syyskuu 25, 2023, 13:17:15 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Hegezin ykkönen.

Aloittaja Hegezi, joulukuu 25, 2014, 19:57:05 ip

« edellinen - seuraava »

Hegezi

joulukuu 25, 2014, 19:57:05 ip Viimeisin muokkaus: tammikuu 24, 2015, 17:32:48 ip käyttäjältä Hegezi
Jalla jalla vaan kaikille. Olen suht uusi naama foorumeilla, ja aloittelen/olen jo aloitellut tässä kuluvan syystalven aikana pienimuotoista chiliprojektia. Kerrostalossa asustelevana opiskelijana tilanpuute tulee olemaan luultavasti ongelmista suurin, mutta eiköhän suuruudenhulluus ja paniikki keksi siihenkin jotain ratkaisuja kevään mittaan.

- Lopullinen tilanne - 24.1. -

Naga Morich C. Chinense 2/2
Fatalii C.Chinense 2/3
Peito de Moca C. Chinense 1/5
Pink Habanero C. Chinense 1/3
Habanero Orange C. Chinense 2/2
Starfish C. Baccatum 2/3
Champion C. Baccatum 2/3
FG Aji Fantasy C. Baccatum 3/4
Lemon Drop C. Baccatum 7/7
Aji Cristal C. Baccatum 0/3
Jalapeño, SS-market C. Annuum 1/3
Hot Tomato C. Annuum 2/3
Tabasco Greenleaf C. Frutescens 1/3
Kasvatusalustana tulee jatkossa toimimaan kookos.
Valaistus 2x 36W ESL + 120W LED

0lli

Hyviä, perusvarmoja lajikkeita :) Onko siivouskomeron seinät valkoiset? Jos on niin foliot voi oikeestaan repiä pois, paremmin heijastaa valkoinen seinä. Mites kevättä/kesää ajatellen, löytyykö ikkunoita jonne aurinko paistaa? :)
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

Hegezi

Osa seinästä valkoista ja osa kellertävää. Tuosta taisikin saada käsityksen että olen rullakaupalla sitä sinne laittanut, tosiaan vain sellaisiin kohti joissa katsoin tarpeelliseksi :D Ikkunalauta ja keittiön pöytä varmaankin valjastetaan käyttöön kelien lämmettyä, kämpässä on sen verran vetoista akkunoiden lähettyvillä etten kovin kylmillä keleillä uskalla niitä siihen jättää. Vastaavalla tavalla onnistuin viime keväänä pari Habaa tappamaan ja nyt pelaan ihan varman päälle. Koetan pitää saksien kanssa kasvustoa sen verran kurissa että suurimman osan saa pidettyä piilossa lämpimämpiä kelejä varten.

0lli

Selvä pyy! :) Tosiaan itsellä satosi viime loppukesästä luoteis-ikkunalla Jigsaw, vaikka aurinkoa tuli joku tunti vaan loppuillasta, tuli todistettua kuinka tehokasta tuo ulkoa tuleva valokin on, eikä tarvii aina olla suoraa auringonvaloa!
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

HegeziTätä en nyt vielä ihan hetkeen olisi omissa oloissani odottanut, mutta Nagassa on näköjään nupun alku! Anteeksi Samsungin rupuinen kuvanlaatu.

Lisäkuvia muista kasvateista tulee kunhan on kotiuduttu vähän paremmin.

Hegezi


Passiivissa ollut Lemon drop kerkesi näköjään nauttimaan joulun aikaan vähän liian tiukkaa ateriaa. Litkuja jatkettu aika roimasti puhtaalla vedellä.


Kasvarin yleiskuva. Revin suurimmat foliot seinästä ja hinkkasin kellastumia aika raivokkaasti pois, kiitos edellinen asukas suuresti näistä jäljistä. Toinen ylivanhoista motonetin lampuistani tilttasi myös loman aikana, hätävaraksi tunkaisin Bilteman 23w rotiskon kiinni. Myös erittäin kosherin pystylampun itsetehty heijastin otti hinkkausoperaatiossa osumaa ja joutui telakalle. Ämpärihydrossa oleva Naga ei oikein tyksinyt privaattivalonsa laukeamisesta ja on hiukan enemmänkin nurpollaan.

Noh, jospa tämä tästä. Illan hommana raksata uusi heijastin toiselle lampulle ja alkaa suunnittelemaan uuden valon hankkimista.

Viimeiseinä vielä: antakaas joku viisas meitsille ehdotus Annuumista, ajattelin yhden tai kaksi puskaa kasvattaa. Maku > näkö.

bobster

Miksi annuum? Joku Jalapeno tai muu täytettävä grilliherkku. Viisas! ;D
Freedom's just another word for nothin' left to lose- Kris Kristofferson

Trioniska

Itse melkein tilasin Mr Fataliilta tuommoisen... Otin Madagascarin sijaan kun muutoinkin niin paljon violetin sävyisiä podeja tulossa jos kasvukausi onnistuu.

http://fataliiseeds.net/search?query=Explosive+Emberhttp://fataliiseeds.net/search?query=Madagascar

Toinen kohtuullisen näyttävä ja ilmeisesti ihan pätevän makuinenkin

http://fataliiseeds.net/search?query=Numex+TwilightOmakohtaisia kokemuksia siis ei ole mutta tuossa olisi annuumeiksi kaksi vahvaa ehdokasta...
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

Hegezi

Ajattelinpa ihan vain ekan kauden kunniaksi mahdollisimman montaa erilaista ihan kokemuksen kannalta koettaa kasvattaa :D Joku reiluhkon kokoinen Jalapeno olisi kyllä ihan näppärä. Pitää tiedustella lähipiirin chiliautistikansasta joskohan heillä olisi heittää.

Trioniska: Kiitän! Laitan fataliille tilauksen ensi viikon puolella niin tuli juuri sopivaan aikaan. Suoritanpa itse vielä pientä tutkailua kyseisistä lajikkeista.

Trioniska

Vilkaise samalla chinenseistä ainakin nuo miltä vaikuttavat   :)
Tämän kuun aikana yli 15€ ostot ilmaisella postituksella  ;)


Cheiro Roxa

 
CGN 21500


Jamaican Scotch Bonnet
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

Hegezi

Kiitän ehdotuksista! Käyn tässä viikonlopun aikana tarkemmin läpi.

Rupesinpa tässä asuntoa siivoilemaan ja löysin muutaman pussitetun siemenen hamasta menneisyydestä. Menivätpä sitten samantien lautalle ja lattialämmityksen päälle muhimaan:

Elikkästä joo. Joukon jatkoksi liittyivät juuri Aji Cristal ja Habanero Orange, katsotaan itävätkö toverit millä prosentilla. Lemon Dropeille olen muutaman kasvatti-isän jo saanut joten ylijäämätaimiakaan ei välttämättä tarvitse roskiin paiskata.

Hegezi

joulukuu 30, 2014, 02:00:17 ap #11 Viimeisin muokkaus: joulukuu 30, 2014, 02:28:56 ap käyttäjältä Hegezi
Ourait. Pikkasta tilannepäivitystä.

Toinen Naga kasvaa ja kukoistaa - onpa ruennut puskemaan nuppuja ihan urakalla. 4 oli erotettavissa tämän illan tarkastelukierroksella. Sisarus sinnittelee bubblerissa, en ole saanut sille vielä kunnon valoa mutta tämä viikko tuonee asiaan ratkaisun!

Parin Lemondropin suhteen tein kokeiluluontoisen ratkaisun ja latvoin toisen varsinaisen lehtiparin jälkeen. Katsotaan mitä sanovat aiheesta.

Idätyslautallakin hieman tapahtuu: toinen Habaneron siemenistä on lähtenyt itämään. Aji Cristalien puolella ei vielä elonmerkkejä.

Olen myös luultavasti saamassa tällä viikolla 120W Led Finlandin valon, joka buustannee kasvua jonkin verran.

edit: yön pimeydessä laittelin vielä jalapenoja ja beisikkejä paprikoita muutaman lauttailemaan. Ei ole suoraan sanottuna noitten itämisestä suurimpia odotuksia mutta eipä muutama tilanviejä lisää haittaakaan. Keittiön ikkunalle pääsevät jos jotain itua esiin tulee.

Hegezi

Olin unohtanut keittiön pöydälle vanhalla lautalla olleita siemeniä pariksi viikoksi - ajattelin ne tänään vihdoin ja viimein heittää menemään mutta ilokseni huomasin että yksi itämään laittamistani kaupan Jalapenon siemenistä oli itänyt! Huomenna multiin ja jäädään odottamaan jatkoa.

Hegezi

Putkeen taasen meni. Onnistuin kypärää jalapenosta irrottaessani repimään sirkkalehdet tuusan paskaksi joten se siitä taimesta (alkoholilla saattoi olla osuutta asiaan). Noh, uuden satsin itämistä odotellen.. Habaneroista iti 2/2, tänään varmaankin jo turpeeseen. Aji Cristaleista ei ole yksikään vielä päätään nostanut, jatkamme odottelua. Huomenna siementilaus Fataliille.

Trioniska

Tuommoinenkin riittää jos raatelun kohteeksi joutuu... jälkimmäinen noin kuukautta myöhemmin  ;)

 
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

Hegezi

Joo, olisin kyllä pelastusoperaatiota koettanut jos lehtivihreää olisi ollenkaan jäänyt paikalleen. Pelkällä varrella ei kuitenkaan kovin pitkälle pötkitä.

Hegezi

Noniin. Laitellaanpa jotain kuvatustakin aiheesta kun jaksoin dagenefteristä huolimatta hetken kännykän varressa heilua.

 
Ämpärissä oleva Naga on saanut kasvatettua kunnon kokoiset juuret, ja saa ensi viikolla myös valon päänsä päälle. Odotettavissa kasvuspurttia, hyvällä tuurilla jopa ohi sisaruksestaan.


Sisarus-morich. Puskee nuppua hyvää tahtia mutta tuskinpa alkaa tämän kokoisena ja ikäisenä vielä kauheasti sadottelemaan. Tykkää suuresti uudesta lähes 4 litran pöntöstään.


Passiivissa oleva Lemon Drop on virkistynyt viime viikosta huomattavasti, liemet olivat pikkukasville selvästikin liian äkäiset.

Molemmat Habanero Oranget ovat myös itäneet ja laitoin ne tänään kookokseen. Aji Cristaleissa ei vieläkään elonmerkkejä.

0lli

Lainaus käyttäjältä: Hegezi - tammikuu 01, 2015, 22:02:31 ip
Aji Cristaleissa ei vieläkään elonmerkkejä.


Tuo Aji Cristal on monella foorumilaisella ollut hidas itäjä, eli odottelua vaan :)

Itselle tosin oli sattunut siemenketjukirjeestä erittäin elinvoimaisia aji cristalin siemeniä, kolmessa päivässä iti ^^
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

Hegezi

Juu, ei mulla ressiä noitten suhteen ole. Muutenkin tulivat vähän ylimääräisenä tuolta kätköistä mukaan lautalle niin menetys ei ole suurensuuri jos eivät idäkään. Saatanpa huomiseen tilaukseeni laittaa niitä myös mukaan just in case.

Hegezi

Noniin! Tällaistapa lähti tulemaan. Innolla odotellen.


Pink Habanero 
Starfish
Hot Tomato
Trepadeira Werner 
Aji Fantasy
Tabasco, Greenleaf
Champion


.. ei hyvä luoja tätä määrää. Kai sitä pitää ite kohta muuttaa häkkivarastoon asumaan että kasvit mahtuu sisätiloihin. ;D