Pääsi flunssanpirulainen yllättämään, joten täytyi kehitellä siihen sopivaa ruokaa. Itselle ei oikein kovassa räkätaudissa meinaa mikään maistua ja makuaistikin on kateissa. Mun mielestä kuumeisena parasta ruokaa on erilaiset keitot ja päätinkin valmistaa tomaattikeittoa. Tomaattikeittoon tarvitaan:
- 1 iso sipuli
- reilusti valkosipulia oman maun mukaan (itse laiton 3 yksikyntistä)
- chiliä niin että nenä aukeaa (laitoin kourallisen malawi birds eyeä)
- yrttimausteita esim. basilikaa, timjamia, oreganoa
- mustapippuria
- suolaa
- ripaus sokeria
- kasvisliemikuutio
- purkki paseerattua tomaattia (tuoreista tulisi parempi, mutta kipeänä halusin päästä mahdollisimman helpolla)
- tomaattipyrettä
- 3 palaa paahtoleipää
- puolikas purkki tuorejuustoa (laitoin valkosipulin makuista)
- 7 dl vettä
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chilit öljyssä. Seuraavaksi lisää joukkoon mausteet, vesi, paseerattu tomaatti ja tomaattipyre. Revi leivät silpuksi ja lisää joukkoon. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Sen jälkeen lisää tuorejuusto ja kiehauta vielä hetki. Sitten vaan ääntä kohti. Itse ripottelin vielä keiton päälle jääkaapista löytyneen vuohenjuuston jämät.
- 1 iso sipuli
- reilusti valkosipulia oman maun mukaan (itse laiton 3 yksikyntistä)
- chiliä niin että nenä aukeaa (laitoin kourallisen malawi birds eyeä)
- yrttimausteita esim. basilikaa, timjamia, oreganoa
- mustapippuria
- suolaa
- ripaus sokeria
- kasvisliemikuutio
- purkki paseerattua tomaattia (tuoreista tulisi parempi, mutta kipeänä halusin päästä mahdollisimman helpolla)
- tomaattipyrettä
- 3 palaa paahtoleipää
- puolikas purkki tuorejuustoa (laitoin valkosipulin makuista)
- 7 dl vettä
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chilit öljyssä. Seuraavaksi lisää joukkoon mausteet, vesi, paseerattu tomaatti ja tomaattipyre. Revi leivät silpuksi ja lisää joukkoon. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Sen jälkeen lisää tuorejuusto ja kiehauta vielä hetki. Sitten vaan ääntä kohti. Itse ripottelin vielä keiton päälle jääkaapista löytyneen vuohenjuuston jämät.