helmikuu 05, 2023, 18:49:10 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Lajikkeen tunnistaminen

Aloittaja Masapena, elokuu 03, 2008, 23:16:24 ip

« edellinen - seuraava »

Hombre

jos on bacca, vois olla vaikka co2598
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

chiliwili

Aloittelijan näkökulmasta nuo lehdet ovat jonkin annuum-lajikkeen.

Hombre

Lehdet tosiaan näyttää siltä, mutta tuossa himmeämmässä kuvassa kukassa näytti olevan jotenkin baccamaisia piirteitä ja podi näyttää ihan CO2598:lta
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

pumpkinca

Kukka on samanlainen kuin esim bolivian rainbowssa..tosin valkoinen.

Mouru

Itselläni on myös samanlainen. Oli siemenpussissa jossa luki "early jalapeno". Mikälie-annuumi kyseessä. Itselläni jo toista kesää tekee palkoja jotka keskitulisia punaisina, mauttomia, ehkä pahojakin vihreänä. Olen tosin omaa rehuani kiduttanut kaikilla mahdollisilla keinoilla joten senkin vuoksi maku voi olla kamala :)

Viime talvena kärsi kyseinen kasvi uskomattomasta kirva invaasiosta (vihreänään kirvoja pari kk), joka tolulla torjuttiin, kolme muuta samaa lajia kuoli syksyllä mutta tämä yksilö selvinnyt tälle kesälle asti. Mikäli selviää tämän talven, leikkelen bonsaiksi, niin komea puumainen runko jo kasvillani.
Pahoin kyllä pelkään että tämän vuoden satoon menee kaikki energia, saisi edes siemenet talteen.

Lannoittanut olen biobizzillä, ghe tripackilla ja substraalilla. Uskomattoman sitkeä kasvi ollut. Kasvaa pelkässä lekasorassa jossa vettä pohjalla (passiivihydro?). Viimekesänä kastelin vielä miten sattui, tänä kesänä oppinut hieman hillitsemään kastelua/lannoittelua :)

Meni hieman off-topic, pahoitteluni mutta niin on yllättänyt tämä kasvi aloittelevaa kasvattelijaa. Toki sinun puskasi voi olla eri, mutta niin saman näköiset lehdet, hedelmät ja kukat.

pumpkinca

Oliko sinun kasvisi lehdissä hieman violettia keskellä lehteä?

Mouru

Aivan lehden alkupäässä pieni hento pätkä violettia tai sen viehkoa vivahdetta kyllä uusissa lehdissä, mutta vanhemmissa lehdissä en väriä huomaa. Hyvin keltaiset lehtaruodot oikeastaan minun kasvissa mutta voi tosiaan olla lannoituksen tulostakin...

MasaT

Itsellä tuli tuonnäköinen chili fluorescent purple-chilin siemenien mukana.
En ihmettelisi vaikka olisi joku risteymä.

Filago

Lainaus käyttäjältä: "pumpkinca"Täälä tarvittaisiin apua lajin tunnistukseen kun meni taimet sekaisin jossain välissä.=) Eli tämmöinen tapaus:


Se muuten auttaisi kun kertoisit mitä siemeniä olet kylvänyt eli mitkä on nk. mahdolliset lajit. Voitaisiin ainakin poissulkea osa, ja jäisi pienempi litania pohdittaviksi?

Ja kukasta ehdottomasti kuva alhaaltapäin niin että näkyy sisäosat yksityiskohtineen.

EDIT: Tajusin juuri että jos kasvissa olisi Baccatum-kukat ja kukan sisällä siis hienoja vihreitä tai ruskeita kuviointeja, niin tottahan kirjoittaja olisi ilman muuta maininnut asiasta. Tämä jo yksin sulkenee Baccat pois? <--edit päättyi.

Niin ja se C02598, mulla se kasvattaa raakileet viagratyyliin kynttilöinä aluksi, tällä roikkuu heti? Ja kukatkin aukeavat enemmän, tähtimäisemmiksi mun kasvillani. Lehdetkin jämäkämpiä. Mutta palot tosiaan aika samanlaisia noin muuten. Mahdollisia palonmuotoja kun rajallinen määrä verrattuna tuhansiin chililajikkeisiin :).

