kesäkuu 13, 2024, 14:03:40 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kaupan huijaus tuotteet!

Aloittaja SK, lokakuu 16, 2012, 12:13:20 ip

« edellinen - seuraava »

SK

lokakuu 16, 2012, 12:13:20 ip Viimeisin muokkaus: lokakuu 16, 2012, 12:23:56 ip käyttäjältä SK
Eli täällä voit ilmiantaa tuotteen, joka ei ole lähelläkään sitä mitä pitäisi olla.

Esim. Pirkka guacamoledippi, joka sisältää avokadoa huimat 0,7%. Kun avokadon pitäisi olla guacamolen pääraaka-aine.
http://www.pirkka.fi/tuotteet/62162-pirkka-guacamoledippi-300-g

Valmis lihapullat: "Kuluttaja-lehti on vertaillut 16 lihapullavalmistetta. Vertailluista pullista vähiten lihaa, vain 15 prosenttia, on Atrian lihapyöryköissä. Lihaisimmiksi osoittautuivat Lihajaloste Korpelan Pikkuherkku-lihapullat. Niissä on lihaa peräti 83 prosenttia."
Tämmösissä valmis lihatuotteissahan pakkauksessa lukee: Lihaa tai lihaan verrattavaa tuottetta x%. Lihaan verratavalla tuoteella tarkoitetaan yleensä kanannahkaa ja luujauhoa.

Myös ruisleivän osto kaupasta on helvetin hankalaa, jos kriteeriksi laittaa, ettei sisältäsi vehnäjauhoja.

Mutta tämä esimerkki sai minut tänään tämän ketjun avaamaan: Tonneittain värjättyä sianlihaa on myyty naudanfileenä ruotsalaisille tukkukauppiaille. Asiasta uutisoineen Svenska Dagbladetin mukaan on mahdollista, että lihaa on päätynyt myymälöihin ja ravintoloihin
http://www.hs.fi/ulkomaat/V%C3%A4rj%C3%A4tty%C3%A4+sianlihaa+myytiin+nautana+Ruotsissa/a1305607560143?ref=tf_iHSisboksi630

Bruce Willis

Noh, on toki hyvä että tämmöinen ketju avataan mutta pyydän huomioimaan sen tosiasian että Jos tahtoo jotain oikeasti aitoa ruokaa niin ottaa kattilan kauniiseen käteen ja tekee itse.. Olen todennut monesti.

Kaikki kaupan valmisruoka sekä dipit ja kastikkeet on todella surkeita muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Myönnän että sorrun ostamaan valmiina ainoastaan maksalaatikkoa jos on nälkä. Ja sekään ei tietenkään ole maksaa nähnytkään! tai ehkäpä sen 1% jotta sitä voidaan myydä "maksalaatikkona"
Olen kyllä tehnyt itse sitäkin monesti mutta maksa on välillä vain niin kivenalla..

Pyri tekemään aina itse ruoat niin loppuun kuin voit ja tulee huomattavasti terveellisempää. Toki pieniä raaka-ainetappioita saattaa tulla mutta kun tekee viisaasti ostoslistan ja jos voi niin suunittee parin päivän ruoat jo etukäteen ennenkuin menee kauppaan..

MUTTA!!    Itse asiaan, näin kerran chilisoijaa myynnissä ja ostin tuotteen sen kummempia tutkimatta ja kotona huomasin että "chiliä" ei ole  on ainoastaan chiliaromi ja sitäkin vain tuo tavallinen " 0.02% " tai vastaava luku. eli chiliä oli tuotteessa rehellisesti yhtäpaljon kuin "kärpäsenpaska valtameressä." 

Ja jos ostat kaupasta mitä vain valmisruokaa jolla nimellä sitä myydään, esim (tämä on keksitty ruoka)  chilihärkää kasvisten kera..   Okei ostat paketin tai ehkäpä tutkit sitä ensin niin todellakin tuo ainesosa jolla tuotetta myydään on vain hyvin hyvin pieni osa itse kokonaisuutta joka useimmiten muistuttaa koiran oksennusta. chiliä on sen puoliprosenttiä ja härkää ehkä kaksi prosenttia. Loppu on EEEEEEEE vitun koodia

Kokemusta on kyllä ainakin saarioisen valmisruoista,sain kerran tietovuodosta johtuen hyvityksenä oliko se nyt 60€ edestä ostaa valmisruokaa ja täytyy todeta että en koskaa voinut yhtä huonosti kuin söin pari päivää  "äitien tekemää"  Piti pitää kolmenpäivän huuhtajaiset että sai lisäaineet pois elimistöstä, kumpaakin kautta.

Tee itse niin saat hyvää!


tonttu

Ostin eilen Hämeenlinnan kupeesta lihanleikkaamosta hirvenlihalla värjättyä sianlihaa ja tein siitä pullia. Kylkeen rosamundasta mandoliinilla väännetyt ranskalaiset uuninpellillä ja mausteeksi jugurttipohjaisen suppilovahverodipin ite kerätyistä suppiksista ja pullien paistoliemestä. Ruualle tul hintaa parin saarioisten maksalaatikko rasian verran. Tämä on valintojen maailma.
Rosamundaranulit tuli muuten melkein samassa ajassa, kuin valmispakasteet.

Lihakaupasta tarttui myös kylmäsavustettua hevosta valmiiksi siivutettuna jonka kilohinta on alle puolet atrian ohuenohuista.

En koe tulleeni huijatuksi. Ja aikaa ruuanlaittoon meni kellotettuna 30min + tietysti uuniaika, mut pitää se valmisruokakin lämmittää.
Mut sitä en ymmärrä miksi siitä pitää tehdä numero, että ostaa halpaa shaizzea, kun on laiska tekemään itse ja sit vielä järkyttyy siitä mitä saa.

Mä vedän joskus autonlaittorasvalla päällystetyillä näpeillä puoli pakettia kaupan halpoja lihapullia kylmänä suoraan rasiasta, tiedän mitä syön ja lähen pihalle hakkaamaan halkoja. Enkä oikeastaan koe voivani huonosti.

Jahvetti

Komppaan tonttua sanasta sanaan.

"Hämeenlinnan kupeessa" olevasta lihanleikkaamosta en toistaiseksi ole mitään hakenut, paitsi
usein silloin kun sen pääpaikka oli vielä Janakkalan puolella. Luultavasti sama mesta.

Entinen Penan Liha, nykyään Katinalan Lihakauppa?

#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

tonttu

Joo, katinalan lihakauppapa hyvinkin. Ei googlella löytänytkään, hyvä kun mainitsit nimen.

Nyt on perusreitin varrella sitten 2 hyvää ja 1 ok lihakauppa jo bongattu, joten matkanteko senkun mukavoituu. Liha Expertit Juvanmalmilla, tämä Hämeenlinnan jälkeen kauppa ja Orivedelläkin on lihakauppa, joskin sen valikoima on hieman suppeahko erikoisuuksien puolesta.

Katinalan lihakaupan hintataso vaikutti olevan tähänasti koetuista paras. Ostokset tuli tosiaan edullisemmaksi, kuin lähikaupan tyhjiötiskiltä ja se laatu :P

Suoraan tuottajilta on kanssa mukava ostaa. Tuossa parinkymmenen kilometrin päässä on mm. Highlander tila, josta saa ostettua ylämaankarjan lihaa samaan rahaan, mitä kaupassa myydään perusjööttiä. Todella mureaa lihaa, jossa on oma makunsa, joskin se maku on niin vieno, et chilit saa sen lihan kanssa unohtaa.

Nii ja forkalta saa Poroa joka vuosi!

Bruce Willis


chilimieli

Lainaus käyttäjältä: chilimieli - syyskuu 21, 2012, 00:34:19 ap


-Rawr Heatwave luomuchilisuklaa ruohonjuuresta:
Maku lähellä normaalia tummaa suklaata, poltetta ei ollenkaan. Kuorta tarkemmin katsottuani chiliä on vain 0,1%, joka selittää mauttomuuden. Käytetty chili muutenkin cayennea, joka ei kuulu omiin suosikkeihin. Ei kannata tuhlata tähän rahojaan. Nimi ja kuori kusetti kuluttajaa tällä kertaa.

Whili

Voisin sanoa että kaikki valmisruuat on todellista kuluttajan huijaamista.

Kerran ostin kiireissäni jonkun lihaperunasoselaatikon  :o, ja kyllä niin mieleni pahoitin kun yritin lusikoida tuotetta naamariini.
Lihaa en löytänyt annoksesta, jotain tummempia juttuja siellä oli, mutta lihaksi niitä en uskalla väittää, taisivat olla perunan rupia.
Ja jos siinnä oli sitten perunaakaan, niin jauholta maistui, mutta nälkäänhän tuo meni ja vielä ilman mitään mausteita.  >:( >:( >:(

Janssonin kiusaaman alumiinirasian kerran kanssa erehdyin ostamaan.
Ei ollut kalaa, kovia perunan viipaleita ja jotain erikoista..    ???
Tulipahan ostettua "whilinkiusausta"  >:( >:( >:(

Ja sitten nuo valmiiksi "marinoidut" lihat !!  Herra siunaa ja varjele mitä kamaa...

Eipä tässä nyt tällä kertaa muuta.  Suosikaa lähellä kasvatettuja aineksia ja slow foodia  :)

jutzi

Tämmönen tuli tos just vastaan kun juustoraastetta ostin prismasta. No ensin oli kädessä valion mozzarella raaste ja sitten bongasin et tuossahan ois aika halvalla XTRA juustoraastetta...sitten luettuani teksin eli "Gouda juusto ja juuston kaltainen valmiste" ei kyl tippaakaan houkuttanu toi viimenen sen enempiä lukematta ja isolla präntil viel...No valio vei voiton vaikka hivenen hintavampaa olikin :)

linker

missä kohtaa koit tulleesi huijatuksi?
________________________
http://linkerquu.blogspot.com

jutzi

No sanotaan nyt näin että jos puhutaan juustoraasteesta ja sitten kumminkin siinä on juuston kaltainen valmiste niin ei se nyt oikeen kuulosta hyvältä. En kattellu sen enempää prosenttimääriä mitä goudaa oli ja mitä tuo juuston kaltainen valmiste lopulta onkaan et onko tekemistä edes maidon kanssa.

Macex

HK Ohuen ohut Chilikinkku

Positiivista, että mainitaan edes Jalapeno. Negatiivista muuten koko pakkauksen sisältä, ulkokuorikaan ei ollut kummoinen maultaan.

Pakkauskoko:
    250 g

Tuotteen ainekset:
Suomalainen rypsiporsaan kinkku (81 %), vesi, suola (1,6 %), paprika, stabilointiaineet (E450, E451), glukoosi, aromit (mm. mustapippuri, chili, jalapeno, korianteri, tabasco), hapettumisenestoaine (E316), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 81 %.

Hallituksen jäsen 2011-2012, 2012-2013
Tampereen alajaoston puuhamies -2011-2012-2013-
2013
Kuiva ja Naseva.

Whili

Lainaus käyttäjältä: Macex - marraskuu 09, 2012, 17:45:40 ip
HK Ohuen ohut Chilikinkku

Positiivista, että mainitaan edes Jalapeno. Negatiivista muuten koko pakkauksen sisältä, ulkokuorikaan ei ollut kummoinen maultaan.

Pakkauskoko:
    250 g

Tuotteen ainekset:
Suomalainen rypsiporsaan kinkku (81 %), vesi, suola (1,6 %), paprika, stabilointiaineet (E450, E451), glukoosi, aromit (mm. mustapippuri, chili, jalapeno, korianteri, tabasco), hapettumisenestoaine (E316), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 81 %.


Kiitoksia varotuksesta :)    tai no..  taisin kyllä tuota kerran jo ostaa.  Ja mieleni pahoitin  >:(

PP

Menee antihuijauksen puolelle, mutta sille ei ole ketjua. Viikin Prismassa oli tänään iso kyltti "Ahvenanmaan saariston tuore kirjolohi fileenä 12,90 e/kg". Kysyin milloin se on nostettu ja meinasin lentää perseelleni, kun vastaus oli "viime yönä". Tulee kuulemma perjantaisin näin tuoreena. Kassikala on kassikalaa, mutta tuota uskaltaa sentään käyttää kylmäsavuun, graavina tai muuten kuumentamatta, mitä en neljä-viisi päivää "tuoreille" kaloille suostu tekemään.

Jahvetti

Auvisen kala Hyvinkäällä myy tuoretta kalaa torilla joka päivä.

Olen kans joskus katsellut näitä kalatiskien "tuoreita" kaloja. Silmä on harmaa kuin ammu-vainaalla ja haju suoraan haaskalta.

On hieno homma että Viikin Prisma ottaa homman vakavissaan, toivottavasti muutkin perässä!
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

ChIlIDoG

Itse pyärittelin toisen valmistajan "quakamolea" oiskohan ollu santa maria tms. ja purkissa avokaadoa 1,5% kun suolaa 1,6% :D

tonttu

Kauppiaiden pitäisi vihanneshyllyyn laittaa etiketti, pikaquagamoledippiaines siihen tumman möllykän kohdalle, niin ei pitäisi olla kenelläkään valittamista. Nopeammin sen avokadon tilsii haarukalla ja pistää mausteet sekaan, ku odottaa että jauhepussi makuuntuu kermaviiliin.

Meilläpäin saa muuten kalatiskistä kokonaista järvestä nostettua kuhaa 9€/kg sesongin aikaan. Vieressä sitten harmaasilmäkirreä 17.90/kg... arvakkaas kumpaa ostan?

Jahvetti

Lainaus käyttäjältä: tonttu - marraskuu 20, 2012, 15:02:04 ip
Meilläpäin saa muuten kalatiskistä kokonaista järvestä nostettua kuhaa 9€/kg sesongin aikaan. Vieressä sitten harmaasilmäkirreä 17.90/kg... arvakkaas kumpaa ostan?


Aika pahan pistit...

Nykyään kun on pakolliset taulut, jossa kerrotaan pyydystys-/kasvatuspaikka ja ajankohta, niin täytyy ihmetellä tarjontaa.
Lehdissä kissankokoiset mainokset tuoreesta fisusta säävarauksella, sitten tiskissä on viikon vanhoja supisyöttejä.

#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

tonttu

Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - marraskuu 20, 2012, 15:32:32 ip
Lainaus käyttäjältä: tonttu - marraskuu 20, 2012, 15:02:04 ip
Meilläpäin saa muuten kalatiskistä kokonaista järvestä nostettua kuhaa 9€/kg sesongin aikaan. Vieressä sitten harmaasilmäkirreä 17.90/kg... arvakkaas kumpaa ostan?


Aika pahan pistit...

Nykyään kun on pakolliset taulut, jossa kerrotaan pyydystys-/kasvatuspaikka ja ajankohta, niin täytyy ihmetellä tarjontaa.
Lehdissä kissankokoiset mainokset tuoreesta fisusta säävarauksella, sitten tiskissä on viikon vanhoja supisyöttejä.


Joo toi on kyllä keljua, kun itekkin kylmäsavua, graavia ja lämminsavua harrastan, niin tuoretta pitää saada. Pussikalaa en uskalla ostaa ollenkaan ja kalatiskin ukkoa pitää aina morjestaa käsi korkealla ;) Mut itseasiassa pienenä valopilkkuna löysin smarketin hyllystä viimeksi pussikalana kokonaista missä oli merkitty nostopäivä etikettiin. Pari päivää vanhaa uskalsin ostaa ja se osoittautui täysin kurantiksi kamaksi.

btw, itte nostettuna noiden samojen Kuhien kilohinta taitaa mennä jossain 400€/kg tienoilla, et on muuten tosi halpaa! (venettä, raileria, luotainta, uutta vapaa, varmaa uistinta, pilkkihaalaria, vapatelinettä, plaanaria, valtakunnan lupaa, paikallisvenekuntalupaa, syvääjää, se kymmenes uistinpakki, plotteri, järvikortti, haaveja, pappia ja kylmälaukkua kyytiin ja eiku nostamaan ilmasta kalaa! :D)

Lihamestari

Lainaus käyttäjältä: PP - marraskuu 09, 2012, 18:14:27 ip
Menee antihuijauksen puolelle, mutta sille ei ole ketjua. Viikin Prismassa oli tänään iso kyltti "Ahvenanmaan saariston tuore kirjolohi fileenä 12,90 e/kg". Kysyin milloin se on nostettu ja meinasin lentää perseelleni, kun vastaus oli "viime yönä". Tulee kuulemma perjantaisin näin tuoreena. Kassikala on kassikalaa, mutta tuota uskaltaa sentään käyttää kylmäsavuun, graavina tai muuten kuumentamatta, mitä en neljä-viisi päivää "tuoreille" kaloille suostu tekemään.
:D :D :D
Tossa on kylllä päässy kalasedältä kunnon kalavale tai sitten nostan hattua S-ryhmittymän logistiikalle!
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn