heinäkuu 21, 2024, 19:13:27 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Hegezin Toinen.

Aloittaja Hegezi, lokakuu 25, 2015, 02:15:18 ap

« edellinen - seuraava »

Hegezi

lokakuu 25, 2015, 02:15:18 ap Viimeisin muokkaus: toukokuu 02, 2016, 15:29:16 ip käyttäjältä Hegezi
Savosta kuuluu taas. Lokakuu lähestyy loppuaan, ja chilikärpäsen purema ei ole ainakaan paranemaan päin. Tänä vuonna organisoidumpaa meininkiä ainakin haaveissa.
Rupean myöskin leikkimään Pubejen kanssa, katotaan kuinka äijän käy.

EDIT: Todellinen lista:

Pubet:
2x Montufar
2x Red Peruvian

Annuumit:
2x Leek
1x Jalapeno Hercules

Baccat:
1x Lemon Drop
2x Aji Cristal
2x Trepa
1x Starfish
1x Campane
1x Quintisho

Chinenset:
1x Naga
1x Trinidad Peach
1x Chocolate Haba
1x Pink Haba

Muuta:
1x Blue Hubbard (kurpitsa)
3x Tumbling Tom Red
läjä härkäpapuja lajiketta x

Semmoista. Rakentelen keväällä vanhempien maatalon kupeeseen suojan tapaisen, ja sinne olisi tarkoitus majoittaa ainakin suurin osa pubeista. Kasvariksi en sitä suostu kutsumaan, koska tulee varmaan olemaan pääasiassa pelkkä katto. Jos joku enemmän kasvattanut haluaisi heittää muutaman lisäpube-ehdotuksen, en pistäisi pahakseni. Varmaan jotain keltaistakin sorttia, nuo kun ovat kaikki punakkaa tällä hetkellä.

Quintisho on mulla tuollainen talvikasvatteluprojekti, laittelin ehkä kuukausi sitten itämään ja nyt on terhakka puskanalku bubblerissa kasvamassa. Rocotoista Montufareja myös muutama lautalla, haluan ensi alkuun testata kuinka paljon pitempään itämisessä kestää, muita pubeja mietitään sitten kun ketjukire kolahtaa luukusta.

Trioniska

LainausRocotoista Montufareja myös muutama lautalla, haluan ensi alkuun testata kuinka paljon pitempään itämisessä kestää, muita pubeja mietitään sitten kun ketjukire kolahtaa luukusta.


Ei se itäminen vaan podien kypsymiseen tarvittu aika...

http://chilimuistio.blogspot.fi/2015/10/vuoden-2016-ensimmaiset-itajat.html
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

Hegezi

Jep, ja pääasiassa se. Montakohan muuta lausetta jätin puolikkaiksi aamukahden ansiosta :D. Ensimmäinen Montufar tosiaan iti näköjään kolmeen päivään, että ei ongelmia luvassa siltä osastolta.

Trioniska

Lainaus käyttäjältä: Hegezi - lokakuu 25, 2015, 12:47:16 ip
Jep, ja pääasiassa se. Montakohan muuta lausetta jätin puolikkaiksi aamukahden ansiosta :D. Ensimmäinen Montufar tosiaan iti näköjään kolmeen päivään, että ei ongelmia luvassa siltä osastolta.


::) Itsekin aina välillä jotain vanhaa iltasella tehtyä kirjoitusta ihmetellyt että mitäs minä tuossa naputellut kun ei vain aukea ilman puuttuvia sanoja/ lauseita...
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

Hegezi

Jeppistä jee, vartti joulukuun puolella ja kausi pääsee uusien rehujen osalta alkuun. Lautalle muutama hassu pube:


Hegezi

Noista sitten iti kunnolla 3 Peruviania, yksi Locato ja yksi Montufar. Toinen Montufar oli jo aikaisemmin lehtiään laitettu levittelemään. Pubeja siis kuusi kappaletta tälle kaudelle. Harsosääskien perkeleet ovat olleet riesana myös idätysastioissa, sokerilitkuansoja ja altakastelua enemmän en ole ongelmaan vielä jaksanut paneutua, jospa joulun jälkeen olisi energiaa.

Kuvia en jaksanut napsia, pornoledivalossa kylpevät sirkkalehdet eivät ole niin kaunis näky.

Hegezi

tammikuu 02, 2016, 18:35:16 ip #6 Viimeisin muokkaus: tammikuu 02, 2016, 23:21:08 ip käyttäjältä Hegezi
Jaahah, ensimmäisen viestin voi tällä hetkellä skipata huonona vitsinä. Että tämä idättelykö pysyisi tassussa. Mitähän minä edes mietin. Uutta exceliä vaan rustaamaan.Tässäpä lähti chinenset, annuumit ja baccat. Mieli tekisi vielä semillakselta testimielessä tilata vähän kaikkea kivaa mutta koetan malttaa mieleni.

Toivottavasti nuo kaikki eivät idä  8)

Trioniska

Lainaus käyttäjältä: Hegezi - tammikuu 02, 2016, 18:35:16 ip
Jaahah, ensimmäisen viestin voi tällä hetkellä skipata huonona vitsinä. Että tämä idättelykö pysyisi tassussa. Mitähän minä edes mietin. Uutta exceliä vaan rustaamaan.

[img width=400]https://lh3.googleusercontent.com/HyOI4H20P_hJfehWdvrySU_R1IKpPDQUuni_eeh1xjx4dPHHlrgJK4tbkHJIWF-hzfeTVW2wxe9vF9IJoEFs6_9aZykQvxFZQkJKzaSoOMxxkKA4uv4HFl6nPakJtKawqzFFoECu4FSJqqzYM3B3kH4IsFQy3v3FofkQXnuD46_OuzpuL0OinIMseHHPhYSf_hjSQdpebE9aaFTOTUs7wnO_zJspX--ZaLE2hPo1RuDkOzgQaiDq9N8YKMEKERDE02gqVzR4d77jXNpPPXjHeTKdtAdKCQo-cRt2D_2qRA2SnEFaKTvBNl0PMZ1CXm9QkkdA1PO6DDu8QDWBYn3T-NLGQ-j80m2VI_N4D4DVUmB19Mhb0n1bsrcbw43yas9IgHWrpmREhFpDy8kas0hGsBfK5tMyf3axlsI_xfUXbylZjF6YFIIScuvw2gI1JS6Ia4Df-j61BEifC2Q17YORvXWqgpwrp6vIQVZ_c9zzWeOkH2d-lfby7t4UE6CQjxBTBwUCH1ES_omuLQ-1O9Vy95cwrjuMensd6Vjvr3758erruGfoqheDXW8qVsAtsvRDkg_H=w622-h829-no[/img]

Tässäpä lähti chinenset, annuumit ja baccat. Mieli tekisi vielä semillakselta testimielessä tilata vähän kaikkea kivaa mutta koetan malttaa mieleni.

Toivottavasti nuo kaikki eivät idä  8)


Niin minun kohdallani ei kuva näy (googlen uusimmat muutokset hankaloittivat jälleen kuvien lisäilyä...)
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

Hegezi

tammikuu 02, 2016, 23:19:41 ip #8 Viimeisin muokkaus: tammikuu 02, 2016, 23:21:33 ip käyttäjältä Hegezi
Jööh. Tutkitaanpa tapausta.


edit: nyt on fb:n kautta, toimii jos on toimiakseen.

Trioniska

Lainaus käyttäjältä: Hegezi - tammikuu 02, 2016, 23:19:41 ip
Jööh. Tutkitaanpa tapausta.


edit: nyt on fb:n kautta, toimii jos on toimiakseen.


\o/ Jee I can see it  ::)
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

Hegezi

Lautan lajikkeista kaikki paitsi chinenset itäneet. Osaa olla hidasta viime vuoteen verrattuna.

Chilitarvikkeen kamppeet kävin tänään hakemassa postista, mahtoi olla näky kun minä postin pienellä työntökärryllä keskellä hankea työntelin laatikkokasaa eteenpäin.. Noh, ei ole tarvetta ostaa perliittiä tai vermikuliittia ennen seuraavan vuosituhannen vaihdetta.

Locato + yksi Red Peruvian heittivät sirkkavaiheessa veivinsä syystä X. Muut porskuttavat terveinä etiäpäin, ja ensimmäisenä itänyt Montufar aloitti jo kukkimaankin. Aikataulussa ollaan vielä tällä hetkellä.

Hegezi

tammikuu 27, 2016, 03:02:05 ap #11 Viimeisin muokkaus: tammikuu 27, 2016, 03:10:23 ap käyttäjältä Hegezi
Jeppistä. Suurin osa on vihdoin suostunut itämään. Kaksi murheenkryyniä on jäljellä, Peito de Moca ja CGN21500. Heitän molempia huomenna kourallisen lautalle ja toivon että kerkeän saamaan edes maistiaiset. Jospa kylkeen vaikka pari minipaprikaa.

Pubejen juurikasvu yllätti, montuvaari rupesi kellastelemaan lehtiään ja uteliaisuudesta vilkaisin ruukkuun, valkoisen massan vyöry silmille aiheutti akuutin yötarhuroinnin ja ruukutuksen isompaan pönttöön. Lopuille Pubeille sama käsittely ensi viikon mittaan.

Onnistuin jo melkein tappamaan Quintishonkin, en ollut vilkaissut bubblerin liemiä kiireiltäni useampaan viikkoon ja juurimätä oli pahana. Uudet liemet ja ankara juurten saksinta taisi pelastaa tilanteen tällä kertaa. Pääsin siitä myös maistelemaan ensimmäiset podit, mukavan kirpakoita ja raikkaita.

Hegezi

Dodiin, jospa ihan kuviakin pitkästä aikaa. Koetin häslätä Google Photosin kanssa, huikatkaa joku että ei näy jos on ropleemaa niin vaihdan toiselle alustalle.

Taimia: Chocolate habaneroa, Fatalii takana kypärä päässä, loput ovat läjä Aji Cristalia ja Championia.


Viikkoa-puoltatoista aikaisemmin mullattuja: Trepaa, Campanea, Leekkiä, Jalapenoa. Taustalla olevat kaksi isompaa ovat kaverin evakoittamia Pink Haban pistokkaita.


Pubet. Takarivissä Montufarit ja edessä Red Peruvianit. Vasemmanpuoleinen Montufar näyttää kärsineeltä, koska joutui olemaan liian pienessä ruukussa todella pitkään. Muutkin pubet olivat jo kasvattaneet pienemmät ruukkunsa aivan täyteen juuria, joten vaihdos tuli paikalleen.


Pyydän anteeksi huonoa laatua mutta tämän vertaakaan kuvaa en saanut ilman lediä päällä. Kuvassa Quintisho joka on selättänyt juurimätänsä voittajana. Vahingosta viisastuneena litkut vaihdetaan jatkossa ajallaan. Tämä ei tällä hetkellä saa kun toisten lamppujen hajavaloa, mutta tuntuu sekin parin talvipodin tekoon riittävän.Näitten lisäksi lautalle meni minipaprikaa, ja uusiokierros CGN21500 sekä Peito de Mocaa kun eivät ensin suostuneet itämään.

wipsu

helmikuu 04, 2016, 12:06:49 ip #13 Viimeisin muokkaus: helmikuu 04, 2016, 12:08:35 ip käyttäjältä wipsu
Ei näy ei. Itse säädään kuvat googlen picasan kautta ja siellä pitää päivittää kansio julkiseksi, niin että muillekkin näkyy. Tsemppiä!
muoks: Haha nyt ne näkyvät..
Yks
Kaks
oho.

Petteri Nuora

Itsellä näkyy kuvat myös mainiosti

Hegezi

Mitäänhän en siis tässä välissä tehnyt. Internet works in mysterious ways.  8)

Hegezi

Kuukausipostauksen aika. Pubet ovat aiheuttaneet surua ja murhetta: on överiä, on vajaria, on liikakastelua. Nyt ollaan saatu tasapaino takaisin, jospa alkaisi näkymään kasvussakin. Kiire kyllä tulee tätä vauhtia.

Lehtivahinkoja ottaneet Red Peruvianit:

Ja toipumaan päin olevat Montufarit. Kasvutyyli näillä kahdella kuin yö ja päivä, vaikka olosuhteet samat.
Sitten parempivointista osastoa. Ensin pikkubaccat: Trepa, Campane ja Starfish.


Ja kesän grillinamit, pari Leekkiä ja Jalapeno Hercules:


Lisäksi kulmassa kasvaa vielä pari pienempää Aji Cristalia ja Trepaa, ja yksi elossa oleva Chocolate Habanero joka ei halua kasvaa, ei sitten millään. Talvetuksessa olleet Habanero ja Aji Fantasy heittivät veivinsä huonomuistisuuden vuoksi. Korpeaa, mutta minkäs teet. Chilien lisäksi kasvamaan lähtee tällä viikolla ainakin tomaatit, muitten rehujen kanssa pitää vielä katsella. Peito de Moca tai cgn21500 eivät halunneet vieläkään itää, ensi vuoteen siis niitten osalta.

Hegezi

Niin vain kaksi kuukautta ottaa lipsahti ilman päivityksiä. Sekä kasvattaja että kasvit ovat toistaiseksi kiireistä huolimatta elossa.

Tähän päivitykseen olen laiska ja lisään vain yhden kuvan:Toisesta Montufarista on kasvanut todella komea puska. Tänään herra pääsee lopulliseen 18 litran ruukkuunsa.

Mietin tässä myös että jokohan ainakin pubeja uskaltaisi rueta siirtämään parvekkeelle, luvatut yölämmöt ovat 7 asteen luokkaa ja kyllähän tuossa lasitetulla on aste-pari enemmänkin. Taimikasvatustiloista ei voi käyttää hyvällä omallatunnolla edes termiä ahdas, tilanpuute on valtava.