huhtikuu 18, 2024, 03:09:37 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilimakkarat

Aloittaja Aji Inferno, toukokuu 21, 2011, 20:12:11 ip

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: PP - huhtikuu 23, 2016, 21:23:24 ip
Tuota on väitetty havaittavasti tuliseksi ja jopa hyvän makuisesti. Ostan, kun tulee vastaan kaupassa.

http://www.hookoo.fi/tuotteet/tuote/hk-aito-nakki-juusto--jalapeno-420-g-420-g/


En ole kokeillut, mutta jos resepti muistuttaa niiden "karski kabanossia", silloin siinä voi olla havaittavasti potkua ja ihan ok makukin.

NPhoBiaz

Kabanossi Habanero testattu nyt täälläkin. Hyvänmakuinen makkara minun mielestäni, mutta kuten odotettua, niin tulta saisi olla enemmän kuin pienen jälkilämmön verran. ::) Ostaisin silti uudestaan, ihan maun vuoksi.

Trioniska

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - huhtikuu 23, 2016, 21:27:37 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - huhtikuu 23, 2016, 21:23:24 ip
Tuota on väitetty havaittavasti tuliseksi ja jopa hyvän makuisesti. Ostan, kun tulee vastaan kaupassa.

http://www.hookoo.fi/tuotteet/tuote/hk-aito-nakki-juusto--jalapeno-420-g-420-g/


En ole kokeillut, mutta jos resepti muistuttaa niiden "karski kabanossia", silloin siinä voi olla havaittavasti potkua ja ihan ok makukin.


Tuo Karski Juustojalapeno on kyllä ihan mukava purtava... Eilen kun mutustelin ranskalaistenperunoiden kanssa paketillisen isovihaa niin joutui toteamaan että ketsuppi riitti mausteeksi  ;) ei chilisooseja tarvinnu lisäillä, mutta ei kuitenkaan järkyttävän tulista edes ollut.
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

unenkuva

Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - huhtikuu 26, 2016, 11:11:13 ap
Kabanossi Habanero testattu nyt täälläkin. Hyvänmakuinen makkara minun mielestäni, mutta kuten odotettua, niin tulta saisi olla enemmän kuin pienen jälkilämmön verran. ::) Ostaisin silti uudestaan, ihan maun vuoksi.


Just eilen huomasin saman tuotteen, ja pitihän se ostaa. En vielä tänne laittanut, koska vasta tänään oli tarkoitus maistella. Ennätit ensin :)
Hienoa huomata, että nyt makkarahyllyillä on monelta valmistajalta chili-makkaroita, huomattavasti useampia vaihtoehtoja kuin viime vuonna

Aji Inferno

Ehkä parhaat tämän hetken chilimaqarat ovat yhä Naga Morich Helsinkiwursti (rakenteeltaan ja maultaan aivan ykkösmaccaroita jo perusversiossaan, nagalla sitten...) ja Savuhovin Isoviha. Jälkimmäisen rakenne ei ole ihan edellisen luokkaa, mutta muutoin kyllä totisesti toimii! Ja keskisormea Tauno ja Tyyne Tavikselle, jotka itkevät valmistajille jo pienenkin lämmön jälkeen. :D  Näin juuri jollain nettifoorumilla keskustelua siitä, pitäisikö "tulinen ruoka" suomalaistaa "suomalaiseen makuun" (eli laimentaa paskaksi). Siellä yksikin tyyppi melskasi, että "mitä vikaa siinä on, että suomalaisille tarjotaan suomalaisen maun mukaista ruokaa?!" Tälle jampalle tuomioksi Isovihapaketti kitaan. ;) Suomalaisen ruokamaun tulevaisuus on chilissä. :)

Mirka

Testasin myös tuon Kabanossin Habaneron. Ihan hyvänmakuinen makkara, mutta en kyllä löytänyt poltetta tästä?  :o Yhden syötyäni pistelin seuraavaan sitten viillot, joihin upotin siivuina jäisen Fataliin. Johan löytyi potkua  >:D

Rähinä-Reetta

Jos liikkuu Turun seutuvilla, kannattaa testata Liedon Lihakaupan jalapenopätkä. Tulisuutta ei ole juurikaan, mutta makkara todella hyvä ja jalapenon maku siinä hieno. Itse lähdetään usein Turun suunnalle täältä E-Savosta kylmälaukkujen kanssa ja täydennetään pakastinta mainioilla tuotteilla. Prisman hylly ei enää oikein inspiroi...

Aji Inferno

Kylmänä syötävissä chilimagaroissa mallia "saa useiden kauppojen hyllytavarana" aika selvä ykkönen, muuten, on Helsinkiwursti Naga Morich. Potkii kivasti ja magaran rakenne sopivan karkean rouskuva. Myös Savuhovin Isoviha on kylmänä ihan ok, vaikka suhteellisesti parempi lämpimänä.

Jalien

Raakamakkaratestiä:
http://www.iltasanomat.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000001188441.html

Harjun makkaratehtaan 7 chiliä pärjäili komeasti, ottaen testin ensimmäisen sijan. Ilmeisesti tulisuuttakin löytyy jonkinverran, kun kommenttien mukaan voi syödä vain yhden. Veikkaisin kuitenkin että kommentoijan chilikestävyys on lähempänä ei chiliharrastajien tasoa.

Jame

Pahus, Wurst Fennica näyttää intterwebin mukaan menneen konkurssiin huhtikuussa  :thumbdown:
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

NPhoBiaz

Tamperelainen uutuus, Wigrenin Moro-chilimakkara.



Yksi parhaimman makuisista markettichilimakkaroista omasta mielestäni. Lämpöäkin tulee läpi selkeästi aistittava määrä, vaikkei yhtä paljon kun habanerokabanossista. Silti oikein maukas tuttavuus, tippuu ostoskoriin toistekin. :)

Whili

Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - kesäkuu 16, 2016, 19:49:51 ip
Tamperelainen uutuus, Wigrenin Moro-chilimakkara...

Jep, makkarana ihan maukas, mutta chilimakkarana peruskansalaisten makutottumusten tasolla  :( :(

HraSiiliRva

Helsingin Makkaratehtaan Rööperin Chiligrilli. Hyvä rakenne ja maukas, poltetta saisi olla mun makuun enemmän. Ehdottomasti grillimakkaroiden aatelia. Tätä kirjoittaessani löytyy (ainakin) Lidlistä, 2.89€ 300g pakkaus.
Kabanossi Habanero. Ei makua, rakennetta tai poltetta joka olisi jäänyt mieleen, en osta jatkossa.

Whili

Tampereen lihajalosteelta Ripa Ärjy Rillimakkara !!

Makua on ja poltettakin mukavasti


Aji Inferno

Mitä tos ärjikses o chilinä?

bobster

Freedom's just another word for nothin' left to lose- Kris Kristofferson

Whili

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - heinäkuu 20, 2016, 15:18:25 ip
Mitä tos ärjikses o chilinä?
Piti katsoa ruokailun jälkeen, mutta unohdin. Toivottavasti muistan seuraavalla kerralla..

Whili


Whili

Lainaus käyttäjältä: Whili - heinäkuu 21, 2016, 07:25:21 ap
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - heinäkuu 20, 2016, 15:18:25 ip
Mitä tos ärjikses o chilinä?
Piti katsoa ruokailun jälkeen, mutta unohdin. Toivottavasti muistan seuraavalla kerralla..
Niinkuin arvelinkin, ainesluettelossa mainitaan vain chili ja cayannepippuri.
Polte on kovasti annuumimainen..  ???

Whili

Savuhovilta tulossa Chilifesteille The End -makkaraakin hotimpi SEPPUKU !!!

"100 grammaan makkaraa on käytetty 115g lihaa !!!
Kuivaamalla tehty Seppuku-makkara tehdään hotsmoke kuivasavustetun Marskin juhlawurstin pohjalle, mutta järjettömän tulisin maustein.
Seppuku-makkara sisältää tolkuttoman määrän Trinidad Scorpion Butch Taylor -chiliä, Carolina Reaper -chiliä ja Naga Morich -chiliä.
Jos The End kutkutteli makuhermoja.."