kesäkuu 14, 2024, 19:21:22 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Soran käyttö

Aloittaja unenkuva, heinäkuu 27, 2012, 16:18:22 ip

« edellinen - seuraava »

unenkuva


Jostain muistan leukeneeni (saattoi olla peräti chiliwiki) että sora kannattaa sekoittaa suoraan multaan. Kannattako sora sekoittaa suoraan multaan, vai laittaa pelkästään ruukun pohjalle, niinkuin salaojittaa?

Mulla on käytössä altakasteluruukut, niin jos laittaa pelkästään pohjalle soraa, niin pääseekö vesi juurille jos kastelen alhaalta?

Aku

Sekoita tasaisesti mullan sekaan. Jos laitat soran salaojitukseksi altakasteluruukun pohjalle, niin vesi ei enää nouse kapillaarisesti ylöspäin juurille.

Tiemuh

Soraa voi käyttää sekä pohjalla salaojitukseksi, että mullan seassa parantamaan ilmavuutta. Sora kannattaa pestä hyvin ettei se muuta pH arvoa liikaa. Jos salaojittaa niin kastelu aluksi pari kertaa pinnalta. Kyllä sora nostaa kapillaarisesti kosteutta, vaikkei kovin hyvin. Puhun siis kevytsorasta.

unenkuva

eiku sepelistä puhun ;D

ei vainkaan, kevytsorasta puhun. Sekoitan sekaan siis. Kiitos vastauksista.

.:Dam:.Orthexin Eden 20x20 ruukun pohjalla ensin reilusti soraaTurvetta pari kourallista ja sormella sekotettu turve ja sora sekaisin erityisesti pohjakaivossa. Ehkä noin 60-70% soraa.Pestyjä kananmunankuoria pohjalle ja sora/turvesekoitusta päälle.Tossa on sitruunakurkun turvesorapaakku ø 200 mm Pauliinasta, näkee kaivossa olleen soran ja miten hyvin ne juuret on löytänyt tiensä pohjalle. Helpottaa ruukunvaihtoakin, lähtee helpommin irti pohjalevystä. Tuo toki kurkku mut chileille käyttänyt ihan samaa tapaa jo vuosia ilman mitään ongelmia. Ja ihan sama mitä soraa käyttää, vaikka graniittisoraa tai ruukunpalasia.
Muppet. Muppets. Muppeteers.