Myydään Chilin Siemeniä
2€ per pussi.
10 pussia 15€
Kasvatusohjeet kaupanpäälle
Postikulut 2€, 20€ ja yli tilauksiin postikulut kaupan päälle
Yhteydenotot mailitse osoitteeseen h_hietanen@hotmail.com.
Capsicum chinense:
Antillais Caribbean: Suuripodinen perus-chinense. Hyvin voimakas perinteinen chinense-aromi.
Braisileira Marimbondo: Herkullisia punaisia keskikokoisia podeja tekevä satoisa lajike. Hyvin miellyttävä aromi, sopii erinomaisesti tuorekäyttöön. Chinense-mittapuulla keskitulinen.
Cheiro Roxa: Kaunis kasvi. Lehdet tummuvat auringossa ja podit muuttuvat liloiksi. Podi ei vaihda väriä kypsyessään, eli on koko ajan vaaleanvihreä/lila riippuen valo-oloista.
Coyote Zan White: Erittäin satoisa 5 cm teräväkärkisiä podeja ryppäinä tekevä lajike. Kaunis kompakti kasvi. Hyvin tulinen ja chinenseksi nopea.
Hainan Yellow Lantern: Keltaoranssi uurteinen Kiinasta peräisin oleva erittäin maukas lajike. Tulisuus Habaneron luokkaa tai vähän yli. Hyvässä valossa erittäin satoisa.
Harold St. Bart´s: Keltainen todella herkullinen lajike. Sopii mahtavasti hilloihin ja salsoihin.
Naga Morich: Ensimmäinen kuuluisa supertulinen, eli yli miljoonan scovillen, lajike. Tekee ryppyisiä heikkopoimuisia teräväkärkisiä podeja. Äärimmäisestä tulisuudesta riippumatta erittäin maukas ja monikäyttöinen lajike.
Naga Viper: Aikanaan maailman tulisin lajike. Teräväkärkinen podi.
NagaBon: Maukas naga-variaatio. Ei ihan niin tulinen, kuin valtaosa nagoista ja scorppareista.
Red Savina: Aikoinaan maailman tulisampana chilinä pidetty lajike. Tekee pieniä, pyöreitä ja sielitä podeja. Ei ole ns. supertulinen, vaan poltteensa on normaalintyyppistä.
ScorNaga: Vakiintunut kahden kuuluisimman supertulisen risteytys. Muoto lähellä Naga Morichia mutta maussa ja poltteessa on mukana scorpparia. Hyvin satoisa.
Scotch Bonnet Moa: Jamaikan maatalousministeriön hyväksymä (MoA) Scocth Bonnet. Tekee hyvin tulisia ja maukkaita poimukkaita keltaisia podeja.
Surinam Red: Hyvin satoisa chinense. Jonkin verran Orange Habaneroa miedompi poimupintainen chili. Loistava lajike säilykesalsoihin varsinkin kylmäsavustettuna.
Tasmanian Habanero: Erittäin satoisa, hyvin tulinen ja erittäin maukas lajike. Tekee pienehköjä kolmionmallisia punaisia podeja. Chinenseksi hyvin aikainen.
Tobago Seasoning: Voimakkaan arominen mutta lähes tuleton chinense.
Trinidad Douglah: Ehkä järkyttävimmän tulinen chili maailmassa. Scovilleja mitattu 1,9 miljoonaa. Tulisuus todella väkivaltaista, Naga Morich on karkkia tämän rinnalla...
West Indian Habanero: Keltainen suurehko maukas chinense. Hyvässä valossa satoisa.
White Bullet Habanero: Vitivalkoisia pieniä nappuloita tekevä tulinen pikku chinense. Erittäin maukas.
Yellow Wizard: Hassunmallinen vaaleankeltainen chinense. Satoisa ja chinenseksi aikainen.
Capsicum baccatum:
Aji Amarillo: Suuri oranssi mieto-keskitulinen lajike. Etelä-Amerikan käytetyin chili ja varsinkin perulaisen keittiön kulmakivi. Suuren kokonsa vuoksi hidas satoamaan, eli kannattaa idättää hieman muita baccatumeja aiemmin.
Aji Cristal: Kypsyy komeasti oranssin ja vaaleanpunaisten sävyjen kautta tumman punaiseksi. Makeahko ja herkullinen lajike, monien mielestä se paras chili maailmassa.
Aji Imbabura: Tekee suippoja ohutmaltoisia punaisia podeja, puskamainen kasvutapa.
Aji Norteno: Suuri ja todella satoisa lajike. Punaiset ja muhkeat täytettäväksi hyvin soveltuvat podit. Hyvä salsojen raaka-aine.
Aji Rojo: Punainen keskitulinen perus-baccatum.
Aji Verde: Mieto, makea ja rapsakka hauskanmallinen baccatum. Sopii hyvin salaattiin ja leivän päälle.
CAP 832: Suippo rapsakka podi. Maku erinomainen mutta erilainen kuin muissa baccatumeissa.
Lemon Drop: Kypsyy hieman kuprupintaisiksi keltaisiksi kohtuullisen tulisiksi herkkupötköiksi. Puskamainen kasvutapa eli sopii hyvin amppeliin.
Starfish: Meritähden mallisia punaisia podeja tekevä lajike. Podin reunat ovat lähes tulettomat, mutta keskustasta löytyy potkua todenteolla. Kasvattaa hyvin paljon vihermassaa.
Stripe: Punaisia pyöreähköjä noin 3 cm podeja tekevä suureksi ja vankkaoksaiseksi kasvava lajike. Keskitulinen, maku hyvä.
Capsicum annuum:
Alma Paprika: Litistyneen pallon muotoinen ja paksulihainen podi. Kypsyy komeasti oranssin kautta punaiseksi.
Bolivian Rainbow: Hyvin kaunis koristekasvi. Podit kypsyvät lilasta kaikkien sateenkaaren värien kautta punaisiksi. Loistava bonchi-lajike.
Poblano: Suuri paprikamainen mieto chili, meksikolaisen keittiön kulmakivi. Raakana tumman vihreä ja kypsyy ruskeaksi.
Capsicum pubescens:
Arequipa Orange: Hyvin satoisa, oranssi keskikokoinen pubescens eli rocoto. Kauniista liiloista kukista kehittyy reilu 50g painoisia erittäin herkullisia pötkylöitä.
Caiden Rocoto Rojo: Perusta turkulaisen harrastajan, Caiden, kautta levinnyt lajike. Tekee suuria yli 100 g punaisia podeja. Täydellinen rocoto rellenoihin. Erittäin satoisa ja kestää lämpöä rocotoksi hyvin.
Canario: Keltaoransseja isohkoja ja kohtuullisen tulisia palleroita tekevä lajike.
Costa Rica Red: Costa Ricasta, eli kaukaa rocotojen kanta-alueilta peräisin oleva lajike. Keskikokoiset punaiset, hieman pitkulaiset podit.
Giant Rocoto: Pyöreät valtavat jopa yli 100g podit
Locato: Pienehköt soikeat keltaoranssit podit.
Manzano Amarillo: Kirkkaankeltaisia ja suuria jopa 100g podeja tekevä lajike. Hidas kypsymään.
Manzano Orange: Oranssi herkullinen pyöreäkö suuri rocoto, hyvissä oloissa podien paino yli 50g. Sopii hyvin täytettäväksi.
Manzano Rojo: Kuin yllä, mutta punainen ja vielä suurempi.
Rocoto Montufar: Mehukas, herkullinen ja rocotoksi nopea lajike. Tekee pitkulaisia punaisia podeja.
Peru Cusco: Keltainen, suuri, rocotoksi hyvin tulinen.
PI 393618: Herkullinen keskikokoinen rocotolajike. Litteät 30-60 g podit kypsyvät kirkkaan punaisiksi.
Picante San Camilo: Hauskanmallisia kaulallisia oransseja suuria 50-90g podeja tekevä lajike.
Pisac Orange: Erittäin satoisa, pyöreitä vaaleanoransseja 40-80g podeja tekevä rocoto.
Puno Blanco: Soikeita, kirkkaan keltaisia ja auringossa päältä tummuvia podeja tekevä lajike.
Rocoto Riesen: Suuria punaisia keskitulisia podeja tekevä lajike.
Surquillo Rojo: Erittäin satoisa, valtavia, jopa yli 150g painoisia
pyöreähköjä jättirocotoja tekevä lajike. Rocotoksi miedohko ja hedelmät sopivatkin täydellisesti täytettäviksi. Mahtava lajike perulaiseen kansallisruokaan Rocoto Rellenoon, eli täytetyksi rocotoksi.
Turbo Pube Red: Pienehköjä Turbe Puben -mallisia podeja tekevä satoisa lajike.
Ylläri Rocoto: Syystä tai toisesta tuntemattomaksi jääneiden siementen kokoelma. Todennäköisesti ainakin yli kymmenen lajiketta mukana, eli periaatteessa jokainen pussin siemenistä voi olla eri lajiketta.
Villichilit (4€ per pussi)
Capsicum chacoense var. Puta Pario: Lukumäärissä äärimmäisen satoisa villichili. Tekee sadoittain, tai tuhansittain kasvin koosta riippuen, pitkulaisia 2 cm pitkiä punaisia ylöspäin törröttäviä varsin tulisia podeja. Kasvi on muodoltaan kuin puu ja ensin on pelkkää nopeasti puutuvaa runkoa ja ylhäällä lehvästö. Villichiliksi erittäin helppo kasvatettava. Hinta 4€ (10 pussin paketista vie 3 paikkaa)
Capsicum rhomboideum: Hyvin erikoinen chili. Keltaiset kellomaiset kukat ja karvaiset lehdet. Kasvutavaltaan erikoinen, koska ei haaraudu normaalisti, vaan pelkästään varkaiden avulla. Hinta 4€ (10 pussin paketista vie 3 paikkaa)
Capsicum preatermissium var. Cumari Pollux: Satoisa ja villichiliksi hyvin ruokakäyttöön sopiva laji. Kauniit valkolilat kukat. Hinta 4€ (10 pussin paketista vie 3 paikkaa)
Ulupica XL Yellow: Harvinaisempi keltainen F3-polven lajike Herpiilin Ulupica Large x Orange Rocoto -risteytyksestä. Erittäin herkullinen ja ehkä miellyttäväpolttoisin lajike Ulupica Largen jälkeen. Hinta 4€ (10 pussin paketista vie 3 paikkaa)
2€ per pussi.
10 pussia 15€
Kasvatusohjeet kaupanpäälle
Postikulut 2€, 20€ ja yli tilauksiin postikulut kaupan päälle
Yhteydenotot mailitse osoitteeseen h_hietanen@hotmail.com.
Capsicum chinense:
Antillais Caribbean: Suuripodinen perus-chinense. Hyvin voimakas perinteinen chinense-aromi.
Braisileira Marimbondo: Herkullisia punaisia keskikokoisia podeja tekevä satoisa lajike. Hyvin miellyttävä aromi, sopii erinomaisesti tuorekäyttöön. Chinense-mittapuulla keskitulinen.
Cheiro Roxa: Kaunis kasvi. Lehdet tummuvat auringossa ja podit muuttuvat liloiksi. Podi ei vaihda väriä kypsyessään, eli on koko ajan vaaleanvihreä/lila riippuen valo-oloista.
Coyote Zan White: Erittäin satoisa 5 cm teräväkärkisiä podeja ryppäinä tekevä lajike. Kaunis kompakti kasvi. Hyvin tulinen ja chinenseksi nopea.
Hainan Yellow Lantern: Keltaoranssi uurteinen Kiinasta peräisin oleva erittäin maukas lajike. Tulisuus Habaneron luokkaa tai vähän yli. Hyvässä valossa erittäin satoisa.
Harold St. Bart´s: Keltainen todella herkullinen lajike. Sopii mahtavasti hilloihin ja salsoihin.
Naga Morich: Ensimmäinen kuuluisa supertulinen, eli yli miljoonan scovillen, lajike. Tekee ryppyisiä heikkopoimuisia teräväkärkisiä podeja. Äärimmäisestä tulisuudesta riippumatta erittäin maukas ja monikäyttöinen lajike.
Naga Viper: Aikanaan maailman tulisin lajike. Teräväkärkinen podi.
NagaBon: Maukas naga-variaatio. Ei ihan niin tulinen, kuin valtaosa nagoista ja scorppareista.
