joulukuu 11, 2023, 11:01:29 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Sokerijuurikas

Aloittaja tiikeri1, maaliskuu 01, 2014, 09:26:21 ap

« edellinen - seuraava »

tiikeri1

Olen aika paljon lukenut sokerijuurikkaan käytöstä ruuanlaitossa, ihan siis tavallisten juuresten tapaan, mutta niiden saatavuus on varsin heikko, jos nyt ei satu jossain lähellä tuttua jurtin kasvattajaa olemaan jolta niitä kuormasta ostaisi. Joten päätin täksi kesäksi laittaa omalle peltopläntille kokeiluun. Onko teillä kokemuksia sokerijuurikkaan kasvatuksesta? Hyvät lajikkeet meikäläisiin oloihin? Do's and Don'ts noin yleisesti?

Jalapeno-nam

Hah, tää on kiva palsta kun täältä todellakin löytyy ennemmin tai myöhemmin kaikkea kivaa, mitä olen itsekin halunnut kokeilla. :-*

Siemeniä löytyi vielä taannoin täältä: http://www.seemnemaailm.ee/index.php?searchstring=suhkrupeedi&lang=fi&x=11&y=5   , mutta nyt kun tarkistin eipä löydykään enää.

Tämän mukaan siemen maahan- sato vie 100 päivää, joten aikaisempia lajeja olisi hyvä löytää, ainaskin tänne pohjoseen.
http://www.mypatriotsupply.com/Sugar_Beet_Heirloom_Survival_Seeds_p/sugar_beet.htm

Veli venäläisillä on Siperiassakin kasvavia, mutta kun eivät myy ulos mitään. Aika ajoittain olen härkkinyt noita Siperian siemenmyymälöitä, mutta ei. :-\

x46900

Ei kukaan tunne yhtään sokerijuurikkaan viljelijää? Ammattiviljelijältä saisi Suomeen sopivaa siementä (siis jos tuntisi sellaisen ja hän suostuisi myymään...) mutta joo, muakin kiinnostaisi eli jos jostain löytyy, niin saa vihjata!

hellacce

Sokerijuurikkaan käyttö ruuanlaitossa kyllä kiinnostaisi. Mut tosiaan ei tunnu siemeniä olevan helpolla saatavissa. (Helppo=netistä klikkaamalla)
Jätkä kasvattaa rehuja

JN

Vieläkö sokerijuurikkaan kasvattaminen kiinnostaa? Mulla on kaveri, joka viljelee juurikasta. Voin kysyä siemeniä, jos on vielä kiinnostuneita..

Jahvetti

Vähentymään päin on jurtin viljely, kun tuotanto suomessa ajettu väkisin alas. Ennen mulla ei sellaista naapuria ollutkaan, joka sitä ei viljelisi. Muutama kaveri toki edelleen Säkylään satoo kasvattaa. Mitään käyttöä en kyllä omassa keittiössä sille ole keksinyt. Maultaan karvas, rakenteeltaan kymmenen kertaa tikkuisempaa kuin yli-ikäinen nauris.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

JN

Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - joulukuu 13, 2014, 15:31:43 ip
Vähentymään päin on jurtin viljely, kun tuotanto suomessa ajettu väkisin alas. Ennen mulla ei sellaista naapuria ollutkaan, joka sitä ei viljelisi. Muutama kaveri toki edelleen Säkylään satoo kasvattaa. Mitään käyttöä en kyllä omassa keittiössä sille ole keksinyt. Maultaan karvas, rakenteeltaan kymmenen kertaa tikkuisempaa kuin yli-ikäinen nauris.


Älä nyt lannista ;). Juttelin eilen kaverini kanssa, joka viljelee sitä. Rehujuurikkaan siemeniä kuulemma pystyy hommaamaan helposti, jos haluaa kokeilla. Tosin muutama henkilö täällä on jo kysellyt siemeniä ja heille toimitan ko.kaverilta saamia siemeniä.
Seuraava asia on sellainen, joka herättää monen foorumilaisen mielenkiinnon. Joka vuosi järjestetään kasvatuskilpailu, siitä että kuka kasvattaa isoimman juurikkaan. Ilmeisesti kilpailu on avoin, eikä tarvitse olla ammattilainen...

JN

Nyt olisi jaossa muutamia siemeniä nopeimmille..

tiikeri1

Joku juttu tässä lienee, tai sitten viimevuonna ostamissani siemenissä oli jotain pahasti vialla. Useampi sata siementä kylvin ja yksikään ei noussut pintaan. Samaa satsia on vielä jäljellä jota kokeilen uudelleen, mutta jos jollain vielä on siementä tarjolla, sopii tarjota privalla.