maaliskuu 22, 2023, 21:25:56 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


A. Lennart esittäytymässä

Aloittaja A. Lennart, joulukuu 07, 2012, 16:03:00 ip

« edellinen - seuraava »

A. Lennart

Moro!

Olen kolmissakymmenissä oleva chilin kasvattaja / harrastaja. Toissa kesänä tuli kasvateltua parvekkeella tomaattia ja paprikaa, ja aiemmin olen viettänyt useita lapsuuden kesiä mökkien kasvimailla ja perunapelloilla. Viime kesänä kuitenkin parvekkeella komeili kolmea eri chililajiketta: Orange habaneroa, Naga Morichia ja Cayennea. Laitoin siemenet itämään vasta joskus maaliskuun puolen välin tienoilla, joten satokin tuli aika myöhään kesällä. Kunnon sadot pääsin korjaamaan vasta kun olin ottanut kasvit pysyvästi sisälle. Nyt noista kasveista talvehtii boncheja.

Ensi vuodelle onkin sitten säilöttynä varmaan 10 eri lajikkeen siemeniä, mm. Lemon Drop, Orange flame, Turbo Pube, Rawit ja nuo kolme aiempaa.

Chilikastikkeita olen alkanut tekemään myös tänä syksynä, ja nyt takana on jo 6 erilaisen kastikkeen valmistus. Näistä 4:n reseptit löytyy tähän mennessä blogistani http://ruskeapuolue.blogspot.com. Vasta yksi kastike on epäonnistunut niin, ettei sitä ole tullut vedettyä kuin Simo hilloo.

Toby

Noniin taas uutta verta tervetuloa friikkisakkiin!
Hoidan & kasvatan chiliä apinan raivolla.

Jahvetti

#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

masaiman

Terveppä tuloa!

Tietysti vielä kiinnostaa mistä päin vaikuttaa hän...

TunturiTiger


Tiemuh


Minbaari

#816


Aji Inferno

Oletkin sitten jo alan mies - tervetulemast! :) Täällä se sauna tuppaa kuumenemaan yhä parempiin löylyihin! ;)

Whili

Tervetuloa

Ja osanottoni odottamasi maailmanlopun epäonnistumisen johdosta  ;)

A. Lennart

Kanta-Hämeen ytimestähän sitä tällä hetkellä vaikutetaan.

Täällä on huippu tuo kaupungin aarin viljelypalstakin. Kesän vuokra maksaa vain 8e. Onko muilla kokemuksia noiden hinnoista? Ensi kesänä ajattelin väsätä sinne pienen kasvihuoneenkin "ylimääräisiä" chilejä varten. :)

Hehheh, eipä tuota maailmanloppua nyt sentään odotettua tullut, oli vain hyvä hetki kirjoittaa pieni bloggaus ihmiskunnasta sillä varjolla. ;)

Huru-ukko