Red Savina: Aikoinaan maailman tulisampana chilinä pidetty lajike. Tekee pieniä, pyöreitä ja sielitä podeja. Ei ole ns. supertulinen, vaan poltteensa on normaalintyyppistä.
ScorNaga: Vakiintunut kahden kuuluisimman supertulisen risteytys. Muoto lähellä Naga Morichia mutta maussa ja poltteessa on mukana scorpparia. Hyvin satoisa.
Scotch Bonnet Moa: Jamaikan maatalousministeriön hyväksymä (MoA) Scocth Bonnet. Tekee hyvin tulisia ja maukkaita poimukkaita keltaisia podeja.
Surinam Red: Hyvin satoisa chinense. Jonkin verran Orange Habaneroa miedompi poimupintainen chili. Loistava lajike säilykesalsoihin varsinkin kylmäsavustettuna.
Tasmanian Habanero: Erittäin satoisa, hyvin tulinen ja erittäin maukas lajike. Tekee pienehköjä kolmionmallisia punaisia podeja. Chinenseksi hyvin aikainen.
Tobago Seasoning: Voimakkaan arominen mutta lähes tuleton chinense.
Trinidad Douglah: Ehkä järkyttävimmän tulinen chili maailmassa. Scovilleja mitattu 1,9 miljoonaa. Tulisuus todella väkivaltaista, Naga Morich on karkkia tämän rinnalla...
West Indian Habanero: Keltainen suurehko maukas chinense. Hyvässä valossa satoisa.
White Bullet Habanero: Vitivalkoisia pieniä nappuloita tekevä tulinen pikku chinense. Erittäin maukas.
Yellow Wizard: Hassunmallinen vaaleankeltainen chinense. Satoisa ja chinenseksi aikainen.
Capsicum baccatum:
Aji Amarillo: Suuri oranssi mieto-keskitulinen lajike. Etelä-Amerikan käytetyin chili ja varsinkin perulaisen keittiön kulmakivi. Suuren kokonsa vuoksi hidas satoamaan, eli kannattaa idättää hieman muita baccatumeja aiemmin.
Aji Cristal: Kypsyy komeasti oranssin ja vaaleanpunaisten sävyjen kautta tumman punaiseksi. Makeahko ja herkullinen lajike, monien mielestä se paras chili maailmassa.
Aji Imbabura: Tekee suippoja ohutmaltoisia punaisia podeja, puskamainen kasvutapa.
Aji Norteno: Suuri ja todella satoisa lajike. Punaiset ja muhkeat täytettäväksi hyvin soveltuvat podit. Hyvä salsojen raaka-aine.
Aji Rojo: Punainen keskitulinen perus-baccatum.
Aji Verde: Mieto, makea ja rapsakka hauskanmallinen baccatum. Sopii hyvin salaattiin ja leivän päälle.
CAP 832: Suippo rapsakka podi. Maku erinomainen mutta erilainen kuin muissa baccatumeissa.
Lemon Drop: Kypsyy hieman kuprupintaisiksi keltaisiksi kohtuullisen tulisiksi herkkupötköiksi. Puskamainen kasvutapa eli sopii hyvin amppeliin.
Starfish: Meritähden mallisia punaisia podeja tekevä lajike. Podin reunat ovat lähes tulettomat, mutta keskustasta löytyy potkua todenteolla. Kasvattaa hyvin paljon vihermassaa.
Stripe: Punaisia pyöreähköjä noin 3 cm podeja tekevä suureksi ja vankkaoksaiseksi kasvava lajike. Keskitulinen, maku hyvä.
Capsicum annuum:
Alma Paprika: Litistyneen pallon muotoinen ja paksulihainen podi. Kypsyy komeasti oranssin kautta punaiseksi.
Bolivian Rainbow: Hyvin kaunis koristekasvi. Podit kypsyvät lilasta kaikkien sateenkaaren värien kautta punaisiksi. Loistava bonchi-lajike.
Poblano: Suuri paprikamainen mieto chili, meksikolaisen keittiön kulmakivi. Raakana tumman vihreä ja kypsyy ruskeaksi.
Capsicum pubescens:
Arequipa Orange: Hyvin satoisa, oranssi keskikokoinen pubescens eli rocoto. Kauniista liiloista kukista kehittyy reilu 50g painoisia erittäin herkullisia pötkylöitä.
Caiden Rocoto Rojo: Perusta turkulaisen harrastajan, Caiden, kautta levinnyt lajike. Tekee suuria yli 100 g punaisia podeja. Täydellinen rocoto rellenoihin. Erittäin satoisa ja kestää lämpöä rocotoksi hyvin.
Canario: Keltaoransseja isohkoja ja kohtuullisen tulisia palleroita tekevä lajike.
Costa Rica Red: Costa Ricasta, eli kaukaa rocotojen kanta-alueilta peräisin oleva lajike. Keskikokoiset punaiset, hieman pitkulaiset podit.
Giant Rocoto: Pyöreät valtavat jopa yli 100g podit
Locato: Pienehköt soikeat keltaoranssit podit.
Manzano Amarillo: Kirkkaankeltaisia ja suuria jopa 100g podeja tekevä lajike. Hidas kypsymään.
Manzano Orange: Oranssi herkullinen pyöreäkö suuri rocoto, hyvissä oloissa podien paino yli 50g. Sopii hyvin täytettäväksi.
Manzano Rojo: Kuin yllä, mutta punainen ja vielä suurempi.
Rocoto Montufar: Mehukas, herkullinen ja rocotoksi nopea lajike. Tekee pitkulaisia punaisia podeja.
Peru Cusco: Keltainen, suuri, rocotoksi hyvin tulinen.
PI 393618: Herkullinen keskikokoinen rocotolajike. Litteät 30-60 g podit kypsyvät kirkkaan punaisiksi.
Picante San Camilo: Hauskanmallisia kaulallisia oransseja suuria 50-90g podeja tekevä lajike.
Pisac Orange: Erittäin satoisa, pyöreitä vaaleanoransseja 40-80g podeja tekevä rocoto.
Puno Blanco: Soikeita, kirkkaan keltaisia ja auringossa päältä tummuvia podeja tekevä lajike.
Rocoto Riesen: Suuria punaisia keskitulisia podeja tekevä lajike.
Surquillo Rojo: Erittäin satoisa, valtavia, jopa yli 150g painoisia
pyöreähköjä jättirocotoja tekevä lajike. Rocotoksi miedohko ja hedelmät sopivatkin täydellisesti täytettäviksi. Mahtava lajike perulaiseen kansallisruokaan Rocoto Rellenoon, eli täytetyksi rocotoksi.
Turbo Pube Red: Pienehköjä Turbe Puben -mallisia podeja tekevä satoisa lajike.
Ylläri Rocoto: Syystä tai toisesta tuntemattomaksi jääneiden siementen kokoelma. Todennäköisesti ainakin yli kymmenen lajiketta mukana, eli periaatteessa jokainen pussin siemenistä voi olla eri lajiketta.
Villichilit (4€ per pussi)
Capsicum chacoense var. Puta Pario: Lukumäärissä äärimmäisen satoisa villichili. Tekee sadoittain, tai tuhansittain kasvin koosta riippuen, pitkulaisia 2 cm pitkiä punaisia ylöspäin törröttäviä varsin tulisia podeja. Kasvi on muodoltaan kuin puu ja ensin on pelkkää nopeasti puutuvaa runkoa ja ylhäällä lehvästö. Villichiliksi erittäin helppo kasvatettava. Hinta 4€ (10 pussin paketista vie 3 paikkaa)
Capsicum rhomboideum: Hyvin erikoinen chili. Keltaiset kellomaiset kukat ja karvaiset lehdet. Kasvutavaltaan erikoinen, koska ei haaraudu normaalisti, vaan pelkästään varkaiden avulla. Hinta 4€ (10 pussin paketista vie 3 paikkaa)
Capsicum preatermissium var. Cumari Pollux: Satoisa ja villichiliksi hyvin ruokakäyttöön sopiva laji. Kauniit valkolilat kukat. Hinta 4€ (10 pussin paketista vie 3 paikkaa)
Ulupica XL Yellow: Harvinaisempi keltainen F3-polven lajike Herpiilin Ulupica Large x Orange Rocoto -risteytyksestä. Erittäin herkullinen ja ehkä miellyttäväpolttoisin lajike Ulupica Largen jälkeen. Hinta 4€ (10 pussin paketista vie 3 paikkaa)