huhtikuu 02, 2023, 06:18:44 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Shillinki

1
Täälä on yksi aidosti uusi harrastaja viereisestä pitäjästä, harrastus on melko vakavalle tasolle jo siirtynyt niin kaikenlaiseen chileilyyn ollaan avoimin mielin.
2
Lainaus käyttäjältä: Wesku74 - toukokuu 14, 2021, 21:13:46 ipOnkohan näissä kuvissa olevissa chileissä auringonpoltetta vai jotain muuta ongelmaa? Osittain ovat lasin takana osittain lasit auki. https://flic.kr/p/2kYuDZf https://flic.kr/p/2kYvLU2


Minulla ainakin auringonpolttaman oireet ovat olleet erilaisia. Lehdet menevät palaneista kohdista vähän niinkuin "kuolioon", ruskeaksi kuivaksi. Palaneet kohdat ovat pienehköjä pistemäisiä kohtia. Prosessi kestää jonkun viikon. Osa kärsineistä lehdistä sitten tippuu osa ei. Jotkin tippuvat ennen kuin palaneet kohdat kuivahtavat, kellertävät kyllä mutta ihan eritavalla kuin sinun kuvissa.
Suoraa ilta-auringon valoa olen antanut reilustikkin kerta-annoksina eikä mitään hälyttävää ole näkynyt eikä mitään tuonnäköistä. Ulkoilutuksia tehty maaliskuusta asti aina kun on ollut hyvä paiste.
Päivällähän valo tietysti on paljon raaempi ja nyttemmin ovat harson alla vielä varuiksi.

Joku chilipää kertokoot paremmin, oma diagnoosinikin on vain mutuilua että palaminen olisi enemmänkin täplämäistä. (Mikäli kyse edes on palamisesta). Miksei tosin koko lehtikin voisi tasaisesti kärvähtää niin olisiko jälki silloin tuollaista?
3
[/url] [/img]
4
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Taimipolte
toukokuu 05, 2021, 20:00:18 ip
Taimipoltteista ei oikein kuvaa saa millään netistä, eikä kuvia saa millään tännekkään, niin täytyy kysyä.

Menetin juuri satsin tomaatteja, epäilisin taimipoltetta kun tyvi tummui, oheni ja game over. Nyt 5kk ikäisessä ainoassa eloonjääneessä habanerossani on myös sellainen tumma "mätänevä" alue tyvessä. Voiko tuon ikäinen ja kokoinen (15cm korkea 25cm leveä ,tukeva varsi) oikeasti vielä kuolla taimipoltteeseen? Pitääkö tässä heittää kaikki taimet roskiin ja aloittaa työ alusta?

Tomaatit olivat samasta siemenpussista ja vaikka otti päähän niin se oli pieni paha, pitääkö nyt epäillä että vika on mullassa, eikä timaatin siemensatsissa? mulla on kymmeniä taimia ja ne kaikki on saanut samaa multaa. Siinä menisi järki.

Voiko haban pelastaa pistokkaana?
Mitään tehtävissä?
Karanteeni?
Kaikki mullat vaihtoon?
Auttakee pyydän


Lisäystä vielä että äskettäin on hankittu paljon tehokkaampi kasvilamppu kun mitä ennen, lisäksi sisäkasvihuonetta pari päivää kokeillut kuinka se vaikuttaisi. Kosteus oli korkeimmillaan 92, huoneistossa 40-50 riippuen kuinka paljon kasvinurkkaa on sumuteltu, sumuttelen aamulla ja iltaisin useita kertoja. Lämpötilat 20-23.

Mätä alue näyttää säieittäiseltä/rihmamaiselta. Laittaisin kuvia jos vain keksisin miten.

Kyseinen habanero tekee todella paljon uusia lehtiä hangoista ja näyttäisi alkavan kukintaa ja haarautumista, selvästi parhaiten voiva elämää täynnä oleva kaveri. Chilejä yhteensä kolmisenkymmentä 12 eri lajiketta, ainoa missä mahdollisesti samaa vikaa on yksi tabasco, nappasin mädän kynnellä pois kun haluan nähdä mitä käy, pari toistaiseksi ehyttä tabascoa vielä on jäljellä. Kaikki kasvit on nyt kuivemmassa jos/kun syyllinen voisi olla kosteus..
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: MorugaReaper 2021
huhtikuu 27, 2021, 12:26:05 ip
Joo kiitos, täytyypä perehtyä iws systeemiin kun etenen tästä alottelijatasolta vähän eteenpäin.

