tammikuu 29, 2023, 01:47:50 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tuoreimmat viestit

Sivuja 1 2 3 4 ... 10
11
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Chilejä johonkin muuhun ta...
Viimeisin viesti käyttäjältä varis - tammikuu 28, 2023, 08:11:00 ap
Googlaapa mihin Intiassa käytetään näitä jolokia-perheen chilejä. (Ilmeisesti ne miedommat sukulaiset ghost pepperit on ne mitä siellä käytetään syömiseen :D)

Vinkki: Sopivana jalosteena sopii mm. norsujen karkoittamiseen.
12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Nörtin vuosi 2023
Viimeisin viesti käyttäjältä nörtti - tammikuu 27, 2023, 13:13:19 ip
Jos taas päivittäisi hieman.
Talvetetut 7 chinenseä voivat sopivan hyvin. Muutama hedelmöi, Naga on porukan ruttunaama jolla on vähän haasteita.

Uusia laitoin lautalle itsenäisyyspäivänä ja jouluna. Joulun setistä lähti hyvin tulemaan; siirsin eilen 12 suurinta jo ns teinipyttyihin kookokseen.
Tällä kertaa siirsin lautalta vaahtomuovipampuloihin ja ruokin aamuin illoin ravinnevedellä. Hyvin toimi !!

Tällä hetkellä 35 uutta tulossa, suurin osa supertulisia ja muutama muu.
Lautoilla tulossa vielä lisää, mm Montufarit. Ekalla lautalla eivät tehneet juuria, tokalla jäivät koteloon kokonaan.

Uusien kukinta pitäisi tänä vuonna saada ajotettua huhtikuulle. Jos hedelmöittymisestä menee 60 päivää kypsäksi niin tolla aikataululla luulisi Suomen kesässä onnistuvan. Silti saa hiukka turboahtaa ravinteita ja valoja. Hedelmöittymisessä ja siitepölyn tuotannossa ilmankosteus tuntuu olevan se merkittävin juttu fosfori-kalium-töräyksen lisäksi.

Arvelen että osa karsiutuu matkan varrella syystä tai toisesta. Tavoitteena on saada noista 20 tuottamaan satoa niin että raakileita on jo jonkunverran kun siirrän ulos lopullisesti.

Amppeleihin menee varmaan puolet, osa viimevuotismallisesti pitkään parvekeruukkuun tason päälle ja osaa meinaan kokeilla ihan puhtaalla avomaalla kukkapenkissä, jonkinlaisessa harsossa kuitenkin koska kookoksessa ne sinne siirtyy.

On taas muutama liikkuva palikka oman elämän palapelissä, joten muutokset ovat mahdollisia. Näillä näkymin menee tuolleen.
13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Sisäkasvatus ja risteytyks...
Viimeisin viesti käyttäjältä miiksuli - tammikuu 26, 2023, 18:50:05 ip
Lueskelin vanhaa keskustelua WHP:n kanssa niin taitaa olla että tuo Peach Bleeder on uus feno Borg 9 bleederistä. Tätä väitettä myös tukee kun risteytin tuon Tuntemattoman chinense vihreä/sinappi värisen chilin tämän kanssa niin tuli voimmakkaan punaisen värinen chili. Mun mielestä ei pitäisi olla logiikkaa muuten kun että tuolla oli jotain punaista väriä tuottavaa dna:ta "hajalla". Jokin mutaatio voisi olla kyseessä.
14
Äänestykset / Vs: Yhdistyksen kauppa
Viimeisin viesti käyttäjältä miiksuli - tammikuu 26, 2023, 18:33:15 ip
Peach Bleederiä ei oo kun muutamalla kasvattajalla enää. Oli vuosia sitten saatavilla muutama White Hot Peppersillä ja Texas Hot Peppersillä. Ei ottanut tuulta alleen. Muistaakseni oli vahinko risteys mutta taisikin olla vaan uus feno Borg 9 bleederistä :) Ei mulla ainakaan kauheasti siemeniä vielä ole mutta voin kyllä yrittää saada noita 10 kpl/pussei muutaman aikaiseksi jos halutaan tätä yhdistyksen kauppaan. Mulla tää F6 alkanu tekee isoja marjoja ja antosyaania kypsyvissä marjoissa.

15
Äänestykset / Vs: Yhdistyksen kauppa
Viimeisin viesti käyttäjältä varis - tammikuu 26, 2023, 01:07:47 ap
Olisiko ideaa lisätä kauppaan jokin seuraavista lajikkeista? Pystyykö joku toimittamaan siemeniä?

Peruslajikkeet

Aji cachuchón
Aji cereo
Aji golden
Aji jobito
Aji orange
Buena mulata
Chupetinho white
Corno di toro giallo
Diomar
Golden marconi 
Hungarian black
Jotain jalapenoja *
Pimenta da Neyde
Rocotillo
Rocoto oculto Clef
Tobago seasoning

Erikoisuudet

Black kathumby
Cumari pollux
Filius blue
Flexuosum *
Tepin x Lemon drop
Ulupica large

Trendichilit

7pot pink
Bleeding jigsaw SLP
CGN 21500
Fidalgo roxa
Golden bullet
Hallow's eve
Pink habanero
Pink tiger

Uudet lajikkeet

CGN21500 7pot B. x Faddas white (F3 white)
Darth Maul
Faddas reaper perfume red
Jay's pink purple ghost scorpion peach
Peach bleeder
Tangerine tiger
16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Sisäkasvatus ja risteytyks...
Viimeisin viesti käyttäjältä miiksuli - tammikuu 25, 2023, 18:33:09 ip
Lainaus käyttäjältä: varis - tammikuu 24, 2023, 01:53:11 apKuulemma mullassa käy helpommin jos on siemenet ihan pinnassa. Vastaavasti voit kivivillassa jättää ihan avoimen reiän tai painaa sen kiinni...
Mulla vaihtelevasti jää noita kiinni. En tiiä mistä johtuu. Nyt näyttäis siltä että hitaasti ujuttautuu kuoresta ulos :)  Ei tainnu kuolla joka on hyvä. Jotkut villichilit mulla joskus itäny ja aika nopeasti kasvu tyrähtynyt ja kuollut. Noi on välillä aika arkoja. Ei tolla mun risteytyksellä jääny kuori kiinni vaikka oli mullassa ja pinnalla.

Vielä vissiin 1-2 viikkoa menee että  pääsee maistelemaan Peach Bleederiä. On noi sen verran isoja että luulis että muutamalle halukkaallekin saa siemenii.  8)

Aijoo lueskelin tuossa wikistä päivitettyä tietoa että Carolina Reaper on vaan keskiarvoltaan 1,6M SHU.  Mun Peach Bleederit on noin 1,5M SHU keskiarvolta. Toki virhemarginaalia on kun ei ole riittävän tarkkaa vaakaa.  Oon kyl maistanut Riipperiä ja kyllä se tulisempi on mutta ei mitenkää järkyttävästi. On niitä tulisempia lajeja. Veteraanit tietää.
17
Foorumin & Infernon tietosivujen kehittämisideat / Vs: chiliwiki.fi avattu!
Viimeisin viesti käyttäjältä zf - tammikuu 25, 2023, 12:34:28 ip
18
Foorumin & Infernon tietosivujen kehittämisideat / Vs: chiliwiki.fi avattu!
Viimeisin viesti käyttäjältä zf - tammikuu 24, 2023, 22:12:39 ip
Millä HTTP(S) serverillä tämä pyörii? Ja mikä on sen versionumero?
Pitäisi mielestäni olla apache. Ja SELECT maulla. Ei siis threading tai forking server.
19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Tervon chilit 2022 - 2023
Viimeisin viesti käyttäjältä Tervo - tammikuu 24, 2023, 12:03:36 ip
Lainaus käyttäjältä: miiksuli - tammikuu 22, 2023, 10:04:35 apTänään maksaa keskiarvolla 6,6 snt/kWh. Kyllä tuo tulee halvemmaksi kuin 20-25 snt sopimukset.

