tammikuu 29, 2023, 02:16:09 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tuoreimmat viestit

Sivuja 1 ... 8 9 10
91
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: Sienien nujerrus idätysken...
Viimeisin viesti käyttäjältä miiksuli - tammikuu 08, 2023, 15:40:29 ip
Onko sulla jotain home ongelmaa? Levävalmisteet on ravintolisiä. Tehostaa kasvua ja sadotusta. Yks mitä voit kokeilla on  vetyperoksidiliuosta. Siemeniä liotetaan 0,15-0,30% liuoksessa 12-24 tuntia ja siten voit joko laittaa kivivillaan, multaan tai paperille itämään. Nopeuttaa itämistä ja homeet ei pääse oikeuksiin niin nopeasti.
92
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Sienien nujerrus idätyskennost...
Viimeisin viesti käyttäjältä zf - tammikuu 08, 2023, 12:40:47 ip
Mitä tässä pitää tietää?
Onko nuita leväuutteita mitenkä erilaisia?
Haitat/hyödyt?
Tarttuuko tuo levä miten helposti ruukusta toiseen?
Auttaako edes home ja sienikasvustoon?

edit: sain haltuun
Algan Ruskoleväuute 250ml Neudorff
Mitä tällä nyt kannattaa tehdä?
93
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Variksen karkit ja muut ka...
Viimeisin viesti käyttäjältä varis - tammikuu 08, 2023, 09:18:06 ap
Suunnitelman mukaan tammikuu on innokkain idätyskuukausi. Mutta suunnitelman kaikki pääsheetit meni jo käytännössä uusiksi. Vähennän luultavasti idätettäviä kasveja per lajike, näitä tulee enemmän kuin tarpeeksi. Noin 70 kasvia ollut idätyksessä ja chilillä tuntuu olevan erittäin korkea itämisprosentti, lämpömatolla monet putkahtaa ilmoille alle viikossa. Suunnitelmissa kannattaisi painottaa alku- ja loppupäätä idätyskaudesta, voisi keskivaiheilla olla tilaa hengittää  :D

Toiminnassa on teollisen aktiviteetin piirteitä. Idätykseen on yksi lämpömatto joka päällä 24/7. Sammalnapit jäi varastoon ens vuodeks, ja talouspaperilla/ruukkualustalla idätys osoittautui epäkelvoksi alle 50% tulosprosentilla. Mennään perinteisellä ruukkuidätyksellä mutta suureksi osaksi on siinä kuitenkin kookosta.Meno on aika hektistä. Oppimiskäyrät on hyvin aggressiivisia. Lähes kaikki mahdollinen on uutta lukuunottamatta multakasvatusta. Sain juuri tikut melkein kaikkiin kasveihin, ja tiedot on ajan tasalla kasvatuslogissa. Ihmeellisesti ei tainnut mennä paljon mitään sekaisin näissä, yksi haamutepin oli ilmestynyt logiin kummittelemaan  :D

Taimet kasvaa hyllyllä jossa on 2 x 15W ledit. Kaikki sujuu oikein hienosti. Pilottiannuumi todella kasvaa silmissä ja harsosääsketkään ei tunnu hidastavan menoa, ilmeisesti alkuvaikeuksista aletaan selvitä voiton puolelle. Yksi chinense oireilee enemmän mutta muut tuntuu olevan tosi timmissä kunnossa. Mitoitukset on silleen kivasti että useimmat minikasvihuoneet, aluslautaset ym. menee silleen että hyllylle tulee 3 x 2 modulaariset osuudet. Kuvassa on käytössä niistä kuudesta seitsemän + tarvikkeet vie vähän tilaa  8)

Kohta pakko raivata lisää tilaa ja iso valo muutenkin pitää pistää päälle.
94
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: MareKoon Chilivuosi 2023
Viimeisin viesti käyttäjältä marek - tammikuu 07, 2023, 16:17:48 ip
Juur toi  ;)

Melkein toivon että chilien osalta jäisi minulla noihin muutamiin uusiin. Talvehtijoita on neljä, jos vaan jaksavat vielä loppumetrit kituuttaa.
95
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: MareKoon Chilivuosi 2023
Viimeisin viesti käyttäjältä sorrii - tammikuu 07, 2023, 12:00:28 ip
Lainaus käyttäjältä: marek - tammikuu 06, 2023, 13:56:34 ipSadon takia ei tarvitsisi tehdä yhtään mitään tänä vuonna  ^-^  Harrastus sen sijaan vaatii jotakin koittamaan
Mulla tuo tilanne ollut jo monta vuotta. Aina päätän, että "jotain pientä" ja "harrastuksen vuoksi". Sitten syksyllä ihmettelen kun on paperipusseissa 10kg chilejä 30'a lajia ..  ??? Viime vuonna tuli syksyllä kerralla 13kg:
Sain niistä myytyä yhdelle tutulle Vietnamilaiselle tyttöselle 6kg, josta 3kg supertulisia. Kysyin että mitä se niillä tekee kun ei enää ravintolaakaan pidä: "Mä syön itse!" ..  8) .... Mä itse syön yhteensä ehkä kilon verran vuodessa.

Pitäisi perustaa joku nimettömät chilipäät vertaistukiryhmä ettei täällä tarvitsisi tilittää! Sitä vaan huomaa, että pitää olla niitä taimia huollettavana tässä talven pimeässä että viitsii herätä aamuisin. Muutakin tekemistä aina on, mutta chileistä on tullut se mistä tulee rytmi elämään  8)  8)  8)
96
Tori / M: Led Sanlight 245W Gen 2.1 Q...
Viimeisin viesti käyttäjältä chilistäjä - tammikuu 06, 2023, 19:35:09 ip
Morjesta!

Elikkä olis myynnissä Sanlightin Generation 2.1 Q6 245W ledejä 2 kpl, joko molemmat yhdessä tai erikseen.
Kyseessä siis yhdet maailman huippuledeistä, enkä mielellään näistä luopuisi mutta perhetilanteen muuttumisen takia nämä lähtis nyt hyvään hintaan.

Nämä sisältävät enemmän punaisia ledejä kuin Sanlightin uusi EVO-mallisto, eli sopivat erinomaisesti sadon maksimointiin, mutta soveltuvat myös alkukasvatusvaiheeseen oikein hyvin, paremmin kuin esim. sini/valkoiset ledit tai monimetalli/spna. Kyseessä siis täyden spektrin ledi patentoidulla optiikalla ja portaittaisella himmennysmahdollisuudella. Manuaalisesti käytettävät himmennys-RFID-siru"lätkät" jolla vain kosketetaan (1 kerran per 20% himmennys) ledin päädyssä olevaa vastakappaletta, tulevat kaupan päälle.

Molemmat ostettu viime vuonna Puutarhurin verstaalta 600€/kpl ja olleet alle puolisen vuotta käytössä, kunto siis lähes uudenveroinen.

Sijaitsevat Helsingissä, Tapanilassa.
Mieluiten nouto, tai kuljetus sovittavissa lähialueille.

Hinta: 1 kpl 350 €
         2 kpl 660 €Netistä löytyy paljon tietoa ja käyttökokemuksia näistä.
Laitan vain tämän yhden linkin mistä selviää perus-speksit:

https://www.onestopgrowshop.co.uk/sanlight-q6w-gen-2-1-led-grow-light.html#tab-label-description-title-desktop

97
Tori / O: Monia siemenlajikkeita (har...
Viimeisin viesti käyttäjältä miiksuli - tammikuu 06, 2023, 17:40:43 ip
Tämmösiä olisi halunnassa:
NuMex Trick or Treat
Miscucho Colorado (PI 152225)
PI 159236
Peru Scarlet Lantern (PI 315008)
Royal Gold (PI 315023)

On ollu vaikee löytää noita. Muutama paikka noita myy osaa noista. Kokeillaan täältä eka josko olis kokoneita harrastajia ja siemeniä mahdollisesti.
98
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: MareKoon Chilivuosi 2023
Viimeisin viesti käyttäjältä marek - tammikuu 06, 2023, 13:56:34 ip
Viime vuonna taisi lopulta itää tuossa helmikuussa vasta. Yrityksiä oli aikaisemminkin, mutta ei vaan tapahtunut mitään.
Ehkä vielä jotakin tulee laitettua, mutta ehkä ei mitään massiivista tänä vuonna.

Oma huoleni Nagoista oli viime vuonna melko turha. Sitten kun puskat innostuivat niin niistä tuli yllin kyllin lopulta satoa. Riittää omaksikin iloksi vielä vuosiksi. Sadon takia ei tarvitsisi tehdä yhtään mitään tänä vuonna  ^-^  Harrastus sen sijaan vaatii jotakin koittamaan.
99
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: MareKoon Chilivuosi 2023
Viimeisin viesti käyttäjältä sorrii - tammikuu 06, 2023, 13:24:28 ip
Aika ajoissa täällä porukka idättelee. Mulla oli itämässä vasta koesatsi ikivanhoja rocoto-siemeniä ja black nagaa. Yksi Rocoto Picante San Camillo näytti vähän häntää ja muut homehtuivat joten pelastin sen yhden kivivillaan kiiruusti. Ei mitään hätää ... Aion laittaa muutaman chinensen ja ehkä muutaman hitaaman Ajin itämään tammikuun lopulla tai helmikuuussa. Aina on hyvin ehtinyt!
Tuolla aikaisemin oli juttua Nagasta josta näytti olevan huoli ettei olisi ajoissa. Itsellä oli viime kesän chinenset idätyksessä helmikuuun alussa: Apocalypse Scorpion Chocolate, Yellow Fever ja wanha uskollinen Naga Morich: Nagasta tuli satoa syyskuun alussa 2½kg ja 1½kg poimin lokakuun alussa kypsinä, mutta vähän hailun väirisinä, eli sellaisia oransseja ... Yhteensä siis kaksi ämpäriä! Y-feverkin teki 1½kg ja Apocalypse vajaan kilon: Niistä ei kypsiä tullut kesän aikana kuin pari hassua podia, jotka saivat alkunsa varmaan vielä sisällä ollessaan toukokuussa.
Minä siis kun kasvatan taimet kotona kivivilloissa tyyliin passiivihydro ja siirrän ne yleensä toukokuun lopulla tai kesäkuussa mökille kasvariin, niin koen vähän ongelmaksi idätellä näin aikaisin kun tahtovat nykyiselläkin tyylillä olevan metrin korkeita ja leveitä siinä vaiheessa kun joudun niitä kärräämään autolla 40km ...
Näyttävät ne kuitenkin hyvinkin vauhdilla tekevän raakileita sitten heinäkuun helteillä, jotka kypsyvät kyllä aika viileilläkin ilmoilla vielä syyskuun ajan ... Kasvarissa ollut nyt pari kesää aurinkokenno-nft-viritys, jossa vesi kiertää parhaimmillaan 10h/vrk .. Mökki on Sääksmäellä [Valkeakoski] joka on 2-kasvuvyöhykettä: Siellä on kyllä kesä selvästikin pidempi kuin Tampereella!
100
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: MareKoon Chilivuosi 2023
Viimeisin viesti käyttäjältä marek - tammikuu 05, 2023, 17:32:16 ip
No niin,
kurkistelin idätyskipon alle ja siellä ne iloisesti jo vilkuttelivat.Lautalla innostumassa:
Naga Morich, chinense
Lemon Drop, baccatum
Starfish, baccatum
Bolivian Rainbow, annuum
Bonda ma Jaques, chinense
Jalapeno Mariachi, annuum
Montufar (se vihon viimeinen siemen, aikaisemmista ei itänyt yksikään. Viimeistä liotettiin koko syksy.)

Blogissa sitten vähän lisää juttua https://chilinkosketus.blogspot.com/
Sivuja 1 ... 8 9 10