maaliskuu 24, 2023, 18:07:20 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Farmer's Market Potato Jalapeno

Aloittaja sorrii, toukokuu 12, 2017, 21:28:11 ip

« edellinen - seuraava »

sorrii

Tulipa tätä tilattua Fataliilta jo toissa keväänä: Siemenet hukkuivat tai jäi tulematta ...?!?
Toisella yrityksellä viime vuoden keväällä sain idätettyä ja kasvamaan. Kasvimaalla kasvoi ihan tavallinen jallu ja "joku outo": Menivät kai idätyksissä sekaisin tai sattui epäkelpoja siemeniä. Yksi heikko yksilö jäi kasvamaan kotiin ja laitoin sen pikku-nft'hen loppukesästä: Sato siinä muiden varjossa itä-parvekkeella oli pari kuivunutta rusinaa ..  ??? .. (ei meinaa tää nyt onnistua, ajatteli hän ...)
Laitoin sen jallun sitten kuitenkin vapaana olevaan idätyskaappiin hyvään valoon syksyllä ja sain sitten talvella jotain satoakin. ( :o hei täähän on hyvää! Otampa siemeniä talteen ja annetaanpa kasvaa talven yli ... )
Nyt sitten kevättalven aikana on tullut siitä poimittua muutamia vihreitä mietoja jalluja ruokiin ... kiva-kiva ...

Tänään poimin siitä risukasasta muutaman kypsän ja oikeestaan vasta tajusin tämä idean! Niissä podeissahan tosiaan on pinta kuin perunassa. Oon tähän asti sivuuttanut asian ja ajatellut että tuli taas sairaita podeja ...  ::) ... Miljonaa chiliä kun kasvattelee, niin ei aina tule ajateltua näköjään: Tätähän se nimikin lupailee.Tässä siis jallu joka on vihreänä jokseenkin normaali aika mieto, mutta maukas jallu. Punasisena pinta muuttuu tosiaan oudoksi ja punainen sisus on paksu, epätavallisen pehmeä, melkeimpä vetinen, ja tosi makea ja hyvänmakuinen!

Nythän sitten jälkiviisaana Googlailin sitäkin lajiketta:
http://www.pepperseeds.eu/jalapeno-farmer-s-market-potato.html
http://pepperlover.com/pepper-seeds/pepper-species/capsicum-annuum/farmers-jalapeno-detail

Nyt siis menee se alkuperäinen aito[=Fatallii seeds] yksilö uuteen alustaan ja isoon astiaan kesäksi. Arvailla sopii tässä vaiheessa onko tuo hybridi mahdollisesti ja/tai onko vakaa lajike jonka  siemenistä tulee samaa herkkua. Ei ookaan ikävä Gauchoa tai niitä tuhatta muuta jallua ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Lucyfer

Onpa hauska :)

Onko tuo kuori kuitenkin ihan normaalisti syötävä, vai pitääkö erikseen kuoria? Tuo voisi olla hauska lisä ensi vuotta ajatellen :) Jostain syystä en onnistunut itse saamaan edes tavallisen jalapenon siemeniä, ei löytynyt Fataliilta ainakaan viime vuoden tilaukseen :/

MRgreen


Lucyfer

Eikös Fatalii mm. ole risteyttänyt tomaattia ja perunaakin keskenään, vai muistanko ihan väärin? Koisokasvejahan nuo ovat kaikki, miksei periaatteessa voisi risteyttää myös paprikakasveja perunan kanssa?

Saatan olla väärässä, en jaksa nyt tarkistaa :D

Mutta enemmän tuo kuori näyttää mielestäni kiivihedelmän kuorelta kuin perunan.

sorrii

Raakileina ne näytävät ihan tavallisilta vihreiltä jalluilta. Kun podit vanhenevat alkavat muuttua laikukkaiksi kuin ripsiäisten syömät lehdet. Siinä vaihessa kun ovat kypsiä on koko kuori muuttunut ja kun podi pehmenee muuttuu kuori vielä vähän ryppyiseksi ... ON jännä. Sisus on kypsänä makea ja hyvä. Melkeimpä vetisen pehmeä ... Levittettävä leivänpäällisjallu  :)

Kuten kerroin tilasin itse juurikin kuvatun erikoisen kuoren takia, mutta kasvattaessa olin unohtanut koko asian ja luulin niitä laikukkaita podeja vain jotenkin viallisiksi!
Näyttää niistä toisenkin polven kasveista tulevan ainakin samaan tapaan karvaisia. On siis varmaankin vakaa vanha lajike ... Syksyllä löytyy siiduja  ;) ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Memsie

Lainaus käyttäjältä: Lucyfer - kesäkuu 16, 2017, 17:58:54 ip
Eikös Fatalii mm. ole risteyttänyt tomaattia ja perunaakin keskenään, vai muistanko ihan väärin? Koisokasvejahan nuo ovat kaikki, miksei periaatteessa voisi risteyttää myös paprikakasveja perunan kanssa?

Saatan olla väärässä, en jaksa nyt tarkistaa :D

Mutta enemmän tuo kuori näyttää mielestäni kiivihedelmän kuorelta kuin perunan.


Varttaminen ja risteyttäminen on hippasen eri asiat. :) Perunaa, tomaattia ja chiliä/paprikaa voinee varttaa kyllä, risteyttämällä ei varmasti saavuteta mitään.

Lucyfer

Juu, arvelinkin olevani täysin hakoteillä  ;D