Joo, tein kotia sopimusmuutoksen pörssisähköön, astuu voimaan parin viikon päästä. Mökille varmaan tehtävä samanlainen, kunhan toi mökkikausi taas alkaa.

Piti kaivaa kaapista vanha rengassalama, kun ei noi likikuvat noista kukista oikeen näytä ilman onnistuvan. Ongelmia vaan syntyi, kun huomasin, että Canonin 54mm adapteri on ilmeisesti mökillä (samoin kuin kunnollinen makrolinssi). Piti sitten sovittaa toi Nikoniin, jonka 52mm adapteri oli kotona. Mutta kun salama on Canonin ETT-L, niin sen joutui Nikonissa vaihtamaan manuaalimoodiin, ja kaivamaan sopivat salamateho- ja aukkoasetukset.

7Pottien ympärillä pyöriessä jäi vaikutelma, että pari kukkaa olisi pölyttynyt, näistäkin tuo alempi on turpeahkon näköinen.

20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Variksen karkit ja muut ka...
Viimeisin viesti käyttäjältä varis - tammikuu 24, 2023, 02:02:12 ap
Ensimmäinen iso valo kytketty päälle ja pilottiannuumissa on jo nuppuja, onhan se jo 30cm mutta leveempi kuin korkeempi, selkeästi saanu hyvin valoa. Muutama lisää koulittu pieniin ruukkuihin. Pikkaisia taimia on hirveä määrä. #60 oli pink habanero ja viimesin, #63, toinen kappale Aji challuaruro amarilloa. Pitäisi olla hyvä kasvi kylmiin olosuhteisiin kun Perun (?) vuoristosta. Siementoimituksia, -ostoksia, -vaihtoja ym. tulee näemmä yhteensä 12-15 kappaletta tätä kautta varten. Vähän liikaa, mutta onpa kasvatettavaa/vaihdettavaa.

Kuumeista pohdintaa mitä vielä uskaltais ottaa idätykseen ensi kuun alkupuolella. Aji de Belén ei itänyt kummallakaan yrittämällä, tulisiko vielä kolmas? Heinän chileistä ei tainnu tulla mikään, ne kokeiltiin jo viime vuonna. Ehkä ensi vuonna kun tietää että jotain niistä vois käyttää risteytyksiin. Mucho nacho, Aji amarillo, miksei San isidro tai Guatemalan orange? Fantasykin on viljelyssä modernisoituna Sparkling whitenä.

Kaipaisi vähän parempaa hoitoakin jotkut näistä mutta menehtymisiä ei oo tullu yhtään lisää ensimmäisen kolmen jälkeen. Lemontepiniäkin ja Pico muchoa (kai) on 4 kpl hengissä. Pimenta da Neyde on edelleen kauden päälajike ja 3 itänyttä, mennään aika hyvin suunnitelman mukaan. Tolle pienelle satsille isoja menee varmaan runsas litra nesteitä päivässä ja pienillekin samoin melkeen litra yhteensä. Prisman 0.75L kastelukannu on paljon kätevämpi käyttää kuin se Plastexin 2L klassikkomalli siellä, saa ihan itse päättää milloin vedentulo loppuu. https://www.prisma.fi/tuotteet/100121442/plastex-kastelukannu-evergreen-0-75l-valkoinen-100121442 Pienille paras ratkaisu on https://www.prisma.fi/tuotteet/110348996/kastelupullo-kylvoksille-0-45-l-110348996 mutta ei halua jokaista eri mallia hankkia useita vaikka erilaisia nesteitäkin on muutama kappale. Osalle keplotellaan kastelut kertakäyttömukilla.
Sivuja 1 2 3 4 ... 10