maaliskuu 24, 2023, 18:55:48 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - chipe

1
Tori / Vs: Hyönteisverkon kimppatilaus
maaliskuu 09, 2017, 19:21:52 ip
Lainaus käyttäjältä: 009 - maaliskuu 09, 2017, 15:55:29 ip
Tuollakin on jotain. http://www.jarvenkyla.fi/shop/product/tuholaistorjuntaverkko-13mx-50m-80-mesh-uv-su?tm=&sm=viljelytarvikkeet/kateharsot-ja-suojaverkot/verkot


Tietojen perusteella tuo on sama jota Hankkija myy reilun satasen halvemmalla:

http://www.hankkija.fi/Maatalous_ja_metsa/ammattipuutarhaviljely/harsot-verkot-ja-katemuovit/verkko-biofield/

Reikäkoko kuitenkin selvästi suurempi 0,77x1,44mm ja tuon kerrotaan suojaavan suurilta hyönteisiltä.

Lainaus käyttäjältä: 009 - maaliskuu 09, 2017, 15:55:29 ip
Yksi retiisinviljelijä noitui viimesuven kaalikoi innovaasiota. Verkot kyllä piti siipiveikot ulkopuolella, mutta ryökäleet munivat sitten verkon päälle josta munat tippui kasvustoon.


Tuohon temppuun ei tosiaan varmaan oikein mikään verkko tepsi.
2
Tori / Vs: Hyönteisverkon kimppatilaus
maaliskuu 09, 2017, 12:30:49 ip
Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - maaliskuu 09, 2017, 11:43:06 ap
Tuota toista en tosiaan vahvaksi voi kehua. 


Isällä ilmeisesti onkin useampi käyttämätön paketti luultavasti juurikin noita mainitsemiasi verkkoja. Pitää vielä tarkistaa ovatko samoja. Ovat kuulemma niin heikkoja ettei niillä tee mitään.

Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - maaliskuu 09, 2017, 11:43:06 ap
Tuosta näkyis olevan 'mesh 80' versiokin.   


Noista vain ei näytä löytyvän juuri valinnanvaraa mitä täkäläisten kauppojen tarjontaan tulee. Hankkijallakin näyttää olevan vain tuo yksi versio.
3
Tori / Vs: Hyönteisverkon kimppatilaus
maaliskuu 09, 2017, 01:23:05 ap
Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - maaliskuu 08, 2017, 20:36:54 ip
No jaa, itse asiassa pärjään noilla verkoilla: http://www.siemenjakone.fi/kauppa/tuote/tuhohyonteisverkko-15m2/  Täytyy vaan ompelukoneella laittaa ne yhteen. Yritin kesällä silikonilla mutta ei pysynyt.


Tuosta ei näytä löytyvän mistään tietoa silmäkoosta. Luultavasti aika paljon suurempi kun sitä ei kerrota :).
4
Tori / Vs: Hyönteisverkon kimppatilaus
maaliskuu 09, 2017, 01:13:06 ap
Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - maaliskuu 08, 2017, 16:40:15 ip
Kai tuossa on tarpeeksi pienet silmät, että siitä on myös esim.  kaaleille apua?


Tuon silmäkooksi ilmoitetaan 0,27x0,88mm. Tuon saman verkon hieman isosilmäisemmän 0.39x0.88mm version ilmoitetaan jo torjuvan kirvoja ja ansarijauhiaisia ja tämän sitten lisäksi ainakin etelänjauhiaista, joka ei täälläpäin esiinny. Mutta melkoisen pieniä otuksia siis kuitenkin.

Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - maaliskuu 08, 2017, 16:40:15 ip
Kyllä saiskin olla kestävää tuohon hintaan.  Melko kovalta tuntuu.


Onhan tuolla tosiaan hintaa mutta yleensä nuo verkot on kait selvästi suurisilmäisempiä ja toisaalta ne vaihtoehtona olevat harsot on ainakin samantien rikki ja tuon pitäisi päästää ilmaa paremmin läpi. Josta syystä tuota olisi tarkoitus käyttää myös kasvarin tuuletusluukuissa verkkona. Harso ei päästänyt ilmaa läpi ja sen poistamisen jälkeen kasvariin saapui kaikenlaista ikävää.
5
Tori / Hyönteisverkon kimppatilaus
maaliskuu 08, 2017, 12:04:21 ip
Löytyykö muilta tarvetta kirvoiltakin suojaavalle pienisilmäiselle hyönteisverkolle? Oma tarve n. puolet tästä rullasta:

http://www.hankkija.fi/Maatalous_ja_metsa/ammattipuutarhaviljely/harsot-verkot-ja-katemuovit/verkko-biorete-50-6x100-m/

Tuota ei saa tilattua pienempinä määrinä, joten nyt olisi mahdollisuus saada kimppatilauksen kautta pienempikin määrä. Tuon sanotaan kestävän käytössä 6-10v.
6
Lainaus käyttäjältä: teroasi - tammikuu 16, 2017, 22:54:18 ip
Oiskos Tampereen suunnalla tarvetta kimppaan  hommata lantaa kaudelle 2017?


Ehkä. Pitää jossain vaiheessa tarkistaa mitä viime vuosi jätti ämpärien pohjalle. Muistikuvien pohjalta ei tarpeeksi, jotta se riittäisi tätä kesää. Eli jos kimppaa alkaa kertymään niin olen mahdollisesti mukana jollain edelliskertaa vastaavalla 10+5kg satsilla.
7
Onkos tiedossa että chilifestin webbisivujen etusivu ilmoittaa vain että sivustoa päivitetään:

http://www.chilifest.fi/

Sisällöt näkee vain jos tajuaa klikata "CHILIFEST FINLAND 2016" menuvalintaa, muut ei toimi.
8
Lainaus käyttäjältä: Whili - heinäkuu 12, 2016, 09:12:03 ap
Lainaus käyttäjältä: chipe - heinäkuu 11, 2016, 23:50:54 ip
Rocoto Red Peruvian tekee oransseja turbo pubelta näyttäviä hetelmiä (ei tosin yhtä tulisia)... Siemen piti olla ketjukirjeestä mutta olenkohan sössinyt itse johonkin väärän siemenen tai nimilapun vai näkeekö joku muukin punaisen oranssina että olisko voinut olla kirjeessä jotain muuta?
Ketjukirjeen siemenien lajipuhtaus ei ole 100%, kuten ei taida olla siemenkauppojenkaan.
Pusseihin saattaa eksyä muiden lajikkeiden siemeniä ja risteytyksiä, joten aina on pieni jännitys kun odotellaan kypsymistä.
Mutta toivottavasti maku oli kohdillaan  :)


Maku oli ihan hyvä eli siinä suhteessa kaikki hyvin :).

Pitää tänään katsoa joko turbo pubessa on raakileita ja näyttääkö ne vuorostaan Rocoto Red Peruvianilta... Tuo kun voi tosiaan hyvinkin olla joku oma moka.
9
Rocoto Red Peruvian tekee oransseja turbo pubelta näyttäviä hetelmiä (ei tosin yhtä tulisia)... Siemen piti olla ketjukirjeestä mutta olenkohan sössinyt itse johonkin väärän siemenen tai nimilapun vai näkeekö joku muukin punaisen oranssina että olisko voinut olla kirjeessä jotain muuta?
10
Tori / Vs: O: Chilin taimi @ Turun seutu
kesäkuu 14, 2016, 11:21:47 ap
Lainaus käyttäjältä: Trioniska - kesäkuu 14, 2016, 06:18:20 ap
Veikkaisin että tapahtunut valikoivaa lukemista, Agrimarket yhdessä Cayannetta ja Apache... Yleensä agrimarketeissa toki aika hmm... luokattomia taimia tosin. Oliko nuo taimet missä kuosissa kun ainakin lajikkeet ovat hieman poikkeavia normaalista?


Ainakin ne taimet mitä näin oli oikeinkin hyvännäköisiä ja samalla selvästi paremman näköisiä mitä omat taimeni ovat keskimäärin. Oliskohan olleet jotain 40cm korkeita ja nätin symmetrisiä. Peter Pepperinkin näin tuolla luonnossa ensimmäistä kertaa. Noissa tosiaan osa oli ihan oikeita lajikenimiä ja osa sitten epämääräisempiä/kaupan omia.

Jonkunmoinen houkutus oli ostaa Bhut Copenhagen kokeiluun, mutta en pystynyt perustelemaan asiaa itselleni, kun on jo kasvihuoneet täynnä vaikka mitä. Tuohan on joku uusi Tanskassa jalostettu naga-variantti:

http://thehippyseedcompany.com/product/bhut-orange-copenhagen/
11
Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - kesäkuu 13, 2016, 11:07:55 ap
Aika paljon Alma-paprikan oloinen, siitä kuvia blogissani:


Ainakin mulla Alman podit näyttää alusta alkaen paljon kellertävämmiltä kuin tuossa kuvassa.
12
Tori / Vs: O: Chilin taimi @ Turun seutu
kesäkuu 14, 2016, 00:25:44 ap
Lainaus käyttäjältä: Hubert - kesäkuu 13, 2016, 21:40:13 ip
Unohda Agrimarketin roskalajikkeet ja käy hakemassa laatutaimi Pienestä Chilipuodista Yliopistonkadulta.


Miksi esim. TSMB tai Limon (Citron) on roskaa? Siksi että niitä myy Agrimarket?
13
Tori / Vs: O: Chilin taimi @ Turun seutu
kesäkuu 08, 2016, 21:50:15 ip
Jos vielä etsit taimia niin kannattaa tarkistaa myös Agri-market/Hankkija. Turun tilannetta en tiedä mutta yhdessä Agrissa ainakin oli tänään myynnissä yllättävän hyvä valikoima nätin näköisiä taimia. Lajikkeina ainakin TSMB, Bhut Copenhagen, Apache, Citron, Tabasco, Cayenetta, Peter Pepper, joku Jalapeno, joku Thai chili. Hintana 3.90€.

Lähteeksi oli merkitty tämä: http://gartneriet-krebs.dk/
14
Lainaus käyttäjältä: sorrii - toukokuu 31, 2016, 14:22:23 ip
joten säästin 52.5€ - arviolta kahdessa vuodessa siis ... 0,5€/ viikko .. 


Tilatessa lannoitemäärä vaikutti valtavalta, mutta nyt kun on parit kerrat kuluttanut n. 3dl lannoitetta per kastelukerta, niin ei se enää tunnukaan niin suurelta... Ja kun miettii mitä 3dl Puutarhan kesää maksaisi, niin kyllä tuossa jo jotain säästi per yksittäinen kastelukertakin :).

Ovatkos muut muuten huomanneet että nuo ei näytä liukenevan ihan kokonaan veteen vaan kannun pohjaan tuntuu kerääntyvän valkoisia hippuja? Lienee siitä Haifasta kun ovat sen verran suurikokoisiakin. Sehän oli tuota Greenhouse Grade versiota, eikö ollutkin? Tuolla on ainakin merkitty "insoluble matter" osuudeksi max 0.1% ja siihen nähden liukenematonta vaikuttaisi olevan kyllä enempi ???.
15
Olen nyt 90% varma että mainitsemassani Jalapeno Chichimecassa on joku kasvitauti, kuten PMMoV :(. Oireet on ainakin sinnepäin mitä tuollaisista on kuvattu. Tuon lajikkeen kasvit menee nyt hävitykseen ja pitää vaan toivoa ettei ole tarttunut muuhun.

Kellään muulla ei ole näkynyt mitään outoa Chichimecassa? Nuo oli tosiaan alunperin SKK2:n siemenestä alkunsa saaneen viimevuotisen kasvin jälkeläisiä. Viime vuodelta en muista nähneeni tuollaisia oireita.

Herpiilin mainitseman tutkimuksen mukaanhan ainakin PMMoV:ta löytyy siemenistä hyvin yleisesti, joten tuon perusteella vaikuttaisi isommalta yllätykseltä jos mokomaan ei ole vielä törmännyt...
16
Tarkistin tuon Chichimecan pari hiukka pienempää mökillä kasvavaa lajitoveria, ja myös niissä näkyi lehdissä pienemmässä määrin vastaavaa laikkuisuutta. Muunlajisista en sellaista löytänyt.

Eli vaikuttais kyllä vahvasti siltä että joko tuossa on jotain lajiominaista kummallista taipumusta tai sitten joku (siemenien kautta siirtyvä) pöpö. Nuo oli viime vuonna itsellä kasvaneen kasvin siemenistä, jonka siemen oli aiemmin otettu SKK2:sta. En muista näinkö viime vuotisessa kasvissa mitään erikoista.

Tuo kasvi joutuu nyt joka tapauksessa varmuudeksi erilleen ulkoruokintaan.
17
Lainaus käyttäjältä: Vetsku - toukokuu 25, 2016, 22:31:27 ip
Ei ne vanhat lehdet enä parane jos on joku lannoite tms. ongelma ollut alusta pitäen. Uusia lehtiä kannttaa tarkkailla ja jos niissä jo epäilyttää lannoitusongelma niin se lienee alun perinkin syy. Voi olla kasvualustassa jotain, mitä sitten lannoitteilla on vielä korostettu.

En olisi huolissani, jos ei elukoita näy. Omani näyttävät paljon pahemmilta vaikkei niissä oikeasti mitään vikaa olekkaan. Liialla paapomisella ei saa kuin vatsahaavan ;)


Huoleni koskee käytännössä sitä onko syytä epäillä jotain (tarttuvaa) kasvitautia, koska tuo näyttää niin erikoiselta suhteessa tavallisiin lannoitusongelmiin yms. Taimi itsessään ei ole niin tärkeä, se on varaa menettääkin eli sitä en sinällään sure (mutten nyt ihan turhaan haluaisi poiskaan heittää).

Elukoita ei näy ja muissa kasveissa ei näy vastaavia oireita.

Luonnossa tuo näyttää silmiini oudommalta mitä kuvissa että kamera taitaa vähän kaunistella :). Eniten tuossa hämää se miten jotkut laikkukohdat on jotenkin kuivuneen ja ohuemman näköisiä tavoilla joita en muista muissa kasveissa havainneeni. Se ei oikein välity noista kuvista.
18
Mikähän tätä Jalapeno Chichimecaa riivaa:Lehdet siis vähän epämuodostuneita ja laikkuisia niin että jotkut osat lehdistä vaikuttaa muita ohuemmilta/jotenkin kuivuneilta. Latvan uudet lehdet on jääneet tuollaisiksi kapeiksi ja ryppyisiksi. Latvan osalta veikkaisin lannoitusongelmaa, mutta tuo vanhempien lehtien omituinen laikkuisuus pelottaa enempi.
19
Äänestykset / Vs: Puhutteko Chileillenne?
toukokuu 12, 2016, 21:59:34 ip
Puhuin tänään hedelmämuodossa olevalle pakastetulle nimeämättömälle chilinpalalle, kun varmistin maistamalla mitä se on. No nagaahan se oli, ja toleranssit ei tässä vaiheessa vuotta ole kummoiset tuoreelle chilille... Ja siinä puhuessani tein vielä amatöörivirheen, ja vetäisin nagamehut henkeeni jonkun ysköksen yhteydessä. No ainakin tuli varmistettua ettei naga pakkasessa mietone...
20
Lainaus käyttäjältä: Chiljonka - toukokuu 02, 2016, 23:49:50 ip
http://www.tiede.fi/keskustelu/30749/ketju/keltiaisten_havittaminen Tuolta jotain apua?


Eipä noistakaan oikein apuja löydy. Perusongelma kun on tosiaan se että tuo murkkulaji piilottelee siellä syvällä mullassa ja se syvä multa on täynnä rypäleen juuria. Ei sinne oikein mitään tavaraa saa syötettyä sisälle ilman että kasvi kärsii.

Se on sitten eri asia jos tuo rypäle ei tuosta ala pikkuhiljaa heräilemään... Jos mokomat ovat jo tappaneet sen, niin sitten kyllä kaivan pesät esiin ja tuhoan ne pirulaiset.