marraskuu 28, 2023, 15:26:38 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Rami - Sisäinen viherpeukalo herännyt!

Aloittaja Rami, elokuu 16, 2011, 18:30:27 ip

« edellinen - seuraava »

Rami

elokuu 16, 2011, 18:30:27 ip Viimeisin muokkaus: elokuu 18, 2011, 10:58:40 ap käyttäjältä Ramihu
Elikkäs nimi on Rami ja espoon suunnilta ollaan 28v. Viime vuonna tuli ihasteltua kaverin kasvattamia chilipuskia oikeen reilusti ja sen verran myöhään lähdin sille vuodelle että sato jäi kokonaan keräämättä. Alottelen tässä itse nyt tuota chilinkasvattelu harrastusta ja tämän kesän saldona on 4 eri lajiketta ja melkeen ämpärillinen chilejä (pääosin habaneroa kun kylvin yhen täyden kennon ja tietenkin kaikki lähti, osa kuitenkin jätti tekemättä sadon tänä vuonna joten varmuutta oikeasta lajikkeesta ei ole, sen siitä saa kun humalassa istuttaa), nyt tuli sitten ostettua fatalii.net:istä aloittelia paketti kun huomasin noita fatalii.net bonchi puskia ja aivan uskomattoman mageita ovat! tarkoitus olis noista olemassaolevista habaneroista sekä bolivian rainbow:sta ruveta vääntämään noita Bonchi puita ihan reilummalla kädellä. Mikä jottei muistakin lajikkeista tavoite on heittää normaalissa käytössä olevat huonekasvit mäkeen ja hommata tilalle vaan tollasta ympärivuotista hyötykasvia bonchi / puska muodossa.

Lajikkeet nyt:
3x Rawit
3x Aji Amarillo
~20+ x Red Habanero
1x Jalapeno

Lisäystä perheeseen kunhan aloituspaketti saapuu:
Aji Cristal
Bolivian Rainbow
Naga Morich
Rocoto De san Isidro

Jos jollain tulee mieleen lajike jonka voi kasvattaa ihan lattiakasvina (mahd tiheä ja ohutlehtinen / puskamainen) lajike niin laittakaa ihmeessä viesti tänne.
Toiveena ois myös löytää lajike joka mahdollisesti kasvaa maatapitkin tai saa kaapin päälle (koriste kasvina pääosin) niin että oksat valuu kaapin reunalta / köynösmäinen lajike niin sitäkin haluaisin kokeilla.
Bonchi versiot lähtee jo olemassaolevista Habaneroista ja lisäyksenä päätin kokeilla Bolivian rainbow sekä naga morich lajikkeita!

Laitteistona on tällähetkellä 8x 30w Osram ESL ja tilaukseen pistän kyllä kasvihuoneen kattoon myös Ufo 90W, eli siis huone joka on kasveille :)

Ei taida ens vuoden kasvihuoneesta löytyä enään tomaatteja, paprikoita saatika kasvihuonekurkkuja, taitaa olla kohtuu chilivoittonen :) Tänä vuonna kasvihuoneeseen pääsi 4 mustaa ryssää (tomaatti) 5 Kasvihuonekurkkua 3 Paprikaa, avomaalle 5 Kesäkurpitsaa ja tietenkin kasvihuoneen sivullisena piti olla "Muutama" (edellä mainittu olemassaoleva) Chilin taimi! Kesäkuun lopulla kasvihuoneessa oli vain chilejä :)

Vinkkejä noin kasveille varattuun huoneeseen otan mielellään. Ilmankostutin on jo hommattu mutta mitä muuta kannattaa ottaa huomioon? huoneen on kuitenkin tarkoitus pysyä ihan päivittäisessä käytössä kun kasvit saan omiin ruukkuihin ja päästään tuon taimivaiheen ohitse.

Edit:
En kyllä muista oisko koskaan aikasemmin tullut vastaavaa tilannetta että, 3vk sitten parveke täynnä chilejä ja tässä sitä nyt ollaan suunnittelemassa ebb + flow järjestelmää noin 15 chilipuskalle + erillinen missä alan kasvattamaan taimia joista sitten olis suunnitelmana noi bonchit laittaa alkuihinsa... siinä mielessä hyvä harrastus että ei onneks kauheen kallis.

Prkl kun kaikkiin projekteihin pitää hyökkää 100 lasissa...

Edit:
Nyt on sitten taimille rakennettu oma ebb&flow ja pienillä lisätweakeilla erittäinkin mainion olonen järjestelmä kylläkin..
Kuva tulossa!

Edit:
Ebb & Flow projektini -> http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10184.0

Nizo


coco

Tervetuloa maailman parhaan harrastuksen pariin.

InkRose


PP

Tervetuloa! Sielläkin alkaa ilmeisesti olla mopossa pitelemistä.

Rami

Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 16, 2011, 18:54:54 ip
Tervetuloa! Sielläkin alkaa ilmeisesti olla mopossa pitelemistä.

Kyllä se on mottona ollut aina että perse edellä tai ei mennä ollenkaan.... vai miten se nyt oli...

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Ramihu - elokuu 16, 2011, 18:30:27 ipToiveena ois myös löytää lajike joka mahdollisesti kasvaa maatapitkin tai saa kaapin päälle (koriste kasvina pääosin) niin että oksat valuu kaapin reunalta / köynösmäinen lajike niin sitäkin haluaisin kokeilla.

Ensiksi tulee mieleen muutamat pubescensit, vaikkapa Rocoto Red Peruvian tai Rocoto Riesen. Niillä on taipumusta kasvaa leveyttä. Ulkona Riesen oli 4 metriä leveä viime syksynä, mutta kyllä noihin sisälläkin voi yli metrisiä lonkeroita kehittyä.
Tuommoinen kuva nyt osui ensimmäiseksi hakuuni:
http://chilivaari.blogspot.com/2010/02/rocoto-kukkii-helmikuussa_23.html

PP

Kasvua ohjaamalla monestakin lajikkeesta saa rönsyilevän ja roikkuvan. Pubet on siihen helpoimmasta päästä, mutta voisi se onnistua Lemon Drop -tyyppisellä baccatumillakin.

Whili

TERVETULOA

Näyttää olevan selkee meininki, hyvä homma.

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa