kesäkuu 14, 2024, 18:28:44 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Lajikkeen tunnistaminen

Aloittaja Masapena, elokuu 03, 2008, 23:16:24 ip

« edellinen - seuraava »

Miami

Ok, kiitos! Näiden omien kasvattien lehdet tummuu aika paljon, kun kasvilampun alla on. Katsotaan, jos saisi vielä hedelmiä nämä tuottamaan.
Kaupan chilien siemenillä mennään...

MRgreen


Miami

Hyvä vaihtoehto tuokin. Nyt on kolme kukkaa auki ja muutama nuppu päälle. Pölytystä tehty, ja nyt jännitetään jaksaako hedelmää vielä tehdä...
Kaupan chilien siemenillä mennään...

miiksuli

maaliskuu 26, 2021, 11:16:52 ap #2043 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 10, 2021, 18:35:58 ip käyttäjältä miiksuli
Pitäis olla Peruvian Arancio. Koko ja muoto hieman mietityttää. Marjan kasvu on aikalailla pysähtynyt että lopullinen muoto on jotain tuommoista. Väriä pitää vielä odotella. Vai johtuuko että kasvi on yksinkertaisesti liian pieni?Täältä ostettu ja kuvistakin poikkeaa paljon: https://www.ebay.com/itm/Peruvian-Arancio-Yellow-A-Rare-Beautiful-Peruvian-Medium-Hot-Yellow-Chilli/132328576609?hash=item1ecf65d661:g:nIUAAOSwCGVX3z18

Edit. Lisätty kuva kypsästä marjasta.


sorrii

Jalapenoja montaa väriä. Nuo pari joissa nahka on "korkkaantunut" voisivat olla Farmers Market Potato -jalluja, jotka on hyvin maukkaita ja makeita: Pinta näyttää joskus ihan perunalta. Harvinaisempi lajike ...
Oikeassa alanurkassa vähän arvoituksellinen, mutta tutun näköinen. Lajikkeita on niin tuhansia ja miljoonia, ettei varmasti voi koskaan kuvasta sanoa. Samaa tai lähes samaa taas voidaan nimittää monella nimellä ... Jalluja ne varmaan on kaikki
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

totteri

Kävi niin ikävästi että kasvulaatikoiden merkinnät häväsi. tässä daredevil chili ja paprikan taimet. vasen selvästi tummempi , runko juuresta hyvin tumma, oksat aavistuksen paksummat, oikean puolen taimessa lehdet enemmän aaltoilevat.

pystyykö tunnistamaan kumpi näistä daredevil? 

Sinänsä ei ois niin väliä mutta chilit menossa eripaikkaan loppukasvatukseen...


miiksuli

Lainaus käyttäjältä: totteri - huhtikuu 22, 2023, 08:55:06 apKävi niin ikävästi että kasvulaatikoiden merkinnät häväsi. tässä daredevil chili ja paprikan taimet. vasen selvästi tummempi , runko juuresta hyvin tumma, oksat aavistuksen paksummat, oikean puolen taimessa lehdet enemmän aaltoilevat.

pystyykö tunnistamaan kumpi näistä daredevil? 

Sinänsä ei ois niin väliä mutta chilit menossa eripaikkaan loppukasvatukseen...


Veikkaan että vasen on chilikasvi ja oikeanpuoleinen paprika. Sirkkalehdet on pienemmät, reagoi valoon tummentumalla varresta.

skuosma

S-marketin chilimix pussissa habanerolla erikoinen "häntä", onkohan habanero ollenkaan vai mikä?Chilikarhu

helmikuu 22, 2024, 21:16:11 ip #2049 Viimeisin muokkaus: helmikuu 22, 2024, 21:19:30 ip käyttäjältä Chilikarhu
Sanoisin ettei ole tavatonta ja luultavasti on habanero jos se on sellaisena myyty. Kärkiosa on vähän venynyt mutta noissahan on aika paljon yksilöllisiä eroja ja joskus hedelmä voi olla enemmänkin epämuodostunut, joskus myös ympäristötekijöiden vuoksi, mutta myös vain kukkien välisen normaalin vaihtelun seurauksena. Tuo ohut ruskea kärki on kukan surkastuneita osia, varmaankin emin luotti joka on jatkona kukan rakenteelle mistä hedelmä kehittyy. Usein se surkastuessaan ja kuivuessaan irtoaa ja katoaa mutta jäänyt tuossa kiinni tuohon hedelmän kärkeen.

akselsson1

Samoilla linjoilla. Maistamallahan voi kans tietty kokeilla, jos on aivan älyttömän tulinen niin siihen on voinu sekoittua tuottajalla ajan myötä vähän jotain muutakin :D
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

Uuge Poni

Lainaus käyttäjältä: skuosma - helmikuu 22, 2024, 20:54:04 ipS-marketin chilimix pussissa habanerolla erikoinen "häntä", onkohan habanero ollenkaan vai mikä?

Hassua, huomasin ihan saman jutun ^-^ Ja nehän lähti mukaan. Jos joskus ehtisi muutaman siemenen niistä laittaa itämään.

Mysteerilajike tämä alla olevakin.On ihan mahoton tämä. Lehdet ehkä neljä kertaa isomman alan kuin muissa taimissa.

Pystyykö taimia tunnistamaan kuvasta? Muistuttaako jotakin tunnettua lajiketta?
@ugponics

Whili

Lainaus käyttäjältä: Uuge Poni - helmikuu 23, 2024, 17:52:38 ipPystyykö taimia tunnistamaan kuvasta? Muistuttaako jotakin tunnettua lajiketta?
Tunnistaminen mahdotonta.
Markettichilit ovat melkein aina "hybridilajikkeita" joista harvoin tulee samanlaisia kuin siemenkasvista.
Toki joskus saattaa tulla maukkaita, mutta voi tulla jotain muutakin.
Itse suhtaudun kriittisesti noihin "markettichileihin" ja niiden jällkeisiin.
Hyviä siemeniä on paljon tarjolla ja melkein aina saa mitä tilaa.

Mutta kasvattamisen ilon ja yllätyksien vuoksi on kiva kokeilla....

skuosma

Ylempänä kuvattu chilimix "habanero" tulisuudeltaan ei ainakaan normi habaneroa polttavampi. Mukaan lähti tosiaan erikoisen muodon vuoksi. Paketissa oli kaksi habaneroa ja molemmissa samanlainen piikki/häntä.

Taimetuksessa kymmenkunta "laji puhtaasta" ostosiemenestä pääosin baccatum ja, mutta tästä meni siemenet idätykseen hyvin vuoksi.

Kiitos kommentoijille

Uuge Poni

Lainaus käyttäjältä: Whili - helmikuu 23, 2024, 18:05:05 ip
Lainaus käyttäjältä: Uuge Poni - helmikuu 23, 2024, 17:52:38 ipPystyykö taimia tunnistamaan kuvasta? Muistuttaako jotakin tunnettua lajiketta?
Markettichilit ovat melkein aina "hybridilajikkeita" joista harvoin tulee samanlaisia kuin siemenkasvista.
Toki joskus saattaa tulla maukkaita, mutta voi tulla jotain muutakin.

Itse mietin että olisko siinä jotakin oltava lajikkeessa jos joku ammattimainen tuottaja sitä työkseen markettiin työntää? Eli periaatteessa voisi olla ihan tuottava.

Voi tietysti myös vaatia kasvarin olosuhteet, enhän sitä nyt tiedä. Ja sitäkään ei tiedä onko tämä siemen itsepölyttynyt vai risteymä... Eli pientä kikkailua tämä on.

Kuten skuosma tuossa edellä hyvin kommentoikin. Mutta noista haboista nautin aiemmin burgerissa kyllä  ^-^  :chili:
@ugponics