huhtikuu 18, 2024, 03:18:42 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kotimaiset habanerokurkut

Aloittaja Aji Inferno, elokuu 15, 2015, 01:37:52 ap

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Koska Penan nagakurkkuja ei (tähän kyynelvana...) nähtävästi ole enää saatavana kunnon isoissa peltipurkeissa, olen odottanut sitä "lähinnä vastaavaa" eli habanerokurkkuja kuin sitä kuuluisaa kuuta nousevaa! Ja nehän sitten löytyivät eilen Chilitarvikkeen hesan toimipisteestä Kalliosta! Eikun pari ISOA tölkkiä mukaan!

Miltä siis maistuu?! Jo noiden "perus" chilikurkut ovat oikeastaan varsin hyviä maultaan ja potkuakin on sen verran, että moni tuttuni ei niihin edes kajoaisi - ja itselleni tulisuutta on, vaikka miedonlaisesti, silti ehkä ihan riittävästi. Eli hyvä tuote! 

Habaneroversiolta sitten tietysti odotti jotain muuta ja enemmän!

Kuten c. chinense -chilillä maustetusta tuotteesta sopii odottaa, jo ensituoksu + maku ovat aitoa karibialaista chinensemeininkiä. Maku onkin erittäin hyvä, siltä osin ei minkäänlaista valittamista!

Entä potku?

Niin, siinä tullaan hiukan jänniin kysymyksiin. Ei tätä voi missään nimessä "tulettomaksi" väittää. Kuten sanottu, varsin moni tuntemani ihminen ei uskaltaisi edes maistaa tätä, tai joutuisi maistettuaan oikeasti "vaikeuksiin". Ehkä tämä on lopulta aika sopivasti tulinen jopa monen tutun silmissä "tulennielijä" meikäläiselle. Näitä kun voi syödä isommankin annoksen nautinnolla - ja session päätteeksi suussa kyllä lämmittää varsin mukavasti! :)  Saman valmistajan nagakurkuissa tulisuusaste on paljon korkeampi. Niitä ei ns. tavis enää voi syödä. Itselleni pari, korkeintaan kolme, sellaista oli se täydellinen kerta-annos. Ehkä pidän niistä hiukan näitä enemmän, mutten maun tms. takia. Vain nagan helvetillisen potkun vuoksi.

Voisin itse lähettää näiden valmistajalle palautteena jotain malliin "lisätkääpä vielä hiukan habaneroa tölkkiin", mutten lähetä. Sillä vaikka tuote sillä parantuisikin hiukan minulle ja kaltaisilleni todella tulisen ruoan ystäville, se hyvin luultavasti samalla menettäisi liian paljon ns. tavis-ostajia chiliin ei-niin-tottuneista. Tämä tuote lienee lähinnä tulisinta, mitä Suomessa tällä hetkellä voi kaupallisesti edes jotenkin järjellisesti myydä ns. suurelle yleisölle. Ja luultavasti liian tulista marketteihin. Tauno ja Tyyne Tampio, perustavikset kun aina äänestävät valituksillaan nämä jutut nurin....

Silti, vaikka ihan noiden tampioiden kiusaksi, voisimme porukalla pyytää lähimarkettejamme ottamaan myyntiin Penan Habanerokurkkuja (tai muitakin chilikurkkuja) - etenkin, jos niissä jo myydään suomalaista tuorechiliä!