helmikuu 22, 2024, 03:48:03 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Kiki

1
Lainaus käyttäjältä: Jan - tammikuu 28, 2011, 17:06:29 ipMikäli käytössäsi on vielä tuo 400W spna (jostain aiemmasta viestistäsi päätellen), niin tuskin valontarve on ongelmana. Kerrohan mistä lajikkeista on kyse ja millä lannoittelet yms. Käsittääkseni kuitenkin huonoon sadontuottoon voi olla syynä suurin piirtein kaikki mahdollinen (liikaa/liian vähän ravinteita, ravinteita väärässä suhteessa, liian kylmä/kuuma, liikaa/liian vähän vettä, Ctulhun unien laatu, Suuren Spagettihirviön asema Venukseen nähden ja kotitontun mielialan vaihtelut näin muutamia mahdollisuuksia luetellakseni)

Kiitos tyhjentävästä vastauksesta! Mulla samoja ongelmia F1:n kanssa. Ei kai se auta ku yrittää selvittää mikä sitä kotitonttua pännii :D !

Ps. Yritin liittää Dropboxissa olevan kuvan suoraan näkyväksi mutta en onnistunut. Tuosta alla olevasta linkistä se kuitenkin aukeaa. Kokeilin samaa kuvaa myös Google Driven kautta. En saanut sieltäkään näkymään vaikka vaihdoin selaintakin (Safari -> Chrome). Kyseessä siis Mac. Alla oleva kuvalinkki kuitenkin toimii. Oishan se kätevämpi ku sais näkymään suoraan kuvan  ::) !
Keskimmäinen ruukkukuva on kuukautta vanhempi kuin kaksi muuta. Kts. kuvien päiväys:

Tippuneita nuppuja
Ruukut on 6,5 litran pystymalleja
Latvus on täynnä nuppuja ja kukkia

Tässä kuvan jakoa treenatessa tuli sellainen mieleen että oisko nyt käynyt niin että latvus on jo kasvanut liian lähelle tehokasta lamppua (keraaminen monimetalli 250W)? Etäisyys polttimosta latvukseen on enää vajaa 50 cm! Oisko niillä vaan kuuma  :fire: ? Latvuksessa ei ole yhtään (pientäkään) hedelmää mutta alempana niitä on  :chili:  :chili:  :chili:

Kiki :chili:

Lisäys pe 4.3.
Opiskelin lisää ja mittailin kosteutta (nyt 32% latvuston korkeudella). Kasvatustilassa (olohuone) olevasta kostuttimesta huolimatta taitaa vaan olla liian kuivaa kasvattaa chilejä talvella muuten kuin kosteassa kasvihuoneessa tai teltassa  ::) ? Lähdettä en enää muista mutta kukkimis- ja hedelmäntekovaiheessa saisi olla 40-60% kosteus. Kasvuvaiheessa jopa 80%  ??? ! Pitänee hommata teltta ja siirtää ne sinne jatkamaan kesään asti. Lapissa on nyt just kuivin vuodenaika käsillä  :-\ !
2
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Ekat siemenet kylvetty
marraskuu 08, 2021, 12:23:22 ip
Lainaus käyttäjältä: DiscoKai - heinäkuu 28, 2021, 15:51:00 ipMukavaa harrastusta!
Siitä se hulluus lähtee.

Jos pidät miedoista chileistä, niin erittäin mieto, mutta erittäin maukas on Campane.
Kas! Nyt vasta huomasin että mun esittelyyn on vastattu! Kiitos vinkistä! Täytyy hommata Campanea täsä ku ehtii :)!
3
  Itse tulin samojen ongelmien kans tänne ihmettelemään ja löysin tämän ketjun ja ilmeisesti myös vastauksen: Odota, senkin hätähousu  :D !

  Kasvattelen siis ensimmäisiä chilejäni ja tämä on samalla ensimmäinen kirjoitus tänne foorumille. Cayanne Long Slimit (2 kpl) on kylvetty heinäkuun lopulla. Toinen nousi elokuun puolivälin kieppeillä. Uusintakylvön jälkeen toinen taimi nousi syys-lokakuun vaihteessa, mikä lienee vain hyvä asia niin ei oo kaikki kerralla kypsymässä!
  Ensimmäiset kukkanuput (kasvi 1) ilmestyivät syyskuun loppupuolella ja nyppäsin ne pois. Lokakuun alkupuolella tuli ekat raakileet. Siis noin kuukausi sitten. Kun kaikki on edelleen vihreitä, heräsi huoli.
  Ilmeisesti kaikki on kuitenkin hyvin ja jatkan toisen kasvin kukkien pölyttelyä ekan hedelmien kypsymistä odotellessa  :) ! Eka raakileen alku on jo toisessakin! Ensin niillä meinas olla vähän vilu täällä Lapin talvessa (sisällä toki) mutta nyt tarkenevat ku ostin olohuoneeseen (samalla kaamosmasennuksen torjuntaan) kirkkaan ja lämpöä antavan 250-600W monimetallin! Siellä alla niiden on hyvä päivät lämmitellä ja itellä pysyy masennus loitolla ^-^ !

Kiki <3
4
Uusien jäsenten esittelyt / Ekat siemenet kylvetty
heinäkuu 25, 2021, 15:34:16 ip
Hei!

  Pitkään on ollu mielessä että vois kasvattaa chiliä ja vaikka mitä! Keväällä tein ekat kokeilut yrteillä yms. ja hommailin valoja yms. Ensi kaamos ois tarkoitus selvitä kasvivaloilla  8) ! Pimeys syö mut muuten  :-[ !
  Tänään kylvin sitte ekat chilit ja kun hain lisää perusohjeita netistä, löysin tämän foorumin. Tottakai heti mukaan  :D !
  Ekat kyvöt tänään oli "Cayenne Long Slim" ja "Fundador". Molempia 2 siementä kapseliin. Pidän chilin mausta mutta olen yliherkkä kapsaisiinille. Siksi pysyn aluksi näissä miedoissa  ;D !
  Värkkään ehkä kasvatuspäiväkirjat tännekin jossain välissä. Joitakin kasvatuspäiväkirjoja oon jo itselleni tehnyt. Ihan järkeväähän tuo tuntuu olevan että pysyy kartalla miten ja milloin mitäkin on hoitanut. Keväällä kasvatin tomaatteja. Tuli hyvä pensasaita >:D ! Satoa siitä ei tullu ku oli liikaa kasveja liian pienessä multamäärässä. Mutta varsia tuli hyvin  :D  :D !

Kiki  :chili: