maaliskuu 22, 2023, 21:18:02 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Chilien hidas kypsyminen

Aloittaja krisu, elokuu 08, 2017, 18:07:43 ip

« edellinen - seuraava »

Laventeli

Jos (kun) nyt näyttää käyvän niin, että sato ei ennätä ulkona kypsyä ennen syyskylmiä, voiko chilit saada kypsymään sisällä niin, että leikkaa kasvista oksia vesimaljakkoon? Kun ei koko kasvi sisälle mahdu.

bobster

Kyllä niitä oksia joutuu syksyisin maljakkoon laittaan ja hyvin on suurin osa kypsynyt. Viime syksynä montufarien kanssa oli muistaakseni vaikeampaa(alkoivat pehmetä vihreinä).
Freedom's just another word for nothin' left to lose- Kris Kristofferson

Mandrake

Omena ja ylikypsä banaani auttaa chilejä kypsymään. Molemmat erittävät runsaasti etyleeniä, mikä nopeuttaa kaikkien hedelmien ja marjojen kypsymistä.

Huru-ukko

Lainaus käyttäjältä: Mandrake - elokuu 27, 2017, 20:45:30 ip
Omena ja ylikypsä banaani auttaa chilejä kypsymään. Molemmat erittävät runsaasti etyleeniä, mikä nopeuttaa kaikkien hedelmien ja marjojen kypsymistä.

Ei auta, ei chilejä. Muita hedelmiä se voi auttaa. Sitä olen itsekkin joskus kokeillut, omasta mielestä se ei auttanut yhtään.

Täällä on suuntaa antavaa tietoa asiasta, mutta ei kunnon artikkelia. Sellaisen olen asiasta lukenut, enpä löytänyt sitä.

Hubert

elokuu 27, 2017, 22:39:33 ip #24 Viimeisin muokkaus: elokuu 27, 2017, 22:48:18 ip käyttäjältä Hubert
Lainaus käyttäjältä: Laventeli - elokuu 27, 2017, 11:58:31 ap
Jos (kun) nyt näyttää käyvän niin, että sato ei ennätä ulkona kypsyä ennen syyskylmiä, voiko chilit saada kypsymään sisällä niin, että leikkaa kasvista oksia vesimaljakkoon? Kun ei koko kasvi sisälle mahdu.


Kyllähän ne väriä vaihtavat ihan irtileikattuinakin. Se on sitten eri asia voiko sitä sanoa kypsymiseksi. Ihan kasvissa itsessään kiinni olevat poditkin "kypsyvät" syksyllä kamalanmakuisiksi ja usein vähäpoltteisiksi kesäpodien irvikuviksi.
Kesällä se sato on tehtävä, sekundaa voi syksyllä halutessaan kypsytellä, mutta siitä ei yleensä kostu kuin pahan mielen...

Mandrake

Totta, ei toimi chiliin! Tutkijat eivät tiedä miksi, mutta chilit eivät juurikaan noteeraa etyleeniä. En ole siis itse kokeillut elyleenin vaikutusta chilillä, mutta muitten hedelmien (avocado, tomaatti) kohdalla toimii hyvin..

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Hubert - elokuu 27, 2017, 22:39:33 ipKesällä se sato on tehtävä, sekundaa voi syksyllä halutessaan kypsytellä, mutta siitä ei yleensä kostu kuin pahan mielen...

Ehkä se ei ole ihan noin suoraviivaista.
Omat kokemukseni ovat, että sisään tuoduista chileistä ja varsinkin maljakkoon tuoduista oksista voi saada kypsymään ihan käyttökelpoista satoa, ei toki yhtä hyvää kuin kesällä. Juttu on vain niin, että irti leikatut tai revityt kypsyvät hyvin vain, jos ne ovat jo kasvunsa kasvaneet ja odottavat vain kypsymistä. Maljakkoon tuotavista oksista kannattaa siis leikellä pois kaikki alamittaiset ja kukat.

kakerock

Erotica baccatum ei meinaa kypsyä. Kumpi on järkevempää: antaa olla viileässä kasvihuoneessa luonnonvalossa vai kantaa kylppäriin lämpimään, mutta hämärään?

miiksuli

Lainaus käyttäjältä: kakerock - syyskuu 20, 2022, 21:44:23 ipErotica baccatum ei meinaa kypsyä. Kumpi on järkevempää: antaa olla viileässä kasvihuoneessa luonnonvalossa vai kantaa kylppäriin lämpimään, mutta hämärään?
Lämpö auttaa. Nyt kun erittäin kylmää niin chili ei vaan kykene fotosynteesiin. Mutta jos vaan pystyt laittaa valosaan paikkaan samalla niin kasvi ei lähe heti kuolemaan. Tiputtaa vaan nyt paljon lehtiä.