helmikuu 05, 2023, 18:40:34 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Chilimakkarat

Aloittaja Aji Inferno, toukokuu 21, 2011, 20:12:11 ip

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Espoon Sellostahan löytyi melkoinen valikoima Citymarketin hyllyiltä - ja olipa vieläpä monia chilimagaratuotteita näkyvästi promottukin. Aika tehdä pientä testiä... Ensin kylmänä!

Ukkopekka Hot (Portti) ei ole "hot" - ei sitten laisinkaan. Ihan kelpo lihaisaa ja maukasta magaraa, mutta minkäänlaista chilin aavistustakaan siitä ei kannata etsiä. Tulee vain paha mieli. Pisti kyllä taas kerran miettimään sitä, ketkä näitä leimoja "tulinen" tms. oikein tuotteisiin lätkivät ja millä perustein? Onko tässäkin tapauksessa "syyllinen" ihminen, joka ei yksinkertaisesti itse käytä chiliä lainkaan, ja jolle mikä tahansa pieni "lämpö" on siten jo "poltetta"?

Poppanero (Veljekset Mattila) on aika jännä tapaus. Mikään lähellekään täyslihamagarahan se ei ole, kuten tällä foorumilla on moneenkin kertaan jo kitisty. Ja osin aiheestakin. Hiukan jauhoisena ja sen tietyn ihanan lihaisuuden puuttuessa se menee tavallaan samaan sarjaan jonkin Campingin kanssa, eli saattaa toimia grillissä sinapin tai chilikezzupin kera paljonkin paremmin kuin kylmänä. Tämä testataan! Erityisen tulisena en tätä pitänyt, vaikka jonkin iltapäivälehden raati olikin jo lyönyt K18-leimaa paketin kylkeen. Hävetkää! :) Ei tämä niin vahvaa ole. Chinensepaprikan maku kyllä tulee selvästi esiin, vaikkei polte niinkään. Tässä jälleen kerran hyvä esimerkki Habaneron (+ tietysti Nagan yms yms) todella voimakkaasta ominaisaromista, joka voi helposti jopa dominoida ruokia. Huonoa tämä ei missään tapauksessa kylmänäkään ole, eikä hintakaan ole paha.

Chilinakki (Veljekset Mattila) on valmistajan mukaan "sopivasti tulinen". Eli ei tulinen käytännössä lainkaan. :(  Ainakaan itse en havainnut minkäänlaista chilin leiskuntaa. Ehkä tilanne on toinen lämmitettäessä. Toivon niin! Makua tässä nagissa kyllä muuten riittää, eli en missään tapauksessa kritisoi muuta kuin - jälleen kerran - mausteettoman ruoan perusjuntille viritettyä tulettomuutta.

Lemon Chilli (Kivikylä) oli piristävän poikkeava yllätys. Makua riittää, ja se on varsin omintakeinen. Sitä en osaa sanoa, onko siinä sitruunaa. Tulisuutta siinä ei ainakaan ole havaittavasti, eli taas kerran sanaa "chili" on käytetty väärin. Muutoin kyseessä on kyllä ehdottomasti laatuluokan lihaisa naqqi, jonka kyllä kehtaa laittaa parempaankin grilliin, uskon!

Tulitikku (Kivikylä) on tästä seurueesta ainoa aidosti todella tulinen tuote. Tai kuten tuo eräs iltapäivälehden maqaratesti asian ilmaisi: "syömäkelvoton". Mikä oli arvosteluna tietysti täyttä hevonpaskaa.  8) Tämä on maukas ja oikein mukavasti potkaiseva naqqi. Nagan (tai paremminkin: chinense-paprikan) tunnusomainen maku on selvästi läsnä. Ehdottomasti grillikauden kuninkaita!

Miten tämä poppoo sitten pärjää kilpailijoidensa, eli ennen muuta Savuhovin tuotteiden rinnalla? Kylmänä arvostellen sanoisin, että ainoastaan Kivikylä kilpailee (tällä hetkellä) Savuhovin kanssa samassa sarjassa. Tulitikku ja Savuhovin naganakki ovat molemmat mainioita tuotteita todella oikeasti tulisen magaran ystäville. Molempia voisi kenties vielä hivenen parantaa maun ja yleisen "tuntuman" saralla, mutta hyvä ehdottomasti jo näinkin!

Varsinaisten grillimagaroiden puolella Savuhovi on (omasta mielestäni) vielä selvä ykkönen. Tuska on, vaikka muiden valmistajan tuotteiden tapaan pirun kallis, yksinkertaisesti omassa luokassaan samanaikaisesti tulisten ja todella maukkaiden makkaroiden kilvassa. Poppanerossa on lupausta - valmistaja kyllä osaisi tehdä Tuskalle lihaisamman kilpailijan, jos niin haluaa. Savuhovin Raivo olutmaccara on sekin yksinkertaisesti loistavaa. Hinta on karmea, mutta sille saa kyllä vastinetta!

Entä ne muut? Mauttoman ruoan peruskansalle suunnatut junttimagarat? Eihän niissä missään edelleenkään chiliä ole muutoin kuin huumorimielessä, sillä tiedämme kyllä miten Tahvo ja Tyyne Tampio suhtautuisivat oikeasti habaisaan Habanero Kabanossiin... :(  Jotain pientä kehitystä kuitenkin on ilmassa. Kokeilin piruuttani Kabanossin "juusto-jalapeno" versiota. Se on oikeastaan aika hyvä! Samalla se on ainoa maistamani Kabanossi, jossa todella *on* pientä chilin tulisuuden haamua. Jalapeño *on* mainio chili, kun sitä vain käytetään tarpeeksi!   8)

InkRose

Ehdin jo painaa vastausnappia kun luin vielä ajatuksella loppuun asti ja olihan siellä Kabanossi Karskin juusto-jalapenosta maininta. Minustakin se oli jo varsin kelvollinen esitys noin massamakkaraksi, ja rakennekin parempi kuin esim. Tulitikussa. Itse tehdyn paholaisen hillon ja Chef Curly'sin sinapin kanssa sitten jo paranee melkein mikä tahansa syötäväksi. ;)

Tulitikku toki maistamistani omaa luokkaansa, ja kun Savuhovia ei vielä täältä päin maailmaa saa, niin siihen on tyytyminen. Etenkin kun kauppias (oletettavasti yksin) minun pyynnöstäni hommasi kahdessa vuorokaudessa Kivikylältä ihan kunnon satsin Tulitikkua ja Lemon Chiliä. Tomatilloa hän on myös kärkkynyt toimittajien listoilta vaan ei ole ollut saatavilla. Toivomuslappu ei kuitenkaan ole puolessa vuodessa vielä puhelimen vierestä hävinnyt mihinkään. Ei tuollaista palvelua voi kuin arvostaa. ;D

tonttu

Poppanero ei sit taida olla kovin tasalaatusta, kun ite taas ostin paketin poppaa ja kiireessä lämmitin siitä pari makkaraa mikrossa talkoosapuskaksi tuossa perjantaina. Yllätys oli iso ku metrin päähän tuoksu jo Habaneron tuttu tuoksu. Appiukko veti kiireessä puol makkaraa dijonin kanssa naamariin ja sen jälkeen jäi loput syömättä. Itte taas nautin suuresti joka palasta. Eihän tuo savuhovin laatuun yltänyt, mutta vihdoinkin saa kaupan hyllystä oikeasti tulista tuotetta.

Itellä siis naga, tai pari kuuluu perusmausteisiin, siinä missä suola ja pippurikin, eli uskaltaisin väittää, että kyseisen poppaneropaketin tulisuus on huomattava paatuneemmankin chilinistin mielestä. Ilman muuta ostan toisenkin paketin tätä kamaa, kun on vielä kohtuuhintaistakin.

Kaviaari

Aji Infernon vinkistä ,että sellosta saa hyvää chilimakkaraa, päätin testata. Ostin siis Tulitikku (Kivikylä) Lemon Chilli (Kivikylä) muutamia paketteja. Voisi todeta, että Lemon Chili naggi oli todella maukasta, ja näkyviä chilin paloja. Ainut miinus tulee tuulisuudesta, jota olisi saanut olla enempi. Sitten kehuttu Tulitikku... no tulisuutta sopivasti, mutta jokin puuttui.           Idea... yhdistetään noiden tuotteiden massat.. Ja se on siinä! Nämä kokemukset siis rillattuna.

hessi

olen samaa mieltä, että tuosta Tulitikusta puuttuu jotain?
ei Nagaa, se maistuu kyllä, mutta muutakin makua saisi olla,
siinä on aivan eri mausteet kun Lemon Chillissä joka on mielestäni maukas, mutta tulisuutta saisi olla
enemmän. :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

TunturiTiger

Koittakaapas pistellä tulitikkua semmosen oikein makean sinapin kanssa. Mun mielestä siitä löyty se puuttuva osa. Makea ja tulinen toimii yhdessä aina hienosti.

Maniscalco

Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - toukokuu 22, 2011, 23:08:02 ip
Koittakaapas pistellä tulitikkua semmosen oikein makean sinapin kanssa. Mun mielestä siitä löyty se puuttuva osa. Makea ja tulinen toimii yhdessä aina hienosti.

sopi ainakin mainiosti, on hieman makea...

Aji Inferno

Rööperin Chiligrilli (Helsingin Magaratehdas) hyppäsi kertaloikalla kisassa kärkitaistoon, aivan kuten TPS ja FC Inter rökittävät HJK:n loppupeleissä. Ehkä. :)  Anyway, 77% lihapitoisuuden keskihintainen, varsin maukas maqqara, jonka chilipitoisuus on vaikka kapsaisiinipäälle varmasti alhainen, kuitenkin aivan todellinen. Lämmittelee siis suussa kylmänäkin. Ehdottomasti kesän parhaita grillimagaroita näin kylmänä arvioiden.

PP

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - toukokuu 28, 2011, 18:30:08 ip
Rööperin Chiligrilli (Helsingin Magaratehdas) hyppäsi kertaloikalla kisassa kärkitaistoon, aivan kuten TPS ja FC Inter rökittävät HJK:n loppupeleissä. Ehkä. :)  Anyway, 77% lihapitoisuuden keskihintainen, varsin maukas maqqara, jonka chilipitoisuus on vaikka kapsaisiinipäälle varmasti alhainen, kuitenkin aivan todellinen. Lämmittelee siis suussa kylmänäkin. Ehdottomasti kesän parhaita grillimagaroita näin kylmänä arvioiden.


Mistä sitä saa?

Perhonen_Kärpänen

Makkarat makkarana ja lihat lihana, se on mun periaate. Pakkaa ärsyttämään tämä nykymeininki kun makkaraa myydään lihapitoisuudella. Makkarassa kuuluu olla jauhoa ja muita tunnistamattomia ainesosia. Wilhelmeissä yms etoo eniten se rakenne, semmoistahan se on sitkaaseen kuoreen sijoitettua vetistä lihalesettä. Mainosmiehet ovat saaneet suomen kansan uskomaan, että sellaista makkaran kuuluukin olla.

Hyvänmakuisten chilimakkaroiden puutteen takia täällä eksyy grilliin Korpelan Palviryynäriä. Lidlin grillimaisteri chili-cheddar miellyttää myös rakenteensa puolesta.

Perusgrillimakkara/ryynimakkara + satan's sweat  :P

linker

toukokuu 29, 2011, 11:41:53 ap #10 Viimeisin muokkaus: toukokuu 29, 2011, 11:46:48 ap käyttäjältä linker
Täysin makuasia: tällä hetkellä suosimani ja useimmin ostamani grillimakkara
on s-ryhmän x-tra (lihapitoisuus 11% jolle paskat nakkaan). Sitä ennen se oli Poprilli. Sisältäköön mitä tahansa;
maku/hinta ratkaisee. Ja chilimakkaran tekee mistä tahansa, lisäämällä
"ruokaympyrään" itselleen sopivan määrän chiliä eri muodoissaan.
Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Perhonen_Kärpänen - toukokuu 29, 2011, 11:27:21 ap
Mainosmiehet ovat saaneet suomen kansan uskomaan, että sellaista makkaran kuuluukin olla.


?

Ehkä "suomalaisen makkaran" kuuluu olla jauhosta ja sidekudoksesta tehtyä paskaa. Kyllä itsekin tykkään HKn sinistä puputtaa satunnaisesti, mutta fakta on se, että makkara on lihajaloste.

Ennenvanhaan ennen sähköä, jääkaappia ja pleikkaria "huonommat" ruhonosat jauhettiin ja pakattiin suoleen jotta ne säilyisivät. Makkaroissa on helkkaristi variaatioita ympäri maailman, se on vanha ja samankaltaisena säilynyt ruokatuote. Makkaroihin on voitu lisätä perunaa tai ohraryynejä. Vehnäjauho on sangen uusi juttu ja kyllähän nyt järkikin sanoo, että jos makkarassa on lihaa ~25%, jauhoa ~65% ja loput ~10% lisäaineita niin kyseessähän on leivonnainen.

Jos jotain poprillia tai campingia menee tyrkyttämään "makkarana" muualla maailmassa, niin saa paskaiset huutonaurut niskaansa.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: PP - toukokuu 28, 2011, 18:32:51 ip
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - toukokuu 28, 2011, 18:30:08 ip
Rööperin Chiligrilli (Helsingin Magaratehdas) hyppäsi kertaloikalla kisassa kärkitaistoon, aivan kuten TPS ja FC Inter rökittävät HJK:n loppupeleissä. Ehkä. :)  Anyway, 77% lihapitoisuuden keskihintainen, varsin maukas maqqara, jonka chilipitoisuus on vaikka kapsaisiinipäälle varmasti alhainen, kuitenkin aivan todellinen. Lämmittelee siis suussa kylmänäkin. Ehdottomasti kesän parhaita grillimagaroita näin kylmänä arvioiden.


Mistä sitä saa?


Ainakin pääkaupunkiseudun K-Super- ja Citymarketeista.

Lihamestari

Ja pitää veikkoset muistaa, että ne nahkarukkaset ja koneellisesti eroteltu liha ei nykylainsäädännon mukaan ole enää lihaa laisinkaa, jolloin se näkyy näissä lihapitoisuuksissa!
Kattokaas siitä paketista, kuinka paljon siellä on niitä lihan kaltaisia ainesosia! Se on sitä sian nahkaa ja prässilihaa! ;D

Bon Appetit! ;D ;D

Naureskelin kerran yhdelle lauantaimakkaralle, 7% lihaa ja kaikki broileria! ;D

Ja kun aiheeseen päästiin, vaikka ei ketjun aihetta vastaakkaan, niin erään lihafirman karjalanpaistilihoista Räyhis ois voinu taikoa meille perinteisen karjalanpaistin!
Sisältö oli 50% porsasta ja 50% kalkkunaa! ;D ;D
Kännissä tuntuu olevan noi tuotekehittelijän! ;)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

linker

Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - toukokuu 29, 2011, 16:04:28 ip
Ja pitää veikkoset muistaa, että ne nahkarukkaset ja koneellisesti eroteltu liha ei nykylainsäädännon mukaan ole enää lihaa laisinkaa, jolloin se näkyy näissä lihapitoisuuksissa!
Kattokaas siitä paketista, kuinka paljon siellä on niitä lihan kaltaisia ainesosia! Se on sitä sian nahkaa ja prässilihaa! ;D
Bon Appetit! ;D ;D


En pelästy, enkä paranna moukkamaisia ruokatottumiksiani vaikka kuinka käännytettäisiin
;D ;D ;D

Lihamestari

Eihän se kannatakkaan, kyllä mäkin niitä nahkarukkasia popsin aina silloin tällöin!
Niitä kun on syönyt paketin tai pari, niin taas maistuu kunnon makkara! ;)

Huvittaa vaan se, kun jotkut tietämättömät vaahtoaa aina niin kovasti jauoista ja unohtavat samalla ton nykymeiningin, eli sen, mitä se muu "ei liha" voi olla!
Se on sitä kamaa, mitä ei voi laittaa edes jauhelihaan! ;D

Meinasin eräälle vakioasiakkaalle antaa omaa lääkettä takaisin! Kyseinen henkilö vitsikkäästi keksii aina kaikkia hauskoja nimityksiä silavattomalle palvikinkulle!
Milloin se on sauhulihaa, silavoimatontasaunasikaa jne.
Kerran jouluntietämillä tilas multa silavoimatonta sianpintaa! Olin just heittänyt siivuiksi meneen joulukinkun päältä sen nahkan pois, jonka rasva oli siellä kinkun päällä. Jouduin käyttämään aikamoista itsehillintää, etten lyönyt sitä sille äijälle pakettiin, kun kerran sitä tilasi! ;D ;D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Krynx

Lainaus käyttäjältä: linker - toukokuu 29, 2011, 11:41:53 ap
Täysin makuasia: tällä hetkellä suosimani ja useimmin ostamani grillimakkara
on s-ryhmän x-tra (lihapitoisuus 11% jolle paskat nakkaan). Sitä ennen se oli Poprilli. Sisältäköön mitä tahansa;
maku/hinta ratkaisee. Ja chilimakkaran tekee mistä tahansa, lisäämällä
"ruokaympyrään" itselleen sopivan määrän chiliä eri muodoissaan.

Noi jauhomakkarat on se ainut mahdollinen vaihtoehto kun notskilla poltetaan makkaraa tikun nokassa. Vaiheessa yksi paistellaan kyrsää kunnes arviolta sisältä lämmin. Sitten toviksi siihen kuuminpaan hornaan että saadaan kunnolla niitä maukkaita karsinogeenejä vai mitä ne oli. Nautitaan sinapin ja oluen kera. Kotioloissa jossain uunissa tai hellanlevyllä voi sitten hifistellä jollain lihapitoisella makkaralla.

Antti88

Meillä ostettiin Tapolan Inferno-chilipossu makkaroita viikolla. Olivat ihan hyvänmakuisia, ja poltettakin riitti ihan joka haluun.

Jahvetti

Krynxin kanssa kyl samaa mieltä siitä, että notskilla se jauhomakkara on paras!

Mutta sitten kun jo mennään niinkin kehittyneisiin olosuhteisiin kuin vaikkapa takkaan, pannusta tai grillistä puhumattakaan, pitää siinä magurassa olla lihaa.
Siis LIHAA :P
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

shamanix

ostin tänään testiin Tapolan inferno chili-possua ja velj.Mattila chilinakkeja, höysteeksi hot headz naga sinappia.. jos ei nakit ja makkarat muuten maistu niin luulisin sinapin tekevän tehtävänsä kun pullossa lukee 20% naga jolokiaa..