kesäkuu 14, 2024, 19:43:13 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kokeilut ja kasvatukset 2019

Aloittaja miiksuli, joulukuu 03, 2018, 21:36:22 ip

« edellinen - seuraava »

miiksuli

helmikuu 15, 2019, 16:37:10 ip #20 Viimeisin muokkaus: helmikuu 16, 2019, 16:49:41 ip käyttäjältä miiksuli
Nyt on maisteltu isointa marjaa. Painoakin oli jo 7 grammaa. Törkeenä öljyä. Tuoksuu edelleen super tuliselta ja tää oli tosi parfyymimainen tuoksultaan. Maistuu hieman sitruksiselta, aavistus melonia ja siltä parfyymilta. Yleensä en tykkää parfyymin mausta mutta tässä se oli ihan kiva. Tulisuus aika extremeä. Puutuu koko suu mutta nyt tuli viiveellä polte ja tosi agressiivinen polte ja pippurinen. Polte katoaa aika nopiaan kuitenkin. Mutta mahapolte jää pidemmäksi aikaa. Ei poltellut kurkussa oikeastaan.Täs on kans kivan näkönen podi.

miiksuli

Ei toi kuvaus nyt onnistu. Uutta podia pukkaa. Nyt näkyy väri oikein. Väri on tommonen persikan ja rantahiekan värinen, 5 gramman marja tällä kertaa. Ihan nätti. Menee siemenet talteen tästäkin.


miiksuli

helmikuu 16, 2019, 16:33:17 ip #22 Viimeisin muokkaus: helmikuu 16, 2019, 20:25:41 ip käyttäjältä miiksuli
Nyt lähtee kokkailuksi. Katotaan miten onnistuu. Ajattelin kokeilla puolikkaan eli noin 2,5 grammaa tuota chiliä tomaattiseen karjalanpaistiin. Kuiteskin semi mieto maullisesti niin ei tuollanen määrä kauheasti maistu mutta hyvä maku ollu. Keltasesta bhut jolokiasta tulee sellanen löyhkä mutta tää on aika sellanen hienostuneempi, kuten värikin on aika soma  ^-^

Edit Aika tulista tuli. Aika jännä et aika pieneksi silposin sen chilin puolikkaan mutta jos osuu siihen kohtaan niin maistuu kuin mustapippuri. Aromit levähtää suuhun. Mielenkiintoista. Sais varmaan aika hyviä liekkisiipiä tehtyä. Lähin vastine tulisuudelle on nuo kananpojan hot wingsit mutta korkeammalla poltteella. En oo kyl mikään mestari kokkaaja mut ihan jees kotiruokaa.


miiksuli

Ei nyt vielä kauheasti päivitettävää muista mutta Peach Bleeder tekee edelleen jännittävän muotosia marjoja.


PI x Dukella erikoinen sormi marja.


miiksuli

Peach Bleederistä uus maistelu ruoanlaiton yhteydessä. Ruma pikku marja, 3 grammanen. Vielä yllätysmunia vielä tiedossa :) Toi yks taitaa olla jo yli 10 grammanen. Aivan jäätävän kokoinen. Harold Greenkin innostunut satoamaan. Saa jäädäkki pieneksi kun tila loppuu kesken.


miiksuli

Tästä olin innoissanu tai olen vieläkin mutta saattaa toi alempi olla voittaja. Huono kuvakulma vaan. Kivat violetit "roiskeet" ja verhiö violetti.


Hmm. Nyt alkaa näyttää jo Borg 9:ltä. Ei tosin ole häntää. Niin kuin tuolla sisäänpäin painautuneella. Koko on vielä aika pieni. Veikkaan 7-8 grammaista.Sitten vielä tällänen epämääräinen mutantti. Ehkä tulee 10 grammanen. Kolmen sormen paksuinen. Ei näytä mistään kulmasta hyvältä  :-\Värit on vaihdellu tuosta persikan pinkistä jopa keltasävyihin. Muutamat ollu voin värisiä.

miiksuli

Tässä nyt sitä värivaihtelua. Ei mee jatkoon kun liian pieni. Jonkin verran öljyä muttei mitään poikkeavasti muista. Tuoksu myös samanlainen kuin muissakin. En maistanut kun henkihän lähtee tuommosestakin  :-[ Väri on kyllä kiva. Saas nähä saiskos tuosta täysin tuommosia pastillin keltasia.

miiksuli

Pientä päivitystä. Kaverit sen vaan kun kasvaa. Hyvin imee mehut lehdistä. Vaikka miten koittais lannottaa niin uus kasvu on hyvää mutta melkein samantien lehdet haalistuu. Marjoissa ollut mitään vikaa. Maukkaita, öljysiä ja liian tulisia kenenkään makuun. Muutama kuva alla josta menee siemenet talteen.


miiksuli

maaliskuu 23, 2019, 21:13:40 ip #28 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 23, 2019, 21:22:04 ip käyttäjältä miiksuli
Peach Bleeder 04. Kurvikas kaveri lähti maisteluun, pienellä pistimellä. Painoltaan 6 grammanen. Tuoksu miellyttävä, makea meloninen. Parhaimman tuoksunen ollu näistä mun epävakaista peach bleedereistä. Parfyyminen mutta on hyvässä tasapainossa muiden tuoksujen kanssa. Öljyä löytyy, melko tummaa keltaista. Kuvista päätellen ei mutta kun otin siemeniä pois niin joka paikka öljyssä. Melkein tulee jopa nälkä tätä haistellessa  mutta se tuoksu on kuitenkin super hottia ja tietää kärsimystä  >:D Maultaan aika sitruksinen ja parfyyminen. Ei oikeastaan makea ollenkaan. Tulisuus sielltä pahimmasta päästä mitä maistellut. Hitaasti nousee, erittäin kivuliaaksi. Tuoksun ja maun puolestaan oikein hyvä. Menee siemenet talteen. 


miiksuli

Joukkoon pääs vielä mukaan PI322717 jonka @vuorikaskaalta sain vaihdossa. Uudet siemenet lähti itämään kun edelliset vuodenvaihteessa laitetut ei tuottanut tulosta.

Päivitystä vielä noista mitä uusina lajikkeina tälle vuodelle. Ainut Peach Bleeder on noista vanhin ja "kunnolla" satoaa isojen valojen alla. Osa miedommista lajikkeista kans satoaa jo tuossa neljän kuukauden iässä muutamalla marjalla. Erittäin tulisista ei vielä yksikään. No aikaa tässä on vielä :)

Tulisimmat
Peach Bleeder (ikää jo 9kk)
Peach Bhut WM x Jonah
BBG7 x Naga Peach

Erittäin tuliset
7 Pot Pink
Smooth White
Harold st Barts Green
White Hot Lime
PI260567 x Duke keltainen

Miedot / tuliset
c. Eximium
Machu Pichu
Rocoto Puno amarillo

miiksuli

maaliskuu 26, 2019, 22:24:15 ip #30 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 26, 2019, 22:45:25 ip käyttäjältä miiksuli
PB 05. Jälleen sisäänpäin kasvanut. Jäänyt pieneksi. Vain 6 grammanen. Tuoksussa happamuutta/sitrusta, parfyymia ja aavistus melonia. Yllättävän mieto aromiprofiiltaan. Muoto ei kovin erikoinen ollutkaan kun pääs käsissä hypistelee. Ihan kiva kuitenkin. Menee siemenet talteen varmuudeksi. Sain hieman roiskeita joko kasvoille tai kämmenille kun alko jossain kohtaa polttelee silmissä. Näitten kanssa pitää olla erittäin varovainen. Kuitenkin aika öljyinen kaveri. Maku testi tulee kunhan kerkeää.Edit. Kipukynnys loppuu kesken. Ihan puhdasta terävää polttelevaa kipua kieleen. Kielestä menee käytännössä makuaisti ja tunto. Maistoin vaan noin neljäsosan tai hieman alle hieman reunemmasta. On kyllä poltteen puolesta tosi terävä. Maku miedoimmasta päästä mutta jää sellanen ominaismaun jälkimaku suuhun. Ei itseasiassa kauhean hapan ollut. Jonkin verran parfyymia. Maistuu kuitenkin samantyyliseltä kuin muutkin Peach Bleederit. Siemeniä oli 28+2. Siemenien ja koon puolesta aika hyvin. Tais tuossa edellisessä olla hieman vähemmän mutta kuitenkin  yli 20.

miiksuli

Nyt on monsterimarja korjuttu. Huomenna vasta leikkaan ja maistelen.

12 grammaa!!  ;DVuorikaskas

Niin viattoman näköinen.  Poutapilven ja vaahtokarkin risteytys tuskin paljoa polttelee!   ;D

miiksuli

Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - maaliskuu 28, 2019, 23:43:07 ip
Niin viattoman näköinen.  Poutapilven ja vaahtokarkin risteytys tuskin paljoa polttelee!   ;D

Vois nimetä ton vaahtokarkiksi :P Väri on tommone houkuttelevan persikkainen. Tosin kuvassa vaaleampi kuin luonnossa. Tuo vois olla hyvä jatkokasvatuksiin koon puolesta. Pitää jossain kohtaa maistella tuota ja katua...  >:D

Vuorikaskas

maaliskuu 29, 2019, 11:30:49 ap #34 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 29, 2019, 11:43:33 ap käyttäjältä Vuorikaskas
Sama se on siemenjatkon kannalta oli pieni tai iso jos on samasta kasvista koska perimä on sama.  (Eikä mahdollinen ristipölytyskään muuta podin ilmiasua.)

On se melkoinen haamuameeba.  ^-^

miiksuli

Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - maaliskuu 29, 2019, 11:30:49 ap
Sama se on siemenjatkon kannalta oli pieni tai iso jos on samasta kasvista koska perimä on sama.  (Eikä mahdollinen ristipölytyskään muuta podin ilmiasua.)

On se melkoinen haamuameeba.  ^-^

Tuo on vielä epävakaa. Vahingossa risteytynyt ja tuo on luultavasti F2. Borg 9 x jotain. White Hot Peppersillä risteytynyt mahdollisesti kun sen myymistä siemenistä hänen kaverinsa sai tuommosia siemenistä.

Vuorikaskas

maaliskuu 29, 2019, 13:35:21 ip #36 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 29, 2019, 15:01:47 ip käyttäjältä Vuorikaskas
OK, mutta silti on perimän kannalta sama minkä podin samasta kasvista valitsee siemenkeräykseen.   Sanon vain siksi kun sanomasi jättää auki mitä tarkemmin ottaen tarkoitit tuon ison valinnalla jatkoon.  Saatoit tarkoittaa vain että tämä kasviyksilö menee jatkoon siemenillään koska noin kivoja podeja tekee - mikä on myös luonnollinen ja oikea ajatus.

miiksuli

Nyt on halkaistu. Vähän samanlainen tuoksu kuin edellisessä mutta erona että tuoksahtaa hivenen melonia ja aavistus banaania. Voimakkaampi tuoksu. Voi myös johtua kun isompi marja niin hajut levii paremmin. Jäätävä hikka tuli. Tosi siiveellä tulee polte. Josko en tarpeeksi pureskellu tai sitten toleranssi kasvanut. Maun puolesta ei paras mutta ei huonoinkaan. Aika parfyyminen ja siitepölyinen. Runsaasti öljyä. Aika puhdas kyllä poltteen ja maun puolesta. Vähän suolainen maku jäi huulille.


miiksuli

Nyt on poimittu tämä Borg 9 muistuttava marja. Tuoksultaan mieto. Parfyymia ja super tulista tuoksua. Hieman hedelmää ja raikas. Öljyinen. Painoltaan 8 grammaa, on hyvän kokoinen. Ei ollut sisäänpäin kasvanut. Osa siemenien reunoista oli mustunut.

Polte ehkä tais olla pahin näistä mutta maku ja tuoksu oli miedoimmasta päästä. Parfyyminen maultaan, hyvin super tulisen makuinen.

miiksuli

Machu Pichu. Unohdin tosiaan ottaa kuvan kokonaisena ja oli viimeinen marja jonka nyt sain maisteltua puskasta. Raakana aika mitäänsanomaton poltteen ja maun puolesta. Odotin tämän menevän ruskeaksi mutta oikeastaan kypsänä on tumman vihreä mutta sisältä hieman tummempaa oliivin vihreätä. Yllättävän öljyinen. Odotin että ei ole öljyä ollenkaan. Tuoksu on omintakeinen, muistuttavaa hieman harold st barts greeniä ja jalopenoa etäisesti. Kivaa makeutta myös tuoksussa. Polte on aika baccatumia ja chinenseä. Jotain 35-45K SHU. Mieto on kyllä chinenseksi mutta polte on kovimpien baccatumien luokkaa. Hampaat sai tehdä työtä pureskella tätä. Kova ku mikä ja vähän siemeniä.