymmentä kiloa. Ja mikä tärkeintä, kokemusta on vuoden enemmän!

EDIT: Ja tulihan sitä satoa sitten loppujen lopuksi rapiat 24 kiloa!

Kausi 2012 oli kovasta innosta huolimatta, tai juuri sen takia, aikamoista sähläystä ja begoniapunkit pilasivat kauden lopullisesti.
Nyt on varotoimena kaikki kasvit tuhottu ja kasvatustilat vielä varmuuden välttämiseksi puunattu, viinattu ja kloorattu.

Jaolsten on luvannut kuuman kesän, joten idätyksiä tulee olemaan runsaasti, koska puolet kasveista voi laittaa taivasalle kasvamaan.

Tässä pyrin pitämään ajantasaista listaa kasvatettavana olevista lajikkeista, siementen lähde lajin/lajikkeen perässä suluissa.

Lajikelista 18.3.13

Capsicum pubescens:
Locato (TuffGong)
Turbo Pube (Pena)
Rocoto Orange (Hessi)
Giant Rocoto (Jewe)
Rocoto Peru Bitdumi (SKK2)
Orange Rocoto (Taimena Jeweltä)
Manzano Amarillo (Taimena Jeweltä)
Orange Locato (Taimena Jeweltä)

Capsicum flexuosum (Siku+Eric Sour)

Capsicum galapagoense (Siku)

Capsicum cardenasii var. "Ulupica Large" (Aji Inferno)

Capsicum chinense:
Biquinho (jaolsten)
Brown Large Habanero (SKK2)
Harold St. Bart´s (SKK2)
Naga Morich (Pena)
Nagabon (thehippyseedscompany ja jeweltä taimi)
PI 315027 (omat)
ScorNaga F3 (omat)
Sudden Death Habanero (Pena)
TSMB (jaolsten)
TSMB (SKK2)
White Bullet Habanero (SKK2)
Naga Viper (Taimena Jeweltä)
CGN 21500 (Taimena Jeweltä)
Sunrise Scorpion (Taimena Jeweltä)
Colombian Orange (jaolsten)
Jamaican Scotch Bonnet (jaolsten)
Trinidad Douglah (jaolsten)


Capsicum annuum:
Big Jamaican Orange
Bolivian Rainbow
Chilaca
Jalapeno Hercules
Joe´s Long

Capsicum baccatum:
Aji Benito
Aji Cito
Aji Cristal
Aji Fantasy               
Aji Verde      
CGN 22871
Criolla Sella
Inka Red Drop
Kaleidoskope   
Lemon Drop
Lemon Drop X PI 441552 F3         
Omnicolor
PI 439370            
PI 439380                  
Starfish
PI 441552

Edit: Lajikelistasta poistettu ennen satoamista kuolleet lajikkeet.
15
Täytyy sitä minunkin laittaa päiväkirja pystyyn. Laitoin talvella 2011 vihannespaprikaa itämään ja sitten keväällä niiden kasvatusohjeita googlaillessa bongasin tämän foorumin sekä Infernon sivut. Muutaman tunnin kun porukan hypetystä lueskeli, niin innostus tarttui vääjäämättä ja nyt ovat chilit vieneet hyvin pitkälti koko miehen.
Kävin Tammisillalta hakemassa toukokuun lopussa Starfishin taimen ja se olikin ensimmäisen kauden ainut kasvatettava chili.
Kovin suunnittelin aloittavani idätyspuuhat vasta talvella, mutta itsekuri ei riittänyt ja nyt on sitten muutama pikkutaimi kasvamassa talveakin vasten. Täytyy toivoa, että antaisivat edes pikkuisen talvisadon.

Ajantasainen lajikelista: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10269.msg201432#msg201432

Nyt kasvatettavana olevat lajikkeet:

Cumari Pollux x 1 (cuskilta pistoikkaana)
Jalapeño x 1
Turbo Pube x 1
Orange Rocoto x 1
Aji Fantasy x 1
Trinidad Scorpion ButchT x 1
Duke Pequin x 1 (Azukilta taimena)
CGN 20805 / PI 260596 "Goat Pepper" x 1 (Azukilta taimena)
CGN 22795 x 1 (Azukilta taimena)
Galapagoense x 1 (Azukilta taimena)

Kesän 2012 idätykset:
21.09.2011
Flexuosum   1/3 (uudet siemenet laitettu 22.2.) 2/2 Yksi pääsi sirkoille asti

06.11.2011:
Turbo Pube Red x 1
Canario              x 2
Hyper Pube        x 1
Rocoto Peron     x 1
Rocoto De San Isidro    3/5 Iduilla oli fataali vamma, eivätkä kehittyneet sirkoille
Manzano Rojo    x 1
Rocoto Red                 0/2 Ei itänyt

24.11.2011
Grif 9345   x 1
Locato       x 1

07.02.2012
NagaBon (uudet siemenet laitettu 22.2.) ei itänyt
Douglah (uudet siemenet laitettu 22.2.) itänyt
Trinidad Scorpion Orange itänyt
Trinidad Scorpion Yellow (uudet siemenet laitettu 22.2.) ei itänyt
Harold St.Bart´s itänyt
White Bullet Habanero (uudet siemenet laitettu 22.2.) ei itänyt
Aji Panca itänyt
Congo Brown itänyt
PI 315027 itänyt
Goronong itänyt
Aribibi Gusano "Caterpillar" ei itänyt
ScorNaga itänyt
Limo Blanco itänyt
CGN 23258 itänyt

22.2.2012
Tobago Seasoning itänyt
Trinidad Bean ei itänyt

Aji Rojo itänyt
PI 441551 itänyt
CAP 220 itänyt
Omnicolor itänyt
Aji Amarillo itänyt
Aji Golden itänyt
Aji Andean itänyt
CAP 832 itänyt
PI 411596 itänyt
Kaleidoskope itänyt
Aji Benito ei itänyt
PI 260567 itänyt
PI 446900 ei itänyt
PI 441552 itänyt

Taimet kasvavat kaikki turpeessa. Kesälläkin on tarkoitus mennään kahta aquafarmia lukuunottamatta turpeella. Kasteluun on suunnitelmissa hankkia Blumat-järjestelmä.

Valaistuksena on tällä hetkellä bilteman 30 ja 45 wattisia eslejä. Yksi 400W natikka on myös odottelemassa, mutta sisustusvastaava ei ole kovin myöntyväinen sen sisäasennukseen...

Ensi kesän chileille on 4 sijoituspaikkaa: taivasalla omalla pihalla, taivasalla vanhempien pihalla, kasvihuoneessa vanhempien pihalla ja taivasalla mökillä. Lääniä siis riittää kesällä, mutta kevään esikasvatusviidakko pelottaa jo valmiiksi. Oma piha on erittäin varjoinen ja tänne jäänee lähinnä pubeja, kasvariin pääsee kultapojat ja mökille saariston lauhasta syksystä nauttimaan myöhäisimmät lajikkeet.
Kuhunkin paikkaan sopivia lajike-ehdotuksia otetaan vastaan!

Päivitetty: 22.03.2012