Edullisempi piin lähde hakusessa..

Aloittaja zf, tammikuu 08, 2023, 18:06:30 ip

« edellinen - seuraava »

zf

50ml SILIC BOOST maksaa 15€
Heräsi kysymys, ymmärsinköhän tai teenkö jotain nyt väärin?

Etsin jotain maanparannusainetta, kuten lekasoraa, mutta sellaista josta irtoaa chileille bioaktiivista piitä? En muista yhtään mistä puhuttiin...

varis

Tarvitseeko semmoista ihan oikeesti? Useimmat varmaan antaa vaan chiliravinnetta ja on tyytyväisiä...

jvni

Lainaus käyttäjältä: varis - tammikuu 11, 2023, 10:57:22 apTarvitseeko semmoista ihan oikeesti? Useimmat varmaan antaa vaan chiliravinnetta ja on tyytyväisiä...
Joskus vähemmän on enemmän, mutta pitäähän se itse todeta. Ehkä suurin hyöty itselle on ollut pH:n nostaminen/tasaaminen puskurointikyvyn noustessa ja subjektiivisesti lämpöstressin hallinta juurissa ja kasvustossa.

Mulla on ollut GHE(T.A.) silicate powder käytössä, mutta hiekkainen koostumus jauhaa vesipumpun akselit resossa lopulta hajalle. Ainakin vitalink näyttäisi tarjoilevan nestemäistä vaihtoehtoa.

Kummatkin ovat "huokeamman" hintaisia, mutta pitoisuuksista en osaa sanoa. Multahommissa voisi teoriassa pyöräyttää vähän savea tai meren mutaa alustaan.

miiksuli

tammikuu 11, 2023, 11:20:40 ap #3 Viimeisin muokkaus: tammikuu 11, 2023, 11:24:44 ap käyttäjältä miiksuli
Biohiiltä vaan jos haluaa parantaa kasvualustan mikrobeja nostaa pH:ta ja ilmavuutta. Myös sitoo ravinteita ja vettä. Mä oon käyttänyt 50L turvetta, 10L biohiiltä.

zf

Piitäkinkö lähtee mullasta kun se kuluu? Joudun aika-ajoin lisäämään multaa.

Uuge Poni

Lainaus käyttäjältä: zf - tammikuu 08, 2023, 18:06:30 ip50ml SILIC BOOST maksaa 15€
Heräsi kysymys, ymmärsinköhän tai teenkö jotain nyt väärin?

Ymmärsit oikein: harrastajilta nyhdetään kovat rahat! :) Pii yleisimpiä alkuaineita.

Pii toimii kasvin sisällä taas selluloosa-molekyylin vahvikkeena. Vahvistaa. Per esim. https://www.mdpi.com/2311-7524/5/1/21

Piin lähteenä kasveille on marketin pii-maa toimiva. Pii-maata löytyy suhteellisen edullisesti supermarketeista ja luontaistuotekaupoista. Se on kivijauhetta fossiili-kivestä, piidioksidia. Nuo nestemäiset taas mono-piihappoa, tms. tai piimaa liuotettu happoon tms.

Pii-maasta voi käsittääkseni tehdä liuoksen ihan lisäämällä veteen piimaata ja vähän pH-miinusta (esim. sitruunamehu, etikka tms.). Noin 0.2 paino-% pii-maasta liu'ennee veteen. Odotellaan 4 h että  rakeet vajuu astian pohjalle, varovasti liuos ilman niitä toiseen astiaan.

Ja lainaus vielä, piimaa kirvatorjunnassa, toisesta langasta:

Lainaus käyttäjältä: Uuge Poni - syyskuu 10, 2023, 16:56:03 ipJuu eli hyönteistorjuntaan 40 ml piimaa / 1 l vettä, ja 5 pisaraa saippuaa sumuttimeen.

Kunnon ravistukset ja sumutan alta ja päältä sillä. Esim. "Verminix" tai https://www.pienirehutehdas.fi/tuotteet.html?id=70433/1069065 (en o tilannu tuolta enkä muuten tunne yritystä).

Lehtien pinnalle jää ohut kerros pii-maata ja se tehoaa pitkään. Kirvoja (punkkeja, jne.) jää sitten vain tuoreisiin latvoihin... Tosi kirvaista on niin se on pakko. Aiemmin sumutin 1% saippua-liuoksella, mutta se tehoaa vain pari päivää, niin nyt hoksasin pii-maan kirvoja vastaan...

Pii vahvistaa myös kasvien soluseiniä jolloin nuo sienetkin heikoilla. :)

Mullan ja kasvin pinnalla pii kuivattaa pienet hyönteiset. Teilaa punkit ja nuoret kirvat - ja kaikki pienet hyönteiset.

Mutta, ampiainen on jo liian iso lehtien pii-käsittelystä välittämään, samoin usein (isot) aikuiset kirvat. - Ellei niitä sit peitä pii-maa-pölyyn, niinkin voi tehdä.

- Biohiili taas on mullassa eri, mullassa ikäänkuin "mikrobien kerrostalo" - sillä pyritään vahvistamaan sieni-mikrobien asemaa, mikrobien moninaisuuden takia, lataamalla hiilimöykkyjen sisään ravinteita.
@ugponics