marraskuu 26, 2022, 15:29:01 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tuoreimmat viestit

Sivuja1 2 3 ... 10
1
Tori / 
M: 2 x LED Sanlight EVO 150-...
Viimeisin viesti käyttäjältä Chillijuttu - marraskuu 25, 2022, 20:55:35 ip
2 x Sanlight  EVO 150-5, Wilma 20 pot system, sekalaista tavaraa kuten honeywell tuulettimia sekä muuta hyödyllistä ja laadukasta tavaraa, kannattaa kysellä!Myydän pakettina muuton takia alta pois.Hintapyynti: 2000€/tarjoa.Tuotteen kunto: Hyvä, käytetty.Sijainti: Helsinki, Puotila. 

Nouto tai kuljetus (20 km säteellä).

Yhteystiedot: 

Yksityisviestillä yhteydenotto, kerron mielelläni lisää.
2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Sisäkasvatus ja risteytyks...
Viimeisin viesti käyttäjältä miiksuli - marraskuu 25, 2022, 17:39:09 ip
Nyt on yhdeltä tullut sirkkalehdet esiin. Tosi sirot. Ehkä mä näillä kolmella nyt selviin aluksi kun jos haluan pitää eristettynä niin kovin montaa ei voi laittaa. Ottelen kuvia myöhemmin kun odotan että sirkkalehdet vielä vähän kasvaa että näkee paremmin muodon ja miten reagoi valoon muutenkin.
3
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Keskustelualueella viettäm...
Viimeisin viesti käyttäjältä sorrii - marraskuu 25, 2022, 14:52:26 ip
Joopa. Facesta en näissä jutuissa tykkää, kun jää niin pinnalliseksi. Ja tuntuu että eniten on näkyvillä innokkaimmat aloittelijat ja "gurut" jotka yrittää myydä jotain ... Naurattaa erityisesti se yksi guru, joka myy lannoitteita, joiden annostukset/reseptit on varastanut Fataliilta. Tyypistä oli yhdessä paikallislehdessä juttu, jossa paljastui että oli edelliskesänä aloittanut chiliharrastuksen [tämä siis nyt jo muutama vuosi sitten] ...
Mun ensikokemus Facen chilifoorumiryhmästä oli turhauttava: Ostin pari säkkiä lannoitteita suoraan tehtaalta ja päätin pistää ylimääräisiä myyntiin oikean Chilifoorumin Torille - melkolailla polkuhintaan. Kun ei ostajia tullut heti ensimmäisenä päivänä mainostin sitä sitten myös Faceryhmässä. Sitten tuli aika äkkiä muutama yhteydenotto Messengerin kautta, suoraan Facen ketjussa ja vielä pari uutta ostajaa Chilifoorumilla. Menin ihan sekaiisin niistä tilauksista ja nimistä, ja menin lupaamaan lannoitteita niin monelle, että meinasin jäädä itse ilman! Sain lopulta soviteltua kaikkia tilauksia vähän pienemmiksi että kaikille riitti. Sain siitä palkaksi voittoa varmaan vitosen ja aikaa meni tuntikaupalla monena päivänä kun punnitsin, pakkasin ja päivystin noutajia ... Silloin päätin, etten ainakaan kauppoja tee enää useassa paikassa samaan aikaan ...  ???
4
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Keskustelualueella viettäm...
Viimeisin viesti käyttäjältä varis - marraskuu 25, 2022, 02:08:43 ap
Näinhän se on, ennen oli talvetkin kunnollisia!

Discordin vahvuuksia on se, että ylläpitäjä voi tehdä siitä hyvin paljon sellaisen kuin itse haluaa. Toi nykyinen Chilipäät-palvelinhan on vielä helppo, vain neljä varsinaista kanavaa ja viesteissäkään ei oo samaa säikeiden ja näytettyjen/piilotettujen vastausten kanssa sähläämistä kuin Facebookissa. Sehän on vielä uudehko (toista vuotta) ja melko pieni alle 20 käyttäjän palvelin, mutta uutta porukkaa liittyy aina välistä ja en yhtään hämmästyisi jos se jossain vaiheessa lähtee hurjaan kasvuun. Se on enemmänkin tyypillistä digimaailmassa että sitä aina välistä tapahtuu.

Jos on sattunut olemaan aktiivinen jakso parilla käyttäjällä, niin tiukkoihin kysymyksiin (esim. vesiviljelymenetelmät ym ym) on saanut asiantuntevia vastauksia paljon nopeammin kuin siellä Facebookissa jossa on paperilla 100x enemmän käyttäjiä  ::) Mutta samahan se on vähän joka alustalla, jos sattuu joku kiinnostunut ja tietävä paikalle niin voi olla hyvät keskustelut.

Foorumit on todella upeita siitä että nää samat aiheet on löydettävissä vielä 20 vuoden päästä jos vaan pysyy palvelu ylhäällä. Näkyy kans google-haussa ym. eli on hyvä paikka jakaa vähän tietoa, mainostaa Chiliyhdistystä jne jne.

Näistä eri digitaalisista yhteisöistä vois turista ja kerätä osoitteita jossain omassa säikeessäänkin?
5
Chilitapahtumat / -tapaamiset / Vs: Poppamies Garage Sale 10.1...
Viimeisin viesti käyttäjältä varis - marraskuu 25, 2022, 01:22:40 ap
Chiliyhdistys on mukana 10.12. Poppamiehen Garage Salessa.

Tule tervehtimään ja nauttimaan vaikka kupillinen kahvia tai glögiä, jonka tarjoamme kävijoille. Myymme lisäksi edullisesti maistuvia chilileivonnaksia, nagapiparkakkuja ja nagajoulutorttuja.

Osastoltamme on myös mahdollista ostaa chilien siemeniä!
Tervetuloa!
6
Suomen Chiliyhdistys ry / Chiliyhdistyksen kaamoskampanj...
Viimeisin viesti käyttäjältä varis - marraskuu 24, 2022, 21:06:31 ip


Liittymällä Suomen Chiliyhdistys ry:n uudeksi jäseneksi 31.1.2023 mennessä, saat tervetuliaslahjaksi mahtavan kattauksen eri chililajien siemeniä. Tartu tilaisuuteen nopeasti, sillä kauden 2023 kasvatukset kannattaa aloittaa hyvissä ajoin.

Olemme koonneet tervetuliaispakettiin viiden eri chililajin siemeniä, joukossa mm. yksi tämän hetken halutuimmista lajikkeista, Sugar Rush Stripey sekä puolivillichili Cumari Alongado!

Siemenpaketti sisältää:
- Cumari Alongado (Capsicum praetermissum)
- Leek (Capsicum annuum)
- Sansibar Habanero (Capsicum chinense)
- San Isidro (Capsicum pubescens)
- Sugar Rush Stripey (Capsicum baccatum)

(Muutokset siemenpaketin sisältöön pidätetään, mikäli kysyntä ylittää tarjontamme)

Jäseneksi voit liittyä täyttämällä ja lähettämällä lomakkeen sivulta:
https://www.chiliyhdistys.fi/fi/jaseneksi-normaali/ 
tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info(at)chiliyhdistys.fi.

Tervetuloa mukaan toimintaamme!
7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Variksen karkit ja muut ka...
Viimeisin viesti käyttäjältä miiksuli - marraskuu 24, 2022, 18:50:32 ip
Mun idätyslämpötilat ollu yleensä huoneenlämmössä eli noin 23 asteessa. Hyvät siemenet itää yleensä alle kahden viikon. Jotkut on sitte vähän hitaampia mutta yleensä kolme viikkoa ollu se raja ja sitten todennäköisesti ei idä. Paperilla idättäny rasiassa ja sitte ku näyttää tapahtuvan eloa niin hyvin kasteltuun multaan kevyesti peiteltynä ja valojen alle.  Alle viikko ja ekat sirkkalehdet pitäisi olla näkyvissä.

Homehaituvaa? Valkoista? Jos on kirkkaan valkoista  samenttista niin on mykkorritsaa joka on hyvästä kasveille.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Sienijuuri
8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Variksen karkit ja muut kasvit
Viimeisin viesti käyttäjältä varis - marraskuu 24, 2022, 16:57:53 ip
Tällä hetkellä itänyt 6 yksikköä 9:sta. Yksi heitetty menemään homeen kasvun vuoksi.

Annuum iti 6 päivässä.
Charapitalla meni 15 päivää, mutta 2/3 villichiliä vielä itämättä.
Superhotilla 14 päivää.
Rocotoilla 6-11 päivää.
Snow white (chinense/habanero) otti 11 päivää.

Lämpöjä pidetty 28 asteen tienoilla lämpömatolla vaihtelevalla huolellisuudella, taimille koitan vähän pienempää. (Onko tää ok kans rocotoille?) Kosteus yleensä jotain 40%.

Sammalnapit (Biolan) imee itseensä aika paljon vettä, taisin kastella vähän liikaakin kun näytti kasvavan sellaista homehaituvaa. Ehkä voisi hyvin kuivahtaakin sieltä reunoilta eikä tarviis olla koko ajan lisäämässä vettä? Nämä on myös vähän kömpelöitä siirtää toiseen kaukaloon (itämisen jälkeen), kun ilman juurakkoa murtuvat osin palasiksi. Kasvatusprosessia pitää hioa ensi kaudelle kun on saatu tarpeeksi havaintoja kirjanpitoon analysoitavaksi.

Kivivillapalat tuntuu kuivahtavan pinnastaan vähän helpommin. Vaan haittaako kovin idättäessä jos kuution sisällä on kuitenkin sitä vettä ja kyljetkin vaikuttais vielä melko kosteilta? Näitten kanssa on kyllä paljon helpompi idätellä kuin sammalnappien, kaatuvat kyllä helposti kun niitä käsittelee joten itäneitten taimien kanssa pitää olla varovainen, tai sit pitää käyttää näitä Nelson's Gardenin idätyslaitteita joissa on pienet kolot taiminapeille, varmaan just sopivia pienelle kivivillapaakulle. Isoin miinus kuitenkin kivivillan haitallisuus terveydelle, vähintään kuivana käsitellessä pitäs olla käsineet, suojalasit, maski. Riittäneeköhän perus korona-kertakäyttömaskit jos kyseessä ei oo kovin iso määrä kerrallaan?

Kivivillassa olevat olis menossa deep wateriin tai ebb&flowiin kun kasvavat, miksei mihin tahansa muuallekin. Sammalesta pääsee tippukasteluun joko multaan tai kookosseokseen, rocotot jopa uloskin omilleen. Ei ennestään oikeen kunnollista kokemusta mistään näistä menetelmistä, mutta tulosten pohjalta suunnitellaan seuraavaa kautta ja lisäinvestointeja.

Toi perusannuum+chinense on pilottierää, jotta näkee miten kasvavat kookoksella ym. Seuraavana lähdössä muutama lisää kivivillaan, lähinnä ensimmäisiä chinensejä. Millään ei taida vielä olla kiire - rocotot, superhotit, ehkä villichilitkin voisi ehtiä vähän myöhemminkin. Viimeinen suunniteltu idätyserä annuumien II-sarja helmikuussa.
9
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Keskustelualueella viettäm...
Viimeisin viesti käyttäjältä sorrii - marraskuu 24, 2022, 13:06:37 ip
Mä en tajunnut sitä Discordia ollenkaan!?! Näytti että siellä on 2 tai kolme käyttäjää, eikä niidenkään viestejä näy missään ...  ??? HÖ ...

On oikeesti harmittanut, että tämä alkuperäinen Chilifooorumi on jäänyt Facen pinta-foorumin jalkoihin. Face on "kiva" näyttävä foorumi, jossa voi helposti julkaista kuvia ja hömppää ... ok. Mutta jos oikeesti haluaa tietoa ja kokemusta tästä yhdestä asiasta, niin onhan tämä Chilifoorumi ollut ihan ylivoimanen tietopankki yli 10 vuotta ja se tieto on edelleen helposti löydettävissä selaamalla ja etsimällä. Ennen hyvään aikaan, kun kaikki oli paremmin; bensa maksoi 1.20€ eikä tarvinnut pitää sitä vitun maskia bussissa tai kaupassa, ja Ryssät uhitteli lentskareidensa kanssa vaan itämerellä ilman pommeja ... Niin: Ennen hyvään aikaan sai täällä vastauksen hankalaankin kysymykseen minuuteissa ja parissa tunnissa oli kymmenen kokeneen kasvattajan perusteelliset ohjeet edessä miten pääset eroon kirvoista ja jopa punkeista. Ja ne ohjeet jäivät muidenkin luettaviksi! Kauppakin kävi, eikä tullut jatkuvasti näitä nimettömiä "mää ostan" -tarjouksia jotka katoavat kuin kusi lumeen kun pitäisi rahaa kaivaa ... Vittu: Mää haluun 80-luvulle!
10
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Keskustelualueella viettäm...
Viimeisin viesti käyttäjältä varis - marraskuu 24, 2022, 03:18:31 ap
Foorumit ovat melko kätevä työkalu tiedon keräämiseen, mutta eivät sosiaalisena mediana oikein toimi valtaosalle ihmisiä. Perinteiset some-alustat on tehty alun perin ihan eri tarkoitukseen ja ovat korjanneet sitä pottia. Monelle iskee pieni paniikki jo siinä vaiheessa kun eteen lätkäistään jotain 40 aihealuetta jotka pitää sitten kahlata läpi ja sopiva sieltä valita. Onhan se vähän kognitiivisesti haastava tilanne kenelle tahansa.

Tuntuu että juuri nyt ollaan jännässä välitilassa. Discord elää jo seuraavalla vuosikymmenellä verrattuna näihin nykyisiin isoihin, Whatsapp, Facebook, jotka vähän tuntuvat pölyttyneiltä ja hiipuvilta alustoilta, ja tietysti Twitter joka voisi olla edelleen kurantti ja globaali äänitorvi mutta jota ollaan nyt pasuunoiden säestäessä kovaa vauhtia kuoppaamassa.

Discordissa vähän odottelen milloin se alkaa toden teolla laajeta nuorisosta (alle 50v) ja pelaajista isompaan käyttäjäkuntaan. Roolipelaajat, chilinkasvattajat, yms. näyttää olevan siellä jo. Ja olettaisin että se osin vetoaa samaan porukkaan kuin foorumit, koska siinä on aika tuju tuulahdus sitä IRC-maailman nostalgiaa.
Sivuja1 2 3 ... 10