Itämisen sietämätön hitaus

Aloittaja Khone, huhtikuu 22, 2006, 20:51:42 ip

« edellinen - seuraava »

sorrii

LainausUseampi kertoo idättäneensä chilit ja sen jälkeen laittaneet ne kivivillakuutioon. Eli se kysymys, kannattaako siemenet idättää muualla ensin, vai
voiko laittaa suoraan kivivillakuutioon?


Joo. Minä  8)
En siksi että se olisi järkevää, vaan siksi, että haluan nähdä ne itävät siemenet. Itsellä on tullut niin hyvä rutiini siihen itujen istutteluun, etten pidä sitä ongelmana. Eipä mene yhtää kuutiota (tai Jiffypelleroa) hukkaan. Vaikeasti idätettäville kuutio on varmaan paras paikka idättää: Villeillä varsinkin sitä itämistä voi joutua odottamaan useampia viikkoja, jota ei voi suodatinpaperilla ainakaan tehdä. Mulla on juuri nyt istutteluvaiheessa sellaiset sata pikku itua, joista varmaan valitsen vaan parhaat. Se lautta on ollut itämässä kohta kaksi viikkoa. Suurin osa itäneistä pikkutaimista on pystyssä tukevasti ja 3-5cm korkeita. Paperi on jo pehminnyt lähes limaksi ja varmaan kuhisee jo kaiken maailman mätäbakteereita. Kohta ne itämättömätkin on mustia ...

Tällä kertaa käytin Ikean idättelylaatikkoa jossa vedin pohjaritilän päälle kastelumattoa, jonka päällä kahvisuodatinpaperia. Vaara on että monet ituset ovat kasvattaneet juurensa jo paperien läpi siihen imukankaaseen. Voi olla jotkut vaikeita irrottaa. Uusi havainto on, että lähinnä reunaa, jossa imukangas menee vesisäiliöön, on tullut hometta. Keskellä mattoa on paperit ihan puhtaat, eivätkä ole myöskään pehmeneet. Selvästikin niitä bakteereita tai homeitiöitä ilmestyy sinnne reuna-alueille missä on kosteampaa eli märkää ... Idut voivat hyvin; itäminen onnistui yli odotusten ja huomenna alkaa istuttelu kuutioihin ...  8)

ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

morssubita

Onpa hienon näköinen idätyslauta. Omnicolor ja Bolivian Rainbow näyttävät olevan oman tiensä kulkijoita. Mutta näin aloittelijana sujautan siemenet suoraan kivivillaan.
Kiitos avusta.

sorrii

Omnicolor ja Bolle saattoi olla 10v vanhoja siemeniä ... Moni muukin 5v. Siksi noita niin paljon. Cabai Burrung Ungu oli jo 3. yritys. Edellisillä ei itänyt yhtään. Nyt on 8 siemenestä noussut yksi! Voi toki tulla vielä. Nämä kivivillassa juurikin siksi, että mennyt pieleen jo 2 keväänä ..
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

sorrii

Pitäis olla ketjussa "Mika voi mennä pieleen" ...

Tänään vasta pääsin kunnolla työn touhuun istuttelemaan noita ituja. Lauttahan näyttää oikein hyvältä. Mitä nyt vähän reunoilla mustaa hometta. Taimet kuitenkin ihan terveitä, ja ilmestyi vielä jokunen mattimyöhänenkin [Bolle]:


Sitten tuli kurkistettua sinne alle, kun tuntuivat olevan vähän tiukasti kiinni ne idut ...  ???


Kyä pari ruokousta tuli suoritettua itselleen perkeleelle ...  >:(

Jep jep. Ei ollut kovin hyvä idea tuo kastelumatto suoraan paperien alla. Toki oon niin ennenkin tehnyt, mutta ollut ehkä eri laatuista suodatinpaperia ja lyhyemmän aikaa. Kyllähän näitä tästäkin irti saa, mutta ainakin tuo kastelumatto on pakko leikata silpuksi saksilla. Ja jokaisen idun irroittaminen vastaa pientä aivoleikkausta. 3 tunnissa oon saanut vajaa puolet niistä irroiteltua ja istutettua. Pari hassua on katkennut kun olin huolimaton. Onneksi on ylimääräisiä reilustikin. Näkee myös eri lajikkeilla suuria eroja. Esim. LiDLin keltaiset suippopaprikat iti nätisti paperin päällä, eikä tunkenut yhtään juuria läpi. Niiden juuri oli vielä sellainen "kivellä kasvavan männyn" tyylinen, ja ne seisoivat tukevasti pystyssä jo lautasella ...

Ja onhan tuota joskus tapahtunut jopa styroksin kanssa: Jotkut idut työntää sitä juurta jopa styroksin sisään! Ei niitä silti ole mulla paljon kuollut vaikka on juuri katkennut esim. puolivälistä. Sehän innostuu vaan haarautumaan. Nyt meni parista juuri ihan tyvestä siinä alussa, opetellessa ....

Kyllä tällaisella harrastelutyylillä ainakin saa aikaa kulumaan  :-\
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Chilivaari

Olisihan nuo voinut aikaisemminkin irrotella. Vaikka heti juuren ilmestyessä.


Mutta joo, kahvisuodattimia on erilaisia. Tomaateille käytin Pirkka valkoista ja siitähän meni juuret läpi ja niitä katkeili. Ei se näyttänyt suuremmin haittaavan.
Paperi on nyt tarkemmin katsoen selvästi huokoisempaa ja ohuempaa kuin aikaisemmin käyttämäni Lidlin ruskea. Siihen eivät juuret ole pystyneet ainakaan muutamassa päivässä.

sorrii

Paperi ei pahan ongelma sinänsä vaikka menisikin juuret läpi. Mutta tässä ne meni tuohon imukankaaseen, joka on niin sitkeää, ettei meinaa saada saksilla leikattua  ???
Oli täys päivätyö irroitella taimet. Aika monesta katkeili pieniä pätkiä. Parista melkein koko juuri. Oon minäkin huomannut, että ei aina haittaa paljoakaan. Näissäkin oli monessa jo useita lyhyitä haaroja juuressa ...

Mä olen tykännyt istutella tällaiset idut aika isoina. Se ei ole ennen ollut ongelma. Muistelisin käyttäneeni tuota kastelumattoa aikaisemminkin. Voi olla että oli nyt suodatinpaperi pehmeämpää.
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

miiksuli

Mulla nyt ollut todella vaikea idätellä Bleeding Borg 9 X siemeniä. F2 itää noin viikossa tai alle mutta nyt vasta alkanut jotain eloa näkyä F3 siemenistä. 27.3.2020 laitoin itämään toisen satsin F3:sia. Liian hätäsee poiminut marjoista siemenet? Liian vahva lannoite? Oon poiminut yleensä pari päivää sen jälkeen kun vaihtanut marja kokonaan väriä. Lannoitusta antanut F3:lle neudorffin marjalannoitetta 30ml, merilevää 15ml 8L vettä kohden. Tällä saanut noin 2,4-2,6 EC lannoitetta. Merilevän osuus on vaan 0,1875% ja marjalannoitteen 0,375%.

Näitä kasvattelen ympärivuoden valojen alla niin ei haittaa vaikka kesä loppuu kesken. Joka tapauksessa palaan kasvattamaan F2 uudestaan kun niin hyvä itävyys ja katon kuoleeko noi jo itämään alkaneet F3:set.