huhtikuu 16, 2024, 21:13:21 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Altakasteluruukun multa

Aloittaja Erzgi, maaliskuu 24, 2022, 01:29:34 ap

« edellinen - seuraava »

Erzgi

Moi! Jonkun verran palstaa lukeneena mutta en kertaakaan kirjoittaneena, kysyisin mullasta.

Eli jos päädyn pienet taimeni laittamaan altakasteluruukkuun niin tuleeko niihin laittaa jotain erikois multaa? Vai käykö siihenkin esim kukka-ja puutarhamulta.

Entä mikä olisi sopiva Pauliina altakasteluruukun koko, kun lajikkeina Jalapeno M, Aji Cristal ja Fantasy?


olppa

käsittääkseni isompi juuritila, tarkoitaa isompaa kasvia ja enempi satoa. Itse olen melko amatööri näissä asioissa. baccatumit usein kasvaa aika isoiksi

itse ostin tällaisia 20cm halkaisijalta, sinne menee habaa ja jotain värikkäitä annuumeja.
https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/orthex-pauliina-sailioruukku-altakastelu?searchTerm=altakasteluruukku

ehkä baccatumeille ottaisin isommat? toisaalta taas halvanhinnan perässä kävin tänää hakemassa näitä:
https://pavunvarsi.fi/muoviruukku-nelio-11l?gclid=Cj0KCQjw8_qRBhCXARIsAE2AtRbJKZO8LQ7tqARDg7oYicSFJDSiMZe8cOLD8fewHKN8R4Kp6w2AsyoaAnMFEALw_wcB


Mullasta en osaa sanoa mitään. kaippa se kapillaarisuus on hyvä asia, tällaista oon itse harkinnut:
https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/biolan-10l-altakastelumulta
onko tietäjillä kokemustsa, ec lukema on 3. onko liikaa?

marek

Minulla on noita pyöreitä isoja altakasteluruukkuja myös käytössä. Omana huomiona että alkuun varmasti se kapillaarisuus on hyväksi. Lopulta olen kuitenkin huomannut että kasvi on luikerrellut juurensa vesialtaaseen, jolloin mullan tehtäväksi on jäänyt enempi kasvin pystyssä pysyminen :D
Instagram #parvekepuutarhurinonneavuodesta2018
Blogi Chilin kosketus https://chilinkosketus.blogspot.com/

Whili

Mullan olisi hyvä olla kuohkeaa ja miedosti lannoitettua, sillä ravinteet tulevat kasteluveden mukana. Turvemulta on ollut oma suosikki. Toki kookoskuituakin voi käyttää.
Ruukun koko saisi olla minimissään 25-30cm, sillä varsinkin baccatumit ovat kovia juoppoja mikäli ovat lämpöisessä ja valoisassa paikassa. Ja iso ruukkuhan varastoi enemmän vettä. Mutta vältä liikakastelua !!

varis

Daalioitten kanssa on huomannut että isommassa ruukussa on helpompi kasvattaa. Pienissä ne on aina kuolleet liikakasteluun tai johonkin sellaiseen. Altakasteluruukussa vähän eri juttu varmaan koska siinä on aina suurehko vesivarasto - mutta joutuupahan sitten täyttämään vähän tiheämmin jos on pieni ruukku.

Yksi annuum taisi olla altakastelussa saviruukussa niin että pohjalla altakastelumultaa ja loput chili- ja tomaattimultaa (Kekkilä). Ei se huonosti kasvanut. Pistäisin varmaan samalla reseptillä jos tulisi nuo altakasteluruukut käyttöön. Chilimullan sijaan voi varmaan kokeilla puolet kookosta tai sitä turvetta ym ym. mielen mukaan.