heinäkuu 21, 2024, 20:18:01 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Naga

1
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Moruga Scorpion
elokuu 09, 2014, 10:31:43 ap
Luin lankaa ja totean vain, pirun tulista ja herkullista. Ikävä on, pitääpi tilata jostain tuoreita tai vastaavaa että pääsee taas olemaan tyhmä.
2
Aika nihkeitä on nuo ruoveden herkun soossit jne. Joko liikaa sokeria/liian vähän chiliä tai sitten liian vähän chiliä/liikaa jotain epämääräistä makua. 0/5
3
Jep, mun puolesta voidaan vaikka heti pitää tapaaminen, eli käy koska vaan. Itse kun asun jyväskylässä ja kaikki chilin ympärillä tapahtuva toiminta kiinnostaa. Ps: jos jollain jyväskylässä on myydä/vaihtaa satoaan niin kiinnostaa.
4
perhana kun olisin tiennyt. no toivottavasdti seuraavaan miittiin tajuan tulla.
5
Ehei, mulla on ne logit vieläkin tallessa :P siellä mainittiin esim: Eihän kukaan chilinlehtiä syö kun sisältävät eniten niitä ravinteita jne jne :D
6
Nyt sanon vaan että. Joskus tästä kirjotin ircin puolella fatalii.net tai chiliyhdistys kanavalla ja porukka haukku ihan typeryydeks ja ettei missään tehdä niin, kun sanoin lukeneeni ruokaohjeen johon kehoitettiin lisäämään chilinlehtiä. NII! en ollu väärässä! :D
7
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - elokuu 24, 2013, 19:16:39 ip
Kiintoisa tuo chilin ja meditoinnin tms yhteys... Liekö myös lajikohtaista, sillä eri chilithän vaikuttavat kehoon hyvin eri tavoin.


Mitä vahvempi sen haitallisempaa meditoinnin/joogan kannalta. Näin minulle sanottiin hyvin oppineen joogin toimesta.
8
Lainaus käyttäjältä: Wahi - elokuu 23, 2013, 18:27:34 ip
Lainaus käyttäjältä: Naga - elokuu 22, 2013, 19:17:12 ip
Usein Intia mielletään aina tuliseen ruokaan, mikä usein on kyllä harhaa koska monesti siellä ei juuri ole kuin hyvin vähän chiliä ruuassa. Johtuen uskonnollisten tapojen/joogan harjoittamisesta. Toki "uskonnottomat" ja asiasta piittaamattomat käyttävät paljonkin. Vihreät annuum chilit ovat yleensä paras valinta Intialaiseen, niitä saa ainakin etnisistä kaupoista.


Maanosalla taitaa myös olla väliä, käsittääkseni etelä-Intiassa ja siellä Bangladeshin kulmilla käytetään enemmän chiliä kuin pohjoisempana. Tuo joga/uskonnolliset tavat juttu liittynee ayurvediseen ruokavalioon, jossa on erikseen ns. kylmät ja lämpimät ruoka-aineet..?


Kyllä, joogan harjoittaminen muodostuu mahdottomaksi jos käyttää paljon pittaa eli kuumia ruoka-aineita. Chilivaari, yleensä joogit jotka elävät todella sen mukaan josta puhuvat eivät käytä yleensä chiliä kuin max 1krt viikossa silloinkin yleensä paneer juustolla höystetyssä ruuassa. Toki tässäkin eroja mutta ainakaan itse en yhen yhtä joogia tunne joka olisi edes Intiassa ollessaan saanut Gurukulassa kauhean tulista ruokaa. Itse olen siis Bhaktijoogi/Hare Krishna ja meidän ruokavaliomme usein rakentuu tuon joogisen eli ayuervedisen ruokavalion mukaan. Intia on myös täynnä valheguruja, joten ihan kaikkea ei kannata uskoa mitä näkee/kuulee ;). Me myös monesti valmsitamme ruokamme Bengalilaista perinnettä vaalien. Monesti Intian uskonnoissa korostuu ayervedan tärkeys, esim yogan harjoittamisen vuoksi, monesti kun intohimoisuutta/haluja lisäävät ruoka-aineet kuten chili haittaavat henkisiin toimintoihin keskittymistä aika huomattavasti. Tästä tunnistaakin todellisen Gurun, Hän kun ei halua mitään mikä haittaa henkistä kehitystä ei edes turistien pennosia. Meilläkin kyllä temppelillä on monesti ruuissa chiliä mutta vain jos ruuassa on mukana paneer juustoa painottamassa. Olen kuullut että Gurukulassa opetettaisiin että max 1krt viikossa olisi hyvä käyttää. Gurukulat ovat Intiassa lähes aina. Joogin ruokavalioon ei myöskään kuulu suklaa, sipuli, valkosipuli, sienet eivätkä vahvat mausteet. Toki näissäkin on eroa niinkuin on Hinduismin haaroissakin. Jotkut palvovat Kalia ja syövät lihaa, jotkut palvovat Vishnua eivätkä syö siksi lihaa jne jne.. Mutta palataan chiliin. Käsittääkseni Intiassa suosittuja ovat cayanne tyypin chilit.
9
Usein Intia mielletään aina tuliseen ruokaan, mikä usein on kyllä harhaa koska monesti siellä ei juuri ole kuin hyvin vähän chiliä ruuassa. Johtuen uskonnollisten tapojen/joogan harjoittamisesta. Toki "uskonnottomat" ja asiasta piittaamattomat käyttävät paljonkin. Vihreät annuum chilit ovat yleensä paras valinta Intialaiseen, niitä saa ainakin etnisistä kaupoista.
10
Chilitapahtumat / -tapaamiset / Jyväskylä miitti!
lokakuu 01, 2012, 10:46:09 ap
Hei, olisin pistämässä pystyyn miitin jyväskylän + lähiseutujen chilipäille, miitissä olisi tarkoitus myös pohtia jyväskylään perustettavasta chiliyhdistyksen paikallisyhdistyksestä joka olisi edustamassa chiliyhdistystä seudun erillaisissa tapahtumissa esim markkinat jne. Alustavasti olen miettinyt tapaamis ajankohdaksi lauantaita 20.10.2012 ja tapaamispaikkana mitä luultavimmin toimisi ravintola sohwin filosohwi kabinetti. Ilmoita tähän ketjuun mikäli olisit mahdollisesti tulossa ja kun sopivan kokoinen porukka on kasassa käyn varaamassa filosohwin meidän käyttöön, eiköhän meitä löydy täältä jyväskylästäkin jos jonkinkokoinen porukka jotta saataisiin jyväskyläänkin aktiivista chilitoimintaa.


Ps: Miittiin saa kyllä tulla muualtakin mikäli huvittaa. Myös parempiakin miittipaikkoja saa ehdottaa :)
11
oli kyllä melkonen miitti, ei ole kyllä pitkään aikaan ollut näin mukavaa reissua, uutta odotelless. Kiitos muuten maukkaasta tarjoilusta, erityisesti sen suklaakakun resepti jäi kiinnostamaan oli meinaan makoisaa. Sitä aji cristal juustolevitettä täytyy jo heti tänään tehdä itse :)
12
Eli paikalla ollaan jo siinä vähän yhden jälkeen, onko ok?
13
Nagaa voi onneksi käyttää tuoreeltaan kovin hyvin, esim pirtelöön yksi podi on vallan mainio mikäli ei kovin tulista tahdo. Toki niitä suosittelen näin syksyisin syömään tuoreeltaan koska ovat erittäin makoisia, myös pizzaan kun heittää muutaman nagan on tiedossa erittäin makoisa pizza. Pirtelössä silti maku on parhaimmillaan, etenkin suklaajäätelöön tehtävässä pirtelössä.
14
Lainaus käyttäjältä: ChiliChillailija - elokuu 16, 2012, 20:50:56 ip
Tietääkö kukaan saako Jyväskylästä mistään "oikeaa chiliä", siis ei kiitos kaupan "punainen chili" tai "Pirkka Habanero Mix"!!!


Vastaus tulee snadisti myöhässä mutta, citymarketeista saat Fataliin aji cristalia, Naga morichia, aji fantasya, aji finlandiaa sekä noita ulkomaisia tuontichilejä esim habaneroa, jalapenoa jne. Prismoissa on myös fingrow tai vastaavan hungarian hot waxia, cheyenee, jalapenoa sitten noita samoja Fataliin mitä tossa jo mainitsin ja noita ulkomaisia. Mestarin herkussa olen bongannu naga jolokiaa hintaan 2.99, sieltä löytyy myös jalapenoa ja noita hollantilaisia punasia, keltasia ja vihreitä chilejä..
15
Toivon tapaavani paljon ircistä tuttuja ihmisiä. Pitäisköhän sitä ottaa ja repästä ja tehdä kunnon chili sin carnet sinne.
16
Eli minä ilmottaudun puolisoni kanssa paikalle! Jos sitä pääsis testaa chilejä vähän ja tapaamaan sakkia nimimerkkien takaa. Eiköhän tästä ihan hieno retki tule, ei tosin jäädä yöksi mutta silti :)
17
CHILIFEST FINLAND / Vs: CHILIFEST 2012 PALAUTE
syyskuu 03, 2012, 18:41:49 ip
No minä annan hyvää palautetta, vkonloppu oli aivan mahtava! Kiitos siitä teitte hyvän työn :)
18
Toivon mukaan pääsisi paikalle, maksaako siis mikään muu kuin tuo itse hostelli?
19
Aijai oli kyllä makoisia lemon droppeja chilimix kisassa, kiitos heinälle niistä :) Ensivuonna minun lisäkseni tuo meikäläisen naikkonenkin on lupautunut ottamaan kisaan osaa, voin sanoa että on jo mullekkin melkonen vastus :D
20
Aijai, löyty hieno kuva minusta tuolta chilimix kuvista. Saan varmaankin käyttää sitä profiilikuvanani täällä?