Filago, joka laittoi itämään lopulta niitä Filippiinien tuliaischilejäkin, saapa nähdä tuleeko niistä millaisia, tuun sitten tänne veikkaamaan lajeja (tuo muovikassillinen kivivillakuutioita houkuttelevasti odottamassa aiheuttaa mulle vielä talvivalaistusongelmia ... )
#163

Aji Inferno

Epäilen edelleenkin että kyseessä on annuum-laji.

Ainoa tämän hetken keino saada vain Etelä-Amerikassa kasvatetun baccatum-lajin paprikan siemeniä kaupasta on ostaa Fataliin mahtavan makuisia Aji Cristaleita tuoreina helsingin länsiseudun marketeista. Mutta siinäpä onkin lajike vailla vertaa! :D

pumpkinca

Kukissa ei minkäänlaisia kuvioita.Istutetut lajikkeet: pink habanero,bolivian rainbow,PI446900,CAP1035,Malawi birds eye,CAP1546,Hot Lemon.Mutta periaattessa voi olla mikä vaan koska myös fataliin ylläri siemenkin on kylvetty.

NaokiSoma

Lainaus käyttäjältä: "pumpkinca"Kukissa ei minkäänlaisia kuvioita.Istutetut lajikkeet: pink habanero,bolivian rainbow,PI446900,CAP1035,Malawi birds eye,CAP1546,Hot Lemon.Mutta periaattessa voi olla mikä vaan koska myös fataliin ylläri siemenkin on kylvetty.

Noista vaihtoehdoista sanoisin, että se on Malawi Birdseye.

vesuri

Veikkaisin lähes varmasti, että kyseessä on Malawi Bird's Eye.Onko podeissa kuvassa näkyviä häntiä hedelmän kärjessä? Muuten näyttää hyvin paljon samalta, kuin oma Bird's Eyeni. Valkeat kukat, violetit solmut haarautumiskohdissa ja kuviottomat lehdet kertoisivat kyseessä olevan sama lajike.

pumpkinca

Sehän se on!Kiitoksia kovasti.Tunnisti hyvin noista solmukohdista ja "hännistä" podeilla.Nyt tietää ainakin 2 kasvia 7:stä.=)

Frankstain

Tuosta Malawi Bird's Eye:sta taitaa olla useita eri versioita, ainakin omani näyttää tältä:

http://picasaweb.google.fi/marko.martikainen/Chilikausi2008/photo#5231676037192138786

Siemenet Jukalta, voivathan nuo olla sekaantuneetkin... En tosin omista muita linnunsilmiä.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "pumpkinca"Kukissa ei minkäänlaisia kuvioita.Istutetut lajikkeet: pink habanero,bolivian rainbow,PI446900,CAP1035,Malawi birds eye,CAP1546,Hot Lemon.Mutta periaattessa voi olla mikä vaan koska myös fataliin ylläri siemenkin on kylvetty.


Fataliin ylläreistä voi kyllä toden totta tulla IHAN mitä vaan - mies on kasvattanut aivan käsittämättömän määrän lajikkeita, ja moni niistä on varsinainen ja todellinen harvinaisuus. :D

chiliwili

No niin, tällainen marja:Työkaveri oli ostanut pussillisen näitä vissiin Hakamäen torilta, myyjä oli kertonut, että kyseessä on jokin Ghanasta kotoisin oleva lajike, sen enempää ei taustatietoja ole.

Haju on chiliksi voimakkaan hedelmäinen, makukokemus taas, noh... Kertoisiko tulisuudesta se, etten yrittänyt manata kaikkia Manalan kanta-asukkaita, mutta useimpia heistä!

Onko kyseessä siis Bih Bhut Dorset Naga Morich Jolokia?

Bonuskysymys: Marjat olivat pakastettuja. Onko toivoa, että pakastetuista siemenistä saa idätettyä mitään?

Hombre

Habalta tuo minusta näyttää
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

Aji Inferno

Jonkin sortin afrikkalainen punainen Habanerohan tuo taitaa olla. Mainiota kamaa! :)

kilipää

Meni lappuset sekaisin ja pienellä muistelemisella tuli tollaset lajikkeet ja tollaset arvaukset noista puskista. Haluiaisko joku vahvistaa tumpelon arviot noista  :)
Eli olisiko toi ylin Habanero White Giant, keskimmäinen Malawi Birdseye ja alin Lemon Droppi?