helmikuu 05, 2023, 18:24:59 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Chilimakkarat

Aloittaja Aji Inferno, toukokuu 21, 2011, 20:12:11 ip

« edellinen - seuraava »

linker


Minkä kokoinen sinapppipullo on?


Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: shamanix - kesäkuu 04, 2011, 13:51:38 ip... luulisin sinapin tekevän tehtävänsä kun pullossa lukee 20% naga jolokiaa..

Se myyttinen Naga Jolokia edelleen seikkailee tuotteiden nimissä.
Kyse on pelkästä väärinkäsityksestä. Sen nimistä chiliä ei (enää) ole olemassa. Vai onko virhe korjattu nimeämällä joku lajike uudestaan?

Väärinkäsityksen historiaa:
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=4107.msg39852#msg39852

shamanix

samaa sinappia saa poppamies.fi. nagaa ja habaneroa lukee etiketissä, maistoin teelusikallisen raakana ja oli maukasta ja poltettakin jonnin verran. vois ehkä laittaa makeaa sinappia vähän jatkeeks ja fataliin naga silppua.. suosittelen!

linker


En löytänyt.
Teen itse sinappisekoitukseni 300 grammaan sinappia,
johon laitan gramman nagajauhetta ja kaksi grammaa
jalapenojauhetta. Vähän oliiviöljyä juoksutteeksi ja teelusikallinen
kurkumaa lisämausteeksi.

Poltetta tuossa viikon tekeytymisen jälkeen sen verran ettei toista teelusikallista
raakana ota. Ainakaan selvinpäin.

En tiedä miten joku sinapin valmistaja määrittelee chili, olkoon sitten bih tai naga, -pitoisuuden
ja onko kyseessä jauheen vai jossain muussa olomuodossa olevan chilin käyttö. Mutta 20%
chiliä on paljon.

Chilikaupan Löyly- kastikkeessa on 40% Bih Jolokiaa.
Kannattaa kokeilla sitäkin -teelusikallinen vaikkapa yskänlääkkeeksi   ;D



shamanix

hot- headz naga sinappi, taitaa olla ylimpänä siinä listassa. joo pitää testata toi sun sekoitus!

linker


Ai tuo... en avannut aiemmin, kun on tuollainen kastikemuotoinen.
Joku tuotearvostelussa kehui sopivan kotisinappiin (Mausteaitan brändi)
makua antamaan. Kotisinappi onkin hyvä chilisinapin pohja, ellei itse viitsi
alkaa jauheesta tekemään. Sekään ei tosin suuri homma ole, mutta suosin
sellaisia sinappeja jotka ovat lisäaineettomia.



shamanix

tulitikkuja ja lemon-chili nakkeja kävin vielä hakemassa shittarista, sain viimeisen tikku paketin! tulitikut oli ihan jees tavaraa(voi antaa anopillekkin) lemon-chili nakit oli tulisuudeltaan pettymys mutta nagasinapilla sai makua nakkiin! lemon-chili nakeista sanoi meidän 3v likka että eihän nää oo edes poppaa!! no otti se kulauksen cocista puolen minuutin jälkeen ;D  sitrusruoholla ilmeisesti maustettu? oli kyllä muuten hyvää nakkia vaikka nagasinapin tartti kyytipojaksi! ja juomana käy meksikolainen Amigos kalja=tequilalla maustettu lime bisse :o ja veljekset mattilan chilinakit oli TÄYSI pettymys! no onneksi nagasinapilla saa maggaran ja nakin maistumaan :o

Jahvetti

Räyhis ei ehtiny tai viittiny kommentoida.

Jos ei osaa kirjoittaa, niin vois edes oikeaan topikkiin koittaa vääntää kommenttinsa. >:(

#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Ryhis

Aina ei jaksa. Sitäpaitsi jotkut voivat kuulemma pahoittaa mielensä!  ;D
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

shamanix

makkaraa tai nakkeja en yleensä tykkää syödä mutta tulee kokeiltua aina nää uudet ns.chili makkarat ja nakit. ja sinapit. ja jos tässä topicissa oli puhe chilimakkaroista niin mikä oli väärin kirjoitettu? älä ota niin tosissas... nipo.

linker

kesäkuu 05, 2011, 10:47:14 ap #30 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 05, 2011, 10:55:12 ap käyttäjältä linker
Tarkoitti varmaankin minua kun menin VITTU pois asiasta ja rupesin VITTU sinapeista löpisemään!
Kauan se kestikin!

(edit):  ainiin...  ;D   tuo unohtui



Jahvetti

En sinapista, vaan Kivikylän makkaroille on omakin ketjunsa.
Nipo mikä nipo. Itehän pysyn aina asiassa... :)
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Herpiili

Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - kesäkuu 05, 2011, 11:05:40 ap
En sinapista, vaan Kivikylän makkaroille on omakin ketjunsa.
Nipo mikä nipo. Itehän pysyn aina asiassa... :)


Niille on toki oma topiccinsa mutta samoja tuotteita on käsitelty MYÖS tässä topicissa, katso vaikka topicin ensimmäinen viesti ;)

Aji Inferno

Kivikylä tekee chilimagaraa(kin). Tämä ketju on chilimaqqaroille. Missä siis ongelma? Ja magaran kerahan kuuluu läheisesti zinappi... Ei nyt tehdä väkisin uusia ongelmia, ehdottaa julma ja ehdottoman epäoikeudenmukainen moderaattorisotilasjuntti!  ;D

Mistä itse aiheeseen... Wilhelm Hot Chorizo tuli testatuksi (Atria). Aikamoinen pettymys - ei mitään jakoa Sörkän Chiligrillin rinnalla sen paremmin kylmänä kuin kuumanakaan. On se vaan metkaa miten nuo isot valmistajat eivät vahingossakaan tunnu saavan mitään aikaan tällä saralla.  8)  Mutta: halpaahan tuo chorizomagara on, ja epäilemättä maustettukin juuri suuren kansan maun mukaan. Hottia se ei todellakaan ole millään muulla asteikolla kuin lämpöasteilla mitattuna. Se maku on aika erikoinen. Ei tietenkään oikean chorizon kaltainen, mutta erilainen kyllä. Vaikea kuvailla. :)

Krynx

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - kesäkuu 05, 2011, 17:03:05 ip
Mistä itse aiheeseen... Wilhelm Hot Chorizo tuli testatuksi (Atria). Aikamoinen pettymys - ei mitään jakoa Sörkän Chiligrillin rinnalla sen paremmin kylmänä kuin kuumanakaan. On se vaan metkaa miten nuo isot valmistajat eivät vahingossakaan tunnu saavan mitään aikaan tällä saralla.  8)  Mutta: halpaahan tuo chorizomagara on, ja epäilemättä maustettukin juuri suuren kansan maun mukaan. Hottia se ei todellakaan ole millään muulla asteikolla kuin lämpöasteilla mitattuna. Se maku on aika erikoinen. Ei tietenkään oikean chorizon kaltainen, mutta erilainen kyllä. Vaikea kuvailla. :)
Itse myös testasin tuon eilen. Omassa suussa tosiaan ainut hot oli se kun kyrsä oli kuuma. Emäntä mainitsi että polttelee suuta. Hyvää oli kaurapuuron kaverina  ;D Tänään sitten vois testata natsisivan chili-cheddar jonka pitäisi olla "ryhdikkään tulinen"

Jahvetti

Ei mitään ongelmaa, ainakaan mulla. Olisi vaan vähän loogisempi jos kaikki Kivikylän makkara-aiheet olisi samassa topicissa.
Ja jos se nyt on niin helevetin herkkää, voin olla tänne kirjoittamattakin
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - kesäkuu 05, 2011, 19:35:16 ip
Ei mitään ongelmaa, ainakaan mulla. Olisi vaan vähän loogisempi jos kaikki Kivikylän makkara-aiheet olisi samassa topicissa.
Ja jos se nyt on niin helevetin herkkää, voin olla tänne kirjoittamattakin



Kirjoita vaan ihmeessä lisää, hitto vie! :) Se on paljon tärkeämpää kuin muotoseikat. Tokihan ohjeistus ja pyrkimys on siihen, että pysyttäisiin kutakuinkin aiheessa, mutta pienet poikkeamat eivät ole maailmanloppuja. Tai, vaikka me ihmiset erilaisia olemmekin toleransseiltamme niin kapsaisiinin kuin esim. sääntöjen suhteen, tässäkin ketjussa tärkeää on lopulta itse maku. Eli makkara. Ja suhteemme siihen, tunteella ja kipinällä.  8)

Herpiili

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - kesäkuu 05, 2011, 17:03:05 ip
Mistä itse aiheeseen... Wilhelm Hot Chorizo tuli testatuksi (Atria). ... Hottia se ei todellakaan ole millään muulla asteikolla kuin lämpöasteilla mitattuna. Se maku on aika erikoinen. Ei tietenkään oikean chorizon kaltainen, mutta erilainen kyllä. Vaikea kuvailla. :)


Tulipa tuota itsekin testattua kun paketissa taisi jossain reunassa lukea "Saa miehen kyyneliin". Niin se kyllä saikin, lähinnä pettymyksestä itse tuotetta kohtaan ;) Poltetta en havainnut eikä pari testihenkilöäkään siitä poltetta huomannut. Maku oli omaleimainen kieltämättä, muttei ainakaan omiin mieltymyksiini soveltuva.

Krynx

Lainaus käyttäjältä: Krynx - kesäkuu 05, 2011, 17:26:11 ip
Itse myös testasin tuon eilen. Omassa suussa tosiaan ainut hot oli se kun kyrsä oli kuuma. Emäntä mainitsi että polttelee suuta. Hyvää oli kaurapuuron kaverina  ;D Tänään sitten vois testata natsisivan chili-cheddar jonka pitäisi olla "ryhdikkään tulinen"

Itse itseä lainaten. Tuo chili-cheddarin "ryhdikkään tulinen" ei sitten ollut tulisuutta nähnytkään. Siltikin ihan maistuvaa kaurapuuron kera.

Chilinator

Kyllähän jos kunnon makkaraa mielii saada, se on otettava mylly kouraan.

http://email.jellona.net/ruoka/makkara.htm

Tarjoustaloissa myydään sähköistä lihamyllyä 39e hintaan, siinä on tuo pursotinkin mukana.
On meinaan lajinsa verran hyviä kun BBQ smokerissa savustelee kypsiksi.
Ei oo penniikää kii näissä vehkeissä!