syyskuu 26, 2023, 21:47:18 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


MorugaReaper 2019

Aloittaja MorugaReaper, marraskuu 03, 2018, 15:34:01 ip

« edellinen - seuraava »

MorugaReaper


11 kpl latvottuja Aji Amarilloja. Niistä 5 on isopodisia ja 6 normaaleja. Ovat haaroittuneet hyvin. Ovat jo lähes 60 cm korkeita mullan pinnasta.


Edessä kaksi hainan Yellow Lanternia talvehtimassa. Leikattu tapiksi aiemmin. Vasen on jo 3 vuotias ja oikea 2 vuotias.MorugaReaper

10 päivää sitten pistin C.annuumien siemenet villakuutioihin täydennyskylvöön, mutta yhtään niistäkään ei ole vielä itänyt.  >:( 
Mahtavatko kostaa viimekauden, silloin heitin C.annuumit tilanpuutteen takia taimina kompostiin.  ??? :-\


Huru-ukko

Älä rakasta siemeniäsi  ;)  ;D.

MorugaReaper

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - helmikuu 08, 2019, 17:09:13 ip
Älä rakasta siemeniäsi  ;) ;D .Mitenkä tämä nyt liittyy siementen itämiseen mitenkään.  :o :o :o

MorugaReaper

helmikuu 24, 2019, 12:07:55 ip #44 Viimeisin muokkaus: helmikuu 24, 2019, 12:13:37 ip käyttäjältä MorugaReaper
Chilit kasvavat hyvin ja aikataulussa, jos kevät on samanalainen kuin 2018. Ph-ongelmista päästiin eroon kun siirryin vesiviljelyssä IKH:n 85% fosforihappoon. Jostain syystä väkiviinaetikka ei enää toimi kuten aiemmin. Käytän etikkaa kuitenkin turvemultaruukuissa helpon annostelun takia ilman näkyviä ongelmia. Rocotot kukkivat jo paljon, mutta onneksi ei podeja vielä näy. C. annuum-taimia on vain 4.

Aji Amarillot innostuivat joukolla kukkimaan. Podien alkuja on jo kymmeniä.RyhmäEbb:ssä C.baccatum:t ovat innostuneet kasvamaan. Lehtien väristä näkee että Ph on kohdallaan.Keittiön Aji Amarillot ovat latvonnan jälkeen haaroittuneet hyvin ja tekevät satoa jo nyt. Aikainen aloitus kannatti.

C.chinenset ryhmäEbb:ssä ympärillä hullutteluBox:n C.chinensejä.Sama ryhmäEbb hieman eri suunnasta. Kokoero hullutteluBox:n taimiin on silmiinpistävä. IWS-systeemissä kasvihuoneessa osat vaihtuvat.Aji Charapita kukkii ja nuppuja on satoja.

MorugaReaper


Nyt pitää vain kärsivällisesti odottaa.... 8)
Aji Amarillo podittaa ja näitä on jo kymmeniä ja kukkia vielä enemmän.MorugaReaper

maaliskuu 09, 2019, 12:43:53 ip #46 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 14, 2019, 18:49:11 ip käyttäjältä MorugaReaper

Koska C.annuum:t eivät itäneet tarpeeksi, pistin itämään muutamia tomaatteja. Saa jotain makua salaatteihin kesällä. Villejä ja Erk on kolme siementä ja muita kaksi itämässä. Yhteensä 28.
Kylvin kokeeksi SpeedGrow-villakuutioihin. Antaa mahdollisuuden vesiviljelyyn ja myös turpeeseen. Jokusen voisi laittaa NFT-systeemiin, jos vain itävät.


1. Mexikon villitomaatti     
2. Perun villitomaatti       
3. Calapacos villitomaatti   
4. Banana Legs             
5. Black Plum               
6. Erk                     
7. Kumato                   
8. Long Willi                 
9. Pink Tiger               
10.Tigerella                 
11.Tumbling Tom Red

12.Zitronen       

MorugaReaper

Tänään pistin keittiöyrttejä itämään. Sperlin siemenlevyt menivät ruukkuihin BioBizz-Light turpeeseen. Persiliaa, basilikaa, ruohosipulia, rucolaa ja tilliä.
Tomaateista on jo itänyt 3 Mexikon villiä tomaattia ja yksi perun villitomaatti. 2 mexikolaista jo 3 päivää kylvöstä.
Kun villit chilit vaativat pitkän itämisajan niin näyttää tomaateissa asia olevan päinvastoin. Mitä villimpi sitä nopeampi alkuunlähtö.

MorugaReaper

Aamulla siirsin 24 C.chinenseä ryhmäEBB:stä 24 ruukkuiseen IWS-systeemiin. Klo 10:00 alkoi ensimmäinen ravinnenesteen ajo ruukkuihin. Tokokuussa sitten kannan sisäruukut kasvariin ulkoruukkuihin jotka ovat jo valmiina.


Tomaateista kaikki villit itivät 100%. Muita tomaatteja on itänyt 4.


Keittiön Aji Amarilloissa on kymmeniä isoja ja pieniä raakileita, isoimmat jo yli 10 cm.


Aikaisin idätetyissä ja latialle pudonneissa C.chinenseissä alkavat lajikkeet hieman selvitä. Neljässä on jo raakileita, osa isoja. Kunhan väriä vielä tulee pintaan...

MorugaReaper

Aamulla siirsin 24 C.baccatumia ryhmäEBB:stä 24 ruukkuiseen IWS-systeemiin. Klo 10:00 alkoi ensimmäinen ravinnenesteen ajo ruukkuihin. :thumbup:
Toisessa 24-ruukkuisessa IWS-systeemissä C.chinenset voivat hyvin ja latvoimisen jälkeen jokaisesta lehtihaarasta puskee innolla uusia oksia. :)


Keittiöyrtit ovat kaikki itäneet. Sperlin küchenkräuter- kylvölevyt ovat mainioita, täytyy hommata niitä lisää.


Talvehtivista Hainan Yellow Lanterneista on jo saatu uutta satoa maisteltavaksi. Kyllä tuore chili vaan on parhaan makuinen. Ei mikään säilöntä sitä voita. :chili: :fire: :right:


MorugaReaper


Huhtikuu ja kesäaika, alkaa odotus milloin kasvariin uskaltaa viedä chilit. Malttia pitää olla ja seurata säätietoja. Mutta onneksi sisällä chilit kasvavat hyvin. Kahdessa IWS-syteemissä
chilit kasvavat hienosti. Kastelurumbaa riittää: 21 C.baccatumia, 10 C.chinenseä, 20 rocotoa ja 3 C.annuumia. Lisäksi tomaatit ja samettikukat. Välillä myös IWS:n resoihin pitää lisätä
ravinnenesteä. C.chinenset kuluttivat kahdessa viikossa 45 litraa nestettä. Kasvarissa vertailuksi hellekelillä menee 50 litraa vuorokaudessa.


Pistetään nyt muistoksi jokunen foto.


Hainan Yellow Lantern podittaa. 8)

C.baccatumit IWS:ssä.Näköjään kookoskuidun mykoritsa tekee myös itiöemiä. :oHuru-ukko

Ukonsieniin kuuluvia oletan. Kelta- sellainen.

MorugaReaper

Eivät ole ukonsieniä. Kasvoivat ylöspäin ja alla on heltat. tarkastin juuri.


MorugaReaper

Anteeksi Huru-ukko. :-[  Niinpä ovatkin keltaukonsieniä.
No nyt tällä ukolla kasvaa sieniä chilin juurella, mutta pahus kun eivät ole syötäviä. Antaa olla sitten koristeena. ^-^

MorugaReaper


Ennen Tallinnaan matkaa perjantaina 12.4.2019 keräsin ensimmäiset kypsät podit 7.11.2018 kylvetystä Habanerosta. Tänään aamulla pistin kaikki nuo sekaan smooothieen.
Aah miten hieno maku tuoreista podeista. Keräsin näitä lisää tänään 9 kappaletta, joten nautintoa riittää jatkossakin. 8)
Myös samaan aikaan kylvetyt Hainan Yellow Lanternit alkavat kellastua / kypsyä. Sopivasti pääsiäiseksi, sopii teemaan. :)
Ensimmäiset kypsät 7.11.kylvetyistä sain jo aiemmin viimeviikolla, kun Chaguanas Yellow kypsytti kolme ensimmäistä podia. ;)MorugaReaper


Hyvää pääsiäistä arvon chilipäät. :chili:
7.11.2018 kylvetty Hainan Yellow Lantern kypsytti ensimmäiset podit juuri sopivasti pääsiäiseksi.

Kylvin 2.12.2018 12 kpl Aji Fantasyä, tässä niistä yksi. :-\ Fassen siemenpussissa oli joku muukin näköjään. >:(
No, katsotaan mikä tästä kehittyy.  :o

MorugaReaper


Vidoinkin Aji Amarillojen podit alkavat kypsyä. Kolmessa podissa on jo väriä, tämä on pisimmällä. Kylvin Aji Amarillot 6-7.11.2018, joten lähes 6 kk meni.
Eipä ihme että mainitaan pitkään kypsyvän. Mutta kun ajoissa aloittaa saattaa satoakin saada ajoissa.MorugaReaper


Aamupäivällä kannoin 24 C.chinenseä Akiron 30m² kasvarin länsipäähän. 24 paikkainen IWS käyntiin. 8)
Pian myös itäpään 24 paikkaiseen IWS:ään pitää kantaa C.baccatumit. Siitä tulee aikamoinen sidontahomma että saa ulos talosta. :o
Aji Amarilloja tulee lisää ja kypsyy päivittäin. ^-^MorugaReaper

toukokuu 18, 2019, 12:45:13 ip #59 Viimeisin muokkaus: toukokuu 18, 2019, 12:47:04 ip käyttäjältä MorugaReaper
Kannoin C.baccatumit kasvariin toiseen 24 paikkaiseen IWS-laitteistoon. Meinasi lopussa mennä taju lämmön takia. Alhainen vaerenpaine ei tykkää kuumasta.
Nyt kasvarissa 26 C.chinenseä ja 24 C.baccatumia sekä 4 tomaattia. Sisällä talossa viellä 21 C.baccatumia, 20 Rocotoa sekä muutama muu chili. Yhteensä siis vielä 50.
Kaikki ovat BioBizz All-mix seoksessa.
Olen lomautettu ja lisäksi aktivointilain takia talous huonossa jamassa, joten multaostoksille ei voi mennä. Täytyy käyttää viimekauden kookokset uudelleen.
Saa nähdä miten käy kun on multapaakku kookoksen keskellä. No, pitää ensin huputtaa 18 m² kaarikasvari ja alkaa ruukutus sen jälkeen. Rocotot ajattelin pistää
amppeleihin roikkumaan toisen kaarikasvarin runkoon, ilman muovia. Kaalikankaan tai harson viritän päälle varjostamaan paahdetta. Kuvia seuraa kunhan saan touhuttua lisää.