Etsiskelen tässä isoimpia askelia kuinka edetä paremmaksi, tällaiset fotoalbumit on kyllä mahtavia nähdä kuinka pro asian hoitaa.
6
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: Tippuu
huhtikuu 25, 2021, 01:49:45 ap
Hmm, monesta paikasta olen lukenut että ihan alkuun joku kastelee päältä, mutta eikös altakasteluruukku ja multa toimi niin että sitä odotellaan että vesi on imeytynyt ylös asti ja loput kaadetaan pois?Näin itse teen ja olen näin ymmärtäny. Käytössä tosin normaali halpa nurmikkomulta.
7
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: Tippuu
huhtikuu 24, 2021, 13:48:51 ip
Tällä foorumilla joka neljäs viesti koskee sitä että ruukku pitäs olla pohjareijillä, ettei oikeen voi ylikastella muuten ku väkisi.
8
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: Tippuu
huhtikuu 23, 2021, 20:26:13 ip
Mistään mitään en tiedä, mutta olisiko ostotaimelle ollut olosuhteen vaihdokset liian kovat kesken kukkimisen?

Mielenkiinnosta, onko lamppu? Oletko lannoittanut? Pitänyt ulkona?
9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: MorugaReaper 2021
huhtikuu 23, 2021, 19:34:43 ip
Lainaus käyttäjältä: MorugaReaper - huhtikuu 23, 2021, 12:50:37 ipNo moi Shillinki. Kun ajoissa aloittaa, niin satoa saa.

Laitoin uutena vuotena viittä eri lajiketta, kaikkeni oon tehny että ne menestyis mutta mittaa on vaan skaalassa 5-20cm. (Chinense, annuum, frutescens)

Mullassa, lamppuja ollu alkuun 18w 3000k loisteputki -> 15w sinipuna led kasvuvalo -> edellinen + 10w 2600k led -> sinipuna + 36w 4000k esl ja nyt odotellaan ainakin harrastelijalle kunnon 150w kasvivaloa.

Jos näihin sinun kasveihin vertaan niin herää epäilys että se valohan vaikuttaa osaltaan paljon enempi kun kuvittelin. Parannuksia omiin kokeiluihin täältä tietysti etsimässä ja tämä on heti aika extreme tämä ero 😅

Edittiä äkkiä että yksi niistä miljoonista eroista niin ainakin tuo valo on kyllä suuren suuri tekijä, arvaisin.

Ensimmäisiä viestejä foorumilla että toivottavasti en riko mitään pukukoodia näillä höpötyksillä.
10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: MorugaReaper 2021
huhtikuu 23, 2021, 12:22:43 ip
Vai niin, tuota, täytyypä alkaa kahtelemaan noita omia kasvatusmetodeja vähän tarkemmin, jos tällainenkin on mahdollista :D Vai liekö jo kunnollinen valokin jonka tilasin voisi asioita reippaasti nopeuttaa.. ::)
11
Uusien jäsenten esittelyt / Riihimäeltä päivää
huhtikuu 22, 2021, 22:39:05 ip
Uutenavuotena ensimmäistä kertaa chiliä lähdin siemenestä asti kasvattamaan.

Viittä eri lajiketta tulossa kovaa tahtia, huomena tuleekin jo kymmenen lisää fatalilta, valot vaihtunu kovaa tahtia myös. Odottelen 150w ts1000 mars hydroa saapuvaksi.

Foorumia on luettu tunteja joka päivä uudesta vuodesta asti. Ensikertaa joskus aikaa sitten täältä löysin chilivaarin idätyslautta presentaation ja se on jäänyt mieleen, toimii joka kerta.

Tomaatit ja muutkin hyötyvihannekset kuuluvat kiinnostuksen kohteisiin.

Ville, uusin keltanokka. Riihimäki.