toukokuu 13, 2024, 01:46:20 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - exa

21
Tuosta 1:1-suhteesta...

Käsitin sen niin, että kuvan(pohja) tulee olla neliö, joskaan logon ei tarvitse olla neliön (tai ympyrän) muotoinen. Tuossa kuvassakin pohja on alkuperäisesti
neliö, olen vain cropannut turhan tilan pois foorumia täyttämästä.

Voisin, mikäli aikaa liikenee, vääntää lisääkin kun kerran saa montakin kuvaa ehdottaa.  :)
22
Katselmus kontribuutiooni:

23
Minulla kanssa ulkoa kantamisen jälkeeen nahistuu raakana ja puoliraakana podit kiinni ja koko kasvi on jotenkin flegun olonen. Mikäköhän kusee? Varmaan olosuhteiden dramaattinen muutos? No ressiä en oo tosta jaksanu ottaa, kun kyllähän noita nahistuneenakin safkan sekaan pilkkoo.
24
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Pulled pork
syyskuu 19, 2012, 20:53:34 ip
Lainaus käyttäjältä: SK - syyskuu 19, 2012, 17:23:17 ip
Tämä taisikin olla minun ensimmäinen ruokaohje foorumille.


Ja mikä avaus! *pyyhkii kyynerpäällä näppäimistöä ygtyhujikolpöiuyijk"

Aivan loistava idis, jotenki pystyn noita makujakin fiilistelee jo suussa. Pako testata. Niin ja pistä vaan lisää reseptejä  ;)
25
Muut harrastukset ja elämä / Vs: SM-Liiga 2012-2013
syyskuu 18, 2012, 22:10:20 ip
Käsittämätöntä, dunkkuun tuli taas ja leveesti. Täytyy pitää matalampaa profiilia hetken aikaa...
26
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Tupakan kasvatus
syyskuu 18, 2012, 18:28:26 ip
Lainaus käyttäjältä: El Borracho - syyskuu 18, 2012, 18:15:08 ip
*Pitäisiköhän perustaa erillinen tupakankasvatuspäiväkirja kun olisi jotenkin selkeämpää siten kuin sotkea chilinkasvattamiseen, ja toisaalta tämä on yleinen ketju joka muuttuu pian omaksi päiväkirjakseni... Tietysti niitä blogejakin, mutta kun niitä on kaikilla ja mää olen tämmönen vastarannankiiski.*


Ehdottoman hyvä idea, harmi ettei sitä voi oikein (ilman moderaattorin lupaa ainakaan) perustaa tuonne päivyriosioon. Olisi jotenkin luontevampi lokaatio. Blogeja on tosiaan joka lähtöön ja ainakin itse tykkään lukea foorumia mieluummin kuin blogia.

Kaipa teet kuvareportaasia hiostamis- ym. jatkokäsittelyprosesseista?
27
Muut harrastukset ja elämä / Vs: SM-Liiga 2012-2013
syyskuu 18, 2012, 17:57:20 ip
Tämän illan kierroksesta mietteitä?

Juuri laitoin betslipin vetämään, aika varovaisesti alkukaudesta...

HIFK - SaiPa       [1]  En gång IFK, alltid IFK.
Ilves - Pelicans   [2]  Huima tasoero, melko selvä peli imo. Ilveksen kotietu voi nostaa henkeä mutta toivottavasti ei  ;) Taitaapi Ilveksestä tulla taas heittopussi.
KalPa - Jokerit    [1]  Ks. HIFK - SaiPa.  :D Nojoo, Jokerit eivät vakuuta ja KalPa taas vakuuttaa edes hieman. Aloitusmatsin jälkeen meni kyllä ajatukset uusiksi mutta tänään taas luottavaisin mielin. Tästä matsista voi jopa tulla risti, mutta tällä kertaa meni kertoimia katsellen.
Lukko - HPK kutkuttaisi, varsinkin kun HPK:lle lupaillaan 3.85 kertointa, mutta tota matsia en uskalla lähtee veikkaileen kun ei oo mitään tartuntapintaa.

Jos tänään antaisi kun viimeksi otti. Kyllä tosta semmoset nihkeät 15 euroa taitaa kertyä jos kaikki menee suunnitelmien mukaan. Ei kuitenkaan mene, ei ikinä mene saatana.

Edittinä semmoinen pikkulisä, että saatan vielä innostua livevetoja asettamaan kahdesta ylimmästä. Sitten ainakin tulee takkiin.  :D
28
Lainaus käyttäjältä: Lillen - syyskuu 18, 2012, 17:02:26 ip
Varmistukseksi vain, jos otan F2 podista siemeniä ja kasvatan niistä siemenistä kasvin, onko kasvin tuottama sato silloin F3?


Näinhän se menee (: Ja siitä pari sukupuolvea, niin aletaan puhumaan jo suhteellisen vakaasta strainista. Chiliwikin artikkeli hybrideistä on sinulle varmasti tuttu, mutta laitan sen jos joku innostuu lukasemaan varsinkin noista sukupolvien puhtaudesta. Tästä artikkeliin.

Mullahan noita siemeniä myös olisi, pitäisiköhän ensi kaudelle ahtaa mielenkiintoinen kokeilu... Laitetaan korvan taakse.
29
Lainaus käyttäjältä: Lassi-s - syyskuu 17, 2012, 23:26:11 ip
minkäs makuisia nuo cuscot ja PI 585273 ovat. todella herkullisen näköisiä. tekis mieli ahmia tää 24 tuumanen näyttö kun noi kuvat näin  :D ja tietysti tuo tulisuus kiinnostaa myös. pink habanerostakaan mulla ei ole harmainta aavistusta millainen chili se on makunsa ja tulisuutensa puolesta. voiskohan joku vähän siitäkin valaista.

mut tosiaan...kyllä kateeksi käy. komiat on puskat ja sadot. rupee vähemmästäkin kuola valuun näppikselle.


Valaisen tuosta Pink Habnerosta, kun sitä on tullut kasvateltua. Ihan törkeen herkullinen chinensen maku, kun halkaistua podia nuuhkaisee niin ei tarvitse olla vihikoira, että tietää mitä tuleman pitää. Herkullista ja hedelmäistä chinenseä. Poltetta ei kuitenkaan ole, tai ei mun kasvattamat ole tulettomia olleet mutta hyvin, hyvin mietoja. Täydellinen salaattichili tai vaikka RoF-paranteluun. Suosittelen!
30
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Tupakan kasvatus
syyskuu 17, 2012, 18:45:27 ip
Mä oon miettiny iha samaa. Vedäkste tupakkaa suoneen vai?

Eeh anteeks mutta välillä tulee mitta täyteen kun joka threadissa saa lukea tota samaa täysin tyhjää skeidaa.

Vesiviljely tupakan kasvatuksessa voi olla aika suuret tilat vaativaa kun lehtimassaa pitäisi todellakin saada melkoisesti. Voisikohan lannoitteilla säädellä kasvua haluamaansa suuntaan? Voipi olla yhtä tyhjän kanssa jokatapauksessa.

Niksapitoisuuden luulisi olevan suurempi tahmeammissa lehdissä. Toisaalta täytyisi varmaan omata vähän enemmän raskauttavaa tietoa sekä nikotiinista että itse kasvista.

Mitenkäs muuten savun tuotto näissä omaa perua olevissa tubangeissa? Lisääkö tehdasvalmistajat savun muodostumiseen vaikuttavia tekijöitä? Lähinnä mietityttää kosteustasot. Voisin kuvitella itse kasvatetun olevan tuoreempaa ja kosteampaa eli tuottavan enemmän savua mutta toisaalta lisätäänkö kaupallisessa prosessissa esimerkiksi propyleeniglykolia savuboosteriksi?
31
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tietokoneista
syyskuu 16, 2012, 23:56:41 ip
Täytyy myöntää, että olen vähän pudonnut tietokoneiden kehityksen kelkasta. Kohta neljättä synttäriään viettävä Jimm's PC:n kokoama paketti toimii hyvin edelleen! Onhan tämä hidastunut kun muisti täyttyy ja ohjelmat käy entistä raskaammaksi. Osiakaan tähän on enää turha uusia vaan seuraava askel on uusi kokonaisuus. Eli nyt on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja selvittää mikä on ssd, mikä nykyisten ram-muistien tola ja missä mennään näyttiksissä.

Lämmöt (±1):
Prossu ja näyttis 40 °C
Emo 35 °C
Kovot 30 °C

Vielä pyörittelen MS:n 32-bittisellä XP:llä ja alkaahan tämä visuaalisesti jo tympimään. Suorittimena toimii vanha Intelin tuplaydinprosessori E8500, joka on vakioissa 3.16 gigahertsissä.

Ramia löytyy vain 4 gigatavua (DDR2 vielä), mikä nykyisellään lähinnä naurattaa mutta neljä vuotta sitten riitti vaikka mihin. Varastomuistin virkaa suorittaa kaksi Samsungin verkkaista SATA-II -kovoa huikealla kolmen gigatavun siirtonopeudella varustettuna! Yhteenlaskettu kapasiteetti on nihkeät puoli teratavua. Aikaa sitten kuvioihin tuli huokea alle sadan euron ulkoinen kovo, teran kapasiteetilla varustettu Buffalo.

Emolevy on ASUS-merkkiä ja mallia P5Q. Nykyään tuostakin löytyy jo viidellätoistatuhannella eri päätteellä varustettua versiota... Piirisarja ovat Intelin käsialaa.

Näytönohjain on ATI Radeonin HD 4800 sarjan valmiste. Sitä _erittäin_ alkupäätä. Sisäistä GDDR3-muistia löytyy 512 megatavua ja OpenGL 3.0 tuki. Ei pyöri uudet pelit ei. CS:S kuitenkin moitteettomasti, ja sitähän tuli aikanaan tahkottua. Hienoin aasinsilloin päästiin vihdoin näyttöön, joka on uudempi kuin pöydän alla pölyä keräävä musta möllykkä. Benq 24-tuumainen HDMI-näyttö 60 Hz virkistystaajuudella, 2 ms vasteajalla ja 1920 kertaa 1080 pikselin resoluutiolla. Täydellinen vehje tähän käyttöön, vaikka ei kontrastissa ja värintoistossa LED-näytöille vedäkään vertoja.

Oheissälään kuuluu ikivanha Logitechin G5-hiiri, MS:n perusnäppis, Creative Fatal1ty kuulokemikrofoni sekä Logitechin X-530 5.1 kaiutinjärjestelmä. Viimeisin lueteltu on silloiseen seitsemäänkymmenen euron hintaan aivan loistava diili. Äänentoisto on todella hyvälaatuista kotitarpeisiin. Subwooferin säätö on käytännössä tosin hyvinkin rajallinen, sillä kovemmalla volumella ja basson plus-asetuksilla tuuletin pitää melkoista särinää ja kuulostaa siltä, että diskantit saavat kyytiä ihan justiinsa.

Nopeutta tähän lootaan tahtoisi lisää, mutta faktahan on se, ettei se siitä osia vaihtamalla parane. SSD on täysin poissuljettu, sillä SATA-II -liitäntä rajoittaisi siirtonopeutta joten hyöty olisi nollissa.

Mainittakoon, että kaikki oleellinen on kääritty Antecin Sonata III -koteloon, josta vain hyvää sanottavaa. 500 watin suhteellisen energiapihillä virtalähteellä varustettu tyylikäs kotelo on yksi syy, miksi näinkin kauan olen haikaillut osien hiljattaisesta uusimisesta. Jotenkin se on sitten aina vaan jäänyt.
32
Lainaus käyttäjältä: Lillen - syyskuu 11, 2012, 19:40:53 ip
Itse käytän Picasaa, helppo ja ilmainen, photoshop muistaakseni maksaa...
Jotain pientä siis tulee noita kuvanmuokaus-ohjelmia käytettyä, ei hirveästi harrastukseksi omalta osaltani voi kutsua, pikemminkin  satunnaiseksi "leikkimiseksi".


Photari on tosiaan melko hintavakin mutta mielestäni joka pennin arvoinen. Vaan oikeuksiinsa taitaa sekin ohjelma päästä vasta kunnollisten kuvien kanssa. Onhan noita ilmaisohjelmiakin ihan kohtuu hyviä. Muistaakseni GIMP on ilmainen, se on sentään jo oikea kuvankäsittelyohjelma.

Lainaus käyttäjältä: Raumala - syyskuu 11, 2012, 20:44:01 ip
Itsekkin laitoin paripäivää sitten chilivotka kokeilut tulemaan, laitoin aika varovasti chilejä ettei tule juomakelvotonta.
1 naga/0,5 l ja toiseen 3 Lemon Droppia/0,5 l. Hyvät oli tuoksut jo päivän jälkeen.



Lueskelin, että oli tullut hyvää muutaman päivän jälkeen jo. Omani on nyt ollut hyllyllä vajaan viikon verran. On siis testin aika (;

Muutaman pointin kirjastin ylös (alas?).

Tuoksu
- alkuun todella voimakas sitruksinen chilin tuoksu, baccatumille ominainen vivahde
- erittäin raikas, sitruunan ja kurkun yhdistelmä (olisko puoliraa'alla chilillä osuutta kurkkumaiseen aromiin?)
- vodkan etanoliominaisuus puskee takaa sisäänhengityksen loppuvaiheilla

Maku
- ensin muutaman sekunnin vaikutelma baccatumista, sekuntia myöhemmin hölmökin osaisi erottaa kyseessä olevan lemon drop
- heti perään vodka
- kaksi poltetta, etanoli ja kapsaisiini
- sitruksinen aromi jää taustalle
- kapsaisiinista jää mukava jälkipolte huuliin ja nieluun

Tuomio
- melko kehittymätön ja raaka maku, lisäkypsyttely tarpeen
- polte maltillinen joskaan ei mieto, tottumattomalla voisi tulla pari yskäisyä, lisäkypsyttely edelleen tarpeen
- kyseessä selvästi vodka, jos vodkasta tykkää, tykästyy tähänkin
- sitruunamehu ja makeutus tarpeen (hunaja/sokeri/fariinisokeri?)

Whili kirjoitti Raumalan päivyriin chilivodkaa koskien, että sokeri ja sitruunamehu ovat loistava lisä liemeen. Maistettuani omaa tuotostani huomaan selvästi miksi, makeus ja sitruunan hapokkuus toisivat kyllä selvästi enemmän syvyyttä tähän juomaan. Toki chilivodkaa ajattelin käyttää lähinnä drinkeissä, joten simppeli maku voi olla hyväksikin.

Ehkä pitäisi jakaa liemi kahteen osaan ja ympätä toiseen puoliskoon sitruuna ja makeutusaine. Hunaja voisi toimia sitruunan kanssa hyvin, mutta toisaalta vodkan kanssa olen skeptinen. Jos kyseessä olisi viskipohjainen juoma, hunaja voisi tulla kyseeseen ennemmin kuin sokeri. Ehhkä kombinaatio hunajaa ja sokeria? Käyneeköhän fariinisokeri tähän, rommipohjaan taas se voisi olla omiaan mutta kun kyse nyt on vodkasta niin taitaa olla turvallisinta pelata ns. normaalilla valkoisella sokerilla. Mielipiteitä?
33
Onnistuu tosiaan Winukan omalla esikatseluikkunalla, Paintilla tai millä tahansa puolijärkevällä ilmaisohjelmalla. Kuvien pakkaamisesta en tarkemmin ajateltuna tiedä, kyllähän Paintilla tai vastaavilla varmaan pystyy muuhunkin muotoon kuin jpeg tallentamaan? Ainakin 24-bittinen bittikarttakuvatiedosto .bmp on palttiarallaa 40% kevyempi kuin perinteinen jpeg.

Vähänkään edistyneemmällä kuvankäsittelyohjelmalla pystyy antamaan jpeg- ja bmp-muodoille ohjeita miten kuva pakataan, jolloin koko pysyy kuosissa. Pyörittelet niitä kuvia vähän aikaa Paintissa niin kyllä sieltä selviää mitä kaikkea niille pystyy tekemään. Äkkiseltään ei tule mieleen pystyikö siinä vaikuttamaan jpeg-tiedoston ominaisuuksiin. Bittikarttavaihtoehtoja ainakin löytyy jokunen, tod. näk. kuitenkin vain 8/16/24.
34
Kuvia kannattaa koneella vähän pienentää ja pakata kompaktimpaan tiedostomuotoon kun tavoittelemaan tulokseen on päässyt. Työn alla ja työstöä vaativat kuvat sitten voivatkin olla isommassa (RAW) muodossa.

Tuommoista pikkusatoa pukkaa mullakin, ei oikeestaan koko kautena tule yhtä satoa vaan tiputtelee hiljakseltaan jatkuvasti. Tavallaan vähän rasittavaa mutta tuorekäyttöön hyvä, niin ei tule jääkaapissa säilytettyä.
35
Ja vergikö sitten hivelee makuhermoja :DDD Joo-o...

Itse en tullut sokeria/sitruunamehua ajatelleeksi mutta siinä on oikeasti jo ideaa. Nimim. pullo tekeytymässä hyllyllä.
36
On ilmoja pidellyt.

Pari alle viiden asteen yötä oli välissä, nyt taas torstaihin asti voi Ilmatieteenlaitoksen mukaan chilit yöpyä ulkona. Suurimman osan raijasin pysyvästi (tai kunnes hedelmät kypsyvät) sisälle mutta suurimmat puskat Jamy, chinense-trio sekä pubet saavat nauttia raikkaasta syysilmasta.

Pirun nopeasti kypsyvät kun saavat otolliset olosuhteet. Lemon Drop otti ja kyspytti tusinan verran podeja kahdessa yössä. Riemastuneena aloitin syksyn ensimmäisen etikkasäilönnän. Koe-eräksi joutui Biquinhoa yhteen ja sekalaisia toiseen purkkiin.


Muutama kypsä Biquinho (c. chinense). Perkaaminen alkoi jo melkeen vituttaa.


Lemon Drop, Omnicolor, Biquinho, Medusa


Olipa muutama alimittainen Pink Habanerokin (c. chinense) kypsynyt. Nämä meni kyllä samantien parempiin suihin.


Pienemmässä purkissa kypsät kuminännit. Isommassa lajikekirjo onkin suurempi Jamy, Aji Cristal, Lemon Drop, Biquinho, Aji Colorado, Omnicolor - muistaakseni. Ihan eivät täyteen menneetkään purkin pirulaiset mutta sehän ei menoa haitannut, lientä vaan enempi niin kyllä hoituu. Molempien kannet sulkeutuivat kyllä.

Tulipa sitä satoa säilöttyä muuhunkin kuin etikkaan. Puoli vuotta sitten lueskelin jostain viestiketjusta Lemon Drop-vodkasta ja siitä se ajatus sitten lähti.


Chili infused vodka step-by-step for dummies. Vuorokauden jälkeen voi selvästi haistaa vodkassa olevan jotain muutakin kuin sitä itseään. Parin viikon päästä ensipurasu.

Sitten täysin muihin tunnelmiin. Viime aikoina on taas tullut aherrettua Photoshopin (CS5) kanssa ahkerammin, harmi ettei tällä keskustelulaudalla ole viestilankaa kuvankäsittelylle. Valokuvaus-threadiakaan en viitsi mennä sottaamaan offtopicilla, kunnollista kameraa kun en omista. Käytän muiden kuvia (luonnollisesti luvan kanssa) tai teen kuvia kokonaan Photarilla/Cinema 4D:llä.

Muutaman vuoden aikana olen ehtinyt erilaisia kuvia käsitellä ja luoda. Allekirjoituskuvia, avatareja, foorumien ja nettisaittien logoja, nappuloita ja muita oheisgrafiikoita, taustakuvia, grafiikoita videoihin ja paljon muuta sekalaista sälää. Ohella on tullut myös opeteltua videonmuokkauksen alkeet mutta pääasiassa olen keskittynyt kuvankäsittelyyn.

Löytyykö muita kuvanmuokkaukseen suuntautuneita chilistejä? Löytyykö kamera ja kunnollisia kuvia mutta kuvankäsittelyohjelma uupuu tai olet juuri aloittanut sellaisen parissa? Yritys herättää keskustelua on ainakin kova.  ;)
37
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: naga shot
syyskuu 11, 2012, 16:23:25 ip
Lainaus käyttäjältä: Mika73 - syyskuu 11, 2012, 15:38:14 ip
Maistuuko se salmiakilta tai vain chililtä?  :)


Rehellisesti sanoen mulle tulee ensimmäisenä mieleen punamustat pääkallokarkit ja sirkusaakkoset. Makea, hyvin tasapainotettu juoma kaiken kaikkiaan esimerkiksi jälkiruoaksi. Tämä siis meikäläisen mielipide...
38
Hienolta näyttää Lemon Dropin mutkainen runko. Itse ajattelin Omnicoloria samantyyppisen rönsyilevän kasvutapansa takia taivutella bonchiksi. Voisi tulla nimittäin aika hieno cascade-tyyppinen bonsai, kyseisten lajikkeiden kasvu kun on amppelimaisen laskeutuvaa.
39
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: Chili-omenahillot
syyskuu 10, 2012, 21:31:51 ip
Minun versioni Toni. A:n innoittamasta reseptistä löytyy omasta päivyristäni.

Aivan järjettömän hyvää hilloa tuli, yht'äkkiä on alkanut vohveleita ja lettuja kulumaan.  ::) Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, varsinkin jos pihalla on omenapuu ja mollukoita tulee sen verran, että jotain täytyy kokeilla.
40
Lämpötila ehdottomasti. Itse nostelin kasvit pariksi yöksi sisään ja kuin taikaiskusta pari kourallista lisää kypsiä.

Toki valoakin on helppo järjestää  ::) Toivottavasti pystyt tosiaan vielä kuukauden jatkamaan kautta, se olisi aika optimaalinen tilanne.

Kuukauden päästä sitten arvokkaimmat kasvit talvetukseen? Et vissiin suunnitellut kaikkea aloittaa nollista ensi kaudelle... Mites oletko bonchiviritelmiä ajatellut?