syyskuu 26, 2023, 21:35:42 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kokeilut ja kasvatukset 2019

Aloittaja miiksuli, joulukuu 03, 2018, 21:36:22 ip

« edellinen - seuraava »

miiksuli

Vuorikaskaan multa siemenistä kasvatettu Harold st Barts Green. Maku oli nyt miedompi, makea, ei kitkerä, ei suolainen. Rakenteellisia eroja verrattuna Vuorikaskaan kasvattamiin ja oli öljyinen. Pippurinen polte. Jotain habanero tasoa poltteen puolesta. Toleranssi varmaan hieman parantunut niin vaikea sanoa kun ei suoraa vertailua ole nyt tuoreesta muistista.


Vuorikaskas

huhtikuu 18, 2019, 13:05:32 ip #41 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 18, 2019, 13:09:10 ip käyttäjältä Vuorikaskas
Kypsänä on paljolti keltainen sisältä ja jopa oranssin hohdetta näkyy joskus päältäkin.

https://kimmomanner.kuvat.fi/kuvat/Aloitus2017/Puutarha/elokuusta/_KAU6969.jpg  Kuvassa kaikkein pienin on raaka - siis vihreän sävystäkin sen erottaa.  (Keltaiset Aji Fantasy.)

miiksuli

Joo voi olla pientä raakuutta vielä hieman. Mutta maku oli jo ihan hyvä.

Pink Habanerossa kasvaa jotain sientä. Sekin alkanut muuten tekee satoa nyt yli vuoden vanhana varjossa.


Huru-ukko


miiksuli

Kiitosta Huru-ukko  :thumbup: Antaa kasvaa ja lautaselle :D

Huru-ukko

Pienet ukonsienet ei yleensä ole syötäviksi listattu. Tuosta yritin katsella löytyisikö siitä mainintaa että kelpaa ravinnoksi. Ei löytynyt.

Minun lajimääritykseni perustui epäselvään kuvaan ja siihen että tiedän keltaisen ukonsienen kasvavan ruukuissa. Eli missään tapauksessa se ei ole riittävä sienen 100% tunnistamiseen. 

On jokaisen omalla vastuulla mitä suuhunsa pistää.

Kojootti

Englanninkielisen wikipedian mukaan myrkyllinen...

miiksuli

Alkanut kasvaa jo isommiksi nuo sienet. En pistäis kyllä joo noita lounaaksi. Varmaan korjaan ne pois vaan jossain vaiheessa jos tulee tielle.

Peach Bleederiltä muutama uus marja. Vähän niukasti saa valoa nyt kun ei käytännössä saa ollenkaan luonnonvaloa. Ei nuo LEDit oikein tahdo riittää ja pitää keksiä parempi lannotus/tapa. Mutta riittää että on muutama mielenkiintoinen chili josta sitten uudestaan kasvattaa. Veikkaan scovillen olevan jotain 1,3-,1,5M. Koittanut nyt tässä risteyttää Harold Greeniä ja Peach Bleederiä mutta ei tuo Harold nyt jaksa tuolla varjossa tehdä enempää satoa kun muutaman marjan kerralla niin odotellaan kärsivällisesti parempia kelejä.Machu Pichu tekee outoja marjoja kanssa...

miiksuli

toukokuu 25, 2019, 14:44:45 ip #48 Viimeisin muokkaus: toukokuu 25, 2019, 15:17:17 ip käyttäjältä miiksuli
Nyt on maisteltu Machu Picchuja ruonalaitossa. Eikai tossa voi muuta sanoa että maukas chili ja toimii. Samanlaista makeutta kuin haroldsissa tai jalapenossa. Mutta tulisuus on hiemen enemmän kuin perus jalapenossa.  Kasvaa muutenkin tosi jämäkästi ja ei tarvitse tuentaa. Kasvaa myös aika pitkälti ylöspäin. Suostuu satoamaan pienessä ruukussa ja vähällä valolla. Eli varmasti satoisa kaveri kunnon olosuhteissa.

Nyt ostin sitten turvetta kun kutosella sai 65L säkin. Sitä sitten jatketaan biohiilellä. Lannoitus neudorffin orgaanisella vihanneslannoituksella. Kevyellä merileväuute liemellä kastelu. Aika runsaalla kädellä heitin lannoitusta. Menikö kuusi ruokalusikallista 8 litraan.

On kyllä parhaimman tuoksusta seosta jota ollu. Semmonen raikas kevyt multainen, jossa tuoksuu kevyesti neudorffin kuivalannoitus. Kalliimaksi tulee hieman kuin kookos koska biohiili on melko kallista. Mutta käytännössä nyt on 100% kotimaista paitsi lannoite vissiin saksalainen ja rakkohaurukin on Suomen vesistä :)


miiksuli

Kevään muutama marja.

7 Pot Pink, Peach Bleeder, Harold Green. 7PP:n polte on häijyimpiä mitä maistellut. Pippurinen joka levii koko suuhun ja alkaa polttelee kurkussa. Polte iskee heti eikä viivettä ole. Peach Bleederiä saa esim jauhaa puol minuuttia ennen kuin alkaa polttelee ja sitten iskee niin kovaa että voi tulla shokki jos kokonaisena vetää. 7PP:n tuoksu on makea, trooppisen hedelmäinen, kiivinen. Maku oli aika karsea. Mehukas ja keskipaksu seinämä. Pitää vielä uusinta maistelua tehdä jossain kohtaa. Peach Bleederi on taas hyvin parfyyminainen tuoksultaan mutta sekin voi olla karsea maultaan. Riippuu ihan kasvuolosuhteista ja lannoituksesta.miiksuli

On kyllä erittäin huono säänkestävyys Smooth Whitella. Se melkein kuolee jo noissa 4-7 asteen yö lämpötiloissa. Kaikki muut chilit näyttäis voivan ihan hyvin vaikka kasvanut hitaasti kun ollu huonoja säitä. Melko hullua touhua kun ei ole lasitettu parveke ja vaan pleksit antamassa vähän tuulen suojaa.

Vertailuksi vaikka Peach Bhut WM x Jonah joka kasvaa nyt tollein rimpulaisesti, kärsinyt ja menettänyt oksia. Smooth White oikealla.

miiksuli

kesäkuu 05, 2019, 10:23:03 ap #51 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 05, 2019, 10:25:44 ap käyttäjältä miiksuli
Nyt näyttää kestävän Smooth White. Kerran sen toin sisälle ja nyt jätin sen tuon näköisenä ulos. Riesen Gelb tekee ekoja marjojansa. Pieneks on kasvi jäänyt niin ei tuu kun muutama. 7 Pot Pink myös tekee lisää satoa nyt kun siirsin sen parvekkeelle. Yllättävää että monet noista chinenseistä pärjää tosin hyvin kylmiä öitäkin.  Ainut joka otti osumaa oli tuo Smooth White. Rocotot näyttää voivan kans hyvin kunhan saa vaan myös aurinkoa.  Goats Weed kans näyttää voivan hyvin parvekeilmastossa (tummalehtinen, pitkä, takana). Mulla on nyt kaksi PI x Dukea ja toinen on minkä ostin ja sitten sen marjojen siemenistä kasvatettu toinen joka poikkeaa muodollisesti, maullisesti ja tulisuudelta. Molemmat PI x Duket satoaa. Sitten on myös se Pink Habanero joka kans nyt vihdoinkin satoaa. Aneeminen tällä hetkellä mutta saanut väriä takasin taas. Maukas chili, super tulisen makuinen mutta polte on jotain jalapeno tasoa. Vois olla hyvä tuomaan makua omiin chilisooseihin kun kaivataan vähemmän tulisuutta.

 

miiksuli

PI322717 kirii aikaa vastaan. Hieman myöhään tuli laitettua. Näyttäis toimivan turve+biohiili ja neudorffin vihanneslannoitusta + merilevää. Mahdollisimman paljon valoa myös. Sirkkalehdetkin vielä tallessa vaikka haaroittuu täyttä häkää.miiksuli

Tässä olis nyt pieni pätkä luontodokkaria. Osaisko joku kertoa mitä nuo otukset on? Nopeita on liikkumaan. Kokoa noilla on 1mm tai pienempiä.

https://youtu.be/P_CvY7VzIAk

miiksuli

Huhuh. Nyt on tuoretta kamaa tarjolla. On taas sellanen paratiisi luvassa maistajaa. Cantaloupe/hunaja melonia tuoksussa, parfyymia, makeutta ja super tulisen ominaista tuoksua. Aloittaja varmaan delaa tähän kun sen verran hyvä tuoksu että pelottaa taas jälleen :)

Vanhempaa satoa. Reilusti lannoitetta ja vaihtelevasti